tupakkalaki

tupakki

Onko näin, että uusi tupakointi laki tulee varmasti voimaan 20.5.2016, jolloin parvekkeella tupakointi kielletään. Ei löydy varmaa tietoa netistä.

13

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • savutonna

      Ei tule,aina saa polttaa.

    • kalle_kehveli

      Tupakkilakia ei ole vielä edes eduskunta hyväksynyt joten ei tiedä vielä!

    • odotettuon

      Kyllä tulee viimeinkin! Kiitos päättäjille!

    • RöökiRane

      Ainahan voi alkaa polttaa sisällä liesituulettimen alla. Näin mä teen jos parvekkeella ei saa polttaa. :) ei leviä asuntoihin mut ehkä käytävään sitten.

    • perusta

      Hyväksytty EU säädös tulee voimaan jokaiseen maahan.
      Mentolisavukkeet kielletään vuoteen 2020 mennessä. Lisäksi direktiivi muun muassa määrää, ettö tupakka-askeista 65 prosenttia on vastedes varoitusten peitossa.
      Direktiivi säätelee myös kasvavia sähkötupakkamarkkinoita. Sähkötupakoiden korkeinta nikotiinipitoisuutta alennetaan ja niiden mainostamista rajoitetaan.
      Direktiiviä on alettava soveltaa 20. toukokuuta alkaen. Tukku- ja jälleenmyyjät saavat vuoden siirtymäaikana myydä vanhojen säännösten mukaisia varastojaan.

    • HelsinkiläinenNainen

      Hyväksytty EU säädös ei kiellä parvekkeilla tupakointia! Se on THLn omia juttuja....

      • arska1234

        Eikä tuleva lakikaan automaattisesti kiellä parveketupakointia vaan "Uudessa vuonna 2016 voimaan astuvassa tupakkalaissa tullaan helpottamaan taloyhtiöiden mahdollisuutta kieltää parveketupakointi."


    • kesäkuussa

      Myöhästyy ja tulee voimaan kesäkuun puolenvälin jälkeen. Muuten lähes sama mutta Suomi kieltää mEntholisavukkeet ja kaikki makuaineet e- tupakoihin jo nyt eikä 2020.
      Varastot saa myydä loppuun tietenkin.

    • SähköSätkäJätkä

      Sain äsken sähköpostia liittyen sähkötupakkaan.

      "Hei,

      Kuten moni varmaan tietääkin, niin 20.5.2016 tulee voimaan uusi EU:n tupakkadirektiivi. Saamme runsaasti kyselyitä tupakkadirektiivista ja Suomessa työn alla olevasta tupakkalaista.

      Varmaa on, että EU-direktiivin myötä markkinoilta poistuvat yli 10ml nestepullot, sekä yli 20mg nikotiininesteet. Tämä säädös tulee EU:n direktiivistä ja koskee koko Eurooppaa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että maksimi pullokoko tulee jatkossa olemaan 10ml, oli siinä nesteessä nikotiinia tai ei. Tämän lisäksi direktiivissa on lisäksi mahdollisuus kansalliseen lainsäädännön lisäämisen, joka vaihtelee maittain ja eri maat säätelevät lakia hieman eritavoin.

      Suomen lainsäädäntö on vielä työnalla ja valmistuu aikaisintaan kesäkuun puolivälissä. Suomen lainsäädäntö saattaa tulevaisuudessa vaikuttaa myös rajojen ulkopuolelta tilaamiseen, sallia nikotiininesteiden myynnin Suomessa jne, mutta näissä tulee käyttöön siirtymäajat, joista ei vielä ole varmaa tietoa. Mikäli tupakkalaki muutuu lakiesityksen mukaisesti, tulee se estämään jatkossa rajat ylittävän etämyynnin (siirtymäaika ensi vuoden alkuun), sekä rajoittamaan nesteissä olevia makuja. Laitteisiin ja tarvikkeisiin ei muutoksia ole tulossa vielä vuoteen.

      Tilanne tällä hetkellä on hämmentävä, kovasti puhutaan tupakkalaista, jota ei ole vielä olemassa, eikä Suomen eduskunta saa sitä valmiiksi määräaikaan mennessä. Lain käsittely siirtynee kesäkuun puolivälin paikkeille.

      Tällä hetkellä ainut muutos 20.5 lähtien on pullokoon rajoittuminen 10ml ja nikotiininvahvuus 20mg per ml. Nesteitä saa siis tilata edelleen Suomeen 3kk käyttöä vastaavan määrän omaan käyttöön ETA-alueelta, siihen asti kunnes uuden lain siirtymäaika loppuu.

      Vielä ehtii täydentämään varastoa 30ml nestepulloilla. Poistamme 30ml valmisnesteet ja 15ml nikotiininesteet -20% alennuksella. Alennuskoodin "neste" voi syöttää ostoskorissa sille varattuun paikkaan ilman heittomerkkejä. Alennuskoodi koskee vain yllämainittuja nesteitä.

      terv, elektrosavu"

      Typerintä tuossa on se että nesteen pullokoko on max 10 ml. Tuollainen on paljon helpompi salakuljettaa kun esim. 100ml pullo joissa nykyisin tilaan nestettä. 10 ml pullo mahtuu vaikka perseeseen kun taas 100ml repii sen. On tuossa muitakin kummallisuuksia sähkötupakan suhteen kun eivät suomen virkanilkit saaneet kiellettyä sähkötupakkaa niin kostivat tiukilla säännöksillä. Toivottavasti joku haastaa suomen tuosta EU:n oikeuteen ja se "joku" saatan olla vaikka minä. Nenille tulee kuten kävi autoverojupakassakin.

    • Temppa50

      Miksi kieltää parveketupakointi. Polttakoon kaikessa rauhassa ja hankkikoon keuhkosyövän. Onpahan aina vähemmän keille pitää maksaa eläkettä.

      • Remppa50

        Polttakoot vain kaikessa rauhassa, mutta paikassa, jossa savu ei häiritse muita.


      • Tuprutelkaa

        Eihän ulkona oleva tupakantuoksu ketään häiritse. Eiköhän nyt liioitella. Soten myötä tupakan aiheuttamia syöpiä ei hoideta. Vain saattohoito.


      • Remppa50
        Tuprutelkaa kirjoitti:

        Eihän ulkona oleva tupakantuoksu ketään häiritse. Eiköhän nyt liioitella. Soten myötä tupakan aiheuttamia syöpiä ei hoideta. Vain saattohoito.

        Ulkona oleva tupakansavu ei niin häiritsekään, mutta asuntoihin ulkoa tunkeutuva tupakansavu häiritsee. Sitä kun ei pääse pakoon. Tupakanpoltto tulee siirtää paikkaan, josta savu ei pääse asuntoihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      130
      9962
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      52
      2901
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      178
      2690
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      2074
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1834
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      16
      1657
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1562
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      16
      1520
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1518
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe