Lapsi jäi bussin alle ja kuoli Haukiputaalla

surullista

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001175401.html

ALAKOULUIKÄINEN tyttö on menehtynyt jäätyään linja-auton alle Haukiputaan Kiiminkijoentiellä, Oulun poliisin tilannekeskuksesta vahvistetaan IS:lle.

– Ilmoitus onnettomuudesta tuli kello 15.38, ylikonstaapeli Timo Männikkö kertoo.

Poliisi tiedotti alkuillasta, että tyttö oli kääntynyt linja-auton eteen yllättäen.

Onnettomuuspaikka on Haukiputaalta Kiimingin suuntaan. Asvalttipäällysteinen kylätie on toistaiseksi suljettu liikenteeltä.

– Siellä on edelleen kolme partiota paikalla, Männikkö sanoo.

On todennäköistä, että tyttö on ollut koulumatkalla.

STT kertoi maanantaina illalla kello 19, että poliisin mukaan tyttö kuoli paikalla pian onnettomuuden jälkeen. Paikalla oli kolme poliisipartiota, lääkärihelikopteri ja ambulanssi.

Tie onnettomuuspaikalla oli poikki vajaat kolme tuntia.

Oulun poliisi ja tutkijalautakunta jatkavat onnettomuuden tutkintaa. Rikosnimikkeinä ovat liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Juttua täydennetty 9.5.2016 kello 19.21: Lisätty poliisin antamia tietoja onnettomuutta edeltäneistä mahdollisista tapahtumista.

30

2247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ossaooajto

      Eihän vaan ollut Älykännykkä kädessä,ja kuulokkeet korvilla?

      Miksi poliisi sallii pyörällä ajon aikana kännykän käytön?

      Se on laissa kielletty,niinkuin autossa.
      Kuulokkeet pitäs kieltää kaikilta.
      Ei kuulu liikenteeseen.

      Osanotto Omaisille
      Ja tytön ystäville/Koulutovereille.
      Kesä alkaa surun myötä.

      • ariako

        Oliko pakko sanoa:
        Vai oliko provo?


      • pakloika
        ariako kirjoitti:

        Oliko pakko sanoa:
        Vai oliko provo?

        mikä pakko sanoa?


      • näinnäin

        Vaan oliko bussikuskilla kännykkä korvalla, kuten usein olen havainnut.


      • fvkkvvk

        Provo!


      • puuheli
        näinnäin kirjoitti:

        Vaan oliko bussikuskilla kännykkä korvalla, kuten usein olen havainnut.

        joo,Onhan nyt vain yksi silminnäkijä
        Bussikuski
        voihan olla että Bussi ikäänkuin koukkas.
        Mutta eiköhän puhelintiedot tarkasteta.


      • koulutoveri

        Ei ollut puhelin kädessä tai ees kuulokkeet korvilla, oli lapsi vilkuttanut kuskille ja pyörän tanko yhtäkkiä kääntynyt ja lapsi kaatunut siihen.


    • tarituulia

      Todella surullista.Voimia ja jaksamista vanhemmille suuressa surussa.

      • smataa

        Kyllä linjan kuski myös tarvitsee voimia ja jaksamista.Surua kokee tällä hetkellä moni.


    • matukuskiko

      Alkanut yhä enemmän jäädä lapsia ja vanhuksia linja-autojen alle suojatielläkin kun virulaiset ja muut matut kuskeina.

    • Kaikki_ei_ole_totta

      Valitettava tapaus.

      Toivottavasti poliisi tutkii tapauksen tarkkaan, mm. törmäyskohdan ja auton nopeuden. Muutama vuosi sitten E-Suomessa sattui vastaavantyyppinen tapaus jossa nuori autonkuljettaja paljastui syylliseksi kahden lapsen yliajoon.

    • ennakoiva-ajotapa

      Kyllähän se on niin, että kun näkee lapsen, vanhuksen tai pyöräilijän kulkevan tai ajelevan kapealla kylätiellä, niin silloin pitäisi kuskilla soida hälytyskellot, mikä tarkoittaa sitä, että ohitetaan pieni lapsi vauhtia hiljentäen ja riittävän kaukaa. Jos kuljettaja ajoi yksin linja-autoa, niin todistajia ei ole ja kuski voi kertoa minkälaisen version näkee omalta kannaltaan parhaimmaksi.
      Kun itse olen ajellut kyseistä kapeaa ja mutkaista tietä, niin minulla on koko ajan vaaran aavistus takaraivossa, mikä tarkoittaa, ettei tuota tietä voi ajella täydellä vauhdilla. Ja kun tulee niitä jalankulkijoita ym. niin vauhtini hiljenee varmuuden vuoksi, sillä koskaan ei voi olla varma, että ohitettava jostain kumman syystä kääntyykin eteen. Ei se riitä, että minä olisin oikeassa ja toinen väärässä, silti pitää varoa aina ja joka tilanteessa varsinkin kun on kyseessä tuommoinen kylätie, jolla ei ole omaa jalkakäytävää. Näitä tämmöisiä tieosuuksia on vaikka kuinka ja paljon. Autokuski on aina vastuussa päälleajosta ja kuolemantuottamuksesta, kun kaahaa jonkun yli.

      Kyllä tuollakin tieosuudella näkee niitä hemmetin kaahareita, jotka ohittelee minut, vaikka ei mitään tarvetta olisi. Todella vaarallinen tie kulkea jalankulkijan sekä pyöräilijän. tuokin onnettomuus olisi ollut vältettävissä, kun linjuri kuskilla olisi ollut vaaran aavistus, mutta epäilenpä, että täysillä pyyhki ohi ja läheltä.

      • Järkyttynyt

        Busseissa on piirturi ja ne tarkastetaan. luulempa että bussikuskilla oli se vaaran aavistus ku oli jo ajoissa siirtynyt vasemmalle kaistalle kuten kalevan kuvassa näkyykin.Todella ikävä tapaus ja meillä suomalaisilla on aina tapana hakea se syyllinen ja tässä tapauksessa se on bussinkuljettaja joka varmasti teki kaikkensa että onnettomuudelta olisi vältytty. Vaikka ajat bussilla kuinka hitaasti et saa sitä pysähtymään ajoissa jos joku kääntää pyörän tai minkä tahansa sinun eteen. Luulen että tämä kommetti saa vasta väitteitä mutta ennenkuin alatte väittämään siitä että bussi kyllä pysähtyy nopeasti niin käykääpä huviksenne kokeilemassa. Lopuksi vielä, paljon voimia lapsen omaisille ja bussikuskille. Onnettomuus on kahden tiellä kulkevan sattuma jossa on monia sattumia jotka ei tule koskaan meidän tietoon.


    • ajatelkaalapsia

      Aikatauluntekijälle voimia! Sinne se syyllisyystaakka eniten painaa.
      Kuskeja painetaan ruoskalla ajaan liian kiriäksi viritettyjä aikatauluja.
      Tiet on kapiat ja nopeusrajotukset aivan liian korkiat siihen nähen mitä porukkaa teillä riittää.

      Se on yhteisön piheydestä kii että ei oo pyörätietä. Montako lasta siihen pitää uhrata vielä ennenkun turvallisuus tulee päätöksenteon perusteeksi?

      • Kuskikin

        Asia on sillain että ne aikataulut on suuntaa antavia ja kerta me bussikuskit joudutaan itse maksamaan ylinopeus sakot niin arvaappa ajetaanko ylinopeutta? Meillä on tuntipalkka niin ei meillä ole mihinkään kiire, jos linja myöhästyy niin se myöhästyy ja sillä siisti.


      • liikennesäännöt

        Pyörällä kuljen päivittäin töihin.tänäänkin Santaholman koulun pihalta olisi poika tullut päälle ellen olisi huutanut varo!kännykkä kädessä pojalla.Lapsilla/nuorilla on nykyään, kuin oisivat ainoat liikeenteessä.


    • oululainen10

      Oulu kiristää koulumatka kyydityksessä, alle 5km ei saa kyyditystä. Onnettomuudet lis tällaisen myötä. :/
      Voimia ja osanotto omaisille!

      • MuitaHelppoSyyttää

        Ei liity mitenkään koulukyydit tähän...


    • LOOPISKO

      VALITETTAVA TAPAUS.OSANOTTO JA VOIMIA VANHEMMILLE,ISOVANHEMMILLE,SISARUKSILLE JA KAIKILLE JOITA ASIA KOSKETTAA.

    • SanonpaVaan

      Tänään Putaankyläntiellä ajaessani edessäni oli kaksi ala-astelaista poikaa pyöräilemässä rinnakkain. No tietenkin laskin ajonopeuden suurinpiirtein nollaan ja valmistauduin ohittamaan toisella kaistalla.
      MUTTA! Yhtäkkiä se toinen TEKI TÄYDEN YMPYRÄN VASTAKKAISEEN SUUNTAAN TIEN YLI!
      Nauroi vielä temppuaan päin näköä, sellainen hieman pulska poika.
      Että miksi näitä jää alle sitten, voisivat kotona ja koulussa hieman opettaa.

    • kalle-eemeli

      Joopa joo, sellaisiahan ne nuoret ja lapset ovat, mutta se ei tarkoita sitä, että me autoilijat silti saataisiin ajaa heitä kuoliaiksi. Tajuaahan tuon normaali älyinen, että niitä pitää varoa ja väistää. Lisäksi tiedetään ja nähdään, että niitä parveilee tiellä tietyissä paikoissa, niin ei siinä ole muuta jakoa, ku että ajellaan niin hitaasti ku suinki. Minunki asumalähiössä parveilee lapsia ja pelaavat sekä leikkivät tiellä, mutta en minä siitä välitä, ajelenpa vaan kävelyvauhtia heidän ohitsensa. Eri asia on sitten vilkasliikenteiset ja nopeat pääväylät, mutta kyllä sen kerkiää näkemään, kun siellä joku menee, että nyt pitää hiljentää, vaikka tässä onkin 100 km.n rajoitus. Ei sillä mitään voiteta, että ajetaan kuoliaaksi ja syytetään ipanoita ymmärtämättömiksi. Ennen aikoihin nuori väki osti sille papalle mopedin, että se kuolisi pian ja päästäsiin nopeammin sen perintöä jakamaan. Silloin entis aikaan tosiaan papat ajeli mopeteillaan keskellä tietä ja laijasta laitaan niinkun humalaiset.

      Onhan tuota joutunut ja joutuu jatkuvasti varomaan tiellä liikkujia, kun ne ovat niin arvaamattomia. Ei ole tullut yllätyksenä, että ne saattaa kääntyä eteen ja siksi jokaisen autoilijan on tajuttava tämä oikosulku ohittaessaan pyöräilijää.
      Kerrankin kulki kokonainen perhe ja vielä koirakin samassa letkassa tien laidassa ja kun lähestyin, minulla oli aavistus ja niiin siinä kävikin, että koira ryntäsi keskelle tietä pikkutytön talutushihnan otteesta. Minulla oli vähän vauhtia ja ehdin hyvin väistämään, mutta entäs sitten, jos minun tilalla olisi ollut se kevään KUUMA KALLE, joka kaahaa, eikä osaa ennakoida tulevia tilanteita

      • eimullamuuta

        tästä on vaan näköjään Haukiputaalla tullut nuorison harrastus, pelleillään autoilijoiden kustannuksella. sitten se napsahtaa kun sattuu semmoinen autoilija joka ei kiinnitä kaikkiin asioihin huomiota...


      • häykästä

        oisiko lasta saanut päästää sille tielle 10v vaarallinen tie.Hyvä kuski ja tiedän sen.


    • voi..voi

      LIIKENNNESÄÄNNÖT KOTIIN JA KOULUUN...,HÄLLÄVÄLIÄ NÄYTTÄÄ YHTEISKUNNASSA OLEVAN.VARSINKIN PUTAALLA.

    • ennakoiva-ajotapa

      Koeta sinä muistaa se, ettei pienet lapset osaa aina käyttäytyä liikenteessä sillä tavalla kuin aikuiset. Ajelinpa tänään kyseistä tietä ja jo kaukaa näin, että siellä menee pikkulapsia pyörineen molemmin puolin tietä. No minähän tietysti pudotin vauhtini minimiin heidät ohittaessani siltä varalta, että jotain yllättävää tapahtuu. Tietäähän tuon itsekkin, kuinka epämiellyttävää on ajaa pyörällä, jos autoilija päästelee täyvellä vauhilla läheltä ohi. Se on vaan suuri harmi, ettei kaikilla tuo järkikulta tai järkiparka halua toimia sillai, miten se meillä järki autoilijoilla pelaa, eli osaamme varoa ja ennakoida. Ei siinä voita palanutta puupenniäkään, vaikka kuinka olet oikeassa, kun et varo ja joku kuolee allesi. Omatuntosi on poltinraudalla merkitty loppuiäksesi.

      • yksikintapausliikaa

        Itse ajelen kyseistä tietä viikottain ja voi sanoa, että tie on erittäin kapea ja tienpiennarta ei ole nimeksikään eli kävelijät ja pyöräilijät joutuvat käyttämään ajotien puolta kulkiessaan. Esim. perjantaina ajellessa takaisin Kiimingistä Haukiputaalle vastaan tuli jopa viisi pitkää rekkaa peräkanaa, joiden sivussa kulkeminen ahdistaa jo aikuistakin, saatika pientä kulkijaa.
        Tieosuus vaatisi ehdottomasti kevyenliikenteen väylän, koska alueella asuu paljon lapsiperheitä, joissa lapsiluku suuri.


    • TodellaJulmaa

      Ette viitsisi kirjotella ja arvostella kumpaakaan tahoa, jos ette oikeesti tiedä mitä siinä tilanteessa on oikeasti tapahtunut. Osanotto omaisille ja voimia kuskille, ehkäpä elämänsä kovimmassa paikassa.

    • kupais

      olisko kuski ollut puhelimessa?

    • tietoalisaa

      Ei pitäisi olla tuota sensuuria olemassa, koska asioiden peittely ei ole hyväksi. Olisi tärkeää, että tuotaisiin julkisuuteen niin onnettomuuden uhri kuin päälle ajaja. Tämä voisi edesauttaa vastaisen varalle ennakoitumista. Olisi nytkin pitänyt kertoa oikein suoraan, miten onnettomuus saattoi tapahtua.
      Ennen ei ollut näin tiukkaa sensuuria, vaan kaikkien rikollistenkin nimet kerrottiin ja kuinka jokin onnettomuus täsmällisesti tapahtui.

      Vaan ei tämäkään tapaus ollut viimeinen, näitä varmasti tulee jatkossakin tapahtumaan. Tiukka sensuuri ei ole kenenkään etu.

    • LapsilleOpetusta

      Näyttää olevan nyt muotia noilla pennuilla ajaa ilman käsiä ja säikytellä autoilijoita kurvaamalla eteen Ikävä Kyllä näin on. Kokemusta Puttaalta ja Iistä. Lie niin surkiaa elämä Isoissa pers... anteeksi perheissä että minne vaan auton eteen mennään. Koska isoihin taloihin ei antennia sitte kurvasivat. Toivottavasti opettavat nämä vanhemmat hieman kunnioitusta muitakin kohtaan eikä vaan ylimielisyyttä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4459
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1420
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe