Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kalasataman ja Parrulaiturin asunnot

Tapiio

Kalasatama on sijainniltaan houkutteleva ja olen kahta vailla solmia kaupat, mutta mietin, millaiseksi asuminen siellä lähivuosina muodostuu. Mitä te muut samaa harkitsevat olette ajatelleet seuraavista kysymyksistä:

Kalasataman raideliikennettä aletaan suunnitella vuonna 2016, eli koskahan julkinen liikenne ja sillat vihdoinkin saadaan käyttöön? Milloin Rediin pääsee kaupoille? Entä puistoon nauttimaan vehreydestä? Joutuuko Kalasatamassa asumaan rakennustyömaalla vuoteen 2030 asti? Tuovatko rantabulevardi, oikotie Korkeasaareen ja Isoisänsilta paikalle hirveästi ohikulkijoita?

13

473

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kgghjghjg

      Kun kalasatamaa alettiin rakentaa, halu olisi ollut kova muuttaa, mutta sattuma vei vähän kauemmas itään. Nykyään kun pyöräilee kalasataman ohi keskustaan, olen onnellinen etten sinne eksynyt, olisi saanut asua keskellä työmaata seuraavat 10-20 vuotta.

    • Tapiio

      Tätä vähän itsekin olen tuuminut. Tietääkö kukaan, onko taloista jäänyt paljon asuntoja myymättä?

    • kgghjghjg

      Kyllä ne näyttää kaupaksi menevän. Mutta itse pienen lapsen vanhempana ei onneksi kalasatamaan päätynyt, olisi lapsi saanut koko lapsuuden viettää "työmaalla".
      Sitä on paljon kritisoitu, että ei ole puistoja, leikkipaikkoja, ei oikeastaan mitään kun ulko-ovesta astuu pihalle, ei se kyllä pitäisi tulla yllätyksenä. 10-15 vuoden päästä varmaan viihtyisä alue.

    • pölymyrsky

      Tällä hetkellä Kalasatama on karmiva työmaa-alue.
      Isoisänsillan valmistumisen myötä lenkkeilen usein Hakaniemestä Mustikkamaalle. Kalasataman ohituksen ajaksi pitää sopivalla tuulella oikein kytätä tuulirakoa, kun Sompasaaresta puhaltavat etelätuulella hemmetinmoiset pölymyrskyt mantereelle. (Sompasaaren maita kuoritaan ja puhdistetaan siellä toimii myös kivimurskaamo raskaine liikenteineen)
      Toissapäivä aamutv:ssä haastateltiin Kalasatamassa olevan senioritalon asukasta: ikkunat siellä kuulemma pitäisi pestä muutaman viikon välein - aika kurjaa.
      Älkää ihmiset muuttako Kalasatamaan vielä muutamaan vuoteen.

    • adsfljö

      Onkohan Jätkäsaari tässä mielessä parempi? Itse olen harkinnut molempia, mutta Eestin rekkaliikenne viinaturisteja täynnä olevat sporat ovat saaneet minut kallistumaan Kalasataman puoleen. Toisaalta jos siellä joutuu kykkimään loppuelämänsä raksojen keskellä, Jätkäsaari hieman valmiimpana alueena voisi olla parempi. Kumpaan muuttaisitte itse?

    • Jätkäsaari

      Ehkä Jätkäsaari olisi parempi vaihtoehto. Kuitenkin työt pitemmällä kuin Kalasatamassa.
      Itseäni kiinnostaisi Ruoholahti, sieltä varmaan löytäisi suht´koht uusia kohteita infra välittömässä läheisyydessä aika valmista.

    • Kauhee.rotko

      Katsoin monttu auki sitä Kalasataman monttua.

    • Tapiio

      No eipä tullut ostettua sitten Kalasatamasta asuntoa. Nyt kun kävin kävelyllä alueella, ei enää edes harmittanut. Vaikka visiot alueesta ovat hienot, ei seuraavan kymmenen vuoden asuminen keskellä rakennustyömaata olisi asunnon hinnan arvoista. Jos asunnon ostaa ajatuksena antaa se perintönä lapselleen, voi ostamisessa olla jotain itua.

    • NoWayHo-se

      Sompasaarihan "on valmis" vasta 2030. Samoin Jätkänsaari.
      Eli hipsterit, jotka sitä "pöhinää" haette, ehditte hyvinkin pukata harmaata tukkaa ja hiusta.

      Liikenne tulee olemaan aivan puuroa molemmissa. *Kalasatama . Oletetaan nyt, et se sporalinja, tai vaikka ajoneuvoillekin tarkoitettu, valmistuu. Hämeentiellähän muu liikenne on jo ohjattu Rantatielle. Ja mikäli Hakaniemeen tulee ramppi ulos, niin hello goodbye!

      Jätkänsaaren rahtiliikennettä ei voida ohjata vanhaa kautta, joten rekkarumba sillan kautta tulee olemaan melkoinen. Ja liikenne muutenkin.

      Mut näinhän se menee kun maailmanparantajat äänestää. Pöhinää.

      Onneksi äänestän jaloillani just nyt. Mulle riitti tää metropolimania - jonka samaanaikaan siis pitäis olla "ekologisesti kestävää" bulevardeineen, no siinähän maksatte. Adios!

    • Pinttare

      Hei te, jotka siellä Parrulaiturin kupeessa asutte jo, millaista on elämä? Onko tuulta, pölyä? Mitkä on lempparijuttujanne Kalasatamassa asuinalueena?

    • Kalasatama365
    • Kalasatama365
    • Tapiio

      Hei asukkaat, miltä tuntuu asua Parrulaiturin hitaksessa? Joko olette päässeet muuttamaan? Oliko paljon rakennusvirheitä? Onko äänieristys kunnossa?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe