Genitaali herpes

Villeeajj

Hei. Kuinka vakava asia herpes on? Olen luultavasti sen saanut ja hermostuttaa ja stressaa todella paljon. Kuinka herpeksen kanssa voi elää?

18

734

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herpkset

      Siinäpä se, vaikeeta on loppuelämä, kun eroon siitä ei ikinä enää pääse.

      • hkjhlkkjlkjlkj

        Riippuu täysin omasta suhtautumisesta.


      • herpkset
        hkjhlkkjlkjlkj kirjoitti:

        Riippuu täysin omasta suhtautumisesta.

        Jos oma suhtautuminen on se, ettei välitä taudin levittämisestä eikä kerro kumppaneille, niin eipä se silloin vakavaa ole, jos niin pystyy suhtautumaan.


      • Anonyymi
        herpkset kirjoitti:

        Jos oma suhtautuminen on se, ettei välitä taudin levittämisestä eikä kerro kumppaneille, niin eipä se silloin vakavaa ole, jos niin pystyy suhtautumaan.

        Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis idiootti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis idiootti

        Sinähän sen tiedät.


      • Anonyymi
        herpkset kirjoitti:

        Jos oma suhtautuminen on se, ettei välitä taudin levittämisestä eikä kerro kumppaneille, niin eipä se silloin vakavaa ole, jos niin pystyy suhtautumaan.

        Herpeksestä ei ole mitään laillista ilmoitusvelvollisuutta. Kenenkään taudin kantajan ei ole pakko puhua asiasta, jos ei halua. Siinä mielessä ihan turhaa painostaa kertomaan. Kun ei ole edes varmuutta tarttuuko se satavarmasti ja kun hyvin voi olla, että tartunnan saanut ei saa pahoja oireita.


    • qweras

      Genitaaliherpes on yleinen herpes simplex -virusten (tyypit 1 ja 2) aiheuttama krooninen, sukupuoliteitse leviävä infektio. Sen oireet voivat olla epätyypillisiä, ja siksi tauti on alidiagnosoitu. Herpesvirusta ei ole mahdollista eradikoida elimistöstä. Nykyisillä viruslääkkeillä voidaan kuitenkin lieventää potilaan oireita ja lyhentää viruksen erittymisaikaa, jolla on merkitystä taudin tarttuvuuden kannalta. Episodihoidolla tarkoitetaan yhden herpesepisodin–ensimmäisen tai uusiutuneen–lääkehoitoa. Estohoito voi olla lyhytaikaista, esimerkiksi lomamatkan ajan tai useita kuukausia tai jopa vuosia kestävää. Hoitopäätökset tehdään potilaan omista lähtökohdista. Lääkityksen lisäksi herpespotilas tarvitsee tukea ja asiallista tietoa oppiakseen hallitsemaan tautiaan, ettei tauti hallitsisi häntä. Genitaaliherpesepisodi menee itsestään ohi 1–3 viikon kuluessa. Niinpä voidaan kysyä, miksi hoitaa herpestä lainkaan. Genitaalialueen herpesleesiot saattavat olla hyvin kivuliaita ja aiheuttaa etenkin tiheästi toistuvina, esimerkiksi jokaisten kuukautisten yhteydessä, kivun lisäksi ongelmia seksuaalielämässä ja parisuhteessa tartuttamisen pelon vuoksi. Nykyiset viruslääkkeet estävät herpes simplex -viruksen lisääntymistä. Niillä voidaan lieventää oireita ja lyhentää taudin kestoa, mutta ne eivät poista virusta elimistöstä. Herpesvirus tarttuu kosketuksessa etenkin oireisessa vaiheessa. Lääkityksellä pystytään vähentämään viruseritystä, millä on tärkeä merkitys tarttumisen ehkäisyssä. Herpesleesiot ovat myös otollinen portti muille sukupuoliteitse tarttuville mikrobeille, HI-virus mukaan luettuna. Herpesdiagnoosi on usein potilaalle järkytys, johon liittyy paljon vääriä uskomuksia ja pelkoja. Ensivaiheessa kivun hoito on tärkeintä, mutta myöhemmin potilas tarvitsee ennen kaikkea asiallista tietoa taudistaan. Potilaan informoiminen voi olla viisasta tehdä myöhemmin, kun akuuttivaihe on ohi. Ei riitä, että hoidetaan asianmukaisesti ensiepisodi, vaan potilaalle on kerrottava erilaisista hoitovaihtoehdoista. Lääkehoitoa tärkeämpää herpestartunnan saaneelle on asiallinen tieto taudin kroonisesta luonteesta, tarttumistavoista ja elämästä viruksen kantajana. Herpestartunta voi aiheuttaa ongelmia potilaan seksuaalisuuteen sekä parisuhteisiin. Moni potilas ahdistuu ja syyllistää itsensä tartunnan saatuaan ja saattaa jopa eristäytyä kaikesta sosiaalisesta elämästä. Suuri ongelma on myös tartunnasta kertominen nykyiselle tai uudelle partnerille. On tärkeää käydä potilaan kanssa läpi taudin luonnollinen kulku ja opettaa häntä tunnistamaan jo herpeksen ensioireet. Tämä mahdollistaa lääkehoidon varhaisen aloituksen ja auttaa estämään infektion tartuttamisen edelleen. Kondomin käyttöä suositellaan oireisena aikana, mutta sen antama suoja on usein puutteellinen. Tärkein syy tähän on herpesleesioiden sijainti kondomin peittämän alueen ulkopuolella. Erityisesti potilaalle on painotettava sitä, että herpeksen kanssa voi ja täytyy oppia elämään.

      • Anonyymi

        Tippuri tiinan ulosanti


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tippuri tiinan ulosanti

        No mitä kerro nyt jotain. Tuohonko se sun ulosantis lopahti-


    • Anonyymi

      Hyvin sen kanssa voi elää. Olisi reilua kertoa tulevalle kumppanille siitä, mutta ymmärrän niitäkin jotka ei voi. Totuus on ettei se oikein suosiota lisää. Neuvoisin kuitenkin kertomaan. Jos tuleva kumppani rakastaa sinua, niin silloin luultavasti teette niin kuin muutkin, eli harrastatte normaalia seksiä ja suuseksiä ilman kondomia. Jaatte bakteerikannan, voi olla että kumppani saa jotain, mutta voi olla että ei. Olsi kuitenkin kohtuutonta vaatia herpestä sairastavaa luopumaan luomuseksistä ja suuseksistä.

    • Anonyymi

      Et voi elää, olet häpeäpilkku, tautipesä

      • Anonyymi

        Puhtut taas kerran itsestäsi.


      • Anonyymi

        Olet vai johan on vajakilla taas tänään kaikki taudit.


      • Anonyymi

        Sää mää ja bää onkin herpes horo buaahaa hehheehe


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sää mää ja bää onkin herpes horo buaahaa hehheehe

        Ihanko totta ja tuut vielä kertookin tuon. Viddu mikä herpes horo buaahaa hehheehe.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sää mää ja bää onkin herpes horo buaahaa hehheehe

        No kivat sulle. Suhtaudut asiaan aika rennosti,ei näytä hirveesti harmittavan. Kaikki ei pystyis nauraa itselleen tossa tilanteessa.


    • Anonyymi

      Ei se ole ongelma silloin kun on hyvä suhde. Kannattaa ihan alussa olla hiljaa tuosta tilanteesta. Kun tulee seksin aika, niin sitten voi kertoa. Jos on tunneside muodostunut, niin silloin asia on luonnollisesti helpompi. Voitte olla suojaamattomassa yhdynnässä ja harrastaa suuseksiä. Olennaista on että kumppani tietää, silloin riskin ottaminen on hänen tietoinen päätöksensä. Herpes ei sadan prosentin todennäköisyydellä tartu, mahdollisuus sen saamiseen on pienempi. Voi myös olla, että kumppani saa tartunnan, mutta on oireeton. Jos tulee pahempi tartunta, niin sekin on helpompi kestää ja jakaa yhdessä

      Tsemppiä, elämäsi ei ole ohi! Rakkautta ja seksiä on tarjolla myös epätäydellisille ihmisille.

    • Anonyymi

      Tartunnan jälkeen voi olla voimakkaammat oireet. Sen jälkeen satunnaisesti tulee oireita vaihtelevia määriä, tai ei ollenkaan. Tartunta tapahtuu oireilevassa vaiheessa.
      Et välttämättä tiedä onko tartunta edes nyt saatu vai uusinta. herpeksen kantajia on väestössä huomattava osa, eli ei ole mikään uniikki sairautena.
      Myös jotain muuta tulehdusta voi luulla olevan herpeksen aiheuttamaksi. Vaatisi kokeita osoittamaan oireet herpeksen aiheuttamaksi.

    Ketjusta on poistettu 58 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      16
      1429
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1285
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1072
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1026
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1015
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe