Turhaa hillua!

FaktaaM1

Lätkä on maailmalla mitätön pikku laji, jota pelataan tosisaan VAIN muutamassa maassa. ja siksi suomalaisetkin nössöt pärjäävät siinä. Heti kun mennään futikseen, tennikseen golffiin tai vastaaviin taitolajeihin ollaan täysin altavastaajia. Turhaa on siis myöhkätä ja riehua moisen pikkulajin menestyksistä. Yksikään noista Suomen nuorista lätkänpelaajista ei omaa sellaisia lahjoja, että pärjäisivät maailman huipulla futiksessa, tenniksessä, tai golffissa. Huvittaa myös suomalaisten nuorten kuvitelmat päästä maailman huipulle futiksessa. Messejä, Ronaldoja ja vastaavia ei ole koskaan tullut Suomesta, eikä tule.

13

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vauhdikaskansa

      SUOMI ON UUSI MAAILMANMESTARI HEI!!! Se nyt vaan on niin että futiksessa pärjää jos jaksaa hölkätä vähän ja vielä pystyy siinä hölkkävauhdissa potkaisemaan vähän sitä isoa palloa. Suomessa se ei kiinnosta ketään kun me Suomalaiset pidetään vauhdikkaista lajeista kuten kiekko.

      • tapara

        Ei kannata provosoitua, jalkapallon levinneisyys ja taso on korkea. Jääkiekko ei ole levinnyt kovinkaan moneen maahan. Syynä on että sen harrastaminen vaatii paljon taloudellisia uhrauksia sekä kunnalta/valtiolta että harrastajilta itseltään.
        Monet jääkiekkoilijat ovat urheilullisia ja jääkiekko vie monella paikkakunnalla harrastajia muilta lajeilta. Se on vähän harmi, koska jääkiekon pelaaminen ei luo sellaista pohjaa kehonhallinnalle ja kunnolle kuin esim. hiihto, telinevoimistelu. Jääkiekkouran jälkeen entiset pelaajat eivät näytä kovinkaan terveiltä ja hyvävoimaisilta. Jääkiekossa käytettävät suojat estävät nivelten vapaan toiminnan, lisäksi pelaajan asento on toispuoleinen.


      • eläköönsuomi
        tapara kirjoitti:

        Ei kannata provosoitua, jalkapallon levinneisyys ja taso on korkea. Jääkiekko ei ole levinnyt kovinkaan moneen maahan. Syynä on että sen harrastaminen vaatii paljon taloudellisia uhrauksia sekä kunnalta/valtiolta että harrastajilta itseltään.
        Monet jääkiekkoilijat ovat urheilullisia ja jääkiekko vie monella paikkakunnalla harrastajia muilta lajeilta. Se on vähän harmi, koska jääkiekon pelaaminen ei luo sellaista pohjaa kehonhallinnalle ja kunnolle kuin esim. hiihto, telinevoimistelu. Jääkiekkouran jälkeen entiset pelaajat eivät näytä kovinkaan terveiltä ja hyvävoimaisilta. Jääkiekossa käytettävät suojat estävät nivelten vapaan toiminnan, lisäksi pelaajan asento on toispuoleinen.

        Toispuoleinen? Tämä oli päivän paras. Tähän sopisi kuva h kirvesniemestä hiitämässä pää vinossa lahden puhtaissa kisoissa vuonna 2001!


    • FaktaaM1

      Tosiaankin on turhaa hillua. Kiekkoilijoiden kuntokaan ei ole hääppöinen. Peliaikaa per. pelaaja on niin vähän, että peliaika kalpenee futispelaajien rinnalla, jotka joutuvat liikkumaan ja juoksemaan 90 minuuttia ja kovat spurtit ovat pakollisia.
      Lätkässä on 8-12 minuuttia keskimääräinen peliaika

      • faktaamyös

        potkupallossa pelaajat kävelevät 80 minuuttia, hölkkäävät 9 minuuttia ja spurtteja joutuu ottamaan noin minuutin ajan. Kestävyyslajit jossa tarvitaan kuntoa ovat sitten ihan erikseen.


      • onkohannäin

        Perustuukohan tuo mielipiteesi johonkin tutkimukseen. En olisi kyllä kanssasi samaa mieltä.


    • ziisusteitä

      Ketjun avaajalla tuntuu olevan vahva itsetunto......

    • Sulkapallosuurin

      Futishihhulit liioittelevat aina futiksen merkitystä maailmalla. Voi olla, että futiksella on maailmalla eniten harrastajia, mutta asia ei ole niin yksiselitteinen. Maapallon valtioissa, joissa futis ei ole suosituin urheilulaji, asuu noin puolet maapallon väestöstä.

      Futista harrastaa maailmassa eri lähteiden mukaan noin 270-300 miljoonaa ihmistä. Kuitenkin pelkästään Kiinassa on n 200 miljoonaa sulkapallon harrastajaa. Pelkästään Intian, Bangladeshin ja muiden niiden naapurimaiden harrastajat huomioiden, sulkapallon harrastajamäärä noussee selvästi ohi jalkapallon.


      https://pallonkaikkeus.wordpress.com/2011/01/14/miksi-suomi-ei-ole-jalkapalloyhteiskunta-2/

    • jokusenkerranpelannut

      Miksi taas näitä lukumäärävertailuja (tai miksi vaivaudun edes vastaamaan näille jääkiekkoa inhoaville, niitä riittää). Jääkiekon suosio on ihan asiallisella tasolla kaikissa maissa, joissa on kunnon talvi, mukaan lukien keskieuroopan alppialueet ja Yhdysvaltojen pohjoiset osavaltiot. No, okei, Norjasta ei ehkä koskaan löytynyt riittävän tasaista aluetta kiekkokaukalolle, mutta onhan ne norjalaiset muutenkin vähän outoja. Jääkiekko on perinteinen laji joka on aikoinaan vaatinut pitkän talven ja syynä ei ole alunperin lajin kalleus, kuten tuossa ketjussa mainitaan, vaan ilmasto ja perinteet. Tämä on rajannut maailman epäoikeudenmukaisesti niin että jääkiekon hauskuus ei ole kaikille avautunut.

      Lätkä nyt vaan on helvetin hauska laji pelata itse ja katsoa muiden peliä silloin kun peli on hyvää. Ei golffista tai tenniksesta saa minun silmiini kiinnostavia lajeja vaikka niitä pelaisi tai seurasi kaikki maailman muut ihmiset.

      On ihan tervettä, ettei futis ole joka maailman kolkassa se ykköslaji. Mutta kiva laji sekin ja kyllä futkisessakin Suomi vielä joskus nostaa päätään. Olosuhteet sisähalleineen on nykyään hyvät. Nyt pitäisi panostaa valmennukseen ja sopivaan innostavuuteen, että lahjakkaimmat juniorit eivät karkaisi muihin lajeihin.

      Vielä vastaus tuohon aikasempaan pohdintaan. Muistan luvun, että huippupeleissä futaaja liikkuu keskimäärin noin 10 km pelin aikana. Eli 10 km /1,5 tuntia niin tekeen noin 6,7 km/h. Futiksesta kuitenkin puuttuu se lätkän kontaktipelaaminen ja kulmissa vääntäminen, joka suorastaan saa anomaan sitä vaihtopenkkipaikkaa. Ehkä sitten kuitenkin liian huono kunto....ainakin minulla.

    • kolkytmittarissapakkasta

      Ne ketkä ovat maailman huippuja lätkässa vaikkapa NHL-pelaajista 90% ovat pelanneet
      myös jalista junnuna. Tiedän useita jotka olisivat pärjänneet hyvin siinä lajissa. Ovat vain valinneet lätkän kun ovat huomanneet siinä ja siihen
      liittyvät ikuisuusongemat joita ei jääkiekossa ole. Ei tule näin pienestä maasta koskaan
      mitään messejä tai ronaldoja.

    • jessemiljonäärinhl

      Lätkä on maailman vaikein ja nopein joukkuepeli. Siinä on luistimet, maila, pikkuinen kiekko ja jää.

    • VanhaPieruPorista

      Silloin kun olin nuori ja pelasin Karhujen junnuissa jääkiekkoa niin harjoituksiin Juhannuslehtoon sekä muihin paikallispeleihin mentiin polkupyörillä, ei vanhempien autojen kyydissä. Jääkiekko ei ollut silloin vielä harvojen kallis eliittilaji kuten nyt jota vain varakkaampien vanhempien lapset voivat harrastaa. Ennenvanhaan tälläinen yksinhuoltajan poika sai mahdollisuuden joukkuepelata jääkiekkoa siinäkuin johtajankin jälkeläinen, nykyjään se ei onnistu. Eipä silti eivät työttömien yksinhuoltajien lapset nykypäivänä harrasta ratsastusta, slalomia tai taitoluisteluakaan, ne lajit on myös suotu vain varakkaimpien vanhempien lapsille. Lastenlapset harrastavat taistelulajeja, ne ovat halpa harrastus ja niissäkin voi suomalainen nousta maailman huipulle vaikka harrastajien määrä on paljon suurempi kuin jääkiekossa.

    • tsori

      Potkupallo on katkerien paskojen muka-laji. Yhä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 148
      4153
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3744
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      21
      2598
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1737
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1533
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1501
    Aihe