Tuo aloite on nyt menossa eduskuntaan

HölmölässäNäin

"Kansalaisaloite työeläkeindeksin palauttamisesta palkkatasoindeksiksi on saanut 85 337 allekirjoitusta ja tulee eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen tavoitteena on ylläpitää eläkeläisten ansaittu tulotaso ja estää köyhtyminen."

Toivotaan että se ei pääty sinne muitten aloituksien joukkoon joita ei käsitellä sillä Sipilällä on nyt tiukka säästökuuri menoillaan ja rahaa tarvitaan.

7

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bortugalissa

      Työeläkeindeksi ei vaikuta valtiontalouteen muuten kuin alennettuna se vie ostovoimaa, eläkeläiset yleensä käyttää eläkkeensä paitsi ne joilla jättäeläkkeet on.

    • ei-ikinä-SDPTÄ

      Mielestäni TODELLA KUSIPÄISTÄ TOIMINTAA leikata jo moneen kertaan leikattuja työeläkkeitä. joihin muutamassa vuodessa ostovoiman syövän huonon indeksiehdon SDPLÄIS-LIPPONEN liitti, koska työeläkkeet maksetaan eläkeyhtiöistä. Talous ja työpaikaikkatilanne paranisi, jos eläkeläisten ostovoimaa lisättäisiin. Sekin raha tulisi kulutukseen, eli koko Suomi hyötyisi.

      YLISUURET ELÄKKEET PITÄISI LEIKATA JA ELÄKEKATTO. Niinhän lähes kaikissa MUISSA EU-MAISSA jo on. Tottakai Suomen pitää tässäkin asiassa pyrkiä yhdenmukaisuuteen muiden kanssa.

      • SIHSIPU

        EU vaatii eläkeleikkauksia vaikka ne ei valtionrahoihin vaikuta, köyhät vain halutaan kyykyttää.
        Ero EUsta on ratkaisu tähänkin.


      • RahanKiertokulku

        Työeläkkeitä ei makseta verovaroista toisin kuin kansaneläkkeet ja takuueläkkeet. Työeläkevaroista on leikattu jo 20 vuotta ja rahaläjän koko on jo noin 184.000 miljoonaa euroa, 184.000.000.000 euroa, 184 miljardia euroa.
        Työeläkkeistä maksetaan veroa, joten jo pienetkin työeläkkeet rikastuttavat valtiota. 1400 e/kk työeläkkeellä ei saa kansaneläkettä, mutta veroa menee kunnasta ja seurakunnasta riippuen n . 170-200 e/kk. Lisäksi tietysti kulutuksesta arvonlisäverot.
        Ilman leikkauksia 1400 e/kk olisi yli 1700 e/kk poistettu kansaneläkkeen perusosa nykyarvoltaa yli 100 e/kk päälle.
        Eläkeläisistä suurin osa on yksin asuvia. Varsinkin pääkaupunkiseudulla ja suurimmissa asutuskeskuksissa alle 2000euron kuukausieläkkeet menevät kulutukseen kokonaan palkkatyötä korkeamman verotuksen takia. Harvaan asutuilla alueilla, joissa joukkoliikenne on heikko, oman auton pito tulee ylivoimaiseksi jo 1400 euron tyeläkkeellä yhden hengen talouksissa, ja takseihinkaan ei rahat riitä.
        Työeläkeleikkauksia ei voi perustella kansantaloudellisilla seikoilla. Leikattua työeläkerahaa on veroparatiiseissa kymmeniä miljardeja, joissa ne eivät hyödytä Suomea mitenkään. Ne ovat jättipotti hoitopalkkioina välikäsille.
        Turha vrittää esittää tekosyinä tulevien polvien eläkkeitä. Nämä miljardit ovat Suomesta pois eivätkä tue investointeja eikä kulutusta, jotka puolestaan loisivat ja ylläpitäisivät tuotantoa ja työllisyyttä. Siitä karttuisi nuoremmille ikäluokille tuloja ja työeläkettä. Koko kansantalous hyötyisi.


      • RahanKiertokulku

        Tarkistus: Esimerkkitapauksessa 1400 e/kk työeläkkeestä menee useimmissa kunnissa veroa yli 200 e/kk. Käteen jää alle 1200 e/kk.


      • Ryöstöautomaatti

        Suomen työeläkejärjestelmä on poikkeuksellinen EU:ssa ja koko maailmassa. Suomessa työeläkemaksut kerätään YKSITYISIIN työeläkeyhtiöihin, ei valtiolle.
        SAK-AY on keskeinen vaikuttaja työeläkeratkaisuissa.
        Työeläkeindeksien heikennykset ja sen seurauksena useimpien nykyisten työeläkeläisten kestämätön taloudellinen tilanne juontuu Lipposen-Halosen hallituksen päätöksiin vuodelta 1995. Himoleikkaajiin kuului myös "Liisan lista"- Jaakonsaari ja Arja Alho. Halonen oli entinen sosiaali- ja terveysministeriön, oikeusministeri ja SAK:n lakimies vuodesta 1970.
        Leikkausten piti kestää vain muutama vuosi, jossa ehditään ja ehdittiinkin varautua suurten ikäluokkien eläköitymiseen. Siitä tehtiinkin ryöstöautomaatti.
        Haloselle, Alholle, Jaakonsaarelle ja muille SDP:n vetoeläteille ei yksityiset työeläkerahat
        kuulu mitenkään.


    • SF-HölmölässäToisin

      Rikkaassa Ruotsissa eläkekatto euroissa on noin 4180 e/kk. !!!!!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe