Koulun eliittiluokka

Älkää_antako_periksi

Nivala-lehdessä oli mielipidekirjoitus, jossa sanottiin olevan paremman väen eli opettajien, korkeiden virkamiesten ja varakkaiden perheiden lapset laitetun samaan luokkaan.

Tehkää nimettömänä aluehallintovirastoon Ouluun kantelu rehtorista. Laittakaa todisteet mukaan. Verotiedot, ammatit ja yhteiskunnallinen asema oppilaiden vanhemmista liitteiksi.

Jos sieltä ei puututa asiaan, niin sitten on monenlaista tasa-arvovaltuutettua, lapsiasiamiestä ja oikeusasiamiestä aina eu-tasoa myöten, jotka voitte käydä läpi. Nimettömyys hyväksytään tällaisessa tapauksessa.

Lisäksi voitte laittaa lehdille lehdistötiedotteen jokaisesta kantelusta.

Alkaa tapahtua!

24

642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muualla

      Tuohan on vanha käytäntö. Ekaluokkalaiset jaettiin vanhempien varallisuuden mukaan eri luokkiin Haapajärvellä jo 50-luvun lopulla kun aloitin koulunkäynnin.

    • hihityttää

      Haluaisin nähdä Nivalan eliittiä...

    • Kkaiaa

      Kannattaa pyytää kouluhallituksen virkamiehiä tutkimaan asia. Jos jutussa on perää, kannattaa valitus tehdä oikealla nimellä. Kaikenlainen väärä ja eriarvoistava kohtelu on laitonta ja siitä voi seurata koululle rangaistus syrjinnästä. Rehtorin kuuluu valvoa, että kaikkia oppilaita kohdellaan samalla tavalla.

      • sinnevaan

        Opetushallitukseen ei voi valittaa. Oikea paikka on Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Oulu Opetus- ja kulttuuritoimi.

        Mitään tuollaisia väitettyjä vanhempien tulotasoihin ja asemaan perustuvia luokkajakoja ei ole nykyään sallittua perustaa. Suomessa ei ole mitään kastijakoa eikä lapsia saa erotella tuolla perusteella.


    • ymmärrys.hoi

      Kaikkea paskaa sitä kirjoitetaan ja siihen vielä uskotaa. Pari raapustelijaa kehottaa kanteluiden tekkon, kannelkaa älykääpiöt itse. Omalla nimellänne!

    • eitarvitanimiä

      Nimenomaan nimettömänä.

      • tuulimyllynlämmittäjä

        " eitarvitanimiä ".
        Just näin. Täällä kun erehtyy tällaisessa(kin) tapauksessa nimellään ilmoittelemaan, niin voi olla saatanan varma, että oot mustalla listalla hautaan saakka ja vielä sen jälkeenkin ja nimesi ON KAIKKIEN tiedossa joka virastossa ja oot helevetin huonossa asemassa sen jälkeen ja vieläpä helevetin huono ihminen kun et noudatakkaan paikallista ajattelutapaa.

        Nimimerkki "hihityttää" osasi kyllä lyhentää asian ihan oikein!!!!

        Mutta että asiaa sivuten; koulussa on luokilla sellaisia häirikköoppilaita joiden paikka ois laitoksessa, eikä normaalioppilaiden seassa, on kyllä jo vakava merkki paikallisesta koulukulttuurista. Miksi hitossa häiriköt pistetään normaalioppilaiden sekaan?????????????????????????????????!!!!!!!!
        HÄH!!??


      • plärvit
        tuulimyllynlämmittäjä kirjoitti:

        " eitarvitanimiä ".
        Just näin. Täällä kun erehtyy tällaisessa(kin) tapauksessa nimellään ilmoittelemaan, niin voi olla saatanan varma, että oot mustalla listalla hautaan saakka ja vielä sen jälkeenkin ja nimesi ON KAIKKIEN tiedossa joka virastossa ja oot helevetin huonossa asemassa sen jälkeen ja vieläpä helevetin huono ihminen kun et noudatakkaan paikallista ajattelutapaa.

        Nimimerkki "hihityttää" osasi kyllä lyhentää asian ihan oikein!!!!

        Mutta että asiaa sivuten; koulussa on luokilla sellaisia häirikköoppilaita joiden paikka ois laitoksessa, eikä normaalioppilaiden seassa, on kyllä jo vakava merkki paikallisesta koulukulttuurista. Miksi hitossa häiriköt pistetään normaalioppilaiden sekaan?????????????????????????????????!!!!!!!!
        HÄH!!??

        Herra meitä varjelkoon, jos sinä ja kaltaisesi saisivat määritellä häirikön! Sepustuksesi paljastaa sinun olevan pelkkä selän takana huutelija.
        Pentti Lärvätsalo


      • Omalapsi

        On se valitettavasti totta, että opettajan aika menee yhden häirikköoppilaan paikallaan pitämiseen ja opettamiseen, ja normaalit lapset jäävät vaille opetusta. Ei ole ihme, että vanhemmat, jotka haluavat lapsilleen opiskelun kautta paremman elämän alkavat valikoida parempia kouluja "eliittikouluja". Se on aivan luonnollinen suuntaus lastensa tulevaisuutta ajatteleville.


    • evp_reksi_itäsuomi

      Lapsia saa jaotella luokkiin sen mukaan mitkä ovat erityistarpeet. Avustaja voi auttaa useampaa. Kaverisuhteita on pakko ottaa vähän huomioon ja kaikki eivät pääse haluamalleen luokalle. Kuljetusoppilaat on otettava huomioon ja kiusaamistapaukset. On vaikeaa ja muutoksia tehdään. Niin tasapuolisia ei voi ollakaan ettei joku mieltä sä pahoita.

      Tuollaisesta en ole kuullut koskaan että silmäätekevien vanhempien lapset laitettaisiin samaan luokkaan. Sellainen olisi korruptiota. Erikoinen ajatus että joku rehtori ryhtyisi siihen. Selvittäkää asia keskenämme ilman kanteluita.

    • openvaimo

      Nivalassa alkaa olla eliittiä jos molemmat vanhemmat käy töissä. Esim. köpiksen ala-asteella kulkee lapsi jolla aina uusi kännykkä ja nyt sai leijulaudankin, sossun rahoilla. Vanhemmat ei käy töissä, tekevät vaan lapsia ja naukuvat lapselle rahaa. kyllä siinä töissäkäyvänä vanhempana on pinna tiukalla kun ei ole itsellä vara omalle muksulle ostaa minkäänlaista puhelinta saatikka leijulautaa ja toiset saa sen naukumalla sossusta rahaa.
      Ja mitä tulee tuohon eliittiluokkajakoon todellisuus siinä on se että Nivalan nykyisistä kuudesluokkalaisista löytyy viisi kuusi kovaa kiusaajaa ja heidät täytyi erotella seiskaluokalle mennessä ! Lestoja ovat yhtä lukuunottamatta kaikki ja nyt lesta-eliitti on huolissaan kun nuo kurittomat kossit laitettiin opettajien toimesta eri luokkiin, ei voi enää kontrollia pitää kosseille, oppivat pian maailman tavoille.

      • Juoru

        Mistä open vaimo tietää, koulun sisäisistä asioista. Entäs sen, millä rahalla niitä kännyköitä ostetaan. Opettajan makuuhuoneessako näitä ihmisten asioita pohditaan. Ihmisten pitää voida luottaa, ettei heidän henkilökohtaisia asioita levitetä koulun henkilökunnan toimesta ympäri kyliä. Sama koskee virastoja. Toiminta on sairasta.


    • höhhöhhöh

      Tietenkään ei voi tehdä laestadios-luokkia tai körtti-luokkia tai pitkien ja pätkien luokkia, sini- ja vihreäsilmäisten luokkia tai vaaleiden ja tummien luokkia. Ei ihmisiä voi erotella millä perusteella tahansa.

    • väärinhavaittuko

      kyllä monesti on vaikuttanut siltä että tietty herätysliike pyrkii hallinnoimaan kouluja
      heidän piiristään tulee aina vahva edustus koululautakuntiin

    • tuulimyllynlämmittäjä

      "Lärvätsalo" itse on ollut häirikkö koulussa? Aloituksesi paljasti paljon; "Herra meitä varjelkoon"
      Jos sulla on lapsia ovatko he perineet sun älykkyysosamääräsi? Se kuule on valitettavaa että häiriköt ja kiusaajahäiriköt on normaalien kanssa samassa luokassa. Vaikeuttaa oikeasti opettajan työtä ja vaikeuttaa vielä enempi toisten oppimista. Kuulut vissiin siihen eliittiin, jossa ei tarvita tervapääskyä korkeampaa älykkyyttä kun olet tuolla kannalla vai onko nyt niin, että napsahti omaan nilkkaan? Onko sun lapsesi häirikkö ja ilkeilijä ja syytät siitä opettajia ja muita vai mikä nyt nyppii noin?

      "Openvaimo" puhuu asiaa!!!

      Kiusaajaporukat pitää hajottaa. Lestailkeilijät ihan omiin kouluihin. Tässä sakissa sitä ilkeyttä riittää!!!
      Kiusaajia on kuulkaa yllättävän paljon (mistä johtuu?) ja osa kiusaajista on näitä ilkeyttä tekeviä häirikköoppilaita. Mikä siinä on oikein vialla kun Nivalassa ei tätä tunnusteta? Vaikka täällä eletään vielä 60-70 lukua verratuna muihin kaupunkeihin niin luulis nyt joku järki täältäkin löytyvän. Eikö kehdata mediajutun pelossa vai mikä se nyt oikein on?

      Lainaan vielä nimimerkki" Juoru" kertomusta...
      ""Ihmisten pitää voida luottaa, ettei heidän henkilökohtaisia asioita levitetä koulun henkilökunnan toimesta ympäri kyliä. Sama koskee virastoja""

      ASIAA!
      Mutta, olkaapa rehellisiä itsellenne. Luuletteko ihan oikeasti että toi toimii täällä?
      Naapurisi tietää SINUN asiasi yllättävän hyvin...

      • plärvit

        Kyllä oli koulussa häirikkö, mutta määrittelyä eivät tehneet sinunlaisesi yksilöt, vaan itse 50 vuoden jälkeen. Minulla on 4 lasta, kaikki akateemisesti koulutettuja, eivätkä olleet häiriköitä. Älykkyytensä ovat perineet mitä ilmeisemmin minulta, joka kuulun eliittiin, kuten sinäkin havaitsit. Jopa sinäkin siellä sammakkoperspektiivissäsi...
        Penti Lärvätsalo


      • no-sillälailla

        Ei voi olla totta. Nyt sitten on ihan perusnivalalainen äänessä. Ego on niin iso, ettei mahdu isoon latoonkaan :)
        Älykkyyttäkin riittää ihan peruspaikallistapaan.


      • pälvit

        Olen Ylivieskasta, en tiedä latosi kokoa.
        Pentti Lärvätsalo


    • MahaPystyssäAina

      Taitaa Nivalassakin olla jo sen verran paljon LestaTenavia,ettei heidän tartte olla samassa luokassa syntisten pakanoiden kanssa.

    • amikseen

      Ei tuollaista jaoittelua ole oikeasti nivalan yläasteella, olin itsekin luokassa jossa oli tosi vaihtelevasti oppilaita. Oli yksi sijaiskodissa asuva, pääosa ihan normaaleita joita ei rikkaista/köyhistä perheistä tulleiksi voi luokitella ja sitten muutamia suurista perheistä ja sitten muutama opettajan tms lapsia. Rinnakkaisluokallani oli sama juttu.

      Luokat on jaoiteltu ilmeisesti sillälailla että syrjäkylien kouluilta tulevat pysyisivät pääasiassa samassa luokassa, monia rinnakkaisluokkiani oli niin että siellä oli vaikka kaikki senikäiset junttilan koululta tulleet tytöt, sitten siinä samassa muutamia keskustasta ja järvikylältä poikia ja tyttöjä. poikkeuksia tehdään silloin jos edellisessä luokassa on ala asteella ollut vaikka kiusaamista tms.

      T: Juuri ysiluokalta päässyt ja luokkajaoista suoraan opettajilta kuullut :)

    • samamatkamuttaerikm

      On niitä koulumatkoja opettajien penskoilla myös hyväksytty erilailla kuin muitten. Ei oo tarkistettu ku opet on ite ilmoittanut jonku matkan. Tästähän pitäis laittaa kyseinen sivistyslautakunnan päättäjä vastaamaan miksi näin tehdään. Onko open penskoilla muka eri kilometrit että saa kunnan kyydit.

      • valituksiavaan

        Tuollaiset asiat pitäisi laittaa selvitykseen. Ottakaa selvää saako opettajan lapsi kunnan kyydin aiheettomasti ja kirjoittakaa siitä nimettömänä kantelu Oulun aviin. Vedotkaa ihmisten tasapuoliseen kohteluun. Ilman valituksia ette saa nivalaa muuttumaan.


    • Anonyymi

      Kyllä tätä on ivalan hammaslääkäri ,tyyliä tiedossa,ihan syöttö sää mekko rinki,vievät kaiken tiedon toiselta ja jos ei muuten se varastetaan pankki

    • Anonyymi

      Mitäs alemman tason ininää täällä on ollut....??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe