VAROKAA DHL EXPRESSIÄ !! - TUONTITULLAUS KALLISTA

Törkeää_riistoa

Jos tilaatte eu-alueen ulkopuolelta sen verran arvokasta tavaraa, että niistä on lain mukaan maksettava ALV ja/tai TULLI
Dhl Express ei enää anna teidän tullata niitä itse ilmaiseksi!! Itsetullauksen eli ns. LUOVUTUKSEN palkkio on 1.5.2016 alkaen 40 EUROA.
http://www.dhl.fi/fi/express/apua_tullaukseen/huolintapalvelut.html

Sen lisäksi tietysti joutuu maksamaan ALV 24% verojen ja maksujen arvosta ja mahdollinen tulli.

Toinen vaihtoehto on että DHL hoitaa tullauksen asiakkaan puolesta, mutta se taas maksaa 24,80 eur vähintään, TAI 5% tuontitavaran arvosta PLUS ALV 24%.

DHL Express ei ole informoinut asiasta kuluttajaviraston peräänkuuluttaman hyvän tavan mukaisella tavalla ennakkoon.

Toiminta haisee ja liikkuu ns. harmaalla alueella.

16

1652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1613

      Tuo on kelju temppu DHL:ltä. Fedex ei ole ainakaan toistaiseksi perinyt palkkiota tiedoista, jotka tarvitaan omatullausta varten.

      Sitä olen ihmetellyt, miksei kuriireilla tulevia lähetyksiä voi tullata itse niin kuin postipaketteja. Nettitullaukseen laitettaisiin kuriirin seurantanumero ja kuriirin nimi. Kun tullaus olisi selvä tieto välittyisi kuriirifirmalla ja se laittaisi paketin jakoon.

    • Hei, tämä on sattumoisin ajankohtainen teema. Eli maksan ensin rahdista esim. iHerbissä ja sitten pari-kolme kertaa rahdin hinnan jostain kuvitteellisista palveluista? TÖRKEÄÄ. Huom. miten DHL on kierosti perustellut tuon maksuksi muka 'kannetuista veroista, tulleista ja muista maksuista' (alla, ja liitteenä lasku):

      DHL 18.5.2016: "Hyvä vastaanottaja / Dear receiver,

      Liitteenä on lähetykseenne liittyvä huolintaennakkolasku kannetuista veroista, tulleista ja muista maksuista.

      Olkaa hyvä ja käyttäkää laskulla olevaa maksuviitettä maksaessanne. Pyydämme teitä lukemaan huolellisesti maksuun liittyvät ohjeet.

      Kun maksu näkyy tilillämme, ohjaamme lähetyksen jakelu- tai noutokäsittelyyn. Huomioittehan eri pankkiyhtymien välisen viiveen.

      Olin yhteydessä tästä kuluttaja-asiamieheen (=ei kuulu heidän tontille) ja Tulliin, jossa minut opastettiin ottamaan yhteyksiä asiamies-juristiin. Valitin, ettei lähetyksen tunnistetietoja saa kuin maksua vastaan. DHL päättikin sitten tänään lähettää tullaustiedot ja laskun 'itsetullauksesta'. Tässä vastaus:

      Tulliasiamies 18.5.2016: "Hei, Ehdin tänään pikaisesti silmäilemään aiheeseen liittyvät sähköpostit. Tämän viimeisimmän viestin liitteenä ei ollut liitteitä mutta, jos oikein ymmärsin niin DHL lähetti kuitenkin nettitullauksessa tarvittavat tiedot, joiden perusteella asiakas voi niin halutessaan hoitaa tullauksen itse ?

      Lähtökohtaisesti erillisen maksun /palkkion periminen asiakkaalta sellaisista tiedoista, jotka ovat välttämättömiä tavaroiden tullauksen kannalta on vähintään kyseenalaista. Lähtökohtaisesti palveluntarjoajan ja asiakkaan välillä sovitut toimenpiteet ja niin liittyvät maksut kuuluvat sopimusvapauden piiriin eikä viranomaisella eli tässä tapauksessa tullilla ole mahdollisuutta

      välittömin toimenpitein puuttua mahdollisiin ylilyönteihin tai epäasiallisuuksiin.

