EVM vs. muut veroparatiisiyhtiöt

LauriLoinen

Nyt kun Panama-papereiden tultua miltei julkisiksi kaikki konnat vakuuttavat tekevänsä kaikkensa verovilunkien estämiseksi voinemmekin kääntää katseemme Euroopan vakausmekanismiin, EVM:iin, joka ei poikenne piiruakaan normi veroparatiisiyhtiöstä lukuunottamatta eräitä poikkeuksia.

Wikpediassa EVM:sta tiedetään tämän verran:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_vakausmekanismi

"Euroopan vakausmekanismi (EVM; engl. European Stability Mechanism, ESM[1]) on euromaiden perustama kansainvälinen rahoituslaitos, jonka avulla on tarkoitus turvata euroalueen rahoitusvakaus. EVM aloitti toimintansa virallisesti 8. lokakuuta 2012. Sen kautta voidaan myöntää rahoitustukea talousvaikeuksissa oleville EVM:n jäsenmaille.[2] EVM on muodoltaan Luxemburgiin rekisteröity osakeyhtiö.

Suomen valtioneuvosto hyväksyi 28. kesäkuuta 2012 sopimuksen Euroopan vakausmekanismin perustamisesta. Eduskunta antoi hyväksyntänsä sopimukselle 21. kesäkuuta 2012.

Voimaan tullessaan Euroopan vakausmekanismi korvasi väliaikaiset Euroopan rahoitusvakausväline (ERVV; engl. European Financial Stability Facility, EFSF) ja Euroopan komission ja budjetin alainen Euroopan rahoituksenvakautusmekanismi (ERVM; engl. European Financial Stabilisation Mechanism, EFSM).

EVM perustuu 80 miljardin euron maksettuun pääomaan ja enintään 620 miljardin euron korotusvaltuuksiin. Sen lainanantokyky on 500 miljardia euroa.

Vero- ja vastuuvapaus

Kaikki vakausmekanismin hallitsema omaisuus ja varat on täysin vapautettu veroista. EVM:n henkilöstö on EVM:n maksamien palkkojen ja korvausten osalta vapautettu kansallisesta tuloverosta. Lisäksi vakausmekanismin kaikki toimitilat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta. Vakausmekanismia tai mitään sen osaa ei myöskään voida koskaan syyttää oikeudessa."

EVM on siis Luxemburgiin rekisteröity osakeyhtiö kuten niin monet muutkin verojen kiertämiseksi perustetut yritykset.

EVM:n hallitsema omaisuus ja varat ovat täysin vapautetut veroista - tuohonhan pyrkivät myös muut veroparatiisiyhtiöt.

EVM:n ei tarvitse maksaa veroja henkilöstönsä palkka- ja muista kuluista - mihin on unohtunut slogan "verot on maksettava sinne missä tuottokin syntyy"?

Vakausmekanismin kaikki toimitilat ja omaisuus on suojattu takavarikoilta ja pakkolunastuksilta. Tasapuolisuuden nimissä eikös kaikille muillekin veroparatiisiyhtiöille tulisi suoda samat oikeudet?

Vakausmekanismia tai mitään sen osaa ei myöskään voida koskaan syyttää oikeudessa. Tasapuolisuuden nimissä jne...?

Wikpedian tiedot EVM:sta ovat päivittyneet viimeksi vuonna 2012, joten olisikohan ns. tutkivalla journalismilla pieni pelto kynnettävänä?

http://riikkasoyring.puheenvuoro.uusisuomi.fi/158340-hetemaen-ja-urpilaisen-monet-roolit-julkishallinnon-mahdollistava-rooli

"Valtiovarainministeriön valtiosihteeri, kansliapäällikkö Martti Sakari Hetemäki on ollut virkamiehen roolissaan valmistelemassa paitsi suomalaisten verorahojen käyttöä, myös Euroopan vakausmekanismi EVM:a.

Hetemäen muita luottamustoimia ovat huhtikuussa 2013 Finanssivalvonnan (Fiva) antamien tietojen mukaan

* Tilastokeskuksen neuvottelukunnan puheenjohtaja
* Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (SITRA) hallituksen puheenjohtaja
* Euroopan vakausmekanismin (EVM) hallintoneuvoston varajäsen
* Euroopan vakausmekanismin johtokunnan jäsen
* Talous- ja rahoituskomitean tilastoalakomitean puheenjohtaja
* Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) Pohjoismaiden ja Baltian maiden vaalipiirin puheenjohtaja
* Euroopan unioni, Euroopan yhteisön talous- ja rahoituskomitean (EFC) jäsen "

Hetemäki on VM:n korkea-arvoinen virkamies ja sen lisäksi EVM:n hallintoneuvoston varajäsen ja johttokunnan jäsen.

"Kun EVM:sta päätettiin, asiasta kuultavina olivat 3. joulukuuta vuonna 2012 ja 21.1, 20.6, 8.7 vuonna 2013 Martti Hetemäki ja Jutta Urpilainen. EVM:lle annettavista valtiontakauksista keskusteltiin myös valtiovarainvaliokunnassa, jolloin kuultavina olivat Jutta Urpilainen ja Martti Hetemäki.
Urpilaista ja Hetemäkeä kuultiin myös Euroopan rahoitusvakausväline ERVV:lle annettavista valtiontakauksista."

" Jutta Urpilainen on EVM:n hallintoneuvoston jäsen. Urpilainen hoiti myös EVM:aa koskevat neuvottelut Brysselissä muiden euromaiden edustajien kanssa."

Näyttää siltä, että VM:n virkamies Martti Hetemäki ja hänen entinen pomonsa Jutta Urpilainen ovat osallisina veroparatiisiyhtiössä.

"Sanat eturistiriita ja jääviysongelmat tulevat etsimättä mieleen. Urpilainen istui EVM:n hallintoneuvostossa samaan aikaan, kun hän teki ministerinä vakausmekanismia hyödyttävän päätöksen. Eli Urpilainen oli virkamiehen asemassaan esteellinen.

"Toistuvat poliittiset skandaalit ja läpinäkymättömät päätöksentekoprosessit lisäävät epäluottamusta poliitikkoja kohtaan. He eivät pysty tarjoamaan tulevaisuuden yhteiskunnasta johdonmukaista,
vakuuttavaa ja innostavaa visiota, joka antaisi kansalaisille tarmoa ja toivoa nopeassa rakennemuutoksessa" kirjelmöi Hetemäki yhdessä muiden Sitralaisten kanssa. Itsetutkiskeluako?"

2

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LauriLoinen

      ""Toistuvat poliittiset skandaalit ja läpinäkymättömät päätöksentekoprosessit lisäävät epäluottamusta poliitikkoja kohtaan."

      Tässäpä lisää tuosta läpinäkymättömyydestä:

      http://www.talouselama.fi/uutiset/tosi-rankkaa-tekstia-il-uudessa-raportissa-kovat-moitteet-bernerille-6554232

      ""Ministerin muun muassa todetaan puuttuneen rajusti Finavian toimintaan vastoin lähes kaikkia omistajaohjauksen pelisääntöjä. Erään tarkastusvaliokunnan jäsenen mukaan VTV:n raportti onkin "tosi rankkaa tekstiä"", Iltalehti kirjoittaa."

      Ja se maan tavan mukainen sokuri pohjalla:

      "VTV:n raportti on leimattu salaiseksi ja edes tarkastusvaliokunnan jäsenet eivät ole saaneet pitää asiaan liittyviä papereita, vaan ne kerättiin heiltä pois viime viikolla pidetyn kokouksen jälkeen, IL kertoo."

      Tapaus Talvivaara onkin sitten ihan oma kokonaisuutensa tällä rikosten ja salailun polulla.

      Peruukki-Pekkarinen puolusteli eilisiltana Talvivaaraa ja Akseli Stubido
      ( valtionvarainministeri luojan armosta ) tänä aamuna vähätteli Talvivaarasta koituvia miljardin euron kuluja ( jotka nekin pahasti alakanttiin ) kannustaen uusiin huimiin kokeiluihin.
      Jostakin päin Suomea hiekkalaatikolta puuttuu yksi keskenkasvuinen.

      Talvivaara kun repäistäisiin auki kuin Norjan lohi niin siinä sitä olisikin salailulle sijaa.
      Siellä ryvettyisivät niin poliitikot kuin virkamiehetkin, YVA-selvityksen tekijä (Talvivaaran hallituksen jäsen ja suurimpia yksityisiä osakkeenomistajia), tehtaan johto ja monet muut liitännäistahot.

      Perseennuolijakin kehuskeli aikoinaan Talvivaara-sijoituksillaan samalla kaksinaamaisesti ivaten WinCapita-sijoittajia.

      Yhteistähän noille molemmille on petos, joista vain toisessa on tuomittu ja poliitikkojen, virkamiesten ja muiden isokenkäisten roolin salaaminen ko. rikokseen osallistumisessa.

      Kertaus on opintojen äiti:

      "VTV:n raportti on leimattu salaiseksi ja edes tarkastusvaliokunnan jäsenet eivät ole saaneet pitää asiaan liittyviä papereita, vaan ne kerättiin heiltä pois viime viikolla pidetyn kokouksen jälkeen, IL kertoo."

      "VTV:n raportti on leimattu salaiseksi ja edes tarkastusvaliokunnan jäsenet eivät ole saaneet pitää asiaan liittyviä papereita, vaan ne kerättiin heiltä pois viime viikolla pidetyn kokouksen jälkeen, IL kertoo."

      Ja ministerihän ei havaitse mitään estettä jatkaa toimessaan, kuten ei havainnut Mr. Stubidokaan valehdellessaan eduskunnalle hallintarekisterilakia läpi runnoessaan.l

    • ”Perseennuolijakin kehuskeli aikoinaan Talvivaara-sijoituksillaan samalla kaksinaamaisesti ivaten WinCapita-sijoittajia.”

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11841259/rehellinen-ponzi
      Tuossa se kehuskelu on. Ostin halvalla ja myin kalliimmalla. Olen ollut ymmärtävinäni, että tämä on osakesäästämisen perimmäinen tarkoitus. En näe tässä toiminnassani mitään moitittavaa.

      Koettappas nyt päästä irti noista yhteiskunnan vastaisista vainoharhoistasi. Sinähän kohta vihaat jopa poliisikoiraakin. ;)))

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6599
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4253
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2670
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2050
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1578
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1121
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1074
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1041
    Aihe