Alko Oy:n juomavalikoima on riittävä

Muutos2016

Useat tilaavat nykyään alkoholia internetin kautta ulkomailta. Kuitenkin on Alkossa tarjolla hyvin monia juomamerkkejä sekä juomalaatuja. Alkon internetsivuilla on myöskin esitelty millaisen ruoan kanssa mikäkin viini on sopivaa. Alko palvelee hyvin kohtuullisesti kuluttavaa ihmistä. Mutta internetistä tilataan samaa viiniä monia pulloja kerralla. Sitten verot eivät tule Suomeen. Mutta haitat alkoholin kulutuksesta maksavat miljoonia vuodessa. Puhumattakaan maahantuonnista, joka tapahtuu meren takaa Virosta. Virossa ei tiettävästi kasvateta viiniköynnöstä, mutta viiniä ostetaan sieltä silti. Luonnollisesti se on Virossakin tuontiviiniä. Viisainta olisi pitäytyä viinin noutamisessa Keski- ja Etelä-Euroopasta, siellä se kasvaa ja silloin tuetaan suoraan paikallista tuottajaa. Hallituksen on syytä tarkastella rajoituksia uudestaan, ettei alkoholin kulutus tilanne pahene.

17

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei_saata_ymmärtää

      Pelkkää asiaa, tuota lahden takaa roudaamista minä en mitenkään saata ymmärtää, oli kyse mistä lajikkeesta tahansa, eurot sinne, ongelmat tänne, pantittomien pakkausten määrä jätteiden käsittelyssä on suuri ja vielä "alkon asiakkaat" sitä kustantaa.

    • MKainulainen

      Itse tilaan täältä: Viinikellari.com.

      Hyvin on toiminut joka kerran.

    • vainhyötyämonopolinpurka

      Miksi suomen pitää verottaa muita maita niin paljon enemmän? Jossain maissa ei veroteta viiniä lainkaan ja kyllä siellä on valikoimat paljon parempia kuin jossain alkon monopolileekkessä. Monopoli pois ja verotusta alemmas. Niin siitä rallista eroon päästään. Samat verot kuin muissakin EU maissa ja vapaa myynti.

      Aloittaja aivan varmasti töissä alkossa. Hei sen jälkeen kun alkon monpoli puretaan voit perustaa ihan oman viini tai olutmyymalän tai alkoholiliikeen kuten muuallakin euroopassa. Verotusta vielä vähän alemmaksi niin verotulut jää suomeen eikä karkaa viroon kuten nyt käy yliveroitus ylihinnoittelu monopolilla.

    • Senkki_rupu

      "Monopoli pois ja verotusta alemmas", ei monopolin poistaminen tarkoita verojen laskemista eikä verojen laskemiseen tarvita monopolin poistamista. Joillain on kova hinku poistaa Alkon monopoli ja syy löytyy usein siitä, että halutaan itse jakamaan alkoholimyynnin tuloja - itsellekin. Lasketaan verotusta ja pidetään monopoli - takaa parhaat verotulot ja liikevoittotulot Suomelle, tämä lienee optimi järjestely veronmaksan kannalta. Tosin osa ei maksa nytkään määrättyjä veroja, joten tämä ei koske heitä....

    • Vahvastierimieltä

      No, nuo jotka tilaavat viiniä tai muita juomia ulkomailta valikoiman riittämättömyyden vuoksi, niin tuskinpa he kovin paljon aiheuttavat alkoholihaittoja. Alkon valikoimissa on vikana keskittyminen bulkkituotteisiin, eikä viinivalikoimat ole kovin hyvät. Kyllä sieltä nyt jotain saa, mutta itse ainakin hankin rapujen seuraksi portugalilaiset Verdelhot ja lakkojen pariksi unkarilaiset Furmintit muualta kuin Alkosta.

      Kannatan Alkon monopolin purkamista ja vapaata alkoholinmyyntiä. Nykyinen systeemi, eli että ruokakaupasta saa olutta, lonkeroa ja siideriä, ei palvele meitä viininystäviä ollenkaan. En juo mitään lonkeroita tai sidukoita, koskaan. Arvostaisin paljon enemmän sitä, että ruokakaupasta saisi myös ruokaan sopivan hyvän viinin ja tarvittaessa myös ruokaryypyt.

      Eli antaa kauppiaan hankkia valikoima, koska kauppias tuntee asiakaskuntansa. Valtio voi silti kerätä verot vaikka entiseen tapaan. Uskoisin, että myös Viro tulee nostamaan alkoholiveroaan.

      • enymmrrämonopolinkanna

        Niin just. Taas näitä monopolin kannattajia. En voi ymmärttää heitä. Osta maitoa suomesta alkosta 5€ litra. Et saisi tuoda ulkomailta ellet tee ns. turistimatkaa ja viivy 24h maissa. Sitten saat tuoda yhden litran. Jos olet 23h ja tulli löytää maitopurkkisi tulli takavarikoi sen ja saat sakot.

        Keskiolutkin alkoon. Se auheuttaa haittoja, mutta alkossa myytävä koskenkorva pullo myydään vastuullisesti ja se ei aiheuta haittoja.

        Kaikki kyllä tajuaa mistä on kyse ja ne ole alkoholin haitat, Onneksi ollaan EU:ssa niin nää ei voi tehdä mitään.


      • ViinimyymälöitäKaivataan

        Älä muuta sano. Hevon kuuseen koko Alkon monopoli!

        Ei sitä ainakaan valikoimalla voi perustella. Tänään juuri etsin joulupöydän viinejä Alkosta. Siellähän oli puoli myymälää vain jotain oluita ja pahoja pänikkäviinejä, ja monta hyllyä kaiken maailman viinoja ja juoppolonkeroita. Viinivalikoima oli huono, etenkin valkoviinien kohdalla olisi paljon parantamista.

        Etsin siis juurikin lipeäkalalle tuollaista hedelmäistä, raikasta, puhdasta valkoviiniä kuten vaikkapa Verdelho, jonka nimim. Vahvastierimieltä mainitsi. Portugalilaiset osaa turskan ja viinin yhdistämisen paremmin kuin missän muualla, monen sadan vuoden kokemuksella. Ei näy Alkossa. Yksi vähän laadukkaampi australialainen Viognier löytyi, ja sen nyt sitten kelpuutin, vaikka sitä oli valitettavasti menty tammittamaan, eli se siitä puhtaasta mausta sitten.

        Jälkiruokaviini jäi vielä ostamatta. Portviiniä ja Madeiraa olisi ollut, ja nehän on kelpo viinejä torttujen, suklaan ja luumukiisselin kanssa. Mutta meillä päin jouluaterian jälkiruoka on sekahedelmäsoppaa, eivätkä ne siihen sovi, joten hyllylle jäivät. Täytyy käydä jossain toisessa myymälässä, jos vaikka Sauternesia tai Tokaji Aszúta löytyisi.


      • Äläolenirso

        Valkoviineistä löytyy 920 eri nimikettä, joista 19 tulee Portugalista, suosittelen maistamaan vaikka Caldas Branco 2015 pullotetta.


    • tuontikamaa

      Alkon juomavalikoima ei ole riittävä. Jopa olutvalikoima on huono. Hyviä ja muualla Euroopassa suosittuja oluita ei saa Alkosta. Siis ei edes tavallisia maitokauppaoluita.

    • Parastameille

      Alkossa on enimmäksen vain pahaa tai korkeintaan keskinkertaista bulkkikamaa, jota saa tilattua suurina erinä. Siihenkö meidän suomalaisten kuuluu tyytyä - kenen mielestä? Emmekö itse päätä omista asioistamme?

    • TolkkuPuuttuu

      Älkää viitsikö valittaa. Alkolla on valikoimissa 1515 punaviiniä, 612 olutta, jälkiruokaviinit, väkevöidyt ja muut viinit ryhmästä löytyy 266 tuotetta.
      Tokajia löytyy viisi eri pullotetta. Eikö mikään riitä? Alko on luvannut valikoiman kasvavan tästäkin ainakin kaksin-kolmin kertaiseksi muutaman vuoden aikana. Kuinka monella nettikaupalla on vastaavat valikoimat?

      Kaikki Alkon tuotteet on tilattavissa vaikka pullo kerrallan lähimpään Alkoon netin kautta - eikä maksa mitään, kokeiltu on ja toimi hienosti. Helppoa, mutta ei halpaa. Verotus on se joka hinnat nostaa, ei Alko.

      • EiMääräVaanLaatu

        Kyllähän noita paljon on, mutta Alkon väkevien viinien valikoimasta suurin osa on _täyttä kuraa_. Löytyy Dorista ja Huttusta ja kaikenlaista muovipulloa. Hyi. Eihän niitä voi edes viineiksi laskea!

        Mutta onko Alkossa esimerkiksi maksapasteijan voittamaton täydentäjä Tokaji kuiva Szamorodni, onko lakkojen tai kuivahedelmäkeiton täydellinen pari Tokaji 3 puttonyos? Ei. On vain makeammat "bulkki"-Aszút, mutta ei ole parhaita, rusinaisia ja mantelisia Aszu Esencia tai Esencia-merkkejä, jotka kruunaisivat syksyllä vaikka makean omenapiirakan. Valikoimaan on vaan otettu jotain Tokajia jostain, mistä halvalla saatu, ja nyt myydään kalliilla. Kun kipailua ei ole, niin kuluttajaa on helppo naruttaa, ja jotkut tyhmät lampaat vielä kieltää valittamasta.


      • TolkkuPuuttuu

        Jos tiedät mistä mitä halua, Alko hankkii sen sinulle mikäli juoma ei ole valikoimissa - vielä. Jos kysyntä on muutaman pullo vuodessa, ei kenenkään kannata pitää pulloja hyllyssä. Doris ja vastaavat väkevät myyvät, siksi niitä on hyllyssä, toki ovat aika rajatun käyttäjäkunnan juomia, mutta pitää heillekin olla jotain tarjolla. Väkevät viinit kohdasta kannattaa kokeilla vaikka:

        - Kopke 20 Years Old Tawny 17,11e, laadukas portti jota pitää aina olla jouluna läsnä.
        -Lustau San Emilio Pedro Ximénez Sherry 18,78e, hyvä joskin aika makea sherry
        - Hakutsuru Superior Junmai Ginjo Sake 25,50e, laatu sake aika edulliseen hintaan.

        Eiväthän nämä mitään kuivia Tokaji viinejä korvaa, yleensä Tokajit on mielletty makeiksi viineiksi joissa jäännössokerin määrä voi olla jopa yli 500g/litrassa. Suomessa ja monessa muussakin maassa Tokajit ovat jälkiruokaviinejä ja parhaimmillaan esim. juustojen, makeiden piirakoiden kanssa tai sellaisenaan. Eivät kuulu omiin suosikkeihin.

        Mikä tahansa alkoholitukku voi tuottaa kaivattuja alkoholeja esim. ravintolamyyntiin ja jos juoma on tukkurin varastossa Suomessa sen saaminen Alkon kautta helpottuu selvästi. Tosin jos kukaan ei ole juomaa tuonut maahan, hankinta on hidas ja maksaa muutakin kuin vaivan. Kannattaa kysyä Alkosta.

        Kaikki eivät tunne Tokaij viinejä niin hyvin kuin EiMääräVaanLaatu (joka on hyvä nimimerkki) lisää tietoa löytyy vaikka:
        https://en.wikipedia.org/wiki/Tokaji


      • TarjoaMyyntiin
        EiMääräVaanLaatu kirjoitti:

        Kyllähän noita paljon on, mutta Alkon väkevien viinien valikoimasta suurin osa on _täyttä kuraa_. Löytyy Dorista ja Huttusta ja kaikenlaista muovipulloa. Hyi. Eihän niitä voi edes viineiksi laskea!

        Mutta onko Alkossa esimerkiksi maksapasteijan voittamaton täydentäjä Tokaji kuiva Szamorodni, onko lakkojen tai kuivahedelmäkeiton täydellinen pari Tokaji 3 puttonyos? Ei. On vain makeammat "bulkki"-Aszút, mutta ei ole parhaita, rusinaisia ja mantelisia Aszu Esencia tai Esencia-merkkejä, jotka kruunaisivat syksyllä vaikka makean omenapiirakan. Valikoimaan on vaan otettu jotain Tokajia jostain, mistä halvalla saatu, ja nyt myydään kalliilla. Kun kipailua ei ole, niin kuluttajaa on helppo naruttaa, ja jotkut tyhmät lampaat vielä kieltää valittamasta.

        "Kun kipailua ei ole, niin kuluttajaa on helppo naruttaa, ja jotkut tyhmät lampaat vielä kieltää valittamasta. " Valittaa voi, mutta mielellään aiheesta. Se joka tuo viinin maahan vastaa myös sen hinnoittelusta. Alko vain lisää verot ja oman katteen hintaan, joka ei ole kohtuuton. Alkon käyttökate on samaa luokkaa kuin päivittäistavarakaupassa yleisesti on. Tilinpäätös on julkinen.

        Eli Alko ei voi vaikuttaa tuotteen tukkuhintaan, sen määrää tukkuri.
        Jos kukaan ei tarjoa juomaa Alkoon, ei se tule Alkon valikoimiin.

        https://www.alko.fi/alko-oy/tavarantoimittajille/tuotehaut/ostosuunnitelma/ostosuunnitelma-2-2017


    • ViinatR-kioskille

      Verotus ei ole ongelma. Heikkolaatuinen viinivalikoima on ongelma. Kännijuomat ja oluet maitokauppojen ja kioskien hyllyille ja Alkojen muutos laadukkaiksi viinimyymälöiksi. Siinä tulevaisuuden visio.

      Kuka Toope tahansa pystyy palvelemaan riittävän hyvin niitä, joille riittää kunhan on alkoholipitoista juomaa kohtuuhintaan. Reunaehtona, ettei kannata hakea Virosta tai muualta missä matalampi verotus. Ei siihen mitään Alkoa tarvita.

      • ViiniOnVoidetta

        Alko ei edelleenkään tuo viinejä maahan, alkoholitukut tuovat alkoholit maahan. Jos alkoholitukku ei tarjoa "laatu" viiniä Alkoon ei sitä myöskään tule myyntiin. Voin sanoa kokemuksen rintaäänellä, Alkolla on paljon paremmat punaviinivalikoimat kuin yhdelläkään Viron myymällä on.

        Jos verotus ei ole ongelma, löytyy kanavia joita pitkin saa liki mitä tahansa viiniä, tosin silloin pitää löytyä myös hieman maksuvalmiutta. Nämä hankintakanavat ovat laillisia ja maksavat myös vaaditut valmisteverot niin kuin pitääkin. Tosin alkoholilain uusimmat käänteet voivat muuttaa tätäkin toimintaa, mutta se on sen ajan murhe.

        Kännijuomista en sano yhtään mitään, totean vain, juuri näiden hemmojen juomista tulisi kontroloida nykyistä enemmän, eikä se ole R-kioskien tehtävä.


    • Nopeaajamukavaa

      Jos alkoholitukkukuvio ei toimi, sitä täytyy korjata. Laaja valikoima punaviinejä ei auta asiakasta, joka etsii laadukasta valkoviiniä.

      Kännijuomien myynti vaatii kyllä kontrollia, mutta ei erikoisliikkeen asiantuntemusta. Kontrolli hoituu tupakan, oluen ja lonkeron myynnissäkin, joten kyllä se samalla tavalla hoituu Doriksen ja Huttusen myynnissäkin. Jos niitä nyt yleensä katsotaan tarpeelliseksi jossain myydä, niin erikoisliike on ehdottomasti väärä paikka.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe