Marevanin korvaavat lääkkeet - Erityiskorv. 351

CHA2DS2VASc

Onko kukaan hakenut erityiskorvattavuutta Kela 351 marevanin korvaaville lääkkeille?
Minulla on paroksysmaalinen eteisvärinä eli kohtauksittainen ja kolme kertaa on tehty rytminsiirto. Olen laskenut tukosriskipisteeni ja ne ylittävät korkean tukisriskin rajan (5, --> lääkäri ei ottanut huomioon Sjögreniä). Lääkäri ei uskonut lausunnon menevän läpi kelassa.
Jo vuosi sitten Kelan mukaan 351 korvattavuus myönnetään jo pelkästään korkean tukosriskin eteisvärinäpotilaalle ilman marevan hoitotasapainon arviointia. Lääketieteelliset edellytykset Kelan mukaan täyttyvät mutta eikö ulkolainen lääkäri ollut tästä tietoinen? Tilanne on muuttunut Kelan osalta vuosi sitten. Eikö kohtauksittainen eteisvärinä, joka vaatii antikoagulaatiohoitoa olekaan eteisvärinää Kelan mukaan vs. pysyvä eteisvärinä? Tekikö lääkäri virheen vai olenko ymmärtänyt väärin?

2

232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sairaanhyväsydän

      Kohtauksittainen eteisvärinä on vähintään yhtä vaarallinen kuin pysyväkin eikä KELA:n korvauslinjassa ole eroa. Ks vaikka terveyskirjastosta vasc-riskipisteesi.
      Lieventyneiden ehtojen mukaan apiksabaani, dabigatraani ja rivaroksabaani ovat yhtälaisesti peruskorvattuja. Aina jos riskipisteet 2 tai yli ja myös 1 pisteen potilailla, joilla inr -arvot heittelevät tai varfariini ei muusta syystä sovi.
      Niitä riskipisteitähän saa yhden sydämenvajaatoiminnasta, korkeasta verenpaineesta, yli 75 v iästä, diabeteksesta, verisuonisairaudesta, iästä 65-74 väliltä ja naissukupuolesta jos yli 65 v.Aiemmasta aivohalvauksesta tai TIA-kohtauksesta saa kaksi pistettä. Eli kyllä sinun on mahdollista saada peruskorvaus .
      Tutkimuksissa nämä ovat osoittautuneet yhtä hyviksi kuin varfariini, selvää näyttöä paremmuudesta ei ole.
      Itselläni on aika korkea riski: sairastettu TIAx2, uä-tutkimuksessa erittäin laaja sydämen vasen eteinen, tehty viidettä vuotta sitten eteiskorvakkeen sulku ja Marevan (varfariini) on koko ajan-- kardiologi kehoitti pyrkimään inr-arvoihin lähelle 3.
      Mietitty siirtymistä noihin uusiin, lähinnä apiksabaaniin, mutta kun inr-tasoissa ei ole ongelmallista heittelyä, en ole vielä halunnut vaihdosta, varsinkaan nyt kun uusia TIA-oireita ei ole eteiskorvakkeen sulun jälkeen tullut.

    • LääkärinLausuntoB

      Kelan menettely Marevania korvaavia lääkkeitten suhteen on ollut puoltavaa jo pitempään. Aikaisemmin riitti jopa kun sanoi että potilas ei suostu INR-kontrolleihin. Ymmärtääkseni nyt peruskorvauksen voi saada jos riskipisteitä on 2 ja ei vaadita Marevan hoidon yritystä ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe