Kangasalan keskustan "kehitys"

ei_millään_väliä

Kangasalan kunnan päättäjät ovat vuosikausia paasanneet keskustan kehittämisen puolesta. Keskusta on kuitenkin näivettyneempi kuin koskaan aikaisemmin. Miten tähän on tultu? On rakennettu slummimaisia, järjettömiä rekennelmia kuten kulttuuritalo järjenvastaisiin paikkoihin. Kaduista on tehty hankalia autoilijoille liian korkeiden korotettujen risteysten ja yltiöalhaisten nopeusrajoitusten vuoksi. On palkattu asennevammaisia pysäköinninvalvojia karkoittamaan loputkin maksavat asiakkaat keskustan kaupoista. Listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin. Voiko kunnan asioita enää huonommin hoitaa? Se on kuitenkin varmaa, että poliitikot ja virkamiehet selittelevät eivätkä myönnä koskaan tehneensä minkäänlaista virhettä. Toinen muuttumaton asia on, että paikallislehti jatkaa linjallaan kunnan äänitorvena ja julkaisee täysin ilman kritiikkiä kunnantalolta tulevat "uutiset".

15

284

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • harjun_tarkkailija

      Edellinen kirjoitus on täyttä asiaa, monia huomionarvoisia seikkoja on nostettu esiin. Viime viikolla matkustin bussilla Kangasalle. Keskustan ympyrään saavuttaessa bussi heilahti voimakkaasti ja jokin auton alla otti maahan kiinni. Tämä ilmeisesti johtui juuri korotetusta liikenneympyrästä. Kenen intresseissä on rakentaa keskustasta tällainen? Kehitys tuntuu hieman samansuuntaiselta kuin Tampereen keskustan ns. elävöittäminen. Varmaa on ainakin se, että nykyisillä keinoilla keskustan kehitys taantuu ja pahasti.

    • hyvinmeneee

      Kyllä nauroin makeasti muutama viikko sitten kun uutisoitiin miten turvapaikanhakijat alkavat markkinoimaan Kangasalan yrityksiä lähi-idän markkinoille. Ei jumalauta, miten voi ihmiset olla noin hyväuskoisia? Oletteko te juntit edes käyneet tuolla alueella, ei sinne nyt jumalauta hirsitaloja myytyä saa, kehitysmaihin! Eiiiiiii hehe hheeehhe hheee hah!!

      • yrittänyttä_eilaiteta

        Teillähän on runsaasti soraa siellä ( ainakin rumia hiekkakuoppia näkyy olevan ) , jospa ne rupeaisivat hiekkaa markkinoimaan Lähi_Itään.


      • uuno-iivari
        yrittänyttä_eilaiteta kirjoitti:

        Teillähän on runsaasti soraa siellä ( ainakin rumia hiekkakuoppia näkyy olevan ) , jospa ne rupeaisivat hiekkaa markkinoimaan Lähi_Itään.

        En yhtään ihmettelisi, vaikka kunnan virkamiehet alkaisivat markkinoida hiekkaa Saharaan. Tämä ajatus kuvaa erittäin hyvin tämän päivän menoa kunnassa. Keskusta on pilattu, ja sitten ollaan niin urbaania, niin urbaania.. Odotin paljon uudelta kunnanjohtajalta, mutta on mies tainnut nopeasti oppia vanhojen partojen tavat johtaa kuntaa. Jos mikään kunnan asioiden hoidossa muutu, lopputulos ei tule olemaan kehuttava.


      • suomi.irakilaisille

        Tärkeintä, ja pääasia on että mamuille annetaan ihan perkeleesti suomalaisten rahaa!!


    • eitasapuolista

      Yksi merkittävä ongelma on,että pääväylän toinen puoli on pysäköintivalvonnassa ja toinen puoli ei.Eli valvomattomalle puolelle pysäköi ne jotka jättävät autonsa päiväksi seisomaan ja kaikki ruudut on täynnä. Tästä ainakin osaksi johtuu tyhjät liiketilat,jotka painottuvat juurikin tälle puolelle. Jos olen pahasti väärässä,niin toivon lisäkommentteja mielipiteelleni.

      • UjkFDeuki32

        Koko pysäköinninvalvontahullutus pitäisi lopettaa. Se on aiheuttanut kunnalle paljon enemmän haittaa kuin hyötyä. Varmasti ongelmallisiakin paikkoja on ja tahallisia pysäköintirikkeitä. Näiden valvonta hoituisivat kuitenkin paremmin ostopalveluina joltakin alan yritykseltä kuin nykyisen kaltaisella kunnan virkaintoisella kyttäämisellä. Kangasalan keskusta on vielä sen verran pieni, että parkkipaikkoja löytyy kaikille halukkaille. Muutaman vuoden jatkunut kyttäys ja kunnan lähes vihamielinen suhtautuminen autolla saapuviin keskustassa asioiviin ihmisiin on taannuttanut Kangasalan keskustaa enemmän kuin mikään muu yksittäinen asia.


    • Kesäpäivänpitäjäkö

      Mikä kehitys? Onko joku sellaista huomannut? Kunnanpäättäjät elävät omassa kuplassaan, johon sopii ns. minä ja mun kaverit, sinä ja sun kaverit. Luulevat olevansa vähintäänkin jonkun miljoonan asukkaan kaupungin huippujohtajia. Kaikki puheet ja teot ovat käsittämättömiä. Rakennukset ovat hirvittävän rumia; Kangasala-talo ei puhumalla kauniiksi muutu. Jos äänestettäisiin Suomen ruminta kuntaa, olisi Kangasala kolmen kärjessä. Hävetkää kunnanjohto ynnä valtuusto! Niin, mutta ettehän te edes ymmärrä niin paljon. Hakeutakaa vaikka terapiaan, jos ei muuten valkene.

      • Chalmers

        Juurikin samaa mieltä kanssasi, hyvin kirjoitettu.


      • ruosteinenlato

        Ilmeisesti ideana on ollut että kun luonto on Kangasalalla kaunista, niin rakennusten pitää olla rumia. Syntyy näin jännittävä kontrasti!


    • Huuhuuhuu

      Pari vuotta Kangasalle veroja maksaneena toivoisin uuden kotikuntani keskustan viimeisten vanhojen rakennusten säilyttämistä. Joitakin on vielä kirkon ympäristössä. En tiedä, pystyykö kunta millään tavoin palkitsemaan vanhojen puutalojen omistajia, mutta jotenkin heidät pitäisi huomioida. Tunnelmalliset talot ovat muisto entisestä ja luovat hiukan inhimillistä lämpöä ympäristöönsä.

      • Huuhuuhuu

        Ja vielä: onhan niitä toki muuallakin keskustassa. Onneksi lähistöllä on kauniita kylänäkymiä, harjuja ja järviä. Ja esimerkiksi Vesaniemen uimaranta on upea, samoin pienemmätkin uimarannat ovat idyllisiä. Pidetään niistä huolta.

        Mutta miten saisimme asukkaina tuetuksi keskustan yrittäjiä? Itselläni ainakin on peiliin katsomisen paikka.


    • myllinmällin

      Luin jostain että linja-autoasema (ja käsittääkseni myös se rakennus jossa on mm. R-kioski???) purettaisiin vuoden 2017 lopulla. Mitään ei tapahtunut. Mikä ihme siinä niin kestää? K-kaupan viereen sentään on alettu kaivella ja kuulema siihen tulee parkkipaikka siksi aikaa kun rakennetaan hotellia.

      Se hotelliko tässä nyt ensimmäiseksi kannatti aloittaa? En ole ihan varma että mitä kaikkea keskustaan oikein ollaan tuhertamassakaan, mutta eikö kannattaisi ihan ensimmäiseksi laittaa se liikennöintipuoli kuntoon ja sitten vasta alkaa jotain hotellia pystyyn? Mitä iloa hotellin valmistumisesta on jos koko ympäristö on myllerryksessä ja meteli melkoinen?

      Ihmetyttää kyllä että missä ne matkahuoltojutut oikein hoidetaan ja mihin laitetaan R-kioski (josta on voinut ostaa kaupunkiliikenteen vyöhykelippuja) tässä tulevassa hässäkässä.

      • Maalaishölmö

        Luin jostakin lehdestä, että Poriin valmistui uusi linja-autoasema. Vasta aseman valmistuttua huomattiin, että Matkahuollon toimipiste oli jäänyt usean kilometrin etäisyydelle uudesta linja-autoasemasta. Näin ilmeisesti tulee käymään tässäkin tapauksessa. En yhtään ihmettelisi, kun kyseessä on Kangasala, tämä Pirkanmaan Hölmölandia.


    • Järkipäähänpäättäjät

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe