Aihe

Yksin vaikka läheisiä ympärillä

Susanner

Olen yli nelikymppinen nainen, jolla on lapsia ja ihana lapsenlapsi.
Sain bibo diagnoosin 2010, todellisuudessa sairaus on puhjennut viim. 2005. Alkuvuodet oli hurjia, nykyään pärjäilen. Työpaikalla sain hullun leiman, työkaverit katosivat. Myös ystäväpiiri supistui nollaan ollessani joko maniassa tai masennuksessa. Perheeni on onneksi lämmin ja läheinen. Mutta tuntuu, ettei se riitä. Minulla on kyllä kirjeystäviä, mikä on ihanaa. Miten etenisin ottaen huomioon, etten käy baareissa ja kammoan paikkoja, joissa on paljon ihmisiä?

8

214

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • susaliinu

   Mistäpäin olet? Minä voisin lähteä vaikka kahville sun kanssa.

  • eibipojakiitos

   Kaksisuuntainen mielisairaus on vakava tauti. Monet ihmiset joutuvat ihan pakosti jättämään bipon ihan pakosta, koska sairaudessa mielialat vaihtelevat laidasta laitaan. Vaikea olla kaveria maniassa omat asiansa sotkevan bipon kanssa, jolla realiteettitaju menee, hänellä ei ole kontrollia minkään asian suhteen. Depiksessä taas makaa pitkän aikaa vuoteessa eikä pysty mihnkääm. Ymmärrät siis ettei sellaisen ihmisen kanssa voi yksinkertaisesti olla kaveria tai ystävää.

   Bipot ovat epäluotettavia. Kertovat parhaimman ystävänsäkin asiat melkein kaikille vastaantuleville jne.

   Kaksisuuntainen mielisairaus ja skitsofrenia ovat ne pahimmat mielenvikaisuudet. Lääkitään kyllä, mutta lääkityksestäkin huolimatta eivät ole oireettomia, valitettavsti, joten sellaisista sairauksista on kysymys.

  • bibomyös

   Susanner, voisin vaihtaa ajatuksia kanssasi, ja jos olet läheltä, voitaisiin mennä vaikka kahville joku kerta. Itsekin saanut bibodiagnoosin reilu vuosi sitten, tosin varmaan sairastanu jo kymmenisin vuotta, hoidettu masennuslääkkeellä ja unitableteilla. Olen 50-kymppinen nainen, lapset jo maailmalla, avoliitossa elelen, Varsinais-Suomesta.

  • hankielämää

   Mielenterveysyhdistyksiin voi liittyä ilman diagnooseja, mutta voi löytää myös vertaistukea.

   Kaikki eivät ole pöpejä.

  • totuttelua

   Meitä on muitakin samassa tilanteessa eläviä. Itse sain diagnoosin vasta muutama kuukausi sitten vaikka todellisuudessa olen matkannut tämän kanssa varmaan vuosikymmen jos toinenkin. Ystävyyssuteet ovat kariutuneet joko matkalla tai viimeistään nyt diagnoosin saatuani. Tämä on kuin rutto.

  • jvhcjk

   Kakkostyypin bipo ja ihan hyvin mennyt. Lääkitys tärkeä vaikka sitä menee tosi vähän. Ystäviä on ja harrastan paljon. Kaksi vuotta seurustellut ja kihloja suunniteltu. Tätä on niin monen tyyppistä. Kunhan oikea lääke löytyy, on se hyvä perusta.

  • pipomiesbipo

   Mulla katosi kaverit aika pitkälti siinä vaiheessa kun olin vuosia isolla lääkeannoksella ihan zombie-tilassa. Vaikeapa noita on ollut takaisin palauttaa.

   Mä olen lastentekoiässä oleva mies ja eniten miestä syö se, että parisuhteen muodostaminen alkaa vaikuttaa jo aika vaikealta. Joutunut jotenkin ala-arvoiseen asemaan naisten silmissä, kun työelämään paluu ei ole enää millään tavalla varmaa, vuosia eläkettä takana ja sitten vielä tämä sairaus siihen päälle. Muuten kyllä vientiä on ihan hemmetisti, mutta sitten kun kertoo enemmän asioistaan ja antaa naiselle päivän tai pari aikaa kelailla juttuja, niin alkaakin olla vähän hiljaista.

   • ElämänSuurimmatVirheet

    Ihan tuttu tarina sinunkin. Noin käy kun erehtyy hakemaan apua psykiatrialta. Sieltä saa vastalahjana pysyvän aivovaurion.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   608
   29537
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   288
   20807
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14057
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   10847
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   77
   7984