KOODARI UNELMA TÄYTTÄ SONTAA !

http://mvlehti.net/2016/05/19/it-ammattilainen-toi-pakolaisten-koodauskoulu-on-aivan-hirveeta-unelmapaskaa/


" IT-ammattilainen: “Toi pakolaisten koodauskoulu on aivan hirveetä unelmapaskaa”
Alan mies kertoo MV:lle mielipiteensä unelmasta ja propagandasta.
19.05.2016 22:29, 6931 lukukertaa

Kuvakaappaus: YLE
Kuvakaappaus: YLE
Mies kertoo MV:lle:
Toi pakolaisten koodauskoulu on aivan hirveetä unelmapaskaa.

Alan hommia 10- vuotta tehneenä voin sanoa, että jollain html ja css –osaamisella ei pärjää edes alkuun tällä alalla. Puhumattakaan nyt siitä, että suomenkielen pitää olla virheetöntä, mielellään ruotsi ja englanti siihen päälle.

Lisäksi tarvitaan design-osaamista, liiketoiminnan ymmärtämistä, on hallittava julkaisujärjestelmät, uudet JavaScript- ja css-kirjastot, julkaisujärjestelmät ovat tietokantapohjaisia eli pitää osata monesti myös tietokantaohjelmointia.

Lisäksi pitäisi osata huolehtia turvallisuudesta ja pystyttää verkkokauppoja maksuratkaisuilla jne.

Nämä ovat nykytyönantajilla suunnilleen minimivaatimukset jos palkataan \”koodareita\“. Jos mennään minimivaatimusten yli yhtään, niin puhutaan heti full-stack developereista joilla on yleensä alla pitkät ja vaativat korkea-asteen opinnot sekä pitkä työkokemus."


HAAVEET kaatuu! Suvakkien ja hyysäreiden unelmat kaatuvat useimmiten !
Minä väitin jo aikaisemmin, jotta kemelintaluttajista ei koodareita kovinkaan heppoisesti kouluteta, luultavammin ei koskaan !


Late Lapista. SSSS Ry!

42

477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joo o, älä Late ota sitä niin vakavasti. Suomessa eletään parhaillaan suurta Rasmus unelmaa. Kyllä se shaiba silmille vielä leviää jokaiselle. Eniten itseäni harmittaa ne ihmiset jotka eivät ota kantaa näihin asioihin, pian on kannan ottaminen myöhäistä, ei tarvitse kuin katsoa Ruotsia. Tämä nykyinen yhteiskunta on pienen piirin leikkikenttä ja tavikset (eli me) olemme vain karjaa, millä ei ole mitään väliä.

      • Jep!


      • puheet.pois

        Ja kun minä olen ottanut kantaa niin sukulaisnuoret hyppii silmille. Että hyvin on aivopesu toiminut suomalaislaitoksissa. Seuraava vaihe on siis boikotit yms


    • muistelen.niin

      Onks tää demareiden junkkeri tässä kusetuksessa mukana, koska sillä oli niin omituinen facebookpäivitys?

      • Eiköhän tuo koodari hömpötys olekin Biubau Evan ja kumppaneiden älynväläys?Ry!


    • Penna-Tervo

      Steven J.Vaughan-Nicholls kirjoitti ComputerWorldissa ja Zdnet.comissa taannoin että tietokoneohjelmointi siirtyy pysyvästi länsimaista (myös Usasta) Aasian maihin työkustannustekijöiden takia. Lännessä koodariala on kuoleva ammatti. Vain pieni osa porukasta työllistyy.

      Tämä "koodariunelma" liittyy enemmän vaikeasti vapailta markkinoilta töitä saavien atk-opettajien itsensä työllistämiseen. Siis "unelmalla" jotkin suomalaiset työllistävät itse itsensä, veronmaksajien rahoilla.

    • finlaysonitjafazerit

      Tuo haihattelu kuuluu samaan sarjaan kuin väite että maahanmuuttajat, siis pakolaisiset, alkavat tuottamaan jo kahdessa vuodessa kun suomalainen lapsi ei voi olla tuottava kuin kahdenkymmenen vuoden jälkeen.

      • Mannet ovat loisineet Suomessa jo yli 500 vuotta, mutta eivät tuota vieläkään muuta kuin rötöksiä ja sontaa !


        Late Lapista. SSSS Ry!


    • htmlläri

      Niin. Kun joskus 2000-luvun alussa oli aika saada yrityksen verkkosivut näkyviin, aloin opetella html:ää, josta en aikaisemmin tiennyt mitään. No, kahdessa viikossa sain sitten ensimmäiset sivut aikaan, mutta myönnettäköön, että otin Frontpagen avuksi. Sen verran kuitenkin opin 'koodaamisesta', että pystyin korjaamaan virheitä ja hiukan kontrolloimaan, mitä tein.

      Nytkö sitten pitäisin itseäni koulutettuna koodaajana ja alkaisin sellaisena itseni esitellä työnantajille? Kuinka monta kertaa minut täytyisi nauraa ulos, ennen kuin lopettaisin, tai jos tosiaan ala tuntuisi omalta, alkaisin tietotekniikan perusopinnot ja vuosien päästä olisin valmis yrittämään jotain yksinkertaista alan työtä?

      Minulla kuitenkin on sujuva suomen ja englannin kielen taito, taiteellista silmää, keskittymiskykyä, sitkeyttä, pikkutarkkuutta, korkea ÄO. Eipä juuri muuta. Tällä tasolla 'koodaaminen' on ihan kivaa, ja voi olla, että jos olisin vielä alle 50, voisin alkaa opiskellakin alaa. Tällaisena en kuitenkaan ole mikään koodari. Naurettava ajatus. Tosiaan nämä meillä pakkomaksatetut kurssit ovat vain osa sitä Agendan public-private-partnership -roskaa, jossa kansa vasten tahtoaan maksaa ja 'kouluttavalle' yritykselle taataan makoisat tulot.

    • No nyt kaatuu televerkkoja ja mastoja ja se on totisinta totta eikä mitään unelmaa.
      Että silleen.

      • Koodaritkos niitä kaatavat ja pudottelevat lentsikoita ?

        Että jolleen!


        Late Lapista. SSSS Ry!


      • ksdjksjd

        että suoleen.


    • 1958.J-Kylä

      Kävin aikoinani koodarikoulutuksen ja tein pari vuotta mm.tietokantasovelluksia. 2001 työnäkymät heikkenivät ja kouluttauduin energiapuolelle myynti- ja huoltopuolelle. Ei ole muutosta tarvinnut katua. Töitä riittää ja palkkaakin paremmin kuin tietokantasuunnittelussa.

      Atk-puolella vain "räätälöinti" ym tehtävissä töitä on mutta massiiviseen koodituotantoon ei kyllä enää 1990-luvun tyyliin palata. Ne ajat ovat menneet. Ne kaverit jotka aikoinaan olivat atk-koulutuksesta ja joita olen nähnyt ovat kahta lukuunottamatta vaihtaneet alaa.

    • keps

      Itsekkin olen koodari, 10 vuotta it-alaa takana, josta viimeiset 4 webbi/serveripuolen hommia. Harrastuksena aloitin koodauksen jo 1989.

      Ihmettelen vaan että onko yliopistot, ammattikorkeat ja kaikki nämä oppilaitokset sitten turhiksia jos parilla html-kurssilla pääsee alan hommiin töihin?

      En toki sitä sano, ainahan voi käydä kursseilla, jospa siitä saisi kiinnostuksen kipinää lähteä aidostikkin opiskelemaan koodausta. Mielestäni tämä ala vaatii tietynlaista harrastuneisuutta, että se jaksaa kiinnostaa ja että haluaa opiskella alaa ja uusia tekniikoita myös työn ulkopuolella.

    • prööp

      No pakko myöntää kun vähän miettii ei koodaus ole niin vaikeaa, Suomessa ongelma on enemmänkin, että vain sukulaisia ja kavereita palkataan. sama homma vähän kaikkilla aloilla, Sehän on niin että huippu koodareita ei oikeasti tarvittais vaan pitäis palkata kolme neljä amatööriä ja sitten näille antaa näille kasvaa sellainen koodaus kultuuri ja oppia tekemällä, näin facebook google näin kaikissa oikeissa.
      Se on tämä Suomen tytäryhtiötalous, ensin luvataan työpaikkoja kun äänestää, sitten syntyy iso valtio omisteinen yhtiö johon johtoon pääsee näiden työpaikojen luvanneen politiikon lähimmät avustajat, ja varsinaiseen työhön sitten näiden sukulaisia, myöhemmin sukulaisten kavereita, yhtiö ei tuota juuri mitään vaan vaihtelee nimeään kansainväliseksi, ja polttaa verorahoja palkoihin. Jossain vaiheessa tarvitaan lisää työpaikkoja niin, syntyy tytäryhtiö.
      Toisaalta suunalta uusia yrityksiä, jotka on syntyneet ilman politiikkaa estellään kehitymästä tai edes syntymästä, moni mutkaisella ja ankaralla lainsäädännällä ja kielloilla, sekä ankaralla verotuksella
      voi olla että jotkut näistä tytäryhtiöistä palkaa yksikaksi pakolaiset sisään näyttämään ihkua suvaitsevuutta, mutta lähinnä tällä suututetaan ihmisiä jotka eivät ole mukana rahan jaossa.
      Tämä tosiaan on kaikilla aloilla, esim kaivos allan monet luonnon katasrofiit olisi jäänyt tapahtumatta jos olisi oikeasti palkattu lahjakkaita ihmisiä eikä rahan jakelua pienelle piirille

    • Liian_vanha

      Avauksessa mainittu "asiantuntija" taitaa olla jo liian vanha ymmärtääkseen nykyajan koulutusta. Eihän ketään kouluteta pikakurssilla vaativimpiin tehtäviin, vaan tehtävät vaikeutuvat sitä mukaa kuin taito karttuu.
      Ei suomea juuri tarvita niissä tehtävissä, jotka suuntautuvat vientiin. Miksi tarvittaisiin? Suomessakin toimii paljon sellaisia firmoja, joissa työkieli on puhtaasti englanti Ovatko suomalaiset jääneet jälkeen kehityksestä?

      • ytrewq1

        Totta, vientitehtäviin tarvitaan englantia, mutta myös paljon enemmän osaamista kuin joku html css javascript, se on vain alku mutta ei riitä varsinkaan korkeaa osaamista vaativissa vientiyrityksissä mihinkään. Niihin vaaditaan yliopisto tai amk tason useiden vuosien koulutus ja lisäksi alan työkokemus. Pitää osata isompia kokonaisuuksia, eri arkkitehtuureja, eri kehitysympäristöjä, tietoturvaa, ja oikeat toimintatavat. Joskus takavuosina 80-90-luvulla pääsi koodariksi pienemmilläkin vaatimuksilla, mutta nykyään vaaditaan heti osaamista. Sekään ei riitä, jos ikää on 40 tai 50 , vaikka ikä ei ole todellinen este: 50 oppii uutta jopa paremmin kuin nuorempi kun on enemmän kokemusta.

        Tuommoisella "koulutuksella" saa tehtyä yksinkertaisia verkkosivuja, mutta jo esim. verkkokaupan teko vaatii julkaisuohjelman ja sen kielen (yleensä php) ja tietokannan (yleensä mysql) osaamista, sekä tietoturva- (ettei asiakastietoja varasteta) ja asennusosaamista.


      • V.P.Lehto

        Ei siinä paljon Visual Basicin ja C-Builderin hallinta vielä riitä. Eikä Client-Server osaaminen ole vielä tae mihinkään. Sen osaavat romanilaisetkin. Intialaisetkin, jopa paremmin ja eteeenkin halvemmalla kustannusrakenteella.


    • integroidaanpa

      Kyllä mamut voidaan silti koodariksi palkata. Sitten pakotetaan joku työtön 9 euron päivpalkalla tekemään sen työt.

      • Dekooderi

        Se suomalainen työtön "koodari" pakotetaan siivoamaan tai muihin edistyksellisiin 9 e hommiin.


      • toveriasuntoon.sitten
        Dekooderi kirjoitti:

        Se suomalainen työtön "koodari" pakotetaan siivoamaan tai muihin edistyksellisiin 9 e hommiin.

        Siivous on ihan rehtiä kunnollista työtä. Olen ollut ja menen vastakin siihen työhön. Kun menee ilman työkkärin 9e saa sitten 10-12e tunti. Kyllä sillä suomalainen säästäväinen ihminen pärjää.
        Romahtakoon yhteiskunta typerien koodareiden takia, edes ylen ja maikkarin tekstittäjät eivät nykyään osaa kirjoittaa, aina puuttuu kirjaimia tai sana väärin kirjoitettu. Tai jonkun poliitikon nimi väärin ym ym.


    • vanhuksille.kauravelliä

      Rahaa tulee matujen kurssittajille ovista ja ikkunoista. Se on asian ydin.

      • Eikä_tule

        Pääosan maksavat työnantajat. He kouluttavat maahanmuuttajia.


      • jkvbklnn

        Paljonkohan työnantajat saavat erlaisia tukia?


    • Tuo mv-lehti on täyttä potaskaa ja valetta. Minä luen ainoastaan oikeista lehdistä, jossa vastuulliset journalistit tutkivat asiat kunnolla.

      • TimoXL

        No mä oon tässä parin viikon aikana jo useemman kerran todistanu et noi suvakkimedioiden uutiset vasta täyttä paskaa onkin!
        Joten jos sä totuudesta yhtään välität, ni mitä vittua sä ainakaan NIITÄ luet?!


      • Törkylehti

        Näin asia on. Joku tuntematon "asiantuntija" kirjoittelee sellaisesta asiasta, josta ei tiedä mitään taustoja.
        Eihän maahanmuuttajat ole kielitaidottomia tai kirjoitustaidottomia. No, suomen kieli on hakusessa, mutta eihän se työssä kaikkea ratkaise. Me suomalaiset emme tunne ison maailman työmarkkinoita. Esimerkiksi intialaiset tekevät etätyötä amerikkalaisille firmoille, ei siinäkään tarvita intian taitoa, pelkästään englantia.
        MV-lehti ei ole mikään oikea julkaisu, onhan vaan joku tajuton höpöttäjä.


      • ytrewq1

        Intiassa on korkeatasoinen yliopistokoulutus ja intialaisia it-firmoja toimii Suomessakin. Arabimaissa intialaiset toimii yleisesti asiantuntijoina. Meidän firmalla oli joskus 50 miljoonan markan projekti saudeihin, ja intialaiset hoiti siellä järjestelmän ylläpidon. Kun joku saudi kerran tarttui puikkoihin, niin siitä seurasi katastrofi, saudien osaaminen ei ollut samalla tasolla. Saudit toimikin siellä vain "johtajina".


      • TimoXL kirjoitti:

        No mä oon tässä parin viikon aikana jo useemman kerran todistanu et noi suvakkimedioiden uutiset vasta täyttä paskaa onkin!
        Joten jos sä totuudesta yhtään välität, ni mitä vittua sä ainakaan NIITÄ luet?!

        YLE on kaikista pahin mamuttaja ja sonnanlevittäjä, ja vielä verorahoillamme !
        Näitä helevetin mustia husuja näkyy lähes joka ohjelmassa nykyisin !
        MV lehti on vähän niin kuin Veikko Ennala taikka Karpo aikoinaan !


        Late Lapista. SSSS Ry!


      • Muuten.tunnemme
        Törkylehti kirjoitti:

        Näin asia on. Joku tuntematon "asiantuntija" kirjoittelee sellaisesta asiasta, josta ei tiedä mitään taustoja.
        Eihän maahanmuuttajat ole kielitaidottomia tai kirjoitustaidottomia. No, suomen kieli on hakusessa, mutta eihän se työssä kaikkea ratkaise. Me suomalaiset emme tunne ison maailman työmarkkinoita. Esimerkiksi intialaiset tekevät etätyötä amerikkalaisille firmoille, ei siinäkään tarvita intian taitoa, pelkästään englantia.
        MV-lehti ei ole mikään oikea julkaisu, onhan vaan joku tajuton höpöttäjä.

        Suomalaiset firmat tekevät todellakin yhteistyötä globaalisti mm intialaisten tai amerikkalaisten kanssa ja kaikkea siltä väliltä jatkuvasti. Tiedän tämän 100% varmasti koska työskentelen asiantuntijana suomalaisessa suurehkossa firmassa eri projekteissa.
        Älä puutu asioihin joista et näytä tietävän mitään.


    • enkoodaisimillään

      Itse osaan koodata ja olisin ammattitaitoinen työntekijä alalla, mutta en suostu tekemään koodarin työtä minkäänlaisella huippupalkallakaan. Ei ole olemassa sellaista työsopimusta jolla koodaisin työkseni. Ala on vastenmielinen, luotaantyöntävä ja jatkuvana istumatyönä myös epäterveellinen ala. En suostu alalle myöskään siksi, että Suomihan pääsisi hyötymään veroina jos tekisin töitä alalla. En halua palvella isänmaallisten vajakkien etua maksamalla veroja Suomeen.

      • keps

        Ei se ole ollenkaan epäterveellinen ala jos älyää käydä omalla ajalla lenkillä ja harrastaa vaikka jotain voimailulajia, itsellä tulee hikeä pintaan 4-6 tuntia viikossa, lenkkeilyä ja kahvakuulaa esim. Mutta voihan sitä toki työttömänäkin istua ja ryypätä.


    • Alintakastia

      Ryssän haju leviää ketjussa. Ei ihme, että suomalaiset halveksivat heitä.

    • RasistitHelvettiin

      Irakilaiset ovat korkeasti koulutettua kansaa ja arabit ovat luonnostaan hyvin älykkäitä, joten on täysin normaalia, että myös heidän joukostaan löytyy lahjakkaita loogiseen ajatteluun kykeneviä koodareita. Siinä ei ole tippaakaan unelmaa vaan puhdasta realismia. Ainut syy mollata turvapaikanhakijoita ja heidän taitojaan on perisuomalainen rasismi.

      • työeläkkeellekö

        mitäs ku siihen yhteen sormeen tuli pipi?


      • Justiinsa juu ! Suomeen tunkeutuneet kamelintaluttajat ovat kaikki korkeasti koulutettuja maistereita, insinöörejä sekä opettajia !
        Noinhan suvakit ja hyysärit mainostavat aljujaan ! somput ovatkin sitten vain pelkkiä prinssejä ja prinssessoja !


        Late Lapista. SSSS Ry!


      • TimoXL

        Niinkö?
        Saudien koulutusindeksi (Education Index. 0,723) on samaa luokkaa, tai vähän alle, mitä surkeimpien EU maiden! (Suomi = 0,815). Ja painii samassa sarjan sellaisten ulkomaiden huippuosaajamaiden kanssa kuin Sri Lanka ja Grenada! :)

        (Irakilaisilla toi indeksi on vähän reilu 0,4, ja somaliassa kukaan ei ilmeisesti osaa edes kirjottaa sitä ylös, koska tieto puuttuu! :) Juu tässä meille huippuosaajia! :) )


    • UnelmaJaTodellisuus

      Koodarit polttelee autoja ympäri Eurooppaa ja nussii pikkutyttöjä väkisin pusikoissa.Siina teille korkeasti koulutettuja sivistyneitä koodareita.
      Kielitaito olematon,monilta puuttuu kunnollinen luku ja kirjoitustaito.
      Koulutus urakka on melkoinen,ennenkuin kamelin taluttajat kykenee mihinkään työhön Suomessa.

      • Mannet ovat loisineet Suomessakin jo yli 500 ja somputkin jo kymmeniävuosia, mutta työntekoa ei vain ole opittu vieläkään !
        Minä olen nähnyt lähietäisyydeltä kun mustanpuhuvalle nuorukaiselle annettiin Fiskarssin lapio käteen, jeppe sai heti niin pahan yskänkohtauksen jotta lapio tippui käsistä, eikä tarttunut kintaisiin enään !


        Late Lapista. SSSS Ry!


    • cvhgjvb

      Venäläiset, puolalaiset, romanialaiset Euroopassa ja kiinalaiset sekä vaikkapa vietnamilaiset osaavat nämä koodaushommat hyvin. Intialaisista puhumattakaan. Siis samoin kun tekstiiliteollisuus lähti Suomesta lähtee suurimittainen koodaus. Jokin energiafirma pitää kyllä pienen koodariporukan kaiken varalta fiksaamassa pienimuotoisia juttuja. Systeemisuunnitteluvaihe voidaan toteuttaa Suomessa itse koodaus ja testaus tehdä tehdä vaikka Ukrainassa.

    • voihanerkkiutopiaa

      Suomen kielen luku- ja kirjoitustaito on omattava ruotsin- englannin- ja saksan kielen lisäksi.

      Hävettää jo ylen "uutisjauhannan" vuoksi.

    • Franken

      Minä en perusta skeptisyyttäni MV-lehden kirjoituksiin vaan siihen yksinkertaiseen tosiasiaan että IT-alasta ei tule mitään massiivista työllistäjää Suomeen. Suomessa ala tarvitsee vain tietyn suppean alan räätälöityjä osaajia joilla pitää olla yliopistopohjainen koulutus. Yleistasoinen koodaus jota Suomessa tehtiin vielä 1990-luvulla on ohi. Tämä ammatillisen keskiastetasoisen datanomikoulutuksen aika on ohi. Mm Usassa servereiden ylläpitäjiä tarvitaan myös vähemmän kun siirryttiin oppilaitoksissakin ChromeBook-pilvipalvelujärjestelmiin. "SERVERIN ylläpitäjä" on Google.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      134
      2990
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      463
      2041
    3. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      128
      1970
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      37
      1768
    5. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1619
    6. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      102
      1560
    7. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      372
      1496
    8. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      208
      1259
    9. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      53
      1189
    10. Mitä muinaiset tekstit sanovat ei-perinteisestä seksuaalisesta suuntautumisesta

      Mitä Vedat sanovat ei-perinteisestä seksuaalisesta suuntautumisesta? Kolme sukupuolta vedalaisessa sivilisaatiossa Tosi
      Hindulaisuus
      557
      1178
    Aihe