Yksin vaikka läheisiä ympärillä

Susanner

Olen yli nelikymppinen nainen, jolla on lapsia ja ihana lapsenlapsi.
Sain bibo diagnoosin 2010, todellisuudessa sairaus on puhjennut viim. 2005. Alkuvuodet oli hurjia, nykyään pärjäilen. Työpaikalla sain hullun leiman, työkaverit katosivat. Myös ystäväpiiri supistui nollaan ollessani joko maniassa tai masennuksessa. Perheeni on onneksi lämmin ja läheinen. Mutta tuntuu, ettei se riitä. Minulla on kyllä kirjeystäviä, mikä on ihanaa. Miten etenisin ottaen huomioon, etten käy baareissa ja kammoan paikkoja, joissa on paljon ihmisiä?

8

275

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • susaliinu

      Mistäpäin olet? Minä voisin lähteä vaikka kahville sun kanssa.

    • eibipojakiitos

      Kaksisuuntainen mielisairaus on vakava tauti. Monet ihmiset joutuvat ihan pakosti jättämään bipon ihan pakosta, koska sairaudessa mielialat vaihtelevat laidasta laitaan. Vaikea olla kaveria maniassa omat asiansa sotkevan bipon kanssa, jolla realiteettitaju menee, hänellä ei ole kontrollia minkään asian suhteen. Depiksessä taas makaa pitkän aikaa vuoteessa eikä pysty mihnkääm. Ymmärrät siis ettei sellaisen ihmisen kanssa voi yksinkertaisesti olla kaveria tai ystävää.

      Bipot ovat epäluotettavia. Kertovat parhaimman ystävänsäkin asiat melkein kaikille vastaantuleville jne.

      Kaksisuuntainen mielisairaus ja skitsofrenia ovat ne pahimmat mielenvikaisuudet. Lääkitään kyllä, mutta lääkityksestäkin huolimatta eivät ole oireettomia, valitettavsti, joten sellaisista sairauksista on kysymys.

    • bibomyös

      Susanner, voisin vaihtaa ajatuksia kanssasi, ja jos olet läheltä, voitaisiin mennä vaikka kahville joku kerta. Itsekin saanut bibodiagnoosin reilu vuosi sitten, tosin varmaan sairastanu jo kymmenisin vuotta, hoidettu masennuslääkkeellä ja unitableteilla. Olen 50-kymppinen nainen, lapset jo maailmalla, avoliitossa elelen, Varsinais-Suomesta.

    • hankielämää

      Mielenterveysyhdistyksiin voi liittyä ilman diagnooseja, mutta voi löytää myös vertaistukea.

      Kaikki eivät ole pöpejä.

    • totuttelua

      Meitä on muitakin samassa tilanteessa eläviä. Itse sain diagnoosin vasta muutama kuukausi sitten vaikka todellisuudessa olen matkannut tämän kanssa varmaan vuosikymmen jos toinenkin. Ystävyyssuteet ovat kariutuneet joko matkalla tai viimeistään nyt diagnoosin saatuani. Tämä on kuin rutto.

    • jvhcjk

      Kakkostyypin bipo ja ihan hyvin mennyt. Lääkitys tärkeä vaikka sitä menee tosi vähän. Ystäviä on ja harrastan paljon. Kaksi vuotta seurustellut ja kihloja suunniteltu. Tätä on niin monen tyyppistä. Kunhan oikea lääke löytyy, on se hyvä perusta.

    • pipomiesbipo

      Mulla katosi kaverit aika pitkälti siinä vaiheessa kun olin vuosia isolla lääkeannoksella ihan zombie-tilassa. Vaikeapa noita on ollut takaisin palauttaa.

      Mä olen lastentekoiässä oleva mies ja eniten miestä syö se, että parisuhteen muodostaminen alkaa vaikuttaa jo aika vaikealta. Joutunut jotenkin ala-arvoiseen asemaan naisten silmissä, kun työelämään paluu ei ole enää millään tavalla varmaa, vuosia eläkettä takana ja sitten vielä tämä sairaus siihen päälle. Muuten kyllä vientiä on ihan hemmetisti, mutta sitten kun kertoo enemmän asioistaan ja antaa naiselle päivän tai pari aikaa kelailla juttuja, niin alkaakin olla vähän hiljaista.

      • ElämänSuurimmatVirheet

        Ihan tuttu tarina sinunkin. Noin käy kun erehtyy hakemaan apua psykiatrialta. Sieltä saa vastalahjana pysyvän aivovaurion.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe