munuaisten

poisto

miten elämä muuttuu munuaisen poiston jälkeen? läheiselleni se tehdään pian syövän etenemisen pysäyttämiseksi. kertokaa kokemuksia tai tietoa.

15

8529

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dialyysihoito!

      • munuaispotilas

        Ihminen tulee kyllä toimeen yhdellä munuaisella. Miten te muuten luulette, että elinsiito onnistuisi, koska siinä siirretään vain yksi munuainen. Eli hänelle ei tapahdu välttämättä yhtään mitään muuta, kuin arpi tulee kaunistamaan ihoa koko loppu elämän.


      • munuaispotilas kirjoitti:

        Ihminen tulee kyllä toimeen yhdellä munuaisella. Miten te muuten luulette, että elinsiito onnistuisi, koska siinä siirretään vain yksi munuainen. Eli hänelle ei tapahdu välttämättä yhtään mitään muuta, kuin arpi tulee kaunistamaan ihoa koko loppu elämän.

        tiedän asiat erittäin tarkkaaan,käsitin kysymykserstä että molemmat poistetaan......sorry!


    • poisto

      tuleeko elintapoihin muutoksia? onko joku kiellettyä esim.alkoholin käyttö tms? kyseiseltä henkilöltä mahdollisesti molemmat poistetaan ja uusi tilalle...

      • sairastunut

        Minulta on poistettu osa munuaisesta loppukesästä (toinen siis kokonaan jäljellä) ja elintavoista sen verran, että kysyessäni ruokavaliosta jatkossa, niin minulta kiellettiin ainoastaan luontaistuotteet suuremmissa määrin, muuten normaali ruokavalio.

        Alkoholin jätin kokonaan pois. En viitsi rasittaa jäljellejääneitä munuaisiani.
        Lääkäri luonnollisesti neuvoo jatkon tapauskohtaisesti.


      • munuaispotilas ja hoitsu

        Elinsiirtopotilailta ei poisteta omia munuaisia, ellei niissä ole jotain kasvaimia tms. Itellänikin on periaatteessa 3 munuaista, joista siis yksi toimiva. Elän aivan normaalia elämää. Kahvin juonti oli ainoa, jota munuaispotilaiden tulisi välttää, mutta ite en sitä juuri juo. Alkoholiakin saa käyttää, kohtuudella tietenkin. Paitsi kilpaurheilun jouduin lopettamaan, joka oli itelle kovin isku. Se, että molemmissa munuaisissa olisi kasvain, on erittäin harvinaista. Molempien munuaisten tuhouduttua kyllä joutuu dialyysiin niin pitkäksi aikaa, kunnes sopiva munuainen löytyy.


    • Omakohtainen

      Minulta poistettin toinen munuainen viime syksynä syövän vuoksi.

      Munuaisen poiston jälkeen lääkäri sanoi, että voin jatkaa normaalia elämää. Minun tapauksessa munuainen ei tarvitse mitään erityistä huomiota. Itse olen vain halunnut parantaa elintapojani ja pyrkinyt välttämään munuaista rasittavia aineita. Tutkin lääkkeiden selosteet tarkemmin nykyisin. Mitään ehdottomia päätöksiä en tehnyt, alkoholiakin olen ottanut - kohtuudella.

      Tsemppiä läheisellesi! Pidä huolta hänestä.

      • sairastunut

        Niin lääkkeistä sen verran, että tunnetusti särkylääkkeet pitkäaikaisesti käytettynä rasittavat terveidenkin munuaisia.
        Aina pitäisi munuaispotilaiden muistaa mainita sairaudestaan lääkärille, jos jotain lääkevalmistetta määrätään.


    • Yksi munuainen

      ei ole koskaan ollutkaan kuin yksi munuainen ja olen elänyt tavallista elämää siitä tietämättömänä lähes viisikymmentä vuotta. Asia selvisi vasta muutama vuosi sitten kun olin tutkimuksessa mahdollisen sairauden takia. Onneksi ei mitään löytynyt. Ainoa munuaiseni on lääkärin mukaan tavallista suurempi ja se hoitaa hommansa ihan hyvin.

    • od

      Minulta poistettiin toinen munuainen kokonaan. Lääkäri käski viettää normaalia elämää, mutta kielsi tulehduskipulääkkeitten käytön eli Buranan ja Aspiriinin. Suositteli etten harrastaisi vuorikiipeilyä enkä motokrossia :) Liiallisen appelsiinimehun juonnin kielsi myös. Normaalia elämää olen viettänyt nyt poiston jälkeen puoli vuotta, oletin myös että normaaliin elämään kuuluu kohtuus alkoholin käyttö, eli yksi saunaolut ja lasi punaviiniä pari kertaa viikossa. Olen kuitenkin miettinyt täytyisikö sekin vähä alkoholi jättää pois ? Kertkaa mitä mieltä olette. Jos elämässä oikeen alkaa pilkkuja viilaileen, menee koko elämisen ilo !

    • tietämätön :)

      mitä tapahtuu jos ihmisellä siis on vain yksi munuainen ja onko se vaarallista ? voiko liika alkoholi tappaa ?

    • z

      Minulta poistettiin oikea munuainen alkukesästä 2011 olen lievästi alkoholisoitu nut 48 v mies juon kirkkaita viinoja sekä olutta kunnon humalaan asti noin kolme kertaa viikosso en ole huomannut vielä mitään huonoja oireita joskus asia mietityttää mutta kun ei osaa ilmankaan olla jos huonosti käy niin ei voikkun syyttää itseään.

    • jarppi1990

      olin tuota ottamassa viikon loppuna niiin sit seuraavana aamuna kävi pakottamaan munuaisiin ja jalkalihaksiin käytän alkoholia vain juhla päivinä ei ole koskaan ennen tullut että mikä voisi olla??

    • Tramal 100

      Yhdellä munuaisella pärjää yhtä hyvin kuin kahdellakin. Minulta on poistettu pari vuotta sitten toinen munuainen harvinaislaatuisen sariauden vuoksi.

      Minulla on lisäksi vaikea reumaonglema siis monta reumatautia ja kova lääkitys, myös kipulääkitys. Lisäksi myös syöpä ollut jo 16 vuotta.

      Asat, Alat, Afos ja Krea ovat olleet ihan viitearvoissa. Joskus silloin tällöin aavistuksen yli ylärajan, mutta niinhän ne reumalääkityksellä on useilla vaikka on molemmat munuaiset tallella.

      No tuo oli uutta, että lääkäri olisi suositellut välttämään jotain mehuja. Liiallinen appelsiinimehun juonti, paljonkohan se liiallinen on? Näin kuumana kesäpäivän reisun päällä tekee mieli kylmää appelsiinimehua ja sitä olen ostanut silloin tällöin, ja kyllä se purkillinen janoon menee.

      Tulehduskipulääkkeitä jodun paljon syömään, samoin hermokipulääkkeitä ja kortisonia. Nytkin pitänee ottaa Tramal 100:sta että pysyy menemään pitkäkseen.

    • Anonyymi

      Itse olen syntynyt ilman toista munuaista ja ei se muuta elämää oikeastaan mutta pitää
      käydä tutkimuksissa vähän väliä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 154
      4403
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      4000
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2701
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1659
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      20
      1641
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1561
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe