Tuo aloite on nyt menossa eduskuntaan

HölmölässäNäin

"Kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi on saanut 85 337 allekirjoitusta ja tulee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen tavoitteena on ylläpitää eläkeläisten ansaittu tulotaso ja estää köyhtyminen."

Toivotaan että se ei pääty sinne muitten aloituksien joukkoon joita ei käsitellä sillä Sipilällä on nyt tiukka säästökuuri menoillaan ja rahaa tarvitaan.

7

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bortugalissa

      Työeläkeindeksi ei vaikuta valtiontalouteen muuten kuin alennettuna se vie ostovoimaa, eläkeläiset yleensä käyttää eläkkeensä paitsi ne joilla jättäeläkkeet on.

    • ei-ikinä-SDPTÄ

      Mielestäni TODELLA KUSIPÄISTÄ TOIMINTAA leikata jo moneen kertaan leikattuja työeläkkeitä. joihin muutamassa vuodessa ostovoiman syövän huonon indeksiehdon SDPLÄIS-LIPPONEN liitti, koska työeläkkeet maksetaan eläkeyhtiöistä. Talous ja työpaikaikkatilanne paranisi, jos eläkeläisten ostovoimaa lisättäisiin. Sekin raha tulisi kulutukseen, eli koko Suomi hyötyisi.

      YLISUURET ELÄKKEET PITÄISI LEIKATA JA ELÄKEKATTO. Niinhän lähes kaikissa MUISSA EU-MAISSA jo on. Tottakai Suomen pitää tässäkin asiassa pyrkiä yhdenmukaisuuteen muiden kanssa.

      • SIHSIPU

        EU vaatii eläkeleikkauksia vaikka ne ei valtionrahoihin vaikuta, köyhät vain halutaan kyykyttää.
        Ero EUsta on ratkaisu tähänkin.


      • RahanKiertokulku

        Työeläkkeitä ei makseta verovaroista toisin kuin kansaneläkkeet ja takuueläkkeet. Työeläkevaroista on leikattu jo 20 vuotta ja rahaläjän koko on jo noin 184.000 miljoonaa euroa, 184.000.000.000 euroa, 184 miljardia euroa.
        Työeläkkeistä maksetaan veroa, joten jo pienetkin työeläkkeet rikastuttavat valtiota. 1400 e/kk työeläkkeellä ei saa kansaneläkettä, mutta veroa menee kunnasta ja seurakunnasta riippuen n . 170-200 e/kk. Lisäksi tietysti kulutuksesta arvonlisäverot.
        Ilman leikkauksia 1400 e/kk olisi yli 1700 e/kk poistettu kansaneläkkeen perusosa nykyarvoltaa yli 100 e/kk päälle.
        Eläkeläisistä suurin osa on yksin asuvia. Varsinkin pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa asutuskeskuksissa alle 2000euron kuukausieläkkeet menevät kulutukseen kokonaan palkkatyötä korkeamman verotuksen takia. Harvaan asutuilla alueilla, joissa joukkoliikenne on heikko, oman auton pito tulee ylivoimaiseksi jo 1400 euron tyeläkkeellä yhden hengen talouksissa, ja takseihinkaan ei rahat riitä.
        Työeläkeleikkauksia ei voi perustella kansantaloudellisilla seikoilla. Leikattua työeläkerahaa on veroparatiiseissa kymmeniä miljardeja, joissa ne eivät hyödytä Suomea mitenkään. Ne ovat jättipotti hoitopalkkioina välikäsille.
        Turha vrittää esittää tekosyinä tulevien polvien eläkkeitä. Nämä miljardit ovat Suomesta pois eivätkä tue investointeja eikä kulutusta, jotka puolestaan loisivat ja ylläpitäisivät tuotantoa ja työllisyyttä. Siitä karttuisi nuoremmille ikäluokille tuloja ja työeläkettä. Koko kansantalous hyötyisi.


      • RahanKiertokulku

        Tarkistus: Esimerkkitapauksessa 1400 e/kk työeläkkeestä menee useimmissa kunnissa veroa yli 200 e/kk. Käteen jää alle 1200 e/kk.


      • Ryöstöautomaatti

        Suomen työeläkejärjestelmä on poikkeuksellinen EU:ssa ja koko maailmassa. Suomessa työeläkemaksut kerätään YKSITYISIIN työeläkeyhtiöihin, ei valtiolle.
        SAK-AY on keskeinen vaikuttaja työeläkeratkaisuissa.
        Työeläkeindeksien heikennykset ja sen seurauksena useimpien nykyisten työeläkeläisten kestämätön taloudellinen tilanne juontuu Lipposen-Halosen hallituksen päätöksiin vuodelta 1995. Himoleikkaajiin kuului myös "Liisan lista"- Jaakonsaari ja Arja Alho. Halonen oli entinen sosiaali- ja terveysministeriön, oikeusministeri ja SAK:n lakimies vuodesta 1970.
        Leikkausten piti kestää vain muutama vuosi, jossa ehditään ja ehdittiinkin varautua suurten ikäluokkien eläköitymiseen. Siitä tehtiinkin ryöstöautomaatti.
        Haloselle, Alholle, Jaakonsaarelle ja muille SDP:n vetoeläteille ei yksityiset työeläkerahat
        kuulu mitenkään.


    • SF-HölmölässäToisin

      Rikkaassa Ruotsissa eläkekatto euroissa on noin 4180 e/kk. !!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe