Onko VB 'nynnyjen' kieli?

zeppo

VB yleisesti tunnetaan 'liian helppona' kielenä 'tosi' ohjelmoijille. Minä ymmärrän sen niin, että VB:llä saa liian nopeasti aikaan liian hyvää softaa verrattuna 'tosi koodareihin' jotka tahkoavat ja tutisevat koodatessaan Win Formeja. Vähän sama kuin DOS - Windows?

10

1636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdf

      Sillä saa helposti näkyvää aikaan osaamatta yhtikäs mitään :)

      • zeppo

        osaamatta yhtään mitään?
        Näytäppä minulle VB -ohjelmoija, joka ei osaa yhtään mitään, niin näytän sinulle fgh -koodaajan, jolla on lieviä asenneongelmia... ' ;)


    • Minä

      VB:llä on kätevä tehdä windowsille ei niin hirveen isoja softia.
      Eikä tosi koodari tutise Win Formien kanssa. Mitä tarkoitat "Vähän sama kuin DOS - Windows" lauseella?

    • DOS-6

      "Vähän sama kuin DOS - Windows?"

      Oletko käyttänyt DOSsia?

      Jos et, niin voisitko mitenkään olla laukomatta tuollaisia "viisauksia".

      Jos kerran asennat DOSsin, niin toista kertaa et sitä joudu tekemään, ellet itse mokaa. Sitä vakaampaa käyttöjärjestelmää ei ole. Odotan innolla milloin ilmestyy seuraava käyttis mitä voi pitää vaikka 10 vuotta ilman uudelleen asennuksia.

      Windowssit eivät tuohon pysty.

      Windowssin suurin etu on helppokäyttöisyys. Mutta siihen se sitten suurinpiirtein loppuukin.

      DOS 6.22 mahtuu kolmelle 1.44 Mt levykkeelle. Jotkut ovat kertoneet, jotain juttua että joku porukka koodasi siitä optimoidun version mikä mahtui yhdelle ainoalle levykkeelle, mutta sitä en voi varmistaa.

      1.44 * 3 = 4.32 Mt. Eikä niitä levyjä ole ahdettu ihan täyteen...

      Win98 vie kovalevy tilaa noin 300 Mt, ja toistelee melko ahkeraan "laitonta toimintoa"... Sen sijaan DOSsin yleisin vikailmoitus on "Bad command or invalid file name", ja sekään ei johdu käyttöjärjestelmästä... Ehkäpä toiseksi yleisin vikailmoitus on "Not enough memory", mutta sekin johtuu muistin puutteesta, ja sitäkin on nykyään enemmän kuin tarpeeksi.

      Windows XP valitti asennusvaiheessa 2000 megaisen osion olevan liian pieni...

      Olen nähnyt microsoftin jopa mainostavan sitä kuinka monta tuhatta laiteajuria on integroitu käyttöjärjestelmään... Mutta kysymys kuuluukin, miksi käyttöjärjestelmään pitäisi integroida tuhansien laitteiden ajurit, jotka kuitenkin vanhenevat vuodessa, ja uudempien laitteiden asentamiseen tarvitset kuitenkin uudet ajurit, ja hyvin suurella todennäköisyydellä nekin mitkä muuten kelpaisivat päivitetään... Tämä johtaa siihen että koneella on satojen megatavujen edestä täysin tarpeettomia vanhentuneita laiteajureita, laitteille joita et tule koskaan näkemäänkään. Eli suoraan sanottuna käyttöjärjestelmään on integroitu tonneittain paskaa kovalevyn täytteeksi.

    • Tommi - noin 8 vuotta VB:ll...

      Tämä on tietysti makuasia, mutta itse olen käyttänyt VB:tä ja VB.NETiä juuri sen nopeuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. Ohjelmoinnin perusosaaminen pitää olla hallussa eikä siihen auta kieli eikä korva jos perusasiat eivät ole "hallussa" - VB on vain kieli muiden joukossa. VB:ssä on tietysti samoin kuin esim. Delphissä ja Javassakin hyvänä puolena se, että kaupallisten sovellusten tai projektien toteutus on useimmiten nopeampaa rakentaa kuin hieman "matalamman" tason kielillä - aiemmin puhuttin RAD-kehittimistä (RAD=Rapid Application Development). Vastaavasti taas joudutaan luopumaan joistain ominaisuuksista joita taas saa käyttämällä matalamman tason kieliä kuten C tai C .

      Se, onko VB nynnyjen kieli tuskin pitää paikkaansa - jos joku tällaista sinulle väittää, hän tuskin tekee ohjelmistoja työksensä. VB on hyvä kieli ja kehittynyt eduksensa vuosien saatossa ja ominaisuuksiltaan alkaa monelta osin jo vastaamaankin esim. C tai C -kieliä (VB.NET 2.0)

    • Mjoo, VB:llä tosiaan on "nynny" maine, osin se johtuu siitä kuten muutkin ovat täällä todenneet, kieli on yksinkertainen ja nopea oppia mutta tietyin määrin rajoittunut. Toiseksi, VB:hän ei tehnyt puhdasta prossukoodia vaan VB:n generoima koodi piti erikseen tulkata prosessorille suoritusvaiheessa mikä teki sovelluksesta (silloin) hieman hitaamman. Nykyisillä tehomyllyillä eroa tuskin voi huomata.

      Kuten Tommi tai joku totesi, ei ohjelmointikielellä sinänsä ole väliä, samat loopit ovat kaikissa ja osattavahan ne on kuten hyvän ohjelmoinnin muutkin periaatteet. Sitäpaitsi, jokaisen koodarin on hieman ymmärrettävä myös muita ohjelmointikieliä kuin omaansa, ettenkö sanoisi, jopa hallita.

      Ja edelleen tosiaan, kielet ja tekniikat ovat lähentyneet toisiaan, huonoja ominaisuuksia on karsittu ja hyviä paranneltu.

      Nykyään kannattaisi mun mielestä panostaa .NET arkkitehtuuriin jos aikoo Win-sovelluksia tehdä. Tuleva Windows näet pohjautuu pitkälle .NET-ajatteluun. Linuxillekin löytyy graafinen ohjelmointityökalu, ainakin QtDesigner.

      Visual Basic .NET on uusittu versio VB-kielestä jota on paranneltu siinä määrin ettei "nynnystä" enää voi puhua. VB.NET on yksi Visual Studio .NET kielistä, muut ovat C#, C sekä Java. Kaikki nämä kielet tuottavat MSIL-välikoodia jonka CLR kääntää prosessorille. Huonona puolena ajo hieman hidastuu mutta nykyisillä koneilla sitä tuskin huomaa. Hyvänä puolena on että voit tehdä projektin eri osia millä kielellä haluat ja ne toimivat silti yhteen.

      Veikkaan että tuo "tahkoavat ja tutisevat koodatessaan Win Formeja" tarkoittaa tekstipohjaista C -koodaamista jossa tosiaan yhden vaivaisen ikkunan koodamiseen perustoiminteineen sai nakutella eräänkin rivin.. niin, olen samaa mieltä että pyörää on turha keksiä uudestaan, sitä varten ovat graafiset ohjelmointityökalut kuten Microsoftin ja Borlandin tuotteet. Ymmärtääkseni on saatavilla myös ilmainen Mono .NET-alusta joka toimii niin Windowsissa kuin Linuxissakin ja jonka avulla Linuxissa voi ajaa Windowsissa tehtyjä .NET-sovelluksia.

      Mutta vastauksena kysymykseesi, ei ole VB (.NET) tehotonta ei.

    • javaaa

      VB:n tosi hyvä ominaisuus on kyllä se, että sillä tekee monimutkaisia ja laajojakin käyttöliittymiä pirun nopeasti ja näppärästi.

      Javalle ei taida vieläkään olla kunnon käyttöliittymä -editoria. Ja vaikka tekisikin javan käyttöliittymiä editorilla, niin silti saa tapella kyllä aika pitkään erilaisten layoutien kanssa.

      Mutta ohjelman sisukseen esim. javalla saa monimutkasempaa tavaraa. Java soveltuukin sen takia kätevästi esim. webbi-sovelluksiin.

      Voi kun pystyisikin tekemään käyttöliittymän vaikka ihan perus VB:llä ja sisuksen sitten javalla. Ja periaatteesahan juuri .net sen mahdollistaakin jo. Ja onhan sitten tietty just noi vb.net , c# jne.

      Ite kyllä pärjäisin mainiosti pelkällä javalla jos siinä ois tuo käyttöliittymien teko sujuvampaa.

    • Kokeile!
    • vbguru

      No, ei tietenkään windows-sovelluksia ikkunoineen kannata koodata, koska VB:lla ne syntyvät itsestään.
      Sen sijaan joitain dll:ia, joita ei joku ole tehnyt, kannattaa itse tehdä vaikka C:lla.
      "Tosi koodarit" osaa tehdä mm. noita dll:ia.
      Itse en ole C:ta opetellut, joskus vaan kokeillut. Ja, harrastuksekseni vaan "koodailen" VB:llakin.
      Yhteenvetona: VB:lla käyttöliittymä ja erikoisuudet, nopeutta vaativat mokkulat vaikka C:lla.

      • TSwiGH

        ärsyttää on ohjelmien koko ja VB:n tarvitsemat kaikenmuailman dll palikat että ne ees toimis "vanhemmissa" laitteissa..

        nopeaa sillä on tehdä koodia mutta jos nopeutta kaipaa niin ei ole C/C /asm voittanutta..

        mitä nyt itse c :lla koodailen niin ei se nyt nii kovin hidasta ole..??? enempää kuin VB:llä.
        (paitsi jos vääntää pari kuukautta VB:llä jotain ja sitten yrittää C:llä niin ensmäinen kääntäjän valitus on jotain undeclared identifier Dim jne.
        ja expected ; tjms...)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe