Fretin hankinta

Onnistuukotämä

Myyvätkö kasvattajat frettiä 16-v lukiolaiselle? Asun kimppakämpässä erään mukavan henkilön kanssa, jota ei fretit haittaa. Asuntoni lähellä on puisto, ja kaupungin laitamilla on metsää, jossa fretin kanssa voisi ulkoilla. Olen ottanut frettien hoidosta selvää. :)

Rahaa minulla on tilillä monia tuhansia euroja, joten pystyn viemään fretin lääkärille. Raakaruokkisin tietty, mutta niistä oikeiden ravintoarvojen muodostamisesta pitää vielä hiukan lueskella.

Myyvätkö kasvattajat siis näin nuorelle? Olen nähnyt ja pitänyt frettejä sylissäkin, ja vieraillut frettikotona. Vai olenko liian nuori, ja pitää odottaa? Vanhempani ovat hekin eläinrakkaita, ja jos ei muuten kyytiä lääkärille saa/rahat loppuu niin uskon että he tukisivat minua.

En käy ulkona juhlimassa, tai pyörimässä kaupungilla useasti. Totta kai minullakin on sosiaalinen elämäni, mutta olen enemmän tällainen kotihiiri, joka kaipaisi omaa lemmikkiä. :D jyrsijöitä ei talossa ole, mutta olen harkinnut että sitten kun saan isomman asunnon, niin voisi ruokakasvattaa hiiriä, hamstereita, rottia ja kääpiöjäniksiä. Tykkään myös jyrsijöistä ja jäniseläimistä, mutta ei se ole vaikeaa ruokkia, niihin kun ei kovasti kiinny kun ne saa statuksen "ruokaeläin". Ajattelin, että seuraavassa asunnossa se saisi toisen kerroksen/olohuoneen. Mutta jos tuntuu, että ruokarläimet tai fretit häiriintyy, niin silloin lopetan kasvattamisen. :)

5

755

Vastaukset

 • Ruokaeläimille olisi oma huone, koska rotat ja kääpiöjänikset tarvitsee tilaa. Ellei sitten löydy asuntoa, jossa olisi lisärakennus, ja sellaista tuskin löytyy. :D haluaisin kasvattaa ruokaeläimet itse, koska:
  A) pidän pieneläimistä
  B) tiedän kuinka hyvän elämän ne eli
  C) laadukkaalla ruoalla syötetyt eläimet on parempia freteille
  D) tarkoituksena on kasvattaa laumaa yli kolmeen frettiin, ja näen kätevämpänä että sapuskaa on isommalle laumalle jo kotona, eikä tarvitse odotella eläinkaupan aukeamista
  E) fretit pitävät enemmän kokonaisesta eläimestä lihapalojen sijaan

 • Kannattaa laittaa suoraan kasvattajalle viestiä ja kysyä. Tiedän muutaman tytön, joilla on fretit tullut 11-12 vuotiaana ja tällä hetkellä frettipiireissä löytyy muutamia alaikäisiä freinomistajia. En oo ihan varma, saako frettiä luovuttaa papereissa alle 18-vuotiaalle, mutta tämäkin ratkeaa sillä, että allekirjoitatte yhdessä esim. äitisi kanssa sopimuksen. :)

 • hyvä kasvattaja ei myy alaikäselle!!

 • Moni kasvattaja kyllä varmasti myy fiksulle alaikäiselle, mutta huoltajan suostumuksella ja huoltaja kirjoittaa myös paperit.

  Mutta varauduhan siihen että todennäköisesti frettiä et saa. Hyvät kasvattajat eivät myy frettejä yksin, ainoastaan pareina tai toisen fretin kaveriksi. Fretti ei ole yksineläjä, ellei satu yksilö joka ei tule toimeen muiden lajitoverien kanssa.

  Olet varmasti myös varautunut siihen että fretit pistävät todennäköisesti vuokrakämppäsi uuteen uskoon. Saako vuokra-asuntoosi ottaa eläimiä?

 • Meillä oli aikoinaan kääpiökani, ja kotieläinnäyttelyssä se moikkasi rohkeasti kissat ja koirat, mutta jo kaukaan ennen frettien aluetta kani suunnilleen kiipesi paidan alle piiloon ja oli selvästi kauhuissaan. Pelkkä fretin haju riitti monen kymmenen metrin päästä. Eli ei kannata kasvattaa samassa kämpässä edes ruuaksi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

SEISKA.FI

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  110
  4584
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  115
  593
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  533
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  458
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  420