Miten selvitä peliveloista??

Triinuska

Olen ollut reilu 2v peliriippuvainen.Vuosi sitten lopetin ja sain velkani 18000e yhdistettyä pankkilainalla ja kaikki näytti paremmalta.Viime syksynä sitten alkoi pelailu uudestaan pikkuhiljaa ja tänä keväänä mennyt hurjaa vauhtia alamäkeä.Nyt on lisää velkaa 27000e.Niistä 3 vakuudetonta kulutusluottoa ja 2 luottokorttia.Eli velkaa on nyt yli 40000e yhteensä.En tule selviämään tästä.Olen käynyt velkaneuvojalla mutta takuusäätiöön takaukseen ei riitä maksuvara.Olen aviossa ja monta lasta ja töissä käyn,mutta palkka on pieni.Mieheni ei tiedä tästä uudesta velkatilanteesta enkä edes tiedä miten kertoa...Meillä on asuntolainaaki vielä 100000e yhdessä.Mitä jos päästän tuon 27000e ulosottoon,niin pakottaako ulosotto myymään asuntomme?Ulosottolaskurin mukaan tällähetkellä pystyis palkasta ottamaan vain 200e/kk koska useampi huolettava,mutta nousisi tietysti kun nuo lapset tulee täysi-ikäisiksi.Pelaamisen olen taas lopettanut enkä aio enää sortua niihin.Vuoden ajan olen myös käynyt a-neuvolassa.Mutta onko siis mitään mahdollisuutta selvitä?

12

2477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Triinuska

      Niin ja kauanko menee aikaa kun ulosotto alkaa siitä kun laskut menee ulosottoon?

    • step 1 : Kerro miehellesi tilanteesta ja kerro mokanneesi.

      step 2 : En usko, että voit lopettaa pelaamista tuosta vaan, joten tee radikaali toimenpiteet. Siirrä talous vastuu miehellesi, kuitenkin niin, ettei hänen tarvitse miettiä talousvastaavana velkaasi. Tällä tarkoitan, sitä, että kerrot hänelle tekeväsi kaiken itse tämän asian suhteen kun olet itse sen aiheuttanut.

      step 3 : Sulje Kortit, tilit yms pankin kautta kiinni. ( esim poista nettipankkitunnukset visa verifed ja tuhoa kortit )

      step 4 : Nosta perseesi sohvalta ylös ja mene pankkiin puhumaan asiasta. kysy vaihtoehtoja tilanteeseesi vielä kun voit. Yritä saada maksuaikaa lisää.

      step 5 : Älä päästä velkaasi ulosottoon !! Etsi mikä tahansa muu vaihtoehto ! Se suo on sitten yksi pohjaton helvetti lisää arkeen. ( käsittelymaksut ja korot tulevat nostamaan tuon velkasumman huomattavasti vielä korkeammaksi, tämän jälkeen ainoa fiksu vaihtoehto on koittaa hakeutua velkajärjestelyyn tai myydä asunto ja kuitata velat.

      step 6 : Pysy aktiivisena, äläkä vaivu maanrakoon. Pysy töissä ja koita pitää mieli niin virkeänä kun mahdollista. Keskity asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä ja läsnä tällä hetkellä. Niitä et halua menettää.

      Step 7 : Muuta ajattelu malliasi ja opettele kantamaan vastuu teoistasi. Kaikki on nyt sinusta kiinni. Ole ehdottomasti rehellinen muille ja itsellesi.

      Step 8 : PANOS -> 40 000e : haluatko menettää sen mitä sinulla nyt on vai teetkö kaikkesi hoitaaksesi mokaamasi asiasi ? mä tein.

      p.s been there done that

      MindTrick : Sinulla on käsissäsi 40 000 euron voittotosite, mutta voit lunastaa sen vasta maksettuasi velkasi.

      Tsemppiä :)

    • Hei nimimerkki, Triinuska

      Olen pahoillani tilanteestasi, mutta ei se ole ollenkaan toivoton, mutta vaatii sinulta lujaa tahdonvoimaa. Sitä sinulla varmaankin on, koska haluat pelastaa itsesi ja perheesi elämän. Hyvä juttu. Nimimerkki E_F_S_P antoi sinulle selkeät ja erinomaiset askelmerkit, joita en ala toistamaan. Sanon vaan, että siinä on sinulle hyvä toimintamalli. Ei välttämättä mukava eikä edes helppo, mutta toimiva. Hänellä on kokemusta asiasta, kannattaa luottaa.

      Peliongelma tuhoaa ja pilaa niin paljon. Se voi viedä elämästä niin paljon, liikaa; talouden aivan kuralle jopa vuosikymmeniksi, itsetunnon, perheen, ystävät. Se voi tuoda mielenterveysongelmat, unettomuuden, häpeän... Listat ovat pitkät. Pistä peli poikki ja toimi määrätietoisesti, joka päivä sen asian puolesta. Ota tukea vastaan. Älä lannistu. Luota siihen, että sinä olet yksi selviytyjistä.

      Tsemppiä ja kaikkea hyvää,
      Pirkko-pappi

    • HoustonJane

      Pitäs siirrellä kaikki omaisuus toisten nimiin ja järjestellä asiat siten ettei vouti vie taloa, tosin se voi olla jo liian myöhäistä. Maksat sitten velkaa pois palkasta ulosottoon, pitkä tie mutta kyllä se joskus loppuu.
      Muista myös että rahaa se vain on.

    • Triinuska

      Vielä ei siis ole mikään lasku maksamatta eikä edes myöhässä.Selviän kyllä kesän yli,mutta syksyllä tulee olemaan vaikeaa.Tässä nyt vaan miettiny kaikenlaisia vaihtoehtoja...Ja velkojeni lisäksi ahdistaa kertoa asia miehelleni.

      • Sinulla on vielä kaikki käsissäsi !! Tämä on juuri se viimeinen hetki toimia. Jos et nyt toimi niin saat tulevaisuudessa miettiä huomattavasti ahdistuneempana tätä koko tilannettasi. Tiedän kyllä, että kertominen läheiselle on vaikeaa, mutta kerron myös sen, että elämä velkahelvetissä tulee olemaan vielä vaikeampaa. Nimim Pirkko-pappi sanoi tuossa erittäin hyvin. ( Pistä peli poikki ja toimi määrätietoisesti, joka päivä sen asian puolesta ) -> vielä kun voit !!


    • Triinuska

      Vaikeinta tuossa kertomisessa on se että vuosi sitten lupasin ja vannoin etten enää koskaan pelaa.Kun en itsekkään ymmärrä miksi tein saman uudelleen kun olin jo saanut uuden mahdollisuuden ja talous oli kunnossa.

    • Easygo

      No huh huh. Älkää nyt hitto velaksi pelatk! :o

      Tämmöinen tuo vähän suhteellisuutta kun itse hakkaa päätä seinään jonkun muutaman satasen takia.

    • playermr88

      Itse tulin lueskelemaan muiden pelihelvetissä painivien kanssa ja oma n.5000€ velka tuntuu Triinuskan velkaan verrattuna melko paljon pienemmältä! Itsekin olen luvannut itselleni monta kertaa lopettaa, tänään on loppuelämäni viimeinen päivä. Aion tehdä selkeän maksuaikataulun ja maksaa kulutusluotot 2kpl pois vielä kun voin! Hirmu paljon tsemppiä Triinuskalle ja muille! Kyllä tästä selvitään! Ai että sitä päivää kun tili tulee ja ei tarvitse maksaa senttiäkään vippifirmaan!!! Tuo ajatus kannattelee minua:)

      • playermr88

        siis loppuelämäni ensimmäinen päivä :D niin piti kirjoittaa! Niin iso tunneryöppy, että tulee kirjoitusvirheitäkin..


    • miliska

      Triinuskalle. Ensinnäkin voimia ja jaksamista sinulle. Tiedän niiiiiin tuon fiiliksen! Itse tajusin hakea apua vasta kun sopat oli keitetty ihan perusteellisesti pohjaan.... Minulla on noita "roskavelkoja" tuplaten mitä sinulla.... Pian olen UO:n asiakas ja tulen sitä olemaan varmaan seuraavat 10-20 vuotta. Suosittelen lämpimästi että haet nyt nopeasti apua niin velkatilanteeseen kuin myös tuohon peliongelmaan! Itse et tule tuosta suosta selviämään. Tiedän sen omasta kokemuksesta. Peliriippuvuus on sairaus joka vaatii oikeasti riuskoja päättäväisiä otteita, että siitä voi kuntoutua. Voimia <3

    • Tonni_meni_suitsait

      Kuten Easygokin yllä toteaa, tämä tuo perspektiiviä omaan pelaamiseen. Itsellä mennyt tänä vuonna peleihin joku tonni, mutta ei kuitenkaan senttiäkään velaksi. Paljon voimia kaikille! Kertokaahan kuulumisia, jos jaksatte!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      337
      3357
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      226
      2063
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1652
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1487
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1356
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      286
      1257
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1101
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1091
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      85
      1064
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      149
      925
    Aihe