N 18 leiritys. Onko oikeat pelaajat valittu ?

Seuraaja123

53

2033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isävalvoo

      Valinnat ovat narettavan ja itkettävän välimaastossa.Aion soittaa Harri Aholalle .Miksi meidän tyttöä ei valittu?

    • oikeatvalinnat

      Hyvät ja oikeat valinnat. Muutama pelaaja naisten majun mukana ja hyvä niin.

    • tyttöjellonat

      Aina sanotaan että samat pelaajat kiertävät leiriltä toiselle monta vuotta, mutta onhan tuossakin tapahtunut muutoksia jos vertaa toukokuun ja nyt marraskuussa valittua joukkuetta. Vaikka toukokuussa oli enemmän pelaajia niin myös toukokuun laajemman pelaajalistan ulkopuolelta on noussut uusi maalivahti, puolustajia ja hyökkääjiä. Toki moni pelaa Kuortaneella, mutta näyttää muualtakin pääsevän.


      Toukokuun leirin joukkue.
      Maalivahdit:
      Sanni Ahola, RW/IHK
      Annamari Hautalahti, KooKoo
      Oona Mäki, Team Kuortane
      Jenna Silvonen, Blues
      Puolustajat:
      Heli Allinen, Hela-Kiekko
      Janina Aro, Team Kuortane
      Petra Lamminaho, KalPa
      Neea Lehtimäki, Lukko
      Vaula Mikkonen, PJK
      Sanni Rantala, Nikkarit
      Juuli Semi, Jokipojat
      Mari Tervala, Team Kuortane
      Iina Tohila, JHT
      Hyökkääjät:
      Noora Hautamaa, Team Kuortane
      Elisa Holopainen, KalPa
      Pihla Hämeenniemi, S-Kiekko
      Liisa Kastikainen, Jokipojat
      Ida Kuoppala, Jeppis
      Tiina Lustig, KalPa
      Kiia Nousiainen, JHT
      Noora Mylläri, Sport
      Miressa Mäkelä, KJT
      Ella Nuutinen, Blues
      Piitu-Liina Tervo , Team Kuortane
      Pirjetta Turunen, APV
      Viivi Vainikka, Viikingit jääkiekko
      Emilia Varpula, Team Kuortane

      Venäjän Eht Joukkue:

      Maalivahdit:
      1 Oksman Johanna, Kärpät Oulu
      30 Silvonen Jenna, Espoo United
      Puolustajat:
      2 Karjalainen Sini, Team Kuortane
      3 Petra Lamminaho, KalPa Kuopio
      4 Aro Janina, Team Kuortane
      6 Hautaniemi Petra, Team Kuortane
      8 Laitinen Nelli, HaKi Lohja
      11 Tohila Iina, Team Kuortane
      12 Tervala Mari, Team Kuortane
      21 Parkkonen Krista, SaiPa Lappeenranta
      Hyökkääjät:
      10 Hautamaa Noora, Team Kuortane
      13 Lappi Ella, KalPa Kuopio
      14 Kastikainen Liisa, KalPa Kuopio
      15 Melotindos Linnea, Team Kuortane
      16 Nylund Jenniina, Team Kuortane
      18 Vesa Emilia, Team Kuortane
      19 Varpula Emilia, Team Kuortane
      20 Nousiainen Kiia, Team Kuortane
      22 Yrjänen Kiira, HyRi
      23 Holopainen Elisa, KalPa Kuopio
      26 Vainikka Viivi, Team Kuortane
      28 Liikala Julia, S-Kiekko juniorit

      • komposiitti

        Niinkui tuossa jossain aikaisemmin kommentissani olen sanonut moni tyttö on tänävuonna siirtynyt opiskelemaan Kuortaneen urheilulukioon,ja seura on vaihtunut Team kuortaneeksi.Sen takia joukkueessa on mielestäni usea pelaaja Kuortaneelta.Hyvä joukkue.Hyvät mahdollisuudet menestyä.


      • Nippelitietoa

        Oksman noussut loukkaantumisen jälkeen takaisin. Muuta poissaolo syytä kevään ja kesän leireillä tuskin oli. Olihan Oksman jo viime kaudella tyttöleijonien vakiokalustoa leirityksissä ja aina mm kisoissa asti. Puolustajiin tullut Karjalainen mukaan vahvistamaan naisleijonien puolelta. Hyökkääjistä vielä ainakin Nieminen puuttuu ollessaan naisten mukana mutta eiköhän hän parin kuukauden päästä ole kisoissa mukana.


    • Totuustaitehtävä

      Totuus on se, että jos tuolla Venäjällä olleella joukkueella mennään MM-kisoihin niin turpaan tulee ja huolella eikä mitään menestystä ole luvassa. Siellä olleet joukkueet olisi pitänyt voittaa tuosta vaan jos yrittää edes kuvittelee että MM-kisoissa tulisi menestystä. Jos edes vähän katsoi peliä ja voi katsoa edelleen tästä linkistä Venäjä-pelin:

      https://www.youtube.com/watch?v=Ts70BOU3ULo&feature=youtu.be

      Aivan kuutamolla käytännössä ykköskenttää lukuun ottamatta. Pieniä laitureita vietiin laitataistoissa kuin litran mittaa eli yhtään kaksinkamppailua ei käytännössä voitettu. Silloin et voi myöskään pelissä pärjätä. Ruotsi-peli voitettiin enemmän tuurilla kuin taidolla eli saatiin 1-1 tasoitus ilman veskaria ja voitettiin kolikonheitto ja/vl sitten jatkoajalla. Tuo tasoitus Linnean johdolla, joka olikin ehdottomasti paras pelaaja tuossa ryhmässä.

      Valinnat ovat niin sisään lämpiäviä, että menköön niin, mutta niillä ei kisoissa menestytä. 00-01-02-ikäluokista löytyy pari kentällistä parempia kuin Team Kuortaneen muutamat kurvailevat pelaajat, mutta niitä ei vaan tuonne oteta, koska Risku niin sanoo. Mutta niillä mennään mihin valkku uskoo ja tulos nähdään. Sitten kun jos edes sinne asti päästään että USA/Kanada tulee vastaan niin hirmuinen tasoero tulee siellä näkyviin viimeistään. Nyt kun alkulohko on jo alempi, niin voi olla että sieltäkään ei selvitä jatkoon jos valinnat ovat Venäjän ryhmän tasoa.

      Ja puolustelkaa näitä Venäjän ryhmän valintoja sitten kun keksitte jotain positiivista sanottavaa sen jälkeen kun tuo yllä olevan linkin peli on katsottu alusta loppuun.

      Ja kyllä, olen nähnyt näiden pelaajien edesottamuksia ainakin sarjapeleissä paljon; uskallan väittää että enemmän kuin Risku. Mutta hänhän toki "näkee" vain ne omat pelaajansa jotka ovat niitä parhaimpia vaikka joku ilman sidonnaisuuksia oleva voisi nähdä toisinkin.

      Haluaisin todellakin nähdä sen kaikin puolin parhaan joukkueen N18-MM-kisoissa, mutta näyttää siltä että se ei ole mahdollista millään tavalla.

      • Sivustaseuraava

        Lainaus:
        Ruotsi-peli voitettiin enemmän tuurilla kuin taidolla eli saatiin 1-1 tasoitus ilman veskaria ja voitettiin kolikonheitto ja/vl sitten jatkoajalla. Tuo tasoitus Linnean johdolla, joka olikin ehdottomasti paras pelaaja tuossa ryhmässä.
        ,,,,,,,,,,,,,


        Tasainenhan tuo Ruotsipeli on pöytäkirjasta katsottuna.Voittomaalihan tuli pelaamalla jatkoajalla,eikä kolikolla/VL.Ainoa huono erä oli Venäjää vastaan toinen erä,ja tulos oli sen mukainen.Toki parannettavaa aina löytyy ,ja niinhän se pitää ollakkin.


      • ulkopuolinentarkkailija

        Käsittääkseni kisoissa saa automaattisesti pelata vain 3 ikäluokan pelaajia eli 99, 00 ja 01 syntyneitä. Jos joku maa haluaa mukaan nuoremman pelaajan niin siihen pitää hakea poikkeuslupa. Tämä sääntö on muistaakseni ollut ainakin 2 vuotta voimassa. Poikkeuslupia saanee ne pienet maat joissa pelaajamäärä on pieni. Mutta esimerkiksi Usa ja Kanada ei tietenkään saa mitään poikkeuslupia eikä varmaan myöskään Suomi. Mitä tuohon Ruotsi peliin tulee niin oletko nähnyt pelin kokonaan ja näin varmaan pystynet meille kertomaan missä asioissa Ruotsi oli edellä ja missä asioissa taas Suomi oli parempi. Ja sitten tietenkin olisi mukava kuulla niiden 00 ja 01 syntyneiden pelaajien nimet jotka ovat parempia kuin nykyisessä joukkueessa olevat pelaajat niin pystyisi vertaamaan heitä kun taas sm-sarja viikonloppuna jatkuu.


      • Näinhänsemenee

        Jos kisoissa haluaa menestyä niin voittoja pitää tulla, mutta näin lähtökohtaisesti sekä Venäjä että Ruotsi pelaavat ylemmässä alkusarjassa ja olisi luullut että Ruotsi voittaa Suomen mennen tullen jos haluaa menestyä kisoissa, mutta eipä voittanut.
        Yleensäkin on aika huvittavaa että jos Suomi voittaa niin se on tuurilla voitettu, mutta kun Suomi häviää niin oltiin paljon huonompia ja vastustaja ei ikinä voita tuurilla...


      • tyttöjellonat

        Joku tuolla puhui 3 ikäluokan säännöstä. Sellainen oli voimassa muutaman vuoden, mutta onko enää? Vai ei se totuustaitehtävä nähnyt mitään hyvää muussa kuin 1 kentän pelissä? No jos katsotaan 1 erän maalipaikat, jotka meni Venäjälle 3 - 2 niin Suomen toisen maalipaikan rakensi 3 kenttä ja siinä Holopaisella oli hyvä paikka viedä Suomi johtoon. Muutenkin Holopaisen johtama kolmoskenttä pelasi sekä 1 että 3 erässä ihan hyvin. Sitten mitä tulee Nousiaisen johtamaan 2 kenttään, niin varsinkin 1 ja 3 erässä paineisti hyvin sekä Suomen hyökkäyspäädyssä ja keskialueella pystyi luomaan kiekolliselle hyvän taka ja sivupaineen, mikä johti monesti kiekonriistoihin ja siitä huolimatta kaistoille löytyi heti hyvin pelaajat kun peliä käännettiin. Siinä olet oikeassa että Venäjällä oli enemmän isokokoisia fyysisesti voimakkaita pelaajia ja välillä kaksinkamppailussa oli toki vaikeaa ja tuo aktiivinen pelitapa johtaa toki myös siihen että vastustajakin saa paikkoja ja toki merkkausvirheitä tuli myös.
        Suomi kaatui pelissä toisen erän jäähyihin, vaikka pelasikin hyvää alivoimaa, selvittäen esimerkiksi 5 vs 3 alivoiman ja vain Venäjän 1 maali tuli ylivoimalla. Lisäksi Venäjän 2 maali tuli heti 1 maalin jälkeen ja se näkyi kyllä sitten loppuerän.
        Jos sanot että Suomi tekee maaleja tuurilla niin Venäjän 2 maali joka käytännössä ratkaisi siis pelin oli todellinen tuurimaali. Venäjän pelaaja punnersi maalille ja yritti laukoa, mutta laukaus epäonnistui täysin, valitettavasti vain Suomen kannalta kiekko lipui suoraan takatolpalla olleelle Venäläispelaajalle joka sai lyödä kiekon tyhjiin.
        Lainaus
        "Sitten kun jos edes sinne asti päästään että USA/Kanada tulee vastaan niin hirmuinen tasoero tulee siellä näkyviin viimeistään. "
        Tässäkin olet oikeassa että tasoerot on, mutta jos olet lajia seurannut niin kuin kirjoitat niin tiedät että Suomesta ei löydy sellaista N-18 eikä Naisten maajoukkuetta että tasoeroja ei olisi. Jos verrataan naisten maajoukkueen pelejä Usaa tai Kanadaa vastaan ja N-18 joukkueen peliä Venäjää vastaan niin N-18 joukkue pelasi paljon aktiivisempaa peliä ja pyrki paineistamaan paljon enemmän kuin naisten joukkue joka tukki keskialueen ja puolusti tiiviisti oman maalin edustaa. Jos N-18 maajoukkue pääsisi pelaamaan Pohjois-Amerikkalaisia vastaan ja pelaisi samalla tavalla kuin Venäjää vastaan niin voisihan numerot olla isommat kuin jos vain pyritään tukkimaan keskialue ja puolustetaan oman maalin edustaa, mutta tuo aktiivinen pelitapa kehittää pelaajia paljon enemmän. Tosin myös naisten maajoukkue pelasi Ruotsia vastaan paljon aktiivisemmin kuin Usaa tai Kanadaa vastaan.


    • surullistamuttatotta

      "Totuustaitehtävältä" hyvä kirjoitus. Naiskiekkopiireissä N18 ja pelaajavalinnat on ihan yleinen naurunaihe. Päävalmentaja on luvannut usealle pelaajalle varman paikan N18 MM -kisoihin jos vain siirtyvät Kuortaneelle pelaamaan ja näin saadaan taas lisää pelaajien vanhempia maksamaan hänen palkkaansa. Ja tämä on kuultu suoraan Kuortaneella pelanneen pelaajan vanhemmilta.

      Pelitaidoilla ei pelipaikkoja jaeta muutenkaan, vaan fysiikkatesteissä parhaiten menestyville. Harmi vaan ettei Kalevan Kisojen juoksutulosten perusteella yhtään kiekkopeliä voiteta...

      • mitennäävalinnat

        "surullistamuttatotta" Miten ne maajoukkuepaikat oikein jaetaan? Väität tietäväsi että usealle pelaajalle luvataan maajoukkuepaikka sillä että tulee kuortaneelle pelaamaan, mutta sitten samassa kirjoituksessa kerrot tietäväsi että pelipaikkoja ei jaeta pelitaitojen vaan kuntotestien perusteella??? Eikös sinne kuortaneelle houkutella pelaajia aina keväisin? Jos silloin jo tietää että maajoukkuepaikka on varma niin eihän se motivoi harjoittelemaan vai kuinka? Entäpä jos pelaaja joka tulee kuortaneelle pelaamaan ja sille on jo luvattu maajoukkuepaikka ja pelaaja onkin rapakunnossa? Mitäs sitten tehdään? Perutaanko maajoukkuepaikka vai unohdetaanko kuntotestit?
        Muutenkin olisi kiva tietää mistä nämä puheet kuntotestien perusteella MM kisoihin valinnat on oikein lähtenyt liikkeelle? Jokainen joka lajista vähänkin ymmärtää tietää sen että kisoissa jossa pelataan paljon pelejä viikon aikana niin se vaatii todella hyvää kuntoa että jaksaa pelata muissakin kuin siinä ensimmäisessä pelissä. Vai luuleeko joku että poikien u-18 MM kisoihin valitaan pelaaja joka on huonossa kunnossa? Ei todellakaan valita eikä pidä valita N-18 joukkueeseenkaan, mutta tuskin on Suomessa sellaista valmentajaa joka pelkkien kuntotestien perusteella valitsisi pelaajat. Jos pelkkien kuntotestien perusteella valittaisiin niin eikö silloin kannattaisi katseita kääntää kestävyyslajien suuntaan ja valita joukkue vaikka hiihtäjistä tai kestävyysmatkojen juoksijoista?


    • eivainiskaan

      Samaa mieltä kuin "totuustaitehtävä" yksikään Kuortaneen pelaaja ei kuulu N-18 joukkueeseen! Tiedän joukkueellisen parempia pelaajia kuin yksikään Kuortaneen pelaaja nämä pelaajat löytyvät 2000 - 2004 ikäluokista. Edes Petra Niemisellä ei olisi mitään mahdollisuuksia mahtua joukkueeseen jos oikeasti parhaat valittaisiin!!!!?

    • ksirnxisskk

      Jaahas. Taas on perinteinen väärät pelaajat, väärät valmentajat, väärät huoltajat, väärät seurat, väärät varusteet jne keskustelu herännyt palstalle!

    • ulkopuolinentarkkailija

      totuustaitehtävä
      "Haluaisin todellakin nähdä sen kaikin puolin parhaan joukkueen N18-MM-kisoissa, mutta näyttää siltä että se ei ole mahdollista millään tavalla.
      Varmasti kaikki me haluaisimme nähdä sen parhaan joukkueen mm kisoissa. Laita tänne palstalle se paras mahdollinen joukkue niin lupaan kaivaa jostakin Riskun yhteystiedot ja välitän hänelle sen parhaan joukkueen. Lisäksi lupaan julkaista tällä palstalla Riskun vastauksen jos hän vastaa jotain.

    • komposiitti

      surullistamuttatotta kirjoitti:
      "Totuustaitehtävältä" hyvä kirjoitus. Naiskiekkopiireissä N18 ja pelaajavalinnat on ihan yleinen naurunaihe. Päävalmentaja on luvannut usealle pelaajalle varman paikan N18 MM -kisoihin jos vain siirtyvät Kuortaneelle pelaamaan ja näin saadaan taas lisää pelaajien vanhempia maksamaan hänen palkkaansa. Ja tämä on kuultu suoraan Kuortaneella pelanneen pelaajan vanhemmilta.
      *****************************
      Kysymys?

      Oletko tosiaan sanojesi takana.Tuo on aika raskas syytös.
      Läheltä valintoja seuranneena voin sanoa.EI PIDÄ PAIKKAANSA.
      PS.Ketä ovat nämä vanhemmat,jotka näin väittää

      • surullistamuttatotta2

        Ehkä kirjoitus oli hieman kärjistetty. Turha tästä on kinata. Pahoittelut. Over and out!


      • Urheiluonpositiivista

        Kaikki kunnia valmentajille ja huoltajille sekä seuroille, jotka tekevät varmasti pyyteetöntä työtä pelaajien sekä urheilun eteen... Tietenkään unohtamatta itse N18-Leijonia, keitä he sitten ovatkaan, kun taas MM -otteluissa kiekko jäähän putoaa... Aivan varmasti kaikki menee hienosti, joten Tsemppiä Leijonat ja hyvä Suomi:)!!!!


    • tyttöleijonatfani

      Läpi Suomen paljon hyviä pelaajia. Pienissäkin seuroissa todella uutteria harjoittelijoita ja fysiikka kohillaan. Samaa mieltä olen että samoja pelaajia peluutetaan. N-18 joukkueseen voisi joskus vaihtaa pelaajia, eikä aina antaa mahdollisuus samoille pelaajille. Näin motivaatio harjoitteluun ja itsensä kehittämiseen jatkuisi jos olisi jotain mihin kurottaa. Esim Mestiksessäkin on todella hyviä pelaajia, huomataanko näitä koskaan. Poikien puolella kierrätetään paljon enemmän pelaajia eri turnauksissa.

      • kaikkihuomataan

        Poikien puolella kierrätetään enemmän, mutta ei sielläkään oteta mestiksestä vaan sm-sarjasta pelaajat. Onko nämä hyvät pelaajat mestiksestä osallistunut kartoitusleireille omilla alueillaan?


    • jääpääkö
      • onko_tässä_kaikki

        Puolet pelaajista on "alaikäisiä" (01-02) - onko taso oikeasti niin huono 99-00 ikäisissä?


      • Toivo_tonta

        Meiltä löytyisi helposti joukkueellinen lahjakkaita ja taitavia 99-00 ikäisiä pelaajia, mutta ilmeisesti ei haluta oikeasti edes yrittää menestyä kisoissa.


      • nimiäkehiin
        Toivo_tonta kirjoitti:

        Meiltä löytyisi helposti joukkueellinen lahjakkaita ja taitavia 99-00 ikäisiä pelaajia, mutta ilmeisesti ei haluta oikeasti edes yrittää menestyä kisoissa.

        Pistäppä nimiä niin on helpompi arvioida. Tai jos et pysty laittamaan niin eipä niitä sitten varmaan ole ja tuo on vain sitä perinteistä huutelua kun joku oma suosikki on jäänyt joukkueen ulkopuolelle.


      • tyttöjellonat
        onko_tässä_kaikki kirjoitti:

        Puolet pelaajista on "alaikäisiä" (01-02) - onko taso oikeasti niin huono 99-00 ikäisissä?

        Hyvä kysymys. Onko esimerkiksi 99 ja 00 ikäluokan pelaajat saaneet kunnon valmennusta? Ei Suomessa ole varaa hukata yhtään ikäluokkaa jos haluamme saada tasoa nostettua pitkällä aikavälillä. Vai onko vaan niin että 01 ja 02 ikäluokat ovat niin hyviä että jo nyt kyseisistä ikäluokista 10 mahtuu N-18 joukkueeseen? Onhan tälläkin kaudella ollut eri leireillä useita 99 ja 00 syntyneitä jotka ei nyt sitten jostain syystä ole joukkueessa. Onko loukkaantumisia? Eikä tässä tapauksessa ainakaan voi syyttää Kuortanetta, sillä 01 ja 02 ikäluokan pelaajista 7 tulee muualta kuin Kuortaneelta.


      • majupaikkaatarjolla

        Eiköhän tuossa ole taas menossa se perinteinen rekrytointi eli ens syksyllä sitten nähdään montako näistä "alaikäisistä" Risku on saanut houkutelluksi Kuortaneelle ! ! !


      • mitentäänytmenee
        majupaikkaatarjolla kirjoitti:

        Eiköhän tuossa ole taas menossa se perinteinen rekrytointi eli ens syksyllä sitten nähdään montako näistä "alaikäisistä" Risku on saanut houkutelluksi Kuortaneelle ! ! !

        Eikös se ennen mennyt niin että jos tulet Kuortaneelle niin sitten pääset majuun? Niin tällä palstalla ainakin on kerrottu. Ei se houkuttele ketään Kuortaneelle jos pääsee majuun jo ennen kuin on siirtynyt sinne Kuortaneelle.


      • Onko_tässä_kaikki

        Voi tulla kylmää kyytiä jopa 3-4 vuotta vanhemmilta kanukeilta ja jenkeiltä.
        Vai ovatko tyttöleijonien nuorimmat fyysisesti ja taidollisesti niin paljon edellä muita ikäisiään?


      • tyttöjellonat
        Onko_tässä_kaikki kirjoitti:

        Voi tulla kylmää kyytiä jopa 3-4 vuotta vanhemmilta kanukeilta ja jenkeiltä.
        Vai ovatko tyttöleijonien nuorimmat fyysisesti ja taidollisesti niin paljon edellä muita ikäisiään?

        Taitoa varmasti löytyy, mutta fysiikka on iso huolenaihe näin nuorella joukkueella.
        En todellakaan arvostele yhtäkään valittua pelaajaa, vaan varmasti ovat paikkansa ansainneet, mutta miksi meidän 99 ja 00 ikäluokista ei löydy enempää kisapelaajia?
        Näyttöpaikkoja on ainakin ollut leijonatytöt tapahtumasta alkaen maajoukkueen leireihin vaikka kuinka monella pelaajalla. Jotain seuroissa tehdään väärin ja pahasti.


    • totuustaitehtävä

      Ennen valintoja tai sen jälkeenkään on turha laittaa mitään omia nimiä esille, kun ei se valintoihin vaikuta. Harjoituspelien osalta pelkästään tilastoista näkisi joitakin asioita minkä perusteella ei ehkä kaikkien kisapaikka ole ihan perusteltavissa ilman että ketään näistäkään tarvitsee nimetä.

      Noilla mennään ja näin etukäteen näyttäisi siltä, että fysiikka tulee vastaan muutamilla pelaajilla, jolloin ihan hirmuista menestystä ei ennakkoon ole luvassa. Jos veskariosasto saadaan kohdalleen ja ykkösketju tekee tarvittavat maalit ja muut hoitavat hommansa ilman miinuksia niin se on se resepti millä voidaan päästä jatkopeleihin.

      • tyttöjellonat

        Mitä tilastoja tarkoitat? Itse en lähtisi pelkästään tilastojen perusteella ketään joukkueesta pudottamaan enkä sinne nostamaan. Tulosyksikön pelaajat ovat selvät ja he onkin nimetty joukkueeseen. Sen sijaan aina voidaan keskustella joistakin yksittäisestä pelaajasta, mutta ensin pitäisi tietää mihin rooliin kyseinen pelaaja on joukkueessa roolitettu ja vasta sen jälkeen voidaan keskustella löytyykö vastaavaan rooliin joku toinen pelaaja. Tämän vuoden joukkueessa on selkeästi painotettu pelavuutta, mitä ei esimerkiksi viime vuoden joukkueessa ollut kuin tulosyksikön osalla. Tämä näkyy valinnoissa siinä että taitavia nuoria pelaajia on joukkueessa paljon. Rohkea valinta, mutta toivotaan että onnistuu. Pitkällä tähtäimellä olen huollissani siitä että Suomesta ei tule riittävästi kansainvälisen tason nuoria pelaajia . Tämä johtaa siihen että tulevaisuudessa naisten maajoukkuueen on vaikea pärjätä. Jo nyt naistenkin joukkue on liikaa Hiirikosken, Karvisen, Tapanin ja maalivahtien varassa.


      • tyttöjellonat
        tyttöjellonat kirjoitti:

        Mitä tilastoja tarkoitat? Itse en lähtisi pelkästään tilastojen perusteella ketään joukkueesta pudottamaan enkä sinne nostamaan. Tulosyksikön pelaajat ovat selvät ja he onkin nimetty joukkueeseen. Sen sijaan aina voidaan keskustella joistakin yksittäisestä pelaajasta, mutta ensin pitäisi tietää mihin rooliin kyseinen pelaaja on joukkueessa roolitettu ja vasta sen jälkeen voidaan keskustella löytyykö vastaavaan rooliin joku toinen pelaaja. Tämän vuoden joukkueessa on selkeästi painotettu pelavuutta, mitä ei esimerkiksi viime vuoden joukkueessa ollut kuin tulosyksikön osalla. Tämä näkyy valinnoissa siinä että taitavia nuoria pelaajia on joukkueessa paljon. Rohkea valinta, mutta toivotaan että onnistuu. Pitkällä tähtäimellä olen huollissani siitä että Suomesta ei tule riittävästi kansainvälisen tason nuoria pelaajia . Tämä johtaa siihen että tulevaisuudessa naisten maajoukkuueen on vaikea pärjätä. Jo nyt naistenkin joukkue on liikaa Hiirikosken, Karvisen, Tapanin ja maalivahtien varassa.

        Toki tuohon naisten listaan pitää Välilä vielä lisätä. 2018 olympialaisten tai viimeistään 2019 pelattavien kotikisojen jälkeen moni noista nykyisistä naisten maajoukkueen vastuunkantajista lopettaa ja silloin pitäisi löytyä paljon hyviä nuoria, mutta nyt tilanne ei näytä kovin hyvätä.


      • Öööööö5

        On erikoista että valmennus ei keskity näihin kisoihin vaan tekee valinnat tähdäten tuleviin kisoihin ja kuortaneen tulevaisuuteen.Risku on tähän asti painottanut fysiikan merkitystä mutta näillä valinnoilla sitä korttia ei enää voi käyttää.


      • ööööööö6
        Öööööö5 kirjoitti:

        On erikoista että valmennus ei keskity näihin kisoihin vaan tekee valinnat tähdäten tuleviin kisoihin ja kuortaneen tulevaisuuteen.Risku on tähän asti painottanut fysiikan merkitystä mutta näillä valinnoilla sitä korttia ei enää voi käyttää.

        Millä tavalla nuo valinnat vaikuttavat Kuortaneen tulevaisuuteen?


      • nimiäkehiin

        No ei se valintoihin varmaan vaikuta julkaiseeko täällä nimiä tai ei, mutta toisi kirjoitukselle hieman uskottavuutta jos pystyy sanomaan että pelaaja x pitisi valita pelaajan y paikalle sillä perusteella että.... Nyt jokainen joka arvostelee valintoja sanoo tietävänsä "useita pelaajia" jotka kuuluisi joukkueeseen. Tälläiseseta kirjoittelusta tulee sellainen kuva että kirjoittaja tarkoittaa että oma suosikki ei ole joukkueessa.


      • komposiitti

        Taas alkoi se asiantuntijoiden spekulointi tyttöjen valinnoista.Varmaan valmentajat ovat valinneet mielestään parhaan joukkueen.Hyviä pelaajia varmaan joutui jättämään poiskin,kun pelaajien määrä on rajallinen.Oletteko ajatelleet miltä tytöistä tuntuu lukea näitä spekulaatioita,että heidät olisi valittu jonkun muun kuin pelillisten ansioiden perusteella.Minä ainakin toivon tytöille ja huoltojoukoille tsemppiä,hyviä MM pelejä.Olette paikkanne ansainnut kovalla työllä.


      • tyttöjellonat
        komposiitti kirjoitti:

        Taas alkoi se asiantuntijoiden spekulointi tyttöjen valinnoista.Varmaan valmentajat ovat valinneet mielestään parhaan joukkueen.Hyviä pelaajia varmaan joutui jättämään poiskin,kun pelaajien määrä on rajallinen.Oletteko ajatelleet miltä tytöistä tuntuu lukea näitä spekulaatioita,että heidät olisi valittu jonkun muun kuin pelillisten ansioiden perusteella.Minä ainakin toivon tytöille ja huoltojoukoille tsemppiä,hyviä MM pelejä.Olette paikkanne ansainnut kovalla työllä.

        Uskon että jokainen pelaaja osaa jättää omaan arvoonsa nämä muilla kuin pelillisillä ansioilla valinnat tehty kirjoittajien paskapuheet. Jokainen joka lajista edes vähän ymmärtää tietää miten valinnat tehdään ja ymmärtää myös sen kuinka kovan työn nuo valitut pelaajat ovat tehneet että valinta tuohon joukkueeseen on edes mahdollista. Ja aina myös joitain pelaajia jotka ovat myös tehneet kovan työn päästäkseen joukkueeseen jäävät ulkopuolelle ja se on tietenkin ikävää.


      • onko_tässä_kaikki

        Jokainen pelaaja on ihan varmasti paikkansa ansainnut joukkueessa, ei siitä ole kyse. Eikä ketään pelaaja pidä dissata siitä että on paikkansa joukkueessa ansainnut.
        Lähinnä se huolettaa, että PUOLET! pelaajista on ikäryhmistä, joiden vuoro majussa olisi vasta vuoden-kahden päästä. Tsekatkaapa muiden joukkueiden ikäjakaumat, max muutama pelaaja 01-02 ryhmästä.
        Missä on Suomen 99-00 pelaajat?
        Ja ihan sama ovatko Kuortaneelta vai pihtiputaalta....


      • öööööö5
        ööööööö6 kirjoitti:

        Millä tavalla nuo valinnat vaikuttavat Kuortaneen tulevaisuuteen?

        syksyllä nähdään.........


      • menestystähaetaanaina
        Öööööö5 kirjoitti:

        On erikoista että valmennus ei keskity näihin kisoihin vaan tekee valinnat tähdäten tuleviin kisoihin ja kuortaneen tulevaisuuteen.Risku on tähän asti painottanut fysiikan merkitystä mutta näillä valinnoilla sitä korttia ei enää voi käyttää.

        Mistä tiedät että nykyinen valmennus jatkaa tulevilla kausilla? Riden sopimus N-18 joukkueessa päättyy tähän kauteen ja vaikka saisikin jatkosopimuksen niin enpä ele koskaan kuullut että mikään joukkue ei haluaisi pärjätä jokaisessa kisoissa.


      • komposiitti

        En malta olla sanomatta
        Lainaus: "totuustaitehtävä"

        "Ennen valintoja tai sen jälkeenkään on turha laittaa mitään omia nimiä esille, kun ei se valintoihin vaikuta. Harjoituspelien osalta pelkästään tilastoista näkisi joitakin asioita minkä perusteella ei ehkä kaikkien kisapaikka ole ihan perusteltavissa ilman että ketään näistäkään tarvitsee nimetä."

        Mielipiteeni:
        Pelkkiä maalinteko,ja syöttötilastoja seuraamalla joukkue jäisi tosi pieneksi.
        Esimerkiksi monessa joukkueessa on pelaajia,joilla ei ole yhtään syöttö,tai maalipistettä,ja silti ovat joukkueen kantavia voimia.On esimerkiksi puolustajia,jotka ovat vertaansa vailla nostamaan pelin hyökkäyspäähän,saamatta yhtään syöttöpistettä,saatikka maalia,ja ovat kullan arvoisia joukkueelle.Valmentaja on se joka näkee koko joukkueen,eikä vain meidän "arvostelijoiden" suosikkia.Toki maalintekokin on taito,joka toisilla on parempi kuin toisilla,kuten kaikki erikoistaidot.Joten annetaan tyttöjen pelata,kun on vielä jääkiekosta kiinnostuneita tyttöjä,eikä poljeta joukkuetta maan rakoon ennenkuin pelit on edes alkaneet.
        ps:Miksikähän tällaisia keskusteluja ei käydä poikien puolella?
        (erilaiset resurssit)


      • arvostelijoitariittää
        komposiitti kirjoitti:

        En malta olla sanomatta
        Lainaus: "totuustaitehtävä"

        "Ennen valintoja tai sen jälkeenkään on turha laittaa mitään omia nimiä esille, kun ei se valintoihin vaikuta. Harjoituspelien osalta pelkästään tilastoista näkisi joitakin asioita minkä perusteella ei ehkä kaikkien kisapaikka ole ihan perusteltavissa ilman että ketään näistäkään tarvitsee nimetä."

        Mielipiteeni:
        Pelkkiä maalinteko,ja syöttötilastoja seuraamalla joukkue jäisi tosi pieneksi.
        Esimerkiksi monessa joukkueessa on pelaajia,joilla ei ole yhtään syöttö,tai maalipistettä,ja silti ovat joukkueen kantavia voimia.On esimerkiksi puolustajia,jotka ovat vertaansa vailla nostamaan pelin hyökkäyspäähän,saamatta yhtään syöttöpistettä,saatikka maalia,ja ovat kullan arvoisia joukkueelle.Valmentaja on se joka näkee koko joukkueen,eikä vain meidän "arvostelijoiden" suosikkia.Toki maalintekokin on taito,joka toisilla on parempi kuin toisilla,kuten kaikki erikoistaidot.Joten annetaan tyttöjen pelata,kun on vielä jääkiekosta kiinnostuneita tyttöjä,eikä poljeta joukkuetta maan rakoon ennenkuin pelit on edes alkaneet.
        ps:Miksikähän tällaisia keskusteluja ei käydä poikien puolella?
        (erilaiset resurssit)

        Joo oikeassa olet siinä että pelkkiä tilastoja katselemalla ketään pidä majuun valita, mutta siinä olet väärässä että poikien puolella vastaavaa ei olisi. Kokemuksesta voin sanoa että poikienpuolella näitä arvostelivia "asiantuntijoita" riittää pilvin pimein ja välillä yksi väärin merkitty syöttöpiste on kuin maailmanloppu varsinkin jos kyseessä on maajoukkueringissä oleva pelaaja.


      • öööö5
        menestystähaetaanaina kirjoitti:

        Mistä tiedät että nykyinen valmennus jatkaa tulevilla kausilla? Riden sopimus N-18 joukkueessa päättyy tähän kauteen ja vaikka saisikin jatkosopimuksen niin enpä ele koskaan kuullut että mikään joukkue ei haluaisi pärjätä jokaisessa kisoissa.

        Muu valmennus vaihtuu joka kisoihin mutta Riskulla on eläkevirka N-18/Kuortane.


      • kuortanerules
        öööö5 kirjoitti:

        Muu valmennus vaihtuu joka kisoihin mutta Riskulla on eläkevirka N-18/Kuortane.

        Huhujen mukaan Risku olisi ensi kaudeksi siirtymässä takaisin naisten maajoukkueeseen olympiakauden takia. Kuortaneella varmaan jatkaa.


      • ööööö5

        Jos tämä pitää paikkansa niin ennustan että Saara Niemi johtaa jatkossa N-18 joukkuetta ja se selittäisi myös nämä pelaajavalinnat.


      • kuortanerules
        ööööö5 kirjoitti:

        Jos tämä pitää paikkansa niin ennustan että Saara Niemi johtaa jatkossa N-18 joukkuetta ja se selittäisi myös nämä pelaajavalinnat.

        Sen huhun jonka minä kuulin niin Mira Kuisma olisi n-18 joukkueen seuraava päävalmentaja.


    • totuustaitehtävä

      En viittaa tilastoilla niinkään niihin pistetilastoihin vaan esim. /- tilasto antaa hyvän kuvan siitä että pystyykö joku pelaaja pelaamaan maajoukkuepeleissä (toki muuallakin) sillä tasolla että vähintäänkin oma pää pysyy puhtaana. Samoin aloitustilasto on tärkeä (jos ei ole välillä 40-60), koska tällä tasolla ei vaan voi hävitä aloituksia jatkuvasti tai se vääjäämättä näkyy tulostaululla. Tuo fyysisyys taas ratkaisee kaksinkamppailutilanteet. Jos sieltä laita/kulmaväännöistä hävitään suurin osa kiekoista niin sekään ei ole hyvä ja näkyy jälleen auttamatta tulostaululla. Nämä ratkaisevat kuitenkin sen lopputuloksen sikäli mikäli ykköskenttä hoitaa muutaman maalin, veskari pelaa huippupelin ja muut ketjut pelaavat ns. 0-0 pelinsä.

      Edelleenkään en halua nimetä ketä olisi pitänyt vaihtaa koska se ei ratkaise mitään eikä muuta valintoja. Mitään "omia lellikkejä" ei myöskään ole tilalle eli siitä ei ole kysymys. Rooleistakaan ei voi puhua, kun fyysisempiä pelaajia löytyisi juuri melkeinpä mihin rooliin tahansa. Hyviä ehdokkaita voisi hakea vaikka Hermes/Sport/APV-suunnalta tai sitten muilta mailta. Voi myös luultavasti olla niin, että koko kisojen lopputulokseen noillakaan ehdokkailla ei olisi mitään merkitystä. Sen verran kovaa vastusta siellä kuitenkin jatkopeleissä tulee.

      Toivon tietysti että Suomi menestyy kisoissa niillä pelaajilla millä siellä ollaan ja varmasti siellä jokainen tekee parhaansa ja sitten katsotaan mihin se riittää. Valmennus ja valitsijathan sen kunnian sitten saavat kun ja jos menestystä tulee. Spekulaatiot ennen ja jälkeen kuuluvat tähän asiaan ja lajiin niin miesten kuin naisten ja tyttöjenkin puolella.

      • Promax2

        Näitten Ruotsi otteluiden /- tilastot on aivan hatusta tempaistu.Karstulassa tilastointi näitten osalta toimi Kauhavalla ja Alavudella vedettiin arvalla.


      • tyttöjellonat

        /- tilasto on toki parempi kuin joku pistepörssi, mutta en senkään perusteella lähtisi valintoja tekemään. Lisäksi otanta on todella pieni. Jos pelattaisiin 28 peliä niin sitten yksittäisten sattumien määrä ei näyttelisi niin suurta osaa. Fyysisyys voi olla yksi kriittinen osa-alue tämän vuoden joukkueella mutta kokoonpanosta näkee sen että nyt on panostettu pelaavuuteen. En todellakaan arvostele ketään Sportin, Apv:n tai Hermeksen pelaajia, mutta kuten itsekkin totesit niin tuskin jatkopeleissä vaikuttaisi menestykseen sillä sen verran hyviä ne vastustajat siellä on. Lisäksi kyseiset joukkueet eivät pelaa sm-sarjaa ja mestis pelit ei oikein tue ainakaan mahdollisia jatkopelejä. Jos pelaa poikien mukana niin pitäisi pelata vähintään 02 ikäluokan 3a joukkueessa ei siis esimerkiksi 01 ikäluokan 2a joukkueessa. Tämä sama koskee tietysti myös joukkueeseen valittuja pelaajia. Lisäksi pitää kyllä sanoa että sm-sarjamme ei valitettavasti ole läheskään niin kovatasoinen kuin Ruotsin vastaava sarja ja se antaa ison edun Ruotsille ja Pohjois-Amerikan joukkueet ovat tietenkin ihan oma lukunsa. Jotenkin Suomessa pitäisi sarjatoimintaa pysytyä kehittämään jotta voisimme vuodesta toiseen lähteä pelaamaan realistisesti mitallista ja olemaan jopa suosikkeja ainakiin pronssin voittamiseen. Mutta mielestäni jokainen pelaaja joukkueessa on paikkansa ansainnut ja toivottavasti pelaavuuteen panostaminen tuo hyvän lopputuloksen.


    • ulkopuolellejäänyt

      Turhauttavaa. Niin turhauttavaa, että Jääkiekkoliitto sulkee silmänsä ja kääntää selkänsä tälläiseltä byrokratialta. Jos joku, niin tämä tuhoaa tyttökiekon Suomessa. Kuortaneen pelaajia valitaan leireille, mutta ei viitsitä katsoa muualle Suomeen, joissa lupaavat pelaajat miettivät, miksi heille ei anneta mahdollisuutta. Ja puhun myös kokemuksella: olen itse 00 -syntynyt, mielestäni hyvä pelaaja, joka on aiemmin osallistunut alue- ja valtakunnallisille leireille, mutta jolle on tämän jälkeen käännetty selkä. Meitä hyviä ja motivoituneita 00- ja 99-syntyneitä löytyy vielä: meistä ei ole tietoa, koska tyttökiekon pelaajatarkkailu on vielä niin lapsen kengissä, ja koska ainoastaan Kuortaneella on tyttöpelaajien parrasvalot. Toivottavasti tulevaisuudessa mekin saamme näyttää taitomme. Maajoukkueisiin kun kuitenkin pitäisi valita ne parhaimmat, eikä ne jotka ovat tuttuja.

    • totuustaitehtävä

      "Lisäksi kyseiset joukkueet eivät pelaa sm-sarjaa ja mestis pelit ei oikein tue ainakaan mahdollisia jatkopelejä. Jos pelaa poikien mukana niin pitäisi pelata vähintään 02 ikäluokan 3a joukkueessa ei siis esimerkiksi 01 ikäluokan 2a joukkueessa. Tämä sama koskee tietysti myös joukkueeseen valittuja pelaajia."

      Näillä ei kyllä ole mitään tekemistä siinä vaiheessa kun yksittäisiä pelaajia valitaan että missä sarjassa pelaa naisissa ja/tai pojissa. Etenkään kun nyt 01-ikäluokassa ei edes ole enää AA- tai AAA-tasoja niin tämä on heikko perustelu millään tavalla.

      • pelinopeus

        Naisten kiekosta en tiedä, mutta ainakin poikien puolella se vaikuttaa missä sarjassa pelaa. Esimerkiksi poikien puolella ei tule kysymykseenkään että u-18 kisoihin valitaan pelaaja b junnujen mestiksestä kun ei oikein b sm-sarjakaan riitä vaan u-18 kisoihin lähtevän pelaajan pitäisi pelata vähintään a nuorten liigaa tai sitä kovempaa sarjaa. Tämä siitä syystä että u18 kisoissa pelinopeus on ihan eri tasolla kuin vaikkapa b junnujen sm-sarjassa. Näin luulisi asian olevan myös naisten puolella? Joo c1 ikäluokassa ei ole mitään aaa tai aa joukkueita sen sijaan monella joukkueella on c1 ikäluokassa kakkosjoukkue.


      • tyttöjellonat

        Ja taas näin alkuun pitää sanoa että en todellakaan arvostele ketään yksittäistä pelaajaa vaan tämänkin joukkueen ulkopuolelle jäi hyviä pelaajia jotka olisi myös voinut olla mukana. Hieman ihmettelen tuota totuustaitehtävä ajattelua siitä että sillä ei ole merkitystä missä joukkueessa tai sarjassa pelaaja pelaa. Tuossa ylempänä olet puhunut kisojen mahdollisista jatkopeleistä ja maininnut että tasoerot on isot jos Usaa tai Kanadaa vastaan päästään pelaamaan. Jos olet nähnyt Usan tai Kanadan n-18 pelaajien pelaavan niin olet varmaan pannut merkille sen pelinopeuden millä he pelaavat, kuinka ne tulevat paineistamaan kiekollista oikeasta kulmasta, kuinka hyvin ne ylipäänsä osaavat ottaa tilan kiekolliselta pois.
        Väitän että edes sm-sarja ei tällä hetkellä ole niin kovatasoinen että se tukisi n-18 pelejä Usaa tai Kanadaa vastaan kuin korkeintaan ihan kärkijoukkueiden keskinäisissä peleissä. Varmaan on itsestään selvää että jos sarja missä pelaa on pelinopeudeltaan kaukana siitä mitä pelit vaikkapa Usaa tai Kanadaa vastaan on niin se tarkoittaa sitä että omissa sarjapeleissä pelaajalla on aikaa paljon enemmän niin ratkaisujen tekeminen on tietenkin helpompaa, mutta Pohjois-Amerikkalaisia vastaan sitten ei olekkaan aikaa ja vaikeaksi menee. Tämän asian takia olisi hyvä että kisoissa mukana olevat pelaajat saisivat kotimaassakin mahdollisimman kovavauhtisia pelejä ja toisaalta tästä syystä olen myös huolissani kotoisen sarjatoiminnan tilasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1950
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1529
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      137
      1350
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1308
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1230
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      271
      1029
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      982
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      110
      947
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      113
      917
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      48
      761
    Aihe