Pekka Ruotsista. Tere.

HakkaaPäälle

Me ruotsinsuomalaiset (n. 2 miljoonaa) olemme hyvin hämmästyneitä ruotsalaisten asenteesta suomen kieltä kohtaan. He ovat alkaneet valittaa itkunsekaisesti enemmän ja enemmän "pakko- ja virkamiessuomesta". Voitteko kuvitella? Me ruotsinsuomalaiset olemme antaneet heille hopealautasella mahdollisuuden ja oikeuden opiskella suomea. He narisevat suomen tarpeettomuudesta Ruotsissa ja että suomella ei pärjää kovinkaan pitkälle isossa maailmassa. Mitä typeryksiä ruotsalaiset ovatkaan! Suomihan on Ruotsin suuri kauppakumppani ja vielä se pohjoismainen yhteistyö. Ja eihän ruotsalainen työllisty edes valtion ja kuntien virkoihin ilman suomen osaamista. Ei edes poliisiksi pääse ilman virkamiessuomitutkintoa. He haluavat ruotsin vapaaehtoiseksi kieleksi, kielen joka on VIRALLINEN KANSALLISKIELI Ruotsissa. Eivätkö he ajattele lastensa tulevaisuutta! Että lapset jäävät työttömiksi luusereiksi jos heiltä otetaan pois oikeus opiskella suomea. Ja narina jatkuu opiskelupaikoista. Eihän, herranen aika, Hakkaa Päälle yliopistomme ole tarkoitettu vain suomenkielisille. Sinnehän voivat hakea kaikki jotka osaavat suomea. Ja kielikokeella tarkistamme että vuskuruotsalaiset eivät pääse edes saranapuolelta sisään. Ja vielä päivän vitsi. He kuvittelevat että 74% kansasta haluaa suomen vapaaehtoiseksi kieleksi. Hah hah haa, eihän edes Håkan voi olla niin tyhmä, vaikka laiska hän kyllä on kun suomen opinnot ei maistu.

16

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • osui_ja_upposi

      Ihan hauska ja osuva parodia. Noinhan se mene Suomessa. Usein vasta asian kääntäminen paljastaa ainakin tyhmemmille(nettisvekot) totuuden.

    • Ruotsistamalli

      hyvä aloitus!

    • HakkaaPäälle

      Taas Håkan itkee ja valittaa mediassa että hän ei päässyt unelma-ammattiinsa, poliisiksi Tukholmassa, koska hänen lukihäiriönsä oli esteenä suomen oppimiseen. Mutta hei nyt ja ihan oikeasti! Kuinka paljon näitä lukihäiriöisiä tarvitsee yleensäkään kouluttaa? Sehän tulee valtavan kalliiksi meille veronmaksajille ja kuten tiedettyä, niin meillä suomenkielisillä on erittäin alhainen työttömyysprosentti, joten maksamme enemmän veroa kuin laiskat ja juopottelevat ja turhasta itkevät håkanit.

    • asdgdfgsdfg

      Olisivat kiitollisia, että pakkosuomi pitää mamut poissa useimmista viroista!

    • gsfdsgsfts

      Lapsellinen avaus, ei kuitenkaan hauska.

      • praatataan

        Joo, mäki oisin halunnu ennemminkin Savo/Kainuun pakolliseks.


      • ei_meitäkään_naurata

        Mutta varmaan käsität, että meitä susuja ei myöskään paljoa naurata Suomen vastaava tilanne!?


      • u.n.f
        ei_meitäkään_naurata kirjoitti:

        Mutta varmaan käsität, että meitä susuja ei myöskään paljoa naurata Suomen vastaava tilanne!?

        Olen susu ja ihan naurattaa: en ole onneksi saanut uusionettifennomaanin geenejä.


      • u.n.f kirjoitti:

        Olen susu ja ihan naurattaa: en ole onneksi saanut uusionettifennomaanin geenejä.

        Svekomielinen neffe u.n.f todistaa geeneistään näin: "Olen susu ja ihan naurattaa: en ole onneksi saanut uusionettifennomaanin geenejä."

        Sinulla on svekomielisen neffen geenit. Svekomielisiä fennoja ja nettifennoja on todistettavasti noin neljännes fennoista.


    • Det är alltid lika intressant hur snabbt sverigefinnarna ökar i antal. För några inlägg sedan var de ännu under 1 miljon och nu är de redan uppe i två. Sverige måste ha haft en otrolig baby-boom bland finnarna de senaste veckorna.

    • Pläähääh

      Ei oikein iske kuin ohi.

    • HakkaaPäälle

      Ja TAAS Håkan itkee mediassa! Hän väittää että Tukholma ei ole kaksikielinen kaupunki!! Että eikä myöskään Ruotsi ole kaksikielinen maa. Onko Håkanilla kaikki silakat laatikossa? Tukholma ON kaksikielinen kaupunki, koska meitä suomenkielisiksi rekisteröityjä on lain mukainen vähittäismäärä, siis 3000. Kaukaiset esi-isämme Ruotsin historiassa huiskuttavat meille ja ovat ylpeitä asemastamme Ruotsin yhteiskunnassa. Håkan on sitä mieltä että meillä on jonkinlainen ETUILUasema. Kaikkea se hapansilakka ja nuuska teettää. Onneksi älykkäät ja sivistyneet ruotsalaiset hallituksessa ja eduskunnassa ovat säätäneet lait, mitkä oikeuttavat kaikki ruotsalaiset (en pidä termistä "pakkosuomi") opiskelemaan suomea. He ovat ymmärtäneet että suomen kieli on portti sivistykseen ja jopa matematiikan opiskelussa on suomen kieli apuna. Perussvenssonit eduskunnassa huutelevat hävyttömyyksiä että ruotsalaisten kielitaito on ruotsia, huonosti opittua pakkosuomea ja curlingenkkua ja että kielipalettia pitäisi saada monipuolisemmaksi, saksaa, ranskaa, kiinaa, espanjaa jne., mutta kuinka ihmeessä ruotsalainen oppisi muita kieliä, kun ruotsalainen ei opi edes ymmärrettävää suomea? Me suomenkieliset, joilla on parempi kielipää, vaihdamme lennossa suomen ja ruotsin välillä. (Sivistymättömät Perussvenssonit ovat nyt vain sitä mitä ovat. Kukaan ei sano heille edes käsipäivää).

      • fgdfghgfgjhk

        LOL :D


    • Tämä on parasta parodiaa pakkoruotsista!

      Pakkosuomi Ruotsissa olisi juuri niin järkyttävä rakennelma kuin tässä kuvataan - ja aivan rinnasteinen pakkoruotsille meillä.

      Tosin Ruotsissa ei ole edes vapaaehtoista suomea koulujen vieraiden kielten lautasella. Meillä sentään ruotsi säilyisi tarjottimella kaikkialla.

      Siis pakon purkaminenkaan ei veisi meitä sellaiseen kielipolitiikkaan, jota monikielisessä Ruotsissa on päädytty noudattamaan.

      • Huomautan

        Eikä kyse ole vain riikeistä! Mikään muukaan kansa ei suostuisi ottamaan suomalaisten kaltaista kielitaakkaa harteilleen.

        On tosiaankin aika herättää suomalaiset vaatimaan samoja oikeuksia ja vapauksia kyin muillakin kansoilla on! Me olemme vapaudestamme ja itsenäisyydestämme maksaneet varmasti suuremman hinnan kuin moni muu vapaa kansa.


    • Pekka-pois-sillan-alta

      > Kaukaiset esi-isämme Ruotsin historiassa huiskuttavat meille ja ovat ylpeitä asemastamme Ruotsin yhteiskunnassa.

      Ei siitä nyt niin kauan ole, että pitäisi uhua esi-isistä. 60- ja 70-luvuilla finnjävel vilkutti meille kaikille Slussenin siltojen alta. Siitä voi olla ylpeä. Halutessaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      102
      2167
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      249
      1799
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1077
    4. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1014
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      961
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      915
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      844
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      821
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      794
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      739
    Aihe