Tämän hetken kehittävimmät mopoharrastukset

VaiKehittääköSittenkään

Voi ajaa krossimopolla joka on viritetty ja pakoputki rassattu niin että lähtee kovat äänet. Voi pärrätä S-marketin pihassa, torilla apteekin edessä tai koulun parkissa.

Tärkeintä on veivata kaasua edestakaisin ja huudattaa moottoria. Myös alamäessä kytkin pohjaan ja kaasun veivaaminen edestakaisin ja moottorin huudattaminen. Etenkin risteyksessä ennen liikkelle lähtöä pitää huudattaa moottoria kovasti.

Torilla tai S-marketin parkissa tupakan polttamista, joko näkyvästi tai nyrkkitupakkaa.

Muistakaa veivata kaasua edestakaisin ja huudattaa moottoria! Pät-pät-pät-pät!!!

39

692

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ootkojoku

      No onpahan uus juttu taas, että joku jonne huudattaa paskaa derbiänsä, onneks suurin osa kasvaa tuosta yli. Eniten myötistä näille vanhoille elämänkoulu ukkeleille jotka ei jonnevuosistaan oli kasvanu yhtään.

      • tarvin

        Suurin osa kasvaa yli joo, mutta uusia idiootteja tulee tilalle. Finninaamainen teini kun luulee mitä kovempi ääni mopossa sen kovempi jätkä. Sama koskee basso-jympyttäjä autoilijoita. Metelillään tavallaan julistavat että idiootti on tulossa.
        Evoluutio / ( luonnonvalinta) ei enää toimi niin idiootit pääsevät jatkamaan sukua.


    • derbyfan

      Junttien mielipiteitä. Kyllä huomaa ettei ole tolkun väkeä.

    • huumeitajee

      Ei se evoluutio tohon vaikuta. (taino vähän, kyllähän ne uros apinatkin noissa kokeissa tykkäs äänekkäistä ja jännistä laitteista enemmän, kuin naaraspuoliset) Kai se kuuluu jotenkin näiden paskahousuamisten kulttuuriin. Onneks nykyiset nuoret taitaa olla sen verran älylaitteiden syövyttämiä, että suurin osa ei jaksa olla kylillä huudattamassa bassoja

    • Savu_ei_ole_hyvä_asia

      "...mitä kovempi ääni... sen kovempi jätkä. Metelillään tavallaan julistavat että idiootti on tulossa."

      Juuri noin! Melusta tietää että taas on joku älynvälläys liikenteessä. Pitäiskö tehä näille älyvälläyksille YUOtube-video (kirjoitin tahallaan väärin) jossa on mopon kaasuttelua, niin voisivat kuunnella sitä kotonaan vanhempiensa iloksi?

      Näin vanhemmat pääsisivät osalliseksi siitä riemusta mitä kullannuput saavat aikaiseksi ajaessaan kylillä. Hyvähän se on pistää pentu pihalle mekastamaan ja itse katsoa rauhassa salattuja elämiä telkusta ja avata se illan viides oluttölkki.

      Voin sanoa että kun on ulkomaisia tuttuja käynyt kylässä, on heillä naurussa pitämistä kun näkevät täällä kaksitahtisia päristäjiä kaasua veivaamassa. Sitten nauru muuttuu tyrmistykseksi. He ihmettelevät, miksi tuollaisilla meluavilla ja ennen kaikkea saastuttavilla laitteilla saa täällä edes ajaa? Ja miksi niitä vielä saa myydä? Eikös Suomen pitänyt olla rauhallisuuden ja hiljaisuuden tyyssija?

      Noh, mitä siinä voi muuta kuin ihmetellä mukana. Niin se on että entisissä kehitysmaissa ajetaan joko sähkömopoilla tai enintään 4-tahtimoottorisilla kulkupeleillä mutta ei missään nimessä saastuttavilla 2-tahtisilla. Ja täällä sitten oikein on ylpeyden aihe kun kulkupeli savuttaa mahdollisimman paljon.

      Varmaan vielä vuonna 2100 Suonenjoen jonnet ajavat savuvilla Derbeillään.

      • huumeitaah

        Onneks nää 2-tahtivekottimet ovat kuolemassa. Yhä enemmän ja enemmän ihmiset ostaa nelitahtisia.

        Koiraa ulkoiluttamassa olen huomannut, että noi nelitahdit ei haittaa koiraa yhtään, ellei ole sitten viritelty suoraa putkea. 2t-mopot on taas ihan eri asia, koira ei voi sietää sitä kimeää pärinää.


    • junnetjees

      Tube on väärällään mopovideoita. Kuten kissavideoitakin. Ei sille kehitykselle voi kukaan höyrypää mitään. Se yksinkertaisesti kuuluu elämään eikä sitä voi saada voi vaikka olisi miten juntti siinä tahtotilassa.

    • Rakkaus_on_välittämistä

      Mäkikatua usein viilettää 3 mopopoikaa perätysten ja vauhtia on. Oma arvioni on että menevät reilusti yli 50 Km/h. Poliisit voisivat joskun valvoa, vai onko niin että noissa pojissa on poliisin lapsia mukana...? en tunne heitä.

      Kaiken kaikkiaan vanhemmat näyttää vähät välittävän mitä jälkikasvu touhuilee eikä heitä ilmeisesti kiinnosta se että noilla nopeuksilla mopot eivät ole enää turvallisia ja kuolinilmoituksiin sitten härskisti kirjoitellaan että kaipauksella lyhyttä elämääsi muistellen ..... Suremaan jäivät äiti ja isi, pikkusisko ja kummit perheineen.

      MIETTIKÄÄ ISÄT.... ja valvokaa poikienne autotallipuuhasteluja ja menkää mukaan opastamaan ja ohjaamaa lakisääteisiä asioita moottoriajoneuvolla ajoon ym....

      • huumeitaah

        Anteeksi, mutta olet väärässä. Nykyaikaiset mopot kestää helposti 80kmh vauhin, koska ne tehtaalta suoraan tuotuna kulkee sen rran. Sitten suomeen tullessa ne kuristetaan siihen malliin, että ne ei kulje kovaa ja moottori kärsii, kun seokset ei pääse liikkumaan niin, miten ne on tarkoitettu.

        Enemmän ongelmana on se, että 15 vuotiaiden päässä ei pyöri kaikki rattaat ihan täysillä vielä ja harkintakyky on aika kummallinen.

        Onneks sentään joutuvat käymään vähän ajotunteja ennenkuin saavat kortin. Mukava kattoo, että mopoilijat osaa nykyisin ajaa mopolla hitusen paremmin, mitä joskus. Ei osattu edes rullata eteenpäin hitaassa vauhdissa, ilman että jalat osuu maahan. Tai ei ollut mitään käsitystä, miten keskipakovoima toimii.


      • kakstahti_ärsyttää

        On pääasia että sitä kaasua veivataan KAIKISSA TILANTEISSA edestakaisin! Eikö ne romut pysy käynnissä vai minkä takia pitää meluta 100 dB noilla saasterämpylöillä?


      • vakuutusyht.töissä.ollut
        huumeitaah kirjoitti:

        Anteeksi, mutta olet väärässä. Nykyaikaiset mopot kestää helposti 80kmh vauhin, koska ne tehtaalta suoraan tuotuna kulkee sen rran. Sitten suomeen tullessa ne kuristetaan siihen malliin, että ne ei kulje kovaa ja moottori kärsii, kun seokset ei pääse liikkumaan niin, miten ne on tarkoitettu.

        Enemmän ongelmana on se, että 15 vuotiaiden päässä ei pyöri kaikki rattaat ihan täysillä vielä ja harkintakyky on aika kummallinen.

        Onneks sentään joutuvat käymään vähän ajotunteja ennenkuin saavat kortin. Mukava kattoo, että mopoilijat osaa nykyisin ajaa mopolla hitusen paremmin, mitä joskus. Ei osattu edes rullata eteenpäin hitaassa vauhdissa, ilman että jalat osuu maahan. Tai ei ollut mitään käsitystä, miten keskipakovoima toimii.

        Ei missään EU-maassa mopo saa kulkea yli 45km/h, jos Suomeen tuotavat mopot kulkee jossain maassa 80km/h, on ne rekisteröity silloin moottoripyöriksi.
        Monessa EU-maassa 15 vuotias ei saa ajaa kuin 25km/h kulkevalla mopolla, vasta 16v. saa ajaa 45km/h kulkevalla mopolla (Britanniassa 43km/h) ja toista saa viedä kyydissä mopolla vasta 18v. täyttänyt. Tanskassa viritetyn mopon voi menettää valtiolle!

        Suurin riskihän mopon virittämisessä on, että vakuutukset on haettu mopolle ja mopo on muutettu joksikin muuksi, jolloin vakuutusyhtiön rooli muuttuu täysin, voi tehdä kielteisen korvauspäätöksen ja periä jo mahdollisesti maksetut korvaukset takaisin (lukee selkeästi vakuutusehdoissa).


    • derpylläpääsee

      On tosiaan ahdasmielisiä, suvaitsemattomia peräkammari tupauuno junttien mielipiteitä. Kuka noita jaksaa???

      • ootkotyhymä

        Mitä tekemistä suvaitsuvaisuuden kanssa on liikennekäyttäytymisessä?


    • SoliferExport

      Pojista tietty osuus kuuluu ryhmään, jossa käyttäydytään tuolla tavalla.
      Moottorin pauhu antaa heille "voimaa". Osa pojista nyhvöttää kotinurkissa tai hengaa ujon ja pelokkaan kaverinsa kanssa paikoissa joisssa ei tule huomatuksi. Osa pojista ei ole kiinnostunut moottoreiden äänestä eikä nurkissa piileskelystä, he ovat enemmistöryhmä. Muistan oman nuoruuteni S-joella 60-luvun alussa. Silloin ajettiin Pappatuntureilla ja Jupitereilla. Kuuluin tuohon enemmistöryhmään, enkä häiriintynyt mopojen äänestä.
      Liikennekäyttäytymisessä lienee parantamista kaikilla ikäryhmillä.

    • ääni_pois_liike_riittää

      Kaikki melumopot pois liikenteestä ja tilalle sähköskootterit! Asumisviihtyvyys parantuu ja loppuu se pakokaasun savuttaminen. Toisekseen ei kaupassa tarvitsisi enää hengitellä mopoilijoiden vaatteista haisevaa 2-tahtibensan inhottavaa hajua.

    • rintintiibiis

      Mopopojista tulee tulevaisuudessa niitä, jotka tekevät myös elämässä oikeasti jotain, perustavat yrityksiä, ajavat kuorma-autoja, maansiirtokoneita sekä ymmärtävät kaikenlaisen tekniikan päälle jolla saa jotain oikeasti aikaiseksi eikä vain turhaa höpötystä, joka eivät auta kenenkään elämää millään tavalla.

      • fugurub

        Osasta voi tulla ja osasta ei tule koneinsinööriä, ne joilla on kovaäänisin mopo on selvästi vähäjärkisiä ja tulevaisuus näyttää synkältä.


      • Amisritarithirteen

        Mitä kovaäänisempi mopo/auto, sitä tyhmempi kuski, voin sanoa kokemuksesta että näin on.


      • pergerholl

        Näitä tieteellisiä teorioita, jotka kertovat kaikista eniten niiden esittäjän tyhmyydestä.


      • spigfj

        Teoria se on sinunkin teoria, joten julkisesti tunnustat olevasi tyhmä.
        Sinun täytyy todella olla tyhmä :)


    • Selitys

      Kaksitahtisten asiantuntijana voin valaista jotta vaihtelevilla kierroksilla ehkäistään korkeaviritteisten moottoreiden kiinnileikkaamista.

      • Meidän_Pikku_Mopedisti

        Niinkö on sitten kireälle vedetty moottorien laittomat viritykset ettei viittä sekuntia voi pitää tyhjäkäynnillä? Vai minkä takia moottoria on vingutettava ihan koko ajan, oli sitten S-marketin parkissa, risteyksessä pysähtyneenä tai alamäkeä ajamassa? Korpeen voisin muuttaa joo mutta sieltähän ne pahimmat päristelijät kylille tulee joten eipä ole rauhaa korvessakaan! Moottoritien vieressäkin taitaa olla rauhallisempaa kuin Suonenjoen keskustassa. Ketuttaa kärsiä melusta. Homman pitäisi mennä niin ettei sitä melua tahallaan tuoteta tolkuttomasti. Kun ostat mopon kaupasta niin se on hiljainen eikä savuta. Mutta sitten sama laite Suonenjoen raitilla huutaa kuin ruotsalainen baarimikko rantalomalla ja savuttaa kuin Valkeisenmäen yöllinen puulämmittäjä.


    • pirkoosuzkit

      Onhan se kaunis näky kun sirot tyttölapset ajelevat mopoilla tai istuvat mopopojan kyydissä. Sen kompensoi sen jos vähän pörisee mopedi. Toisaalta jos tyttö mätisäkki, ei viritettykään mopo kulje liian kovaa. Ei ainakaan ylämäessä ja alamäessä hirttää kiinni kone jos kahva kaakossa vedättää itse mätisäkki tai jäpä sellainen kyydissä.

    • jellycursk

      Ei mopoja viritetä sen vuoksi että ne kulkisi kovaa, vaan siksi ettei ne hyytyisi ylämäessä jos mätisäkki kyydissä ja pitäisikin työntää mopoa. Se tosi noloa ja mieluummin riski virityksestä ja poikkeava äänimaailma.

    • BILL_DOLLAR

      Minua ei äänet haittaa, mutta olen havainnut että nimenomaan Suonenjoella mopoilla ajelevat pojat keskenään , sekä tytöt keskenään . Eli poika poika ja tyttö tyttö ? Tällaista en ole havainnut muualla Suomessa ,mistä johtunee tämä ominaispiirre ?

      • Hohohooo

        Jos sinulla ei olisi niin paha hinttarifobia, et ehkä kiinnittäisi huomiota.


    • nvsn

      Voi herran helevetti antakaa poikien (ja tyttöjen) ajella rauhassa, ootte tekin joskus ollu nuoria ja halunnu mopoilla ajella ja kikkailla. Huuattakoon mopoonsa vaikka kuin perkeleesti kunhan ei ihan yöllä kun ihmiset nukkuu, silloin en itsekkään siitä tykkäisi. Ja poltelkoon lapsukaiset tupakkia, semmoiset tyhmät ja vähemmän tyhmät kokeiluthan kuuluu nuoruuteen.

      • fakta2

        Jos keskustan katua ajetaan laittoman kovaäänisellä mopolla 5-10 minuutin välein 30 kertaa illan klo klo 19 -00 välisenä aikana niin ongelma on mopon satulan ja tangon välissä.


    • henryseeel

      Kyllä se on jämpti ettei jos ei tykkää mopoista ei tykkää ählämeistäkään ja on toivottoman onneton rasisti.

      • jemptijees

        Ja kauheeee rasisti. Mopo ei kuitenkaan raiskaa ketään, sillä ei ole outoja uskonnollisia mielipiteitä eikä vie rahaa kuin omistajaltaan ja jos se silti aiheuttaa ahdasmielisyyttä, niin rättipäiden kohdalla ajetaan jo rasistirajoitinta vasten.


      • uuuuuhkkii
        jemptijees kirjoitti:

        Ja kauheeee rasisti. Mopo ei kuitenkaan raiskaa ketään, sillä ei ole outoja uskonnollisia mielipiteitä eikä vie rahaa kuin omistajaltaan ja jos se silti aiheuttaa ahdasmielisyyttä, niin rättipäiden kohdalla ajetaan jo rasistirajoitinta vasten.

        Eikös vähän kaikki uskonnot ole hieman outoja?


    • annikkia

      Saastuneiden ihmisten lapset ajavat mopoilla ja homostelevat kaupan takana,aivan kauheaa katsella moinen meininki,asia otetaan esiin

    • melua_savua_ja_hajua

      Miksi sitä kaasua pitää veivata edestakaisin KOKO AJAN ja huudattaa 2-tahtikonetta?

      • mrdiesel

        Liian vaikea asia selittää noin yksinkertaiselle ihmiselle.


      • melua_savua_ja_hajua

        No yritä edes. Itse olen ajanut 2-tahtimopolla ja kevarilla enkä veivaillut koko ajan kaasua edestakaisin. Hyvin tuntuivat silti ihan tyhjäkäynnillä pysyvän käynnissä.


      • lkoo0j

        jep.. sama täällä joskus nuorempana tuli ajettua mopolla pitempiäkin matkoja eikä tarvinnut veivata.
        Mutta nykynuoriso on niin ADHD, että koko ajan pitää veivata jotain, johtuu varmaan roskaruuasta ja lääkkeiden sekakäytöstä.


    • 33821

      Ei ole koskaan ennen ollut samanlaista häirintää tässä keskustan alueella kun nyt parin mopon toimesta.

      • minulla_on_oikeus_meluta

        Ei muuta kuin heti soittoa 112:een ja lisäksi valvontapyyntöä poliisille.
        Muuten ei mikään muutu. Jospa ei tulisi kamerapoliisit siitä "poliisit" tv-sarjasta. Nehän vain antaa varoituksia ja suullisia huomautuksia ilman valoja moottoritiellä pimeässä ajamisesta ja pitsakuskille taajamassa 30 km/h ylinopeudesta. Tavan tallikka kun ajaa moottoritiellä 10 km/h ylinopeutta niin kyllä sakkoa paukkaa. Mutta kyllähän häiriöautoja ja -mopoja pitää "ymmärtää". Onhan heillä oikeus valvottaa ASUINALUEEN satoja asukkaita. Tokihan nykymaailmassa häirikköjen tekemisiin ei puututa, vaan nimenomaan häiriön kohteena olevan pitää väistää.


    • svdfgh

      Eniten vituttaa se kun aivottomat teinit rällää keskellä yötä, vähän vaille klo 24:00 se veivaaminen alkaa. joka helvatan yö..........

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      139
      5868
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3575
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1915
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1738
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1502
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1396
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1388
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe