Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Autokoululiiton puntti tutisee?

OpetusOpe

Jarmo Jokilampi autokoululiitosta:

"Opetuslupaopetuksen huono laatu heikentää liikenneturvallisuutta!"

http://www.hs.fi/autot/a1461638875394?ref=hs-prio-3-1

AUTOKOULULIITON JA AUTOKOULUJEN HÄTÄHUUTO?

Pelkäävät kun opetuslupalaisten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti.
Samaa pelkoa on havaittavissa taksiliiton ja taksiautoilijoiden kohdalla. Uber tulee!

25

368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÄlyautotTulee

      Toivottavasti pian saadaan autokoulujen monopoli puretuksi myös harjoitteluvaiheen palautejakson ja syventävän jakson osalta. Näiden suoritus jää useilla viime hetkeen, eli lähes kahden vuoden päähän inssiajosta - 600...700 euroa nuokin kustantaa. Tuota evät autokoulut muista juuri mainita ajokortin kustannuksissa. Uhoaminen opetuslpalaisten turvattomuudesta on oikeasti huoli tulojen oikeasta ehtymisestä! Ei inssiajojen läpäisytilastot 1. yrityksellä pidemmältä ajalta juurikaan puolla enää autokouluopetuksen paremmuutta.
      Itsestään ohjautuvat autot tekevät viimeistään lopun lakiin perustuvasta monopolista. Eikä siihen mene enää kauan.

      • itsestäänohjautuva

        Niin. Kun saavat markkinoille auton johon kuljettaja ei pysty omalla toiminnallaan puuttumaan mitenkään, ollaan oikealla tiellä. Tällöin ihmisestä johtuvat virheet ja vaaratilanteet saadaan poistettua kokonaan.


      • pariopettanut

        Tuo "inssi ekalla läpi" ei ole oikea mittari.

        Parempi olisi esim. onnettomuuksien määrä parin ekan vuoden aikana. Jos tässä olisi pienintäkään eroa opetuslupalaisten tappioksi, niin satavarmasti olisi autokoulumafia sen esiin tuonut.


      • Kolmasti_opettanut

        Tuo "inssi ekalla läpi" johtuu puhtaasti siitä, että ammatiopettaja osaa alueensa paremmin, ja osaa opettaa paikalliset tärpit kaikille oppilaille. Opetuslupalainen ei tiedä näitä ainakaan ensimmäistä opttaessaan, jolloin näissä mokaa helpommin.


      • kolmetuhattaopettanut

        Tärpit ,jos ei osaa niin ei osaa. Ammattilainen kaikilla aloilla on ammattilainen.


      • Kolmasti_opettanut kirjoitti:

        Tuo "inssi ekalla läpi" johtuu puhtaasti siitä, että ammatiopettaja osaa alueensa paremmin, ja osaa opettaa paikalliset tärpit kaikille oppilaille. Opetuslupalainen ei tiedä näitä ainakaan ensimmäistä opttaessaan, jolloin näissä mokaa helpommin.

        Johtuu puhtaasti siitä ettei ketään saa päästää ekalla läpi jotka ovat opiskelleet opetusluvilla. Yleensä ajotunteja jopa kymmenkertainen määrä autokuluun verrattuna ja ajotaito liian hyvä inssissä vaadittavaan mateluun. Liikenteen sujuvuus ei ole kriteeri, ainoastaan kaiken pelkääminen, mitä tarpeeksi kokenut ajaja ei tietenkään tee.


    • Kukamuumuka00

      Ratti.fi vie asiakkaat!

      • harleyda

        Jokainen voisi opettaa myös lapselleen peruskoulun, lukion ja yliopiston. Opetuslupaopetus on in ja Suomi pelastuu. Opetuslupaopettaja on koulutuksen kova ammattilainen. Valtio voisi säätää lain, että opetuslupaopettaja voisi pitää autokoulussa vaikka teoriatunteja. Olisi mukava käydä kuuntelemassa raudanlujaa ammattilaista.


      • harleyda kirjoitti:

        Jokainen voisi opettaa myös lapselleen peruskoulun, lukion ja yliopiston. Opetuslupaopetus on in ja Suomi pelastuu. Opetuslupaopettaja on koulutuksen kova ammattilainen. Valtio voisi säätää lain, että opetuslupaopettaja voisi pitää autokoulussa vaikka teoriatunteja. Olisi mukava käydä kuuntelemassa raudanlujaa ammattilaista.

        "Opetuslupaopettaja on koulutuksen kova ammattilainen"

        Ei kova ammattilainen mutta läpäissyt vaativan kokeen päästäkseen opettamaan.... Pelkkä kortti/taito ei riitä että saa opettaa muita :)


    • Isä-Ope

      Ajokortin saaminen on Suomessa näyttökoe, josta ei saa arvosanaa. Joko hyväksytään tai hylätään. Mitä merkitystä on sillä, onko opetettu opetusluvalla vai autokoulussa? Jos eroja todella on ja niillä on merkitystä, pitäisi ajokokeita ja kirjallisia vaikeuttaa ja syventää. Mutta mihin suuntaan erot olisivat? Tilastojen mukaan opetusluvalla kortin saaneet jotuvat vähemmän vakaviin onnettomuuksiin kuin autokoulun käyneet, kas kummaa. Inssien läpäisy on opetuslupalaisilla todennäköisempää, kirjallisissa reputtaminen myös, mutta erot ovat tilastollisesti pieniä.

      Väitän, että parhaat kuskit insseissä tulevat opetusluvilla, kahdesta syystä:

      1) autoharrastajat jotka ovat ajelleet ns. peltoautoilla jne luultavasti ajavat opetusluvalla, koska perhe harrastaa. Kokemusta kertyy.
      2) opetusluvalla ajetaan 2-5 kertaa enemmän kuin autokoulussa.

    • EeroSW

      Autokoulut ovat aikansa eläneitä rahan imijöitä. Kun mikään ei riitä! 3000€ perus,-harjoittelu,- ja syventävävaihe. Aivan älytöntä rahastamista! Toivottavasti liikenneministeriössä tehdään oikeita päätöksiä lakimuutoksiin? Nyt!

      • KerroOiKerro

        Kerroppas nyt ratti.fi:n lobbari, että miten saat laskettua tuon 3000€ ajokortin hinnaksi.


    • lnvhyfx

      Perusvaihe 1700€ 250€€. Harjoitteluvaihe 240€. Syventävävaihe 520€. Lisäksi osa autokoulunoppilaista (40%) voi laskea näiden päälle uusinnan teoria- ja ajokokeesta eli 200€-500€. Halpaa? Ja kyseessä kuitenkin vain henkilöauton ajamiseen vaadittava ajokortti!

      • KotiseudullePKarjalaan

        Yritin etsiä autokouluhinnat.fi sivustolta keksimiäsi hintoja, mutta en löytänyt. Missäpäin suomea maksaa syventävä vaihe 520€? Kallein mitä löysin, oli Tohmajärveläinen autokoulu, jossa hinta oli 470€. Siellä harjoitteluvaihekin maksaa 320€.

        Esim Helsingissä halvin syventävä vaihe on 188€ ja harjoitteluvaihe 150€. Tampereella syventävä vaihe 199€ ja harjoitteluvaihe 150€.
        Turussa syventävä vaihe 240€ ja harjoitteluvaihe 149€.

        Samaten ihmettelen hylkäysprosenttiasi. Hylätäänkö Tohmajärvellä 40% ajokokeista? Muuta ihmeessä pois sieltä :)


      • MonopoliMasa

        Älä nussi pilkkua. Kallista ja helvetin vaikeaksi on tehty ajokortin suorittaminen Suomessa. Yksi lysti, onko kokonaiskustannus ajokortista 3000€ vai 2500€!!! Kallista se kuitenkin on? Ja helvetin monimutkaista!


      • KotiseudullePKarjalaan
        MonopoliMasa kirjoitti:

        Älä nussi pilkkua. Kallista ja helvetin vaikeaksi on tehty ajokortin suorittaminen Suomessa. Yksi lysti, onko kokonaiskustannus ajokortista 3000€ vai 2500€!!! Kallista se kuitenkin on? Ja helvetin monimutkaista!

        Eli kun yksi puhuu paskaa hinnoista, se on ok, mutta kun toinen kysyy mistä hinnat ovat peräisin, on tämä henkilö pilkunnussija? Niinkö?


    • Köyhäåååå

      Autokoulu on halpa kun vertaa mitä muita kuluja autoiluun menee.

    • MaikkiUUU

      Ja autolla ajaminen on rakettitiedettä? 3000€ siitä, että saa ajaa autolla? Siis, saa ajaa laillisesti! Autokoulut on Suomen pahimpia verenimijöitä mitä tässä maassa on nähty. No, tilanne muuttunee lähiaikoina? Onneksi päästään eroon näistä verenimijöistä! Lopullisesti!

      • opelius

        No jos olet katsonut ohjelmaa isän ja äidin autokoulua vähintään sitä, eli lähes kaksi tyhmää autossa eli....................


      • KotiseudullePKarjalaan

        Kerroppas nyt se, että miten ja missä ajokortti maksaa 3000€. Joku täällä hokee tätä 3000€ hintaa kun jotain mantraa ilman pienintäkään todellisuudentajua.


      • todellisuudessa

        Käytännössä kaikkien opetusvaiheiden jälkeen hintaa ajokortille tulee noin 2000€ ( /- 200€).


    • workaround

      Yleensä aina kun ahneus kohottaa minkä tahansa tuotteen hinnan kohtuuttomalle tasolle niin se on sama kuin ampuisi itseään jalkaan, järjettömiä hintoja ei makseta vaan etsitään järkevämmän hintaisia vaihtoehtoja tilalle.

    • Alalla on käytäntö ettei opetusluvilla opetettua pidä päästää ensimmäisellä kerralla läpi. Ajosuoritteella ei ole mitään merkitystä. Tämä on ollut käytäntönä jo vuosia ja kukaan yksityinen ei tietenkään uskalla valittaa koska näyttö on todella vaikeaa. Takseissa on kamerat, inssiajoautoissa ei? Miksi? Siksi että kusettaminen saa jatkua ja mafian lailla paikkakunnilla autokoulujen ja inssien yleensä perhepiirissä tapahtuva yhteistyö jatkuu.

      • Anonyymi

        "osanottaja". Mee hoitoon.


      • Anonyymi

        Varatkaa tutkintonne Kouvolan Ajovarmalle E100 lomakkeen väliin muutama oikea satanen. Ei tarvi täällä valittaa ja vääntää kättä eri opetusmuotojen paremmuudesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe