Kia ei todellakaan.

skkr

Kiasta on usein irvailtu, että se on köyhien ihmisten auto. Sitä se ei todellakaan ole jos katsoo esim. Ceedin varaosahintoja. Bensiinimallin pakoputki maksaa 1235 euroa siihen katalysaattori 1328 ja vielä happitunnistin 189 euroa. yhteensä tälle paketille kertyy hintaa 2752 euroa, sitten vielä työt päälle, niin varmaankin 3000 euroa ylittyy. Katsoin takuuehdoista niin pakoputket ei kuulu 7 vuoden takuuseen. Esim. Toyota Auriksen pakoputki maksaa 310 euroa katalysaattori 858 happitunnistin 133 euroa. Yhteensä 1301 euroa. Eroa kian vastaavaan varaosapakettiin on peräti 1451 euroa. Eli Toyotaan saa tehdä pakoputkiremontin kaksikertaa ja jää vielä rahaakin tähteeksi.

31

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KöyhäKianOmistaja

      Liekö Kioihin saatavana tarvikeosia?

      • glx

        Edellisen korimallin Ceediin 2007- 2012 näyttää saavan, mutta ei nykyiseen korimalliin.


    • Tietäväinen

      Pikkupajalla kasaavat systeemin alle 500€.

    • Uuden_käteisostaja

      Ostaako köyhät yleensä uusia autoja?

    • klfskljkdljklfj

      Tuskin kovin usein koko pakoputkistoa tarvitsee kerralla uusia ja vielä harvemmin katalysaattoria tai happitunnistinta. Harvoin menevät osat ovat kalliita muissakin merkeissä.
      Usein pakoputkistosta menee ensimmäiseksi takaäänenvaimennin ja siinäkin voi itseasiassa itse pönttö olla kunnossa mutta taka-akselin ylittävä putkenpätkä ruostunut puhki. Oikein pihi saattaisi korjata ruosteisen putkenpätkän itse hitsaamalla uutta peltiä mätään kohtaan ja taas mennään ainakin jonkinaikaa.

    • EI-KIELLETTY

      KYLLÄ KÖYHIEN AUTO SE ON MUTTA SAA SILLÄ VARAKKAATKIN AJELLA.

    • laskepasiitä

      KIA Cee'd on hankintahinnaltaan kalliimpi kun VW Golf

    • noin.se.menee

      Kaikki ajovalot, iskarit, turvatyynyt ja täydellinen pakoputkisto vaihtoon, niin uusi auto tulee jo halvemmaksi

    • kallisTakuu

      Arvatkaa kuka maksaa myynninedistämisen nimissä pitkän takuun, ei ainakaan joulupukki tai Kia.

    • Ainakäytetty

      Suomessa ei ole myynnissä yhtään köyhien ihmisten autoa. Silti monet köyhät ihmiset tarvitsevat autoa, hyvin monet jopa jokapäiväistä liikkumista varten. Siinä tilanteessa kysytään kekseliäisyyttä, viitseliäisyyttä, netin käyttötaitoa ja osaavia käsiä. Kaikkea, mitä nk. asiantuntijat sanovat auton käytöstä ja sen ehjänä säilyttämisestä, ei ole mahdollisuutta uskoa. Jotkut asiat tehdään paljon tarkemmin ja useammin, kuin asiantuntijat sanovat, joitakin asioita taas ei tehdä lainkaan. Täydellisen huoltokirjan pitämiseen ei ole mitään mahdollisuuksia. Toisaalta täydellisen huoltokirjan arvo vaihto- tai myyntitilanteessa on 0 - 1500 eur, joten sen hinnalla saa korkeintaan neljän vuoden määräaikaishuollot, joten se normaalisti maksaa enemmän kuin säästää.!
      Niin ja automerkit ja mallit jaetaan sallittuihin ja kiellettyihin. Kiellettyjä ovat ne merkit ja mallit, jotka
      a) ruostuvat herkästi
      b) voivat jättää tielle sellaisen vian takia, jonka korjaaminen maksaa tuhansia euroja
      c) joiden sähköjärjestelmät ovat huonosti suunniteltuja ja/tai vikaherkkiä

      • taksi.ja.bussi

        Mitäs autoja noiden ehtojen jälkeen jää, ei mitään?


    • kiasmaa

      minulla on sellainen käsitys että köyhät ostavat rahoituksella käytettyjä audeja mersuja ja bemareita tms.

    • tolkkua-valehtelemiseen

      tarkista hinta tietosi bilteman hinnastosta kun yksikään antamasi tieto ei pidä paikkaansa.

    • skkr

      Viimeisestä Tekniikan- Maailmasta voi jokainen lukea yllä olevat varaosa hinnat, sekä Kian, Toyotan sekä muiden vertailussa olleiden autojen osalta.

    • Konkonohvi

      Enpä muista milloin autooni olisi pitänyt pakoputki tai katalysaattori vaihtaa. Iskarit ja jouset meni uusiksi seitsemänvuotiaassa Hondassa.

      • jfjfhjfhhjfdg

        Pitkälti tehty suurten autoilumaiden ehdoilla.Jotkin kytkinremontit tai mittavat iskari tai jarruremontit eivät sikäläisellä käyttöiällä tule niin vastaan ja varsinkaan Suomalaiset ruostekorjaukset kun korjauspalatkin jo hiukan outoja heille.


    • Ei.enää.ikinä.kiaa

      Ainakin KIA:n omistamalla tulee köyhäksi. Uppoaa tonnikaupalla rahaa huoltoihin ja korjauksiin joita takuu ei korvaa! Ottakaa selvää mitä takuu korvaa!

      T. Kaksi Kiaa kerralla, ensimmäinen ja viimeinen

    • Köyhienihmistenauto

      Kia on surkea ajaa ja sen ostaa yleensä halpuuden sokaisemat aasit tai eläkeläiset. Ei kunnon koneita eikä varusteita missään mallissa. Hintaa kyllä saa ja se myös tippuu nopeasti. Kian maine on heikko ja se on vaihtoautomarkkinoilla heikkoa myytävää jonka vuoksi hyvitys on huono. Kiaa ei kannata oikeesti ostaa takuun takia koska se ei kata paskan vertaa ja kia on todella herkkä hajoamaan eikä ne hajoavat jutut lopulta kuulu takuuseen tietenkään. Hyvää kun ei saa edelleen halvalla siksi köyhän ei kannata ostaa huonoa ja halpaa..tulee lopulta kalliiksi..

      • lkfdköglkgåäåä

        Esim. Kia Sorento on erinomainen ajaa. Halpa se on tosiaan suhteessa muihin, paras varustelutaso maksaa noin 65 tuhatta euroa. 2,2 l turbodiesel, 200 hv, neliveto. Varusteina mm. ilmastoidut penkit, lämmitetyt penkit myös takana, lämmitetty ratti ja tuulilasi, sähkösäätöiset penkit muistilla, sadetunnistin, automaattivalot, automaattivaihteisto, kaistavahti, risteävän liikenteen varoitin, nopeusmerkkien tunnistin, pysäköintiavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin, kaksialue ilmastointi, navigaattori, peruutuskamera, tutkat edessä ja takana, kamerat 360 astetta, rengaspainevaroitin, sähköinen takaluukku, avaimeton käynnistys ja lukitus, nahkasisustus, mäkilähtöavustin, kääntyvät kaasupurkausvalot, led-valot edessä ja takana, sähköinen kattoluukku.. en jaksa kirjoittaa enempää...

        Ensimmäinen Kia oli viisi vuotta, ei yhtä ainutta vikaa, huolto hinnat ihan normaalit, huoltojen osuus auton omistamisessa ja käytössä aivan pikku roolissa. Nykyinen Kia on ollut vasta vuosi käytössä.


    • kukkarokunnossa

      Ei ole Kia siinäkään mielessä köyhien ihmisten auto, että kukkaron pitää kestää heikko hyvityshinta autoa vaihtaessa. Osittain tähän vaikuttaa ainakin näiden keskustelujen kuvaama epätasainen laatu. Osalla "ei yhtä ainutta vikaa" ja osalle on toimitettu varsinainen sitruuna. Tosin voi olla, että "sitruunan" omistaja on vain huomannut ja huomauttanut vioista joita viattoman omistaja ei ole pannut merkille.
      On siis kaksi tapaa saada huono vaihtoautohyvitys:
      1. Hieno auto, 5 vuotta viattomuutta pelkillä määräaikaishuolloilla ja sitten halutaan vaihtaa ymmärrettävästi uuteen Kiaan. Autoliike ei kuitenkaan uskalla maksaa kunnon hyvitystä autosta jossa kaikki kuluvat osat ovat alkuperäisiä kun tietävät, että ennen myyntiin laittoa pitää kuitenkin vaihtaa jarrulevyt, pallonivelet ja koiranluut, mahdollisesti myös iskunvaimentimet, kytkin ja akku.
      2. 5 vuotta maanantaikappaleen kanssa, kaikki mahdollinen kuluva ja kulumaton on vaihdettu takuuna tai osa asiakkaan piikkiin. Omistaja ymmärrettävästi päättää, että ei tällaista enää ja vaihto muuhun merkkiin, jolloin Kia uusine osineen otetaan mielellään vaihdossa Toyotaan tai Volkkari-konsernin tuotteisiin, mutta ei siitä tietenkään hyvitetä kunnolla, kun ei ole autoliikkeen oma merkki kyseessä.

      • Vaihtanut_uudempaan

        Väliraha 5 tonnia kun vaihdoin reilun 2 vuotta vanhan uuteen!
        Millä muulla merkillä arvo tippuu alle 5 tonnia yli kahdessa vuodessa kun samanlaiseen vaihtaa???????????


    • Kosler

      Katalysaattori uutena, ilman pakosarjaa maksaa 232,16€ Miksi maksaa mainitsemasi 1328€ joka on järjetön hintapyyntö??? Pakoputkosto siesältäen keski- ja takaäänenvaimentajan 180€ Miksi maksaa 1235€, joka on järjetön hintapyyntö.

      • skkr

        Nämä mainitsemani varaosahinnat, jotka olivat tekniikan Maailma lehdessä ovat alkuperäisiä varaosia ja siksi maksavat noin paljon.


      • brr55

        Niin, miksi maksaa enemmän, kuin edullisimpiakin osoa on tarjolla.


      • skkr

        Takuun säilymisen edellytys on alkuperäisosien käyttö, eli jos käyttää tarvikeosia saattaa takuun kanssa tulla vaikeuksia.


      • Molempia_voi_käyttää
        skkr kirjoitti:

        Takuun säilymisen edellytys on alkuperäisosien käyttö, eli jos käyttää tarvikeosia saattaa takuun kanssa tulla vaikeuksia.

        Takuu vain 7v ja sen ajan alkuperäinen pakoputkisto kestää. Tuon jälkeen voi käyttää tarvikeosia.


    • Samajuttj

      Hävettäs ajaa killa tai skoodalla..vähän kun ajais ladalla

      • ukkko

        Polkupyörälläkö itse ajelet?


      • Suunnilleenäin

        Mulla pihassa 2 volvoa..toinen vanhempi ja rekattu 2016 huhtikuussa ja sillä ajanu nyt vajaa 4 tonnia. Toinen rekisteröity 20.5 tänä vuonna ja se on hieman vähemmän ajettu eli 750kilometriä tällä hetkellä. Yleensä ajan autolla korkeintaan 20 tonnia kunnes vaihdan.


      • Kiojatttt

        Vielä sen verran että toinen on hupikäyttöön ostettu teho volvo joita on maailmassa vain 343kpl. Ja toinen maasturi perhekäyttöön. Kumpikaan ei ole alle 50 tonnin "kioja"


    • Kialla_mennään

      Taas eräs sukulaismies (mersumies) esitti perinteisen kysymyksen: onko auto pelannu? Siihen perinteinen vastaus: onhan se.
      Toinen sukulaismies sitte kerto että mersumies on omaa mersuaan joutunut korjaamaan monen tonnin eestä, mutta eihän mersumies semmosta voi Kian omistajalle tietenkään kertoa, onhan Kia kuitenki paljo "huonompi" merkki.
      Totesin taas olevani köyhä Kia kuski, ei tosiaan ois varaa mersua pitää ja huoltaa tuohon tahtiin.
      Mersumies varmaan odottaa hetkeä kun Kiaan tulee jotain huollettavaa niin voi todeta että oishan se pitäny tietää ettei nuo korealaiset kestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      249
      2226
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      82
      1866
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      75
      1555
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      123
      1305
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      64
      1180
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1135
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      980
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      891
    Aihe