      Asiassa lienee todennäköisesti tapahtunut jokin väärinkäsitys siitä, mitä toimenpiteitä ”luovutuksella” tarkoitetaan ja mitä maksuja asiakkaalta perintään ennen kuin lähetys on noudettavissa / toimitettavissa asiakkaalle.

      Olin pikaisesti yhteydessä Tullin ulkomaankauppa ja verotusosaston asiakaspalvelut toimintoon ja sieltä saadun tiedon mukaan vastaavia DHL:n toimintaan liittyviä yhteydenottoja ei ilmeisesti ole tullut."

      Korjasin vielä, että sain kyllä tosiaan viimein tullaustiedot (vuorokauden odottelun jälkeen), mutta DHL ei luovuta pakettia vaikka naputtelen tiedot Tullin järjestelmään ja saan päätöksen, ellen maksa 'itsetullauksesta' DHL:lle 40€. Lopputulos on kannaltani sama: DHL rahastaa ilmaisella valtion tarjoamalla palvelulla (Tullin nettitullaus). Ja ellen hanki tullauspalvelua heiltä tai maksa 40€ 'itsetullauksesta' (=ilmasta), he eivät vapauta pakettia. Tulee tunne, että DHL on keksinyt uuden nerokkaan porsaanreiän ja tavan laskuttaa asiakkaita itsepalvelusta röyhkeämmin kuin pankit!

      Musta on kyllä häkellyttävää, jos kukaan muu ei ole vielä tästä mutissut. Kaikkiin tilauksiin tulee kuitenkin tällä politiikalla 30-40€ lisälasku, mikä on esim. enemmän kuin mun oman siellä kanissa olevan tilaukseni arvo. Olen kyllä aikeissa vieläkin viedä tätä asiaa eteenpäin. Laittakaahan viestiä joku, jos kiinnostaa porukalla reklamoida.

      • sitä.sietää.ihmetellä

        Minkä helvetin takia yleensäkin tilaat kuriirilla jotain parin kympin luontaistuotteita? Johan se kuriiripalvelukin maksaa paljon enemmän.


      • 6-11
        sitä.sietää.ihmetellä kirjoitti:

        Minkä helvetin takia yleensäkin tilaat kuriirilla jotain parin kympin luontaistuotteita? Johan se kuriiripalvelukin maksaa paljon enemmän.

        Mistä tiedät, että hän on tilannut 20 euron arvosta luontaistuotteita? Sitä paitsi niin pientä tilausta ei tarvitse edes tullata eikä siitä mene DHL:lle palkkiota.


      • nettishoppaaja

        On tuosta paljon ollut puhetta esimerkiksi murobbsissa. Kuitenkaan kukaan ei ryhtynyt asian vuoksi toimenpiteisiin. Ovat vain lähinnä sadatelleet. Iherbiltä on tehtävä tosi isoja tilauksia kerralla, jotta palkkion prosentuaalinen osuus käy vähäiseksi tai sitten käytettävä kirjaamattomia postipaketteja, joiden maksimiarvo on 80 dollaria (iherbin asettama raja). Nämä sitten tullataan normaalisti. Voi tulla tosin vaikeuksia, jos on useampi tilaus vetämässä yhtä aikaa eikä silloin saadessaan tullauspyynnön tiedä, mistä paketista on kysymys.

        UPS tullaa halvemmalla kuin DHL. Omatullaukseen vaadittavien tietojen luovuttamisesta sekin perii palkkion, joka kuitenkin on pienempi kuin DHL:lla. Ongelmana on se, että UPS on yleensä kalliimpi rahtimaksuiltaan kuin DHL.

        Joillakin firmoilla on mahdollista maksaa kaikki maahantuontiverot jo tilaushetkellä, esimerkiksi amazon ja ebayn GSP Tällöin ei enää Suomen päässä jää tullattavaa eikä mene mitään maksuja.


      • SamaMaria

        Hei Nettishoppaaja,

        Kiitos näistä hyödyllisistä tiedoista! Käypä kuikuilemassa tuollakin käytyä keskustelua - sääli jos virkamies kuvittelee, ettei asia haittaa kuin yksittäisiä shoppaajia. Huvittaa näin jälkikäteen noi DHLn iHerbillekin tekemät kuljetustarjoukset, se on halvin toimittaja kun tilaa yhtään suuremman erän. Taitaakin olla, että ovat vain siirtäneet tulonmuodostus-odotukset eri paikkaan.

        Kirjaamattomana postipakettina ajattelin juu seuraavaksi tilata. DHL kätevästi hyötyy Suomen jäätävän korkeasta hintatasosta ja pelaa kuluttajan ulkomaantuotteista saaman hintaedun omaan taskuun. Sekin on törkeää, ettei firma ilmoita tilauksen yhteydessä mistään tämmöisestä maksusta vaan vasta kun on niin sanotusti 'vetelät housussa': sun paketti on siellä panttivankina kunnes maksat lisää! Täyttääköhän jo kiristyksen tunnusmerkit?


      • SamaMaria

        Autocorrect iski: piti lukea että KÄYNPÄ kuikuilemassa tuolla murrobbsissakin! :)


      • siinähän.se.lukee
        6-11 kirjoitti:

        Mistä tiedät, että hän on tilannut 20 euron arvosta luontaistuotteita? Sitä paitsi niin pientä tilausta ei tarvitse edes tullata eikä siitä mene DHL:lle palkkiota.

        Jos vaivautuisit lukemaan henkilön tekstin, niin huomaisit sinäkin että mistä sen tietää.


    • Hei vielä DHLn yllättämät, asiasta on tällä päivämäärällä tehty valitus kuluttajariitalautakuntaan.

      Sain myös tietää tätä tapausta selvitellessäni ja toimitettuani omat paperini syyniin, että: "DHL:n maksusta ei ole kuluttajaviranomaisten linjausta. Yleisellä tasolla hinnan kohtuullisuus ja sopimusehtojen selkeys on kilpailu- ja kuluttajavirastossa selvittelyssä". Asian edistymistä voi seurata kilpailu- ja kuluttajaviraston nettisivuilta www.kkv.fi

    • Vielä kaikille teille, jotka joskus ehkä törmäätte samaan asiaan. Valitin DHLn toimista Kuluttajariitalautakunnalle - sekään ei ihan ymmärtänyt, miten DHL teksteissään rinnastaa itse keksimänsä maksun (itsetullauksesta YLLÄTYKSENÄ perittävä 40€) veroon tai tulliin. DHL kuitenkin kiirehti sopimaan asiasta kanssani 'ilman ennakoivaa vaikutusta ja vaatimuksen oikeellisuuden tunnustamista' ja hyvitti kahdesta lähetyksestä perimänsä 'itsetullauksen palvelumaksut (2 * 40€).

      Eli, mitä tästä opimme: jos DHL ei kerro teille että se perii EUn ulkopuolelta tilattavista tuotteista ilmoittamansa rahtihinnan LISÄKSI noin 40€ tullauksesta (heidän tekemästä tai sinun itsesi tekemästä - molemmista veloitetaan), postia vaan Kuluttajariitalautakuntaan. Nythän ei saatu ennakkopäätöstä, koska menin rahapulassa hyväksymään DHLltä palautuksen. Mutta yhtä kaikki, lautakunnalla on asia tiedossa ja jonkinlainen ennakkotapaus on nyt olemassa. Asianumero, jonka perusteella voi alkaa vääntää on D/2593/39/2016. Asian käsittely siis päättyi siihen, että DHL hyvityti minulle vaatimani luovutuskulut ja itsetullauksen palvelumaksut. Samaa kannattaa siis muidenkin vaatia!

      Toistaiseksi en käytä DHLää EUn ulkopuolisten tilausten toimittamiseen.

      • Kuluttajariitalautakuntaa voi lähestyä osoitteella: kril[at]oikeus.fi


      • Tullausmaksu

        Hyvä Maria esimerkillistä toimintaa !


    • aarnila

      Samassa sopassa täälläkin. Yllättäen ja pyytämättä DHL Express pyytää itsetullauksesta palvelumaksua 20 e/lähetys.

      Lienevät siis vähän kohtuullistaneet maksua, mutta periaatteellisella tasolla en halua maksaa itsepalveluna tekemästä työstä.

      Lähetyksen tunnistetiedot pitäisi kuriirin lähettää vastaanottajalle saapumisilmoituksen mukana.

    • Resas

      Tilasin tavaraa kiinasta ja jouduin tähän DHL:n koukkuun. Maksoin 20€ itsetullauksesta jotta sain tavaran ulos sieltä. Juuri äsken lähti perään reklamaation. Saas nähdä miten käy.

      • Jippii33

        Miten kävi reklamaation kanssa? Olen juuri itse ja reklamaatiota kirjoittamassa.


    • Assanvessankassa

      Tapaus päättyi omalta kohdaltani lähtötilannetta myönteisemmissä merkeissä. Laadin mielestäni asiallisen reklamaation kummallekin toimituksen osapuolelle.

      Kerroin ensin myyjälle (iHerb) DHL Express Finland Oy:n piilokuluista ja pyysin heitä selventämään toimituksen kokonaiskustannuksia tilaussivustollaan ennen kuin asiakas painaa tilausnappia. iHerb on toinen sopimusosapuoli kuljetuksessa, eikä se voi vähätellä tässä osuuttaan.

      Vastineessaan iHerb kertoi, ettei se voi vaikuttaa viranomaismaksuihin. Se tarjoutui palauttamaan maksukuittia vastaan puolet maksamistani viranomaisluonteisista maksuista (duties and taxes). Ilmoitin heille, ettei tässä tapauksessa ole kyse kummastakaan, enkä muutenkaan voi periaatteen tasolla hyväksyä piilokuluja. Verot ja tullimaksut ovat asia erikseen. Kerroin lähetyksen palautuvan todennäköisesti heille takaisin.

      Vastasin DHL:n lähettämään tekstiviestiin "Teen tullauksen itse" ilman henkilötunnustani. Tein sitten valituksen DHL Express Suomi Oy:n ennakkolaskun käsittelijälle perusteettomasta laskusta ilman sopimussuhdetta. Kerroin siinä lyhyesti että, sopimus logistiikkapalveluista on tehty iHerbin ja DHL:n välillä sisältäen toimituksen tilausosoitteeseen. Itse en ole tapauksessa sopimusosapuoli. DHL:n jättäessä toimituksen tekemättä he rikkovat oman sopimuksensa toimittajan kanssa.

      Tiedustelin samalla haluavatko, että vien tapauksen kuluttajariitalautakuntaan, koska tiedossani on, että nykymuotoinen yksityishenkilönä tehty itsetullauksen "luovutusmaksu" jää sellaisenaan historiaan 1.9.2017. Vaadin samalla lähetykseni vapautusta jakeluun ilman perusteetonta luovutuskulua, joka ei ollut tiedossani tilaushetkellä.

      DHL Express Finland vastasi tänään: olemme vapauttaneet lähetyksen jakeluun ilman palvelumaksua.

      Paketti toimitettiin äsken. Happy end.

      Jk. Edelleen olen sitä mieltä, että alihankkija tarvitsee korvauksensa, mutta sitä ei voi lisätä kulurakenteeseen jälkikäteen, vaan se pitää näkyä asiakkaalle jo tilauksen yhteydessä. Toisin sanoen toimittajakilpailua ei saa voittaa kuluja piilottamalla (hidden costs). Kukaan ei tule jatkossakaan kuljettamaan Suomeen tavaroita nykyistä halvemmalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe