Aatelistaustaiset puolisot, listaa?

God.Save.the.Queen

Ketkä nykyajan eurooppalaiset nuoret tai keski-ikäiset kuninkaalliset ovat naimisissa aatelistaustaisen tai kuninkaallistaustaisen henkilön kanssa? Itse en muista kuin Charlesin ja Dianan aikoinaan, kaikki muut parit mitä tulee mieleen ovat avioituneet kuninkaallinen-aateliton lähtökohdista.

7

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Harvassaovat

      Onkohan muita kuin Belgian kunigas; kuningatar Matilde kai on syntyjään aatelissukua, vaikkakaan ei kuninkaallista. Ja kyllä Charlesin Camilla-vaimossakin aatelisverta virtaa. Tosin hän ei ole niin arvokasta sukua kuin Diana. "Vanhoistakin" kuninkaallisista vain Tanskan kuningattaren Henrik-puoliso on syntyjään aatelinen, ranskalainen kreivi. Ainoa kuninkaallistaustainen taitaa olla 95-vuotias Philip.

    • Luxemburgin perintösuurherttua Guillaumen vaimo Stephanie on syntyjään kreivitär, Belgian kuningatar Mathilden tapaan siis belgialaisaatelia.

      Jos vanhempi polvi ja vallasta luopuneet/syrjäytetyt lasketaan, Espanjan kuningatar Sofia on alunperin Kreikan prinsessa ja Kreikan ex-kuningas Konstantinin vaimo Anne-Marie Tanskan prinsessa. Belgian ex-kuningatar Paola puolestaan kuului ennen avioliittoaan Italian aatelistoon.

    • mennyttämaailmaa

      Kuningatar Sofialla on tosiaan komea sukupuu. Hänen esivanhempiaan ovat mm. keisarinna Katariina II ja kuningatar Viktoria; keisarit Nikolai I ja Wilhelm I sekä kuningas Kristian IX. Kuningatar Anna Maria on myös sekä Kristianin että Viktorian jälkeläinen. Myös Romanian ex-kuningas Mikaelilla on kuuluisia esivanhempia. Hän on kuningatar Sofian serkku ja äidinpuoleiset juuret ovat osittain samat. Isän puolelta voisi mainita kuningatar Viktorian ja keisari Aleksanteri II:n.

      Tämän päivän monarkeista eniten maineikkaita esi-isiä lienee Sofian pojalla kuningas Felipellä. Mainittujen äidinpuoleisten lisäksi hänen isänpuoleisia esi-isään ovat mm. Ranskan merkittävimmät kuninkaat Frans I, Henrik IV ja "aurinkokuningas" Ludvig XIV. Samoin myös "porvariskuningas" Ludvig Filip. Isänpuoleisia esiäitejä ovat mm. keisarinna Maria Teresia sekä kuningatar Viktoria.

    • weskin_lisko

      Mr.Lothar ja Savonmuan Hilima.

    • toimiston_pojat
    • että_semmosta

      Monacon ja Hannoverin prinsessa Carolinen kolmas aviomies on Hannoverin prinssi Ernst August. Huhujen mukaan he asuvat nykyisin erillään.

      • onhan_näitä_alempana

        Caroline ei ole kruununperijä, eivätkä hänen lapsensakaan todennäköisesti sitä peri. koska ruhtinas Albert on saanut aikaan kaksoset. Liechtensteinin ruhtinaan toinen poika on naimisissa Luxemburgin prinsessan kanssa, jos oikein muistan. Luxemburgin nyk. suurherttuan sisar on naimisissa Itävallan Habsburg-sukuisen arkkiherttuan kanssa. Tämän isänisä oli Euroopan viimeinen keisari


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10295
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1586
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe