Nyt on uusi Vitara S AT6 alla!

Ricracing

Auton piti tulla ennen heinäkuun loppua mutta Susna tulikin jo nyt. Mun miestä ihan tyylikäs bilika. Ajettu tosin vasta 100 km mutta kyllä toi ihan kelpo peliltä vaikuttaa.

- 1.4 turbokone ja autovaihdelaatikko toimivat kuin unelma yhdessä
- ohjaus on ihan OK, ei valittamista. Hyvä ja paksu nahkaratti. Ei vetele urissa
- yllättävän ison auton tunto, sisältä tilavampi kuin uskoisi
- vähän hassu on tuo auton ajotietokoneen "käyttökeppi", mutta toimii
- Boschin tekemä ja ääniohjattu radio, navi ja puhelin show on melko vakuuttava
- Mersun kehittämä ESP toimii hyvin ja jarrutustehoahan on kehuttu
- äänieristys ei ole parasta mahdollista laatua, varsinkaan karhealla asvaltilla yli sadan kilsan nopeuksilla. Misukan CrossClimate M S renkaat tulossa alle torstaina. Niillä ajetaan sitten kesät/talvet. Misukat pitäisivät olla Euro mittausten mukaan 2 dB hiljaisemmat kuin orkkis Conti EcoContactit, saas nähdä tai oikeastaan kuulla
- en ole vielä oikein löytänyt hyvää ajoasentoa. Ratti on jotenkin liikaa tuulilasia vastaan kallistettu

Eli ei mikään Bemari mutta minkä muun uuden katumaasturin saa 30 kiloeurolla nelivetoisena ja näin mahtavilla varusteilla?

Toivottavasti saan edes muutaman asiallisen vastauksen/kysymyksen.

194

20968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huokaus_syvä

      Odota, kun saat yhden nollan lisää tuohon kilometrimäärään. Eiköhän siihen mennessä satu pari vähän tuulisenpaa keliä, niin huomaat auton olevan kerrassaan karsee ajettaja. Nyky Suzukien tyyppivika, joka alkoi s crossista ja jatkuu nyt myös Vitaraan. Tuolla hintaa olisi saanut jo hieman käytetyn ihan oikeankin katumaasturin, mutta jokainenhan taplaa ihan omalla tyylillään ja sinä valitsit tuon tyylin.
      Jännä lukea kaverin alkuinnostunutta paasontaa hankinnastaan, joka hiipuu suht nopeaa tahtia. Useinkin karvas pettymys kalliista hankinnasta saa tuonlaista kirjoittelua aikaan, sitä yrittää pettää itseään ja muita, jotta asia ei nousisi vitutukseen asti. Lopulta henkilö voi jopa itse alkaa uskoa omia jorinoitaan ja näin tavallaan unohtaa tosiasia, eli tässätapauksessa epäonnistunut autovalinta. Sori vaan, mutta näin se vaan menee.....

      • Carboy

        Kirjoira nyt kateuksissasi täyttä soopaa. Häpeä !


      • Kirjoira
        Carboy kirjoitti:

        Kirjoira nyt kateuksissasi täyttä soopaa. Häpeä !

        Kirjoira?? Mitä mahtanee tarkoittaa?


      • "huokaus syvä".., olikos sulle jo käynyt näin..,>"Lopulta henkilö voi jopa itse alkaa uskoa omia jorinoitaan ja näin tavallaan unohtaa tosiasia, eli tässätapauksessa epäonnistunut autovalinta. Sori vaan, mutta näin se vaan menee....."

        kso


    • motskarit

      Onko välitykset hyvät eli kierrokset alle kolmen tonnin kun ajelee motaril reulua kahtasataa?

    • Ajaisin_minäkin_jos

      Onnittelut! Kateeksi käy... (jospa lottovoitto ensi kerralla niin sitten minäkin...)

      • Ricracing_lucer

        Ehkei vitara ole tarkoitettukaan köyhille? Toisaalta vain hullu ostaa kolmella kympillä heikolla ajotuntumalla varustetun auton, jolla on vielä moottoripyörän nimikin.


      • Ajaisin_minäkin_jos

        Ei niin, sillä laatu maksaa. Mutta mitä väliä sillä on, jos suuren konsernin jokin osasto valmistaa myös moottoripyöriä tai muita menopelejä?


      • sx4
        Ricracing_lucer kirjoitti:

        Ehkei vitara ole tarkoitettukaan köyhille? Toisaalta vain hullu ostaa kolmella kympillä heikolla ajotuntumalla varustetun auton, jolla on vielä moottoripyörän nimikin.

        Moottoripyörän nimi on myös muillakin automerkillä, ei ainoastaa suzukilla.
        Esim. Honda ja BMW.


      • Anonyymi
        Ajaisin_minäkin_jos kirjoitti:

        Ei niin, sillä laatu maksaa. Mutta mitä väliä sillä on, jos suuren konsernin jokin osasto valmistaa myös moottoripyöriä tai muita menopelejä?

        Paras maasturi tojota landcruiserin jälkeen,


    • Scrossia

      Eikös usein mies hanki omanlaisensa auton? Meinaan vaan, että pitäähän sen autonkin tulla ennen aikojaan, kun kerran omistajakin tulee ;=)

    • sdklsfsfkld

      Ihan hyvä kai se on jos on löytynyt tarpeita vastaava auto, kaikille Suomessa myytäville autoille lienee ostaja jonka tarpeisiin ne vastaavat. Onnittelut uudesta autosta.
      Suomen karkeilla teillä rengasmelu tuppaa olemaan monen muunkin auton vaivana.

    • Ricracing

      Kiitoksia vastauksista!

      En rupea kehumaan tai dissaamaan autoani ilman syytä.
      Eli hyvät puolet ja moitteet kerron itse niin kuin ne koen.
      Sehän on vain tuote, joko hyvä tai ei.

      Mikäli joku on oikeasti kiinnostunut ja/tai tietää Vitarasta niin keskustellaan.

      Oikeastaan toivon (negatiivistä) palautetta, mutta toivon että se perustellaan.

      Auto on ostettu suur-Helsinkiin ympärivuotista käyttöä ajatellen.
      Sisätilan lämppärit ostan syksyllä.

      Pari "vastausta":
      - ajelen lähinnä Kehä III sisäpuolella, enkä tykkää vaihtaa talvirenkaita
      - 100 km/h kohdalla kierrokset ovat alle 2000 rpm. Tosin Stadissa ajetaan pääsääntöisesti alle 80 km/h nopeuksilla
      - 4,17 metrinen ketterä auto (4x4) löytää p-paikan helpommin kuin vajaa 5 metrinen

      • TeinikikuliTietoa

        Olen juuri kortin saanut teinikikuli, ja tuolla hinnalla olisit saanut 10v vanhan BMW M5 tehotykin http://www.nettiauto.com/bmw/m5/7741887, joka olisi ollut paljon parempi valinta helsingin katuradoille., jossa kiihdytellään ja jarrutetaan koko ajan valoista valoihin. Koska tiedän kaikkien autotarpeet, niin minusta tuo on huono ostos. Takuutakaan kun ei tarvitse mihinkään, niin olisit mielummin ostanut tuon BMW:n. Eihän auratuilla kaduilla jää lumeen kiinni, ja takavetoisella voit tarvittaesa leikkiä heittelemällä perää sivuluisussa mutkissa. Voi sitä ajamisen nautintoa, kun tuota tekee muiden tielläliikujien kateellisena katsoessa.


    • tuug

      Moikka

      Ite ostin omani helmikuussa, tai siis vaihdoin uuden Qashqain tähän kun kyllästyin sen etuvedon paskoihin talviominaisuuksiin. Sain tän saman tien liikkeen varastosta joten noin 4.5tkm oon ehtinyt ajelemaan. Talvella plussaa oli todella nopea sisätilojen lämpiäminen ja se kuinka nopeesti tulee lämmintä ilmaa. Nelivedossa ei valittamista. Ajelen ite lähes aina Sport-asennolla. Talvisin auto-asennolla ja mökkitietä pääsi hyvin paksussa sohjossakin kun löi lukon päälle vaikka ei ehkä olis ees tarvinnut.

      Nuo originaalialut, siis ne mustat on aika karseet kun jää niin syvälle sisään. Parempi et olis jotain 35-40. Harkinnassa on 19" alut ja 235/40 kumit niille.

      Huonoa sanottavaa ei oo vielä löytynyt. Onneksi en ostanut viime kesänä sitä 1.6 mallia kun olis harmittanut riittävästi kun eroo on ku yöllä ja päivällä kun näitä vertaa.

      En ees harkinnut muita katumaastureita. Ei näitä varusteita vaan saa ainakaan tähän hintaan vakiona mistään.

      -T

      • tuug

        Sori, siis vitara vaihtui qashqaihin.


    • 10.000kmajettu

      Vitaran keulaan laitoin mustan keulasäleikön mielestäni liian avonaisiin keula-aukkoihin ja nyt on ilmastoinnin kennosto paremmin suojattu.
      Mukautuva vakionopeusäädin on pari kertaa lakannut toimimasta , kun tunnistin keulassa on menyt tukkoon ekaksi sohjosta ja toisella kerralla itikat peitti tunnistimen.
      Pysähdys, auton sammutus ja keulatunnistimen puhdistus ja taas kaikki toimii.

    • Ricracing

      TeinikikuliTietoa

      Mulla on ollut jopa kolme E60-mallista Bemaria. 2 x 525iA ja LCI 520dA.
      Hyviä autoja olivat kaikki.
      E60 M5 on toki loistavan hieno auto, mutta 187 tkm ajettuna erittäin, erittäin kallis omistaa.


      tuug

      En löydä 4x4 automaatti bensaturboa Nissan Qashqai nyky mallistosta?


      10.000kmajettu

      Vitaran ylempi maski, eli se rivi missä ovat päävalot, on vaan muovimaski. Tosin ”S” kirjaimen kohdalla on tunnistimia.
      Aivan varmasti sekä etu- että takatunnistimet ja peruutuskamera voivat mennä tukkoon lumesta tai muusta skeidasta. Tämä koskee kaikkia automerkkejä.

    • Tipalla

      Jotkut tosi automiehet tietävät heti onko auto hyvä tai huono. Istuu hetken hallissa auton etupenkillä , säätää rattia ja potkaisee etupyörää ja sanoo, kestää 1000 km ja sit tulee ongelmia. Ostin itse ekan auton 1962, käytetty Simca 8 pyttynen. Ajoin sillä n. 100000 km ja vaihdoin pienempää simcaan (1000) ajoin sillä 120.000 km. Autoja minulla on ollut n. 20 ja km noin 1.800.000. Kertaakaan en ole jäännyt tielle, ei renkaiden takia ei pensan loppumisen takia ei moottorivian tai jonkun muun vian takia. On yks poikkeus Saab 99 malli joku 74/75 (?). Se auto vaihdettiin takuuna vuoden kuluttua kun vaihdelaatikko hajos ruotsissa. Sitä ennen autossa oli lukemattomia muita ongelmia.
      Nyt on ikää ja ajan s crossia. Mittarissa yli 40000 km eikä vikoja. Ohjaus on ohjelmoitu uudestaan ja ajan yleensä sport asennolla jolloin minusta ohjaus on ihan ok. Alussa rengasmelu kiusas (ihan kuten muissa autoissa) joten laitoin alla kitkat joilla nyt ajan toista kesää. Talveks joudun hankkii uudet. Alkuperäisistä kesäkumeista sain 50egee/kpl. Vuoden 1983 jäleen suurin osa autoista on ellut eri subaruja. Joista pelkää hyvää kerrottavaa.

      • toinenSCrosskuski

        Eli oletko ajanut uudesta asti samoilla kitkoilla ympäri vuoden nuo 40 tuhatta? Sehän kuulostaisi järkevältä, jos vaihtaisi 50 tuhannen välein uudet kitkat. Ajan itse lähes vallan nurkkaajoa n 25 tuhatta vuodessa ja kahteen vuoteen ei huolisi murehtia renkaiden vaihdosta ja olisi hiljaista kyytiä tarjolla. Ymmärrän toki, että mikäli ajaa maantieajoa paljon, niin kitkat ei ole hyvät kesällä.


      • Tipalla
        toinenSCrosskuski kirjoitti:

        Eli oletko ajanut uudesta asti samoilla kitkoilla ympäri vuoden nuo 40 tuhatta? Sehän kuulostaisi järkevältä, jos vaihtaisi 50 tuhannen välein uudet kitkat. Ajan itse lähes vallan nurkkaajoa n 25 tuhatta vuodessa ja kahteen vuoteen ei huolisi murehtia renkaiden vaihdosta ja olisi hiljaista kyytiä tarjolla. Ymmärrän toki, että mikäli ajaa maantieajoa paljon, niin kitkat ei ole hyvät kesällä.

        En ole uudesta asti. Reilu vuosi sitten ostin kitkat ja niillä kesän ja talven. Arvelen, että ostan uudet kitkat ennen ens talvea. Hyvin olen pärjännyt. Näillä kitkoilla olen ajanut noin 23000 km.


    • Ricracing

      Kiitos "Tipalla" hyvistä jutuista! Esim. Simca Vedette oli tosiaan 8 pyttyinen. Sen jälkeenhän Simca tunnettiin lähinnä pikkuautojen valmistajana.

      Nyt on sitten Vitarassa alla Misukan CrossClimate M S renkaat ja niillä mennään sitten vuoden ympäri ja ehkä myös toisen. Ajettiinhan silloin aikanaan kesärenkailla...

    • Enkerrallasitten

      Mikä ihmeen suur-helsinki?hahah. Kuinka hölmö pitää olla että ajaa kitkoilla kesällä? Se on vaarallista sillä ominaisuudet ei ole kuivalla tai märällä kesärenkaan tasolla. sitten tsukitsuki:) miten on mahdollista että aikuinen mies kiinnostuu sellaisesta? Vai onko joku tuttu myyjä joka sai aivopestyä? Menee sellaseen sisälle niin auto on kuin 90 luvulta ja semmoinen työkäyttöön tehdyn näköinen kolhoosi. Vanha automaatti joka syö ainetta. Nykyään on 8-9 vaihdetta automaateissa. Ajoergonomiaa ei ole eikä ajoasentoa tai penkkiä saa mukavaksi sitten millään. Korvia huumaava ajomelu alkaa heti kun lähtee liikkeelle. Motaria välttelee mielellään. Koneen ääni ei kuulu nykyautoissa sisälle vaan suzukissa se näyttelee äänentoiston pääosaa. Suzuki on tuulisäällä kuin purjelaiva, menee juuri minne tuuli vie. 30 tonnilla saa vähän ajetun auton ns valtamerkeistä jossa on ominaisuudet kunnossa ja arvo säilyy. 30 tonnin suzukin vaihtohyvitys 10 tonnia ajettuna on 15-20 tonnia korkeintaan. Sillä markkinat ovat rajalliset ja noita hakee lähinnä 60 ikäiset seniilit eläkeläiset.

      • Ricracing

        Että edes viitsin vastata näin typerän ja täysin tietämättömän kirjoittan viestiin.

        Vitaran 1.4 turbo (EU 6) 103 kW ja 220 Nm ja 6 lovisen automaatin Co2 päästöt ovat 128 g/km.
        Vuoden 2014 BMW 116iA 1.6 turbo (EU 6) 100 kW ja 220 Nm ja 8 lovisen automaatin Co2 päästöt ovat samat 128 g/km.

        Vitaran konetta ei edes kuule tyhjäkäynnillä ja auto on suht hiljainen ainakin 100 km/h asti. Et ilmeisesti ole ajanut autolla metriäkään.

        Voin myös kertoa että esim E60 (5-sarjan) BMW oli myös herkkä sivutuulelle. Mulla oli niitä kolme uutta (2x 525iA ja LCI 520dA), joten tiedän mistä puhun.
        Niissä oli 6 lovinen automaatti.

        Samalla on kuitenkin sanottava että kun ostin uuden F10 520dA:n (8 lovinen automaatti) niin tilasin siihen heti 20" orkkis BMW vanteet ja alla oli 245/35 ja takana 285/30 Dunlopin Sport Maxxit. Siitä huolimatta auto oli hiljainen ja vakaa ajettava.

        Suzukiin ei tuo tyyppisiä renkaita ei voi edes kuvitella kuten ei myöskään BMW F21:seen.

        Mutta 6 vaihteinen automaatti toimii Suzukissa yhtä hyvin kun Bemarissa 8 lovinen.


      • Anonyymi

        Bmw.n koneet loppuu alta 300.tkm öljy häviää koneesta,yks oli 6-koneella,kun tojotoilla ajetaan 600tkm Esim.suzuki päihittää bemarit ominaisuuksissa puhumattakaan kestävyydestä mennen tullen ja palatessa.Neidit ajja bemarilla,suzukilla voi mennä metsäänkin huonoon maastoon,siellä tulee esiin raide-ja akseliväli .Bemarilla voi ajella asfaltilla.Mutta jokainenhan ostaa itselleen auton,ei suurelle yleisölle.Suzuki on laadukas hinta ja ominaisuudet huomioiden,siis järkivalinta,ei tunneasia.


    • Ricracing

      Misukan CrossClimate renkaat hiljensivät autoani selvästi. Ajo käytöksessä en huomannut muutosta.

      TPMS huusi hoosianna renkaiden vaihdon jälkeen, mutta rauhoittui jo noin 500 metrin ajon jälkeen, 2.3 nyt joka kulmassa. GPS kello löytyi kuten myös tupla trippi.
      Myös Navi tuli ekan kerran testattua, mutta monia sen mahdollisuuksia ei vielä.

      • susukimies

        Kyllä asia on jo selvä, että sulla on uusi suitsa. Tämä on keskustelupalsta ei plokien kirjoitus paikka. Siirry muualle pitämään plokia rakkaasta hankinnastasi.


    • jaketin2

      onnea uudelle autolle! just eilen katsoin laakkosella uutta vitaraa ja huomasin erityisesti sen mustat aluvanteet, minusta tyylikkäät ja koko auto on persoonallisesti muotoiltu. itselläni samaa tekniikkaa pitkälti käyttävä s-cross ja olen tyytyväinen siihen, hintaluokka huomioiden. tuulisella säällä satasen vauhdissa huojakka ajettava, toivottavasti vitaraa parannettu tuolta osin. Ihmettelen kommenteista kitkarenkaiden kesäkäyttöä, ei ilmeisesti ole tiedossa niiden turvallisuuspuutteet kesäkeleillä.

      • Tipalla

        Ja mitkä ne sit taas olivat? Jarrutus ja vesiliirto. Esim. Saksassa ajetaan kitkarenkailla ja nopeudet on kuten tiedämme 200 km/h tai yli ja ilmeisen hyvin menee. Itse kun valitsin kitkat niin selvitin lukemalla testejä ja kysymällä (saksalaisilta tutuilta) ja kiinnitin huomiota juuri jarrutukseen. Meillä ajetaan, kuten myös tiedämme, max 120 km/h joten en usko että minulle renkaiden takia tulee ongelmia. Kitkarenkaiden (varsinkin eurooppalaisten) turvallisuuspuutteet ilmenevät nimenomaan talvella, ei kesällä.


      • Ante33
        Tipalla kirjoitti:

        Ja mitkä ne sit taas olivat? Jarrutus ja vesiliirto. Esim. Saksassa ajetaan kitkarenkailla ja nopeudet on kuten tiedämme 200 km/h tai yli ja ilmeisen hyvin menee. Itse kun valitsin kitkat niin selvitin lukemalla testejä ja kysymällä (saksalaisilta tutuilta) ja kiinnitin huomiota juuri jarrutukseen. Meillä ajetaan, kuten myös tiedämme, max 120 km/h joten en usko että minulle renkaiden takia tulee ongelmia. Kitkarenkaiden (varsinkin eurooppalaisten) turvallisuuspuutteet ilmenevät nimenomaan talvella, ei kesällä.

        Ajeletko keskieurooppaan tarkoitetuilla kitkarenkailla Suomen talvessa?


      • GV_09
        Tipalla kirjoitti:

        Ja mitkä ne sit taas olivat? Jarrutus ja vesiliirto. Esim. Saksassa ajetaan kitkarenkailla ja nopeudet on kuten tiedämme 200 km/h tai yli ja ilmeisen hyvin menee. Itse kun valitsin kitkat niin selvitin lukemalla testejä ja kysymällä (saksalaisilta tutuilta) ja kiinnitin huomiota juuri jarrutukseen. Meillä ajetaan, kuten myös tiedämme, max 120 km/h joten en usko että minulle renkaiden takia tulee ongelmia. Kitkarenkaiden (varsinkin eurooppalaisten) turvallisuuspuutteet ilmenevät nimenomaan talvella, ei kesällä.

        Noi turvallisuus höpinät kitkojen käytöstä kesällä lienee suurilta osin rengas ja vannemyyjien höpinää. Mulla Grand Vitarassa aina kitkat alla. Nykyisillä olen ajanut 2015 huhtikuusta asti ja ne menee vielä ainakin vuoden. Sitten taas uudet alle. Kilsoja mulle tulee vuodessa n 25 donaa. Noin viiden kympin välein uudet kitkat alle. Kitkat tekee noista pikku Suzukeistakin (Vitara ja S Cross) paljon hiljaisimpia ajettavia. Tää Grand Vitara on muutoinkin suht hiljainen.


      • Tipalla
        Ante33 kirjoitti:

        Ajeletko keskieurooppaan tarkoitetuilla kitkarenkailla Suomen talvessa?

        Oliko Antella tarkoitus avata uus keskustelu?-)


    • Ricracing

      Itse siis ajon ajaa Michelin CrossClimate 215/55 17" 98W XL kesärenkailla vuoden ympäri. Vanteina vakio Suzuki Vitara S mustat vanteet 17", 6,5 J, ET 50 .

      "Rengas on saanut sekä M S (Mud & Snow) että 3PMSF (3-Peak Mountain Snow Flake) -merkinnät osoitukseksi talvikelpoisuudestaan. 3PMSF-merkintä kertoo hyvästä jarrutus- ja kiihdytyskyvystä lumella." Lähde Michelin.

      Mutta kieltämättä se on pieni riski. Toisaalta ajan hyvin vähän ja pääkallokeleillä mun ei tarvitse ajaa ollenkaan.

      Pahempi fakta on Teknarin (11/2016) kestotestin väliraportti. Siinä Vitara 1.6 GLX:ää haukutaan sivutuuli herkkyydestä ja tunnottamasta keskialueen ohjaustuntumasta sekä uraherkkyydestä talvirenkalla (merkkiä ei mainita).

      Mulla kun ei ole kun 200 km alla niin vaikea sanoa mitään. Paitsi että 1.4 turbokone ja 6 lovinen automaatti toimivat yhdessä todella hyvin. Ilmastointi ja navi ovat asialliset. Auto on suht hiljainen nyt kun on alla Misukat. Ohjaus on ihan OK paitsi että ratti on liian paljon eteenpäin kallistettu.

      Eihän tämä ole mikään BMW X1 Xdrive ole, mutta puolta halvempana loistava ostos.

    • NastolanJaakko

      Grand Vitara on hiljainen. Siitä nautin kyllä. On sillä tosin myös ruokahalua.

    • Asiallinenpeli

      Onnittelut aloittajalle. Olet ostanut järkevän auton. Nelivedosta on iloa talvella ja japanilaisesta luotettavuudesta aina. Eikä se uuden Vitaran ulkonäkökään mikään huono ole.

    • Seniilinvalinta

      Suzuki on seniilin valinta yleensä viimeseksi kulkupeliksi.

    • popol

      Omien kokemusten mukaan tässä boosterjetissä ohjaus on hieman parempi kuin noissa 1,6 versioissa. Mielestäni siinä on hivenen jäykempi jousitus, joten se varmaan vaikuttaa asiaan. Itsellä on etuveto S-Cross ja kokemusta autosta nyt reilut 20000km. Auto on hintaansa nähden mielestäni kaikinpuolin ok lukuunottamatta tuota ohjausta. Itsellä kaikki päivitykset tehtynä ja pyöränkulmia on testailtu eriävä määrä. Hyväksi sitä ohjausta ei voi sanoa hyvällä tahdollakaan, mutta kyllä sillä nyt ajaa kun siihen tottuu. Sinällään harmi, että hyvä auto on osittain pilattu huonolla ohjauksella. Ohjauksen suurin ongelma on mielestäni keskittämisen puute maantieajossa. Tämäkin olisi sähköohjauksissa mielestäni jopa ohjelmallisesti tehtävissä, joten ihan valmistajan tarkoituksella tekemä ominaisuus tuo on. Tosin esim. uudessa etuveto 1.2 Qashqaissa ohjaus on melkein yhtä huono, mitä sellaisella tuossa viime viikolla ajoin. Vuokraamon Skodilla ja opeleilla on tullut viime aikoina ajettua työajoajoa aika paljon ja niissä ohjaus on ihan hyvä, mutta en ole vielä törmännyt sähkötehostimeen, joka olisi yhtä hyvä kuin hyvin tehty hydraulitehosteinen ohjaus. Myös esim. tietyissä vanhemissa avensiksissa sähkötehosteinen ohjaus on ihan karsea, mutta jostain kumman syystä niistä ei kukaan valita.

      Vitaran äänieristys on mielestäni vakiona hieman liian huono, joten jos autoa meinaa pidempään pitää niin sitä kannattaa hieman parantaa. Nopea parannus on esim. vaimentaa auton ovet ja autosta tulee jo paljon hiljaisempi.

    • 19x20

      Kuinka vitarassa toimii adaptiivinen vakkari ruuhkassa? Eli voiko ajaa vakkari päällä ja auto osaa sekä pysähtyä että lähteä liikkeelle automaattisesti?

    • viturakuski

      Vakkari lakkaa toimimasta, kun nopeus putoaa alle 40 km/h.

    • Ricracing

      Tuli juuri vedettyä Latviaan ja takaisin. Ei valittamista mistään.

      • juuupe

        Oliko minkälainen kulutus noin maantieajossa?


    • Ricracing

      "juupe" Noi 6,4 litraa meni reissussa, en tosin säästellyt. Auto kun näet kulkee aika ripeästi esim. ohituksissa, rekkaa kick-downilla ohittaessa vauhtia oli yllättäen jopa yli 140 km/h . Todella kivan oloinen kone/laatikko yhdistelmä.
      Tankillisella (47 l) ajaa noin 700 km. Bensa maksoi 1,05 Tallinnassa (Neste).
      Ja toi mukautuva vakionopeudensäädin on todella mainio uutuus mulle. Siellä on suurimman osaa matkaa 90 nopeusrajoitus ja laitoin cruisen 98 km/h. Tie E67 on todella hyvässä kunnossa. Paljon parempi kuin mikään suomalainen maantie.

      "popol" Mun autolla (Vitara S AT) on vasta ajettu n. 1000 km. Ei toi ohjaus pahemmin vaivaa mutta hyvän ajoasennon löytäminen on vielä vähän hakusessa. Mielestäni tuo ratti ei tule tarpeeksi läheelle kuskia ja on liikaa kallellaan etuikkunaan päin. Olen 184 cm ja normaalivartaloinen.
      N. 120 km/h nopeudessa A-pilareista kuuluu pieni suhina mutta kone on hiljainen. Mullakun on noi juuri vaihdetut Michelin CrossClimate renkaat alla niin rengasäänetkään ei ole yhtä pahat kuin Contin vakkari renkailla (arvio - 2dB).
      Radiosta (4 kaiutinta 2 twiitteriä) saa kohtuu soundit jotka peittävät melko hyvin ulkopuoliset äänet, ilman että niitä huudattaa.

      Ja arvatenkin tuo 25.6.2016 23:49 viesti ei ole minun lähettämäni.

      • juupe2

        Hyvältähän tuo paperilla ja luonnossa näyttää. Itelläkin on harkinta listalla, ellei uus Ateca vie voitoa. Onko vielä alkanut ylimääräisiä natinoita ja nitinoita kuulumaan? Ja miltä muuten laatu vaikuttaa?


    • Ricracing

      Tänään ajoin ensikertaa tuulisella säällä ja ajotuntuma oli huolestuttavan huono. Rattia sai kokoajan käännellä hiukan ja auto ei kulkenut suoraan yhtään. Huolestuttavaa, kun tyynillä kelillä ei moitteita ohjauksesta. Pitääpä käydä huollossa keskustelemassa asiasta.

    • 11tkm

      Vitarassa on hinta ja laatu kohdallaan .
      Pannuhuoneessa on kaikki kohdallaan, loistavat tilat tehdä huoltotyöt ja polttimoiden vaihdossa ei tarvitse käyttää sormiakropatiaa kuten monissa nykyautoissa.
      Ateca on näyttävän näköinen peli, mutta tsi-moottoriin en uskaltaisi satsata rahojani.

    • Ricracing

      Taas trolli 28.6.2016 18:17. (Voi tota pikku raukkaa.)

      "juupe2 " Ei natinoita eikä nitinöitä. Ovet menevät kiinni tosi nätisti. Mutta takaluukun rekisterikilpi rämisee kun sen laittaa kiinni.

      "11tkm" Autooni asennettiin viime viikolla Defan "paistinpannu" ja sisätilan lämppäri "Termiini 2100 W). Asennukseen meni alle yksi tunti eikä mitään lisäpiuhoja tarvittu.
      Kiitos AD Rengasmaailma, Heikinlaakso.

      Toi Seat Ateca on todella hyvän näköinen auto. Mikäli sen saa yli 100 kW bensa koneella, nelivetoisena ja automaattina sekä automaatti ilmastoinilla, navilla ja mukautuvalla cruisella 30 k€:llä, niin erittäin hyvä vaihtoehto.
      Myös uusi Audi Q2 esitellään juuri nyt.
      Pelkään vaan että niiden hinnat karkaavat Susnaan verrattuna.

      Itse olisin ostanut BMW X1 xDriven mikäli ajaisin enemmän. Mutta olisiko se yli 60 k€:n hintaisena samoilla varusteilla 2 x parempi kuin Vitara? En oikein jaksa uskoa.

      • 11tkm

        ""11tkm" Autooni asennettiin viime viikolla Defan "paistinpannu" ja sisätilan lämppäri "Termiini 2100 W). Asennukseen meni alle yksi tunti ""
        Itse asensin vielä Defan ylläpitolaturin, niin paketti on täydellinen ja kustansi 150 €
        ""Mutta takaluukun rekisterikilpi rämisee kun sen laittaa kiinni. .""
        Se on ominaisuus, ei vika Viturassa!
        Oikeastaan ainoa puute Vitarassa on, että takavalot ei syty, kun auton käynnistettäessä päiväajovalot syttyvät.


    • popol

      Tuo tuulisella säällä huono ajettavuus on näissä ominaisuus, jonka syytä en ole oikein vielä keksinyt. Todennäköisesti suht. korkea kori ja kevyt auto aiheuttaa tuon.

      Ajoasennosta olen huomannut, että ainakin S-crossissa mittaristo on mielestäni sijoitettu pari senttiä liian ylös. Kun ohjauspyörän säätää siten, että se hieman alkaa jo peittää mittarien kulmia niin ohjauspyörän saa parempaan kohtaan. Ainakin itsellä jostain syystä lähes joka autossa joudun säätämään ohjauspyörän niin lähelle itseä kuin siinä säätöä on, niin tässäkin.

      Tuo 1.4 turbo ja automaatti oli maukas yhdistelmä, mitä sillä itse ajoin. Ei mikään repivä kone, mutta erittäin hyvä normaalikäytössä. Tuo 1.6 menettelee, mutta on ohutvääntöinen kyllä jos nykyturboihin vertaa.

      Soitin ja kaiuttimet näissä on minusta hyvinkin asialliset. Ääni ainakin omaan korvaan tasapainoinen ja jos viitsii vaimentaa ovet niin parannus ainakin s-crossissa oli äänentoistoon todella merkittävä.

      • Ricracing

        Huomaa "popol" että en itse kirjoittanut tuota "tuuliviestiä". Se on joku pikkupoika trolli jonka pääkoppa tuntuu olevan hiukka tuulinen.
        Lue tätä viestiketjua vähän pidemmälle taaksepäin!

        Itse en ole vielä kärsinyt tuosta kerrotusta tuuliefektistä. Ja tuskin omilla ajoillani kärsinkään. Mutta selväähän on että korkea ja laatikkomainen rakenne ottaa sivutullta varsinkin näin kevyessä autossa.

        Istutko itse "ylhäällä" vaiko "alhaalla"? Ohjauspyörä pitäisi teoriassa säätää mahdollisimman alas jotta se "suoristusi" mahdollisimman paljon. Silloin taasen pitäisi säätää istuin todella alas.

        Itse olen yrittänyt säätää istuimen mahdollisimman ylös jotta saisin reisitukea ja kuitenkin säätää istuin mahdollisimman läheelle ohjauspyörää.
        Kattotilaahan Vitarassa on vaikka kuinka.

        Hakusessa se täydellinen istuinasento vielä on. Ihme ettei muuta kuin yksi testi (noin 20:sta lukemistani) ole asiaan puuttunut.

        Se ainoa on: https://www.youtube.com/watch?v=IFe9lNmJZxc
        Kohokohta on noin minuutin kohdalla.


      • ford-

        Tuuliherkkyyden huomaa silloin jos perheessä on toinen "tavallinen" auto joka on matalampi eikä ota sivutuulta niin paljon. ("tuulipinta-ala on pienenmpi"). Meillä tavallinen vahtumassa vitaraksi ja tuo tila-auto on huomattavasti huonompi ajaa sivutuulella korkeutensa vuoksi. Kohta pääsee vertaamaan millainen ero on vitarassa ja fordin tila-autossa, sivutuulella ajettaessa.


    • Ricracing

      Huonoja puolia Vitarassa: Kojetaulu heijastaa etuikkunaan melko pahasti ja kierrosluku- ja nopeusmittariston välissä olevaa näyttöä on lähes mahdoton lukea kirkkaassa auringonpaisteessa.
      Mutta pimeässä on se on erittäin selkeä.

    • Ricracing

      Kuten pelkäsin niin ton Seat Atecan hinnat karkaavat yli 40 k€:n kun siihen ruksaa Vitara S AT6:n varusteet.

    • NaksLKi

      Tulipa käytyä koeajolla, noin 70km lenkki. Suht ok auto, mutta ajettavuus oli epämielyttävä. Ohjauspyörästä piti kokoajan korjata, vaikka tie oli suora. Tuulikaan ei ollut kova. Jäi tunne, että tuolla ei ole kiva ajaa pitkiä matkoja. Liekö ominaisuus vai olikoha kyseessä yksilö vika?

      • Ricracing

        Kaikki haukkuvat Vitaran ohjausta, mukaan lukien tai ehkä varsinkin Tekniikan Maailma. Muualla maailmassa se ei tunnu niinkään haitttaavan, jostain syystä.
        Onkohan minussa jotain vikaa kun en oikein osta tuota väitettä vai johtuisiko se siitä että vaihdoin renkaat Michelin CrossClimate:ihin?
        Oliko "NaksLKi" sun koeajamasti Vitara Boosterjet automaatti vaihteistolla?
        En tiedä olisiko sillä automaatilla mitään vaikutusta ohjaukseen mutta itse annan vaan auton mennä, ja hyvin menee.
        Autossahan istuu melko korkealla ja aluksi se tuntui mullekin vähän oudolle ja yllättävän ison auton tuntu tuli.
        Omassa autossani on myös keskikyynärnoja (joka jostain syystä puuttuu vakiovaruste listasta) ja siihen on helppo nojata kättä, ettei tarvitse koko ajan "vispata" käsiä.
        Suosittelen käytettyä (n. 4-5 vuotta vanhaa) BMW X1 xDriveä 2.0i A enemmän ajaville. Ks. http://www.bmw.de/de/topics/gebrauchtfahrzeuge/gebrauchtwagenboerse.html
        Siellä n. 50 tkm ajettuna ne maksaa noin 22- 24 k€ tuontikulut päälle niin ollaan läheellä sitä 30.000 egee mitä uusi Vitara Turbo automaatti maksaa täällä.


    • juube3

      Onko toi keskikyynärnoja minkälainen, saako sitä esim. säädettyä pituus ja korkeus suunnassa vai onko se kiinteä?

    • Ricracing

      "juube3" Keskikyynärnoja siirtyy pituus suunnassa tarpeeksi ja antaa tarvittavan lisätilan esim. puhelinlaturille, nenäliinnoille, parkkikiekolle yms. Se on lisäksi melko syvä eli tilaa löytyy.
      Sen korkeutta ei voi säätää. Riippuen penkinkorkeudesta se jää vähän alas eli samalle korkeudelle kun vasemmalla puolella olevalle oven kyynärnojalle.
      Mutta täysin pakollinen Vitaran varuste se on, kuuluisi ilman muuta olla vakiovaruste.

      Mitä enemmän autolla ajelen sitä enemmän siitä pidän, ei se mikään Bemari ole, mutta erittäin hyvä ja hauska kaupunkiauto. Ja maatiellä en ole havainnut mitään vetelyä tahi ohjauksen epämääräyisyyttä. Se on mielestäni vaan tosi tarkka.
      Auto ei ole äänekäs (kokeilin taas 130 km/h) ja stereot ovat ihan asialliset.
      Ja toi 1.4 turbokone ja automaattivaihteisto toimivat todella hyvin yhteen.
      Valoista kun lähdetään niin ei edes tarvitse revittää niin muut jäävät jälkeen, kiitos koneen hyvän alaväännön. Laatikon vaihtoja ei edes huomaa.

      Autossa on todella hyvät led lähivalot, sekä myös pitkien valokeilat ovat todella hyvät. Mutta Tekniikan Maailman mukaan kaukovalot ovat kelmeät johtuen paskoista halogeeni polttimoista (HB3). Ajon vaihtaa kaukovalojen polttimot parempiin eli valkoisempiin halogeeni polttimoihin.
      Vaihtoehtoja on, mutta en vielä tiedä mihin polttimoihin päädyn.

    • 12tkm

      Eilen tein tilauksen keskikyynärnojasta Vitaraan.
      Armster tekee merkkikohtaisia kyynärnojia ja maksoi 84.95 GBP rahti 20 GBP. Euroissa 130.70 € ja toimitusajaksi luvattiin pariviikkoa.
      Halvempi versio nojasta maksaa 54 GBP ,mutta kun näyttää siltä, että Vitara pysyy meikäläisellä pitkään, niin satsasin kalliimpaan.

      • Juube4

        Miten Armsterin kyynärnoja asettui paikoilleen ja onko minkälainen ollut käytössä?


      • 12tkm

        Hyvin sopii Armsterin merkkikohtainen kyynärnoja, ja oli helppo asentaa neljällä ruuvilla.
        Hyvä kapistus, ja säätöjä löytyy riittävästi . Kansi liikkuu eteen-taakse, korkeussäätöjä on kolme ja tarvittaessa saa käännettyä ylös .


    • Ricracing

      Ei huono valinta "12tkm"! Kyllä se noja on hyvä olla.
      Itse sain pummattua orkkis nojan 50 kympillä mutta se oli tilauksen yhteydessä.
      Orkkis kyynärnoja on melko lailla erilainen kun tuo Rati/Armster.
      Mutta tuskin sillä suurta käytännön eroa on.

      Mikä Vitara sulla on ja mitä kokemuksia ja mietteitä se on sinussa herättänyt?
      Olet ajanut sillä jo 12 tkm kun mulla vaan alle 1 tkm kokemus.

    • 12tkm

      Pohjoisimman piirimyyjän reviirillä sain viime talvena kokea kaikki mahdolliset ajo-olosuhteet ja olen vakuutunut siitä, että pelkästään etuvetoisen auton osto on kohdaltani ohi.Suzukin neliveto on mielestäni erinomainen paketti, ja Vitarani karvalakkiversion 1.6 moottorissa on lokilämmitin moottorin vesitilassa ja sen erinomaisuuden huomaa , kun on - 30 astetta pakkasta.
      Defan ylläpitolaturin tuunasin lokilämmitinjärjestelmään.
      Jotain moitittavaa täytyy Vitarassa olla, mutta 12tkm ajon kokemuksella minä en ole sitä vielä huomannut.
      Hyvä kokonaispaketti ja hinta/vakiovarusteet kohdallaan.

      • sx4

        Moi, mitä eroa on 1,6 koneen ajotuntumassa auto/sport asennossa. Siis liikennevirrassa jossa tarvii ohitella ja muutenkin nopeutta vaihdella


      • 12tkm

        Sport asennossa moottori reagoi kaasun käyttöön nopeammin ikäänkuin tehoja löytyisi lisää, siten myös ohitukset voi suorittaa helpommin.
        Auto asento tuntuu vähän sellaiselta eco asennolta, jossa polttoaineen kulutus pysyy maltillisena. 6.3l/100km meikäläisen ajossa.
        Vähän tulee käytettyä sport ja snow vaihtoehtoja, vaan auto asennolla mennään enimmäkseen.


    • Ricracing

      Joo, kyllä tuo moottorilohkon sisälämmitin on paljon parempi kuin ns. paistinpannu! Se on silkkaa faktaa. Mutta alumiinilohkoon sellaista ei voi asentaa, ikävä kyllä.

      Kävin tällä viikolla parin päivän reisulla kaverin mökillä Inkoossa. Siellä on todellisia serpentiiniteitä vaikka kuinka paljon (nopeus rajoitukset 60 ja 80 km/h) ja niillä Vitara oli todella hauska ja hyvä ajetteva. Auto ei kallistellut ollenkaan ja ohjaus on todella tarkka ja penkit tukivat hyvin mutkissa. Sitten oli hiekka(sora)teitä, missä oli välillä todella jyrkkiä nousuja ja laskuja. Varsinkin nousuissa Vitaran neliveto kytkeytyi heti päälle ja vetoa riitti! Magee fiilis!

      Ja sitten sitä parjattua maantieajoakin tuli taas harrastettua vajaa 100 kilsaa, nyt suomalaisilla teillä (51). Auto kulkee kun juna ellei sitä rupaea ohjailemaan, mutta jos rupeaa, niin silloin saa sellaisen heijausliikkeen aikaiseksi joka koetaan rasittavaksi. Antaa vaan auton viedä esim yhden käden ohjauksella, niin mitään ongelmia ei ole.

      Nyt 1.100 km ajettu.

      Ps. Näin tänään vasta toisen Vitaran liikenteessä. Eka tuli vastaan Stadin Pihlajamäessä (valkoinen S-malli) pari viikkoa sitten ja tänään tuli toka (punainen mustalla katolla GLX-malli) bongattua Espoon Leppävaarassa.
      Mutta melko harvinanen se vielä tuntuu olevan. Ja hyvä niin.

    • popol

      Kyllä pakko sanoa, että ei tuo Vitaran ja S-crossin ohjaus ole kuitenkaan todellisuudessa kovin hyvä. Aina kun ajaa pitempään niin alkaa kiinnitttää huomiota ohjaukseen ja se käytännössä tarkoittaa että se ei ole hyvä. Itsellä ainakin S-crossissa olen huomannut, että suurin ongelma johtuu siitä, että ohjausakseli joustaa liikaa. Sähkötehostimen toiminta perustuu siihen, että ohjauspyörän ja tehostimen välillä mitataan akselin joustoa, minkä perusteella säädetään tehostusvoimaa, mutta omasta mielestä se on kyllä tässä suzukissa liian joustavaksi tehty tuo akseli. Huomaatte sen, jos auto sammuksissa heilutatte rattia. Ratissa on noin kehällä noin 10mm joustoa ennen kuin pyörät alkaa kääntyä. Ja tämä jousto on nimenomaan ohjausakselin joustoa ei ohjausvaihteen välystä.

      Kumma kyllä ulkomaisissa lehdissä näiden ohjausta ei ole moitittu, mutta totuus on, että kyllä tuo on huonoimmasta päästä mitä nykyautoissa on vastaan tullut.
      Arvosanoilla 4-10 eri olosuhteissa voisin antaa ohjaukselle seuraavat arvosanat
      Kaupunkiajo 9 ( ihan ok eli ei huomaa)
      maantieajo tyynellä kelillä kesällä 8 ( menee kohtuudella suoraan)
      maantieajo tuulisella kelillä kesällä 6-7 ( saa ohjata koko ajan)
      maantieajo tyynellä kelillä talvella 7 ( selvästi huonompi kuin kesäkelissä)
      maantieajo tuulisella kelillä talvella 6

      Mielestäni monelta osin hyvä auto on pilattu huonolla ohjauksella. Tuo s-cross on oikeasti rasittava laite ajaa 300km tuulikelissä. Kaikkea olen ohjauksen ja ajettavuuden parantamiseksi kokeillut ja tehnyt, mutta hyvää tästä ei saa tekemälläkään. Tällä hetkellä auto myynnissä ja etsinnässä BMW, joita itsellä ollut ennenkin.

      • Jennisussu

        Samaa mieltä s-crossin ohjauksesta. On hieman rasittava ajettava maantiellä, jos on vähänkin tuulista - muuten menettelee ja tosiaan pienemmissä nopeuksissa ei ongelmaa.


    • Ricracing

      Popol ja Jennisussu. Teillä on S-crossin edellinen malli, uusihan tuli nyt vasta markkinoille. Vitara on myös uusi malli.
      Mutta ei Vitaran (ei ole kokemusta S-crossista) ohjaus ole paras mahdollinen maantieajossa. Itse antaisin tosin Popolin tiukkoja arvosanoja 1 pisteen paremman kautta linjan Vitaralle.
      Kuten kerroin ajoin 400 km via Baltikaa, eikä tuntunut pahalta ollenkaan. Tosin keli oli hyvä. Talvella en ole ajanut Vitaralla metriäkään. Ja autollanikin vasta vain 1.300 km.

      Mutta takavetoisilla Bemareilla olen ajanut senkin edestä, uusilla vuodesta 1995 vuoteen 2016. Yhteensä kymmenen kappaletta eli 4 kpl 3-sarjalaista, 5 kpl 5-sarjalaisia ja viimeiseksi 1-sarjalainen. Ei nekään kaikki olleet täysin tuuleta immuuneja (varsinkaan E60), vaikka ovatkin lähes täydellisen hyvä autoja kaikin puolin.

      Jos haluaa ostaa oikeasti suoraan kulkevan auton niin sen kuuluu olla nelivetoinen esim. 3- tai 5-sarjalainen tai Audi A4 - A6. Ja talveksi nastarenkaat alle.

      Itse ajon ajaa kortteliajoa kesärenkailla (M S) koko talven Vitaralla.

    • Ricracing

      Taas tuli ajettua 100 kilsaa suomalaisia maanteitä. Auto on hiljainen, kulkee kuin juna ja stereot ovat hyvät. Nahkaistuimet ovat mukavat ja navi toimii hyvin.
      Mitä enemmän sillä ajan sen enemmän siitä tykkään.
      En vieläkään tajua mitä vikaa Vitara S 1.4 T automaatissa mukamas on?

      Rengaspaineet nyt 2.3 kun pitäisi olla 2.4. Oli 2.6 yhdessä vaiheessa mutta mielestäni se oli liikaa. Talveksi laitetetaan sitten 2.8 joskus marraskuun lopulla.

    • popol

      Olen sen verran testalluit noita Suzukeja, että Vitaran ohjaus on parempi kuin S-Crossissa ( ainakin etuvetoiseen verrattuna). Ei sekään ole läheskään täydellinen, mutta jo ihan siedettävä.
      Itse tuli myytyä S-crossi pois viime viikolla kun sattui kiikariin Kainuun korvessa ikänsä majaillut 2.0d BMW X3. Taloudellisesti tuskin oli järkevä kauppa, mutta olen tuollaista bemaria miettinyt ostavani ainakin 5 vuotta, joten tilaisuuteen piti nyt tarttua. Verrokkina tuon X3:n ohjaus on hieman puuromainen keskialueella, mutta ratti oikaisee itsensä aika lailla keskelle ja tien päällä ei tule ajateltua ohjausta, joten ilmeisesti se on parempi.
      Ajoin viime viikolla myös tuolla S-Crossin uudella painoksella. Ohjaus oli siinäkin edelleen aika samanlainen eli parempikin voisi olla. Litrainen turbo veteli yllättävän kivasti ja paikan päällä katsottuna auton ulkonäkin oli tosi jees.

    • Ricracing

      Onneksi olkoon "popol"! Tuo X3 on todella hieno ja hyvä auto! Ei muuta kun liittymään http://www.bmwforum.fi/ . Sieltä löytyy BMW asiantuntemusta sekä linkkejä että asiallista keskustelua.

      Eikä Vitara ole mikään BMW.

    • Ricracing

      Seuraavassa Tekniikan Maailman numerossa 16/2016 (ilmestyy 7.9.) tulee Vitaran 60.000 km käyttötestin raportti. Tosin auto on 1.6 l vapari väkisin vaihdettavalla laatikolla.

    • väkisinvaihtaja

      "Tosin auto on 1.6 l vapari väkisin vaihdettavalla laatikolla."

      Rohkenen väittää, että tämä versio on kestävin malli valikoimassa.

      13tkm käytttötestissäni öljynvaihto 2tkm kohdalla kustansi 118€ ja 6.4l/100km keskikulutuksella bensaa tankkiin, ja huoletonta ajoa mutkaista tietä näkymättömiin.

      Niin ja menihän 30 mm ruuvi renkaaseen ja kamelinpaska-paikkausarjalla korjaus maksoi 5 euroa itse tehtynä. Rengaspainevahdit on hyvä kapistus renkaassa, jos rengaspaine laskee alle 1.8 niin tulee varoitus näytölle.

    • Sdyumytydrt

      Pintaan.

      Ketjun trollaukset vuoden yakaa muistuttamaan siitä miten pikkutrolli-pololla ei näytä olevan lainkaan omaa elämää. Ei silloin, ei nyt tänään.

      Omaa pahaa oloa puretaan kiukuttelemalla sekalaisilla autofoorumeilla. Parempi niin kuin muuten pahanteossa.

      • kokkelisvaan

        "yakaa" ????

        Mitä hemmettiä tarkoittaa "yakaa" ?
        Keskity kuitenkin muihin pahantekoihin mielummin, kuin täällä kiukutteluun, joohan?


      • Jep--Jep

        Se KOIRA älähtää johon (pilkan) kalikka kalahtaa.


      • yyjakko
        Jep--Jep kirjoitti:

        Se KOIRA älähtää johon (pilkan) kalikka kalahtaa.

        Se koira älähti, johon kalikka kalahti.


      • Sdyumytydrt
        yyjakko kirjoitti:

        Se koira älähti, johon kalikka kalahti.

        Juurikin niini!
        Pikku-trollipolo (nimim "kokkelisvaan") älähti ja kun ei muuta voinut niin kirjoitusvirheestä 26.8.2017 11:52. Juurikin se pikkutrolli-polo jolla ei ole omaa elämää.


      • hehhehkiehkieh
        Sdyumytydrt kirjoitti:

        Juurikin niini!
        Pikku-trollipolo (nimim "kokkelisvaan") älähti ja kun ei muuta voinut niin kirjoitusvirheestä 26.8.2017 11:52. Juurikin se pikkutrolli-polo jolla ei ole omaa elämää.

        Juurikin niin !
        Pikku -trollipolo (nimim "Jep--Jep ") älähti 26.8.2017 16:15. Juurikin se pikku- trollipolo, jolla ei ole omaa elämää, mutta kirjoitusvirheitä senkin edestä, kuten 29.8.2017 21:18 " Juurikin niini! "
        Mikä hemmetin" niini", herra nimim "yyjakko" ?
        Pääasiahan on, että kalikka kalahtaa ja kovaa, heh heh, kieh kieh. Mulla sensijaan ei kalahda, vaan kolahtaa, heh heh, harmittaako nyt pikku- trollipoloa?


      • Ehhehhehkiehkieh

        Juurikin niin !
        Pikku -trollipolo (nimim "hehhehkiehkieh ") älähti 26.8.2017 16:15. Juurikin se pikku- trollipolo, jolla ei ole omaa elämää, kuten
        Juurikin niini!


    • Eururu

      Toistan teesin. Vitara on pirun epämukava ajettava tuulisella säällä. Menkääpä vitaran omistajat testaamaan autonne kovalla tuulella. Niin, mitäs minä sanoin.

    • Beaufort-12

      Määrittele "kova tuuli". Ihan yksinkertaisesti m/sek eli metriä sekunnissa . Ihan kiinnostaa tietää miten pirun kova tuuli se pitää olla oikein että jaksaa Vitaraa heiluttaa.

      Ei mitään boforeja eli beaufortteja vaan selkokielellä m/sek se kovan tuulen alaraja mitä tarkoitat.


      Odotan mielenkiinnolla.

    • Eururu
      • Beaufort-12

        Eururun väite: "Kova tuuli on 14-20 m/s"

        No niin...

        "Sisämaassa tuulee kovaa (10 minuutin keskituulen nopeus vähintään 14 m/s) aika harvoin"

        http://ilmatieteenlaitos.fi/tuulitilastot

        Sama lähde:
        "Kun merellä mitataan myrskylukemia, rannikolla ja usein myös sisämaassa puhaltaa vähintään navakasti (8 -12 m/s*)."

        *Siis kun merellä myrskyää sisämaassa vielä EI kyseessä ole välttämättä kova tuuli.

        Lisää: "Vuosikeskiarvo on 19 myrskypäivää kaudella 1994-2014. Yhdellä merialueella tai mittausasemalla EI esiinny näin monta myrskyä vuodessa."

        Ihan oman linkkisi mukaan siis sisämaassa (siis siellä missä autoillaan, avomeri on asia erikseen) esiintyy ERITTÄIN harvoin ja ei edes vuosittain mainitsemaasi KOVAA 14-20m/sek tuulta.


        Itse olen kohdannut viimeksi kovan tuulen sisämaassa ja se oli Porissa vuonna 1977. Samana päivänä Olkiluodon ydinvoimalan huipulta mitattiin yli 50m/sek lukemia. Tietääkseni sen jälkeen niin voimaklkaita tuulia ei ole siellä esiintynyt.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/1977 "7. syyskuuta – Kova myrsky riehui Suomen eteläosassa."

        Oman linkkisi mukaan siis sisämaassa tuulee ilmatieteen laitoksen mukaaan "aika harvoin" kovaa. Vaikuttaa sille että keppihevosesi Suzukien morkkaamiseen on ensinnäkin haettu varsin kaukaa ja oma linkkisi murskaa keskeisimmaän "teesisi" merkittävyyden sikäli mikäli se edes pitäisi paikkansa. Jos pitään niin ongelman siis kohtaa ilmatieteen laitoksen mukaan "aika harvoiin"

        Debate over!


    • Fly_190

      Minun Vitaran ajotuntuma muuttuu jo ihan pienelläkin sivutuulella epävakaaksi. Tyynillä kelillä kiva ja vakaa peli, mutta tuulella ei. Ei tarvita kovaakaan tuulta ainakaan sivusuunnasta.

      • v-skönäri

        vanhana skönärinä voin sanoa että väite pienen sivutuulen vaikutuksesta auton tai kanootin tai laivan tai soutuveneen kulkuun on pelkkää kalanpa*kaa


    • vitaraa

      tänäänkin ajelin lähes 300 km kovassa tuulessa uraisella Lahden moottoritiellä ja kehä-kolmosella. Vitara kulki yhtä vakaasti kuin keskiverto auto, onhan siinä ohjausservo samanlainen ja ohjauslaitteetkin kuten muissa japanilaisissa. Oli outoa katsoa kuinka kartanovolvot ja mersut kiemurtelivat oudosti urissa ja kuskit olivat jotkut hätääntyneen näköisiä tehden koko ajan äkkinäisiä korjausliikkeitä.

      • Sökup_lää

        Lopeta valehtelu mies hyvä. Vitara on huono ajaa. Ymmärrämme, että sinua kaduttaa vitaran hankinta ja vaihto arvo on olematonhuonon ohjauksen takia, mutta turhaan uskottelet itsellesi ja muille valheellisesti ohjauksen olevan ok. Tuohon pakko valehteluun saa hoitoa, kysy aluksi omalta lääkäriltäsi ja siintä pääsemme alkuun jo kivasti.


      • Ulkop.tarkkailija

        Juu mä pystyn puhumaan 100% puhtaalta pöydältä kun en edes tunne ketään joka omistaisi ylipään Suzukia, Vitarasta puhumattakaan. 1.6 ja boostjetin olen koeajanut ja voin näin sivullisena todeta, käsi tarvittaessa biblialla että väitteet ongelmista ajettavuudessa ovat 100% silkkaa valhetta.

        vaikuttaa sille että sama trolli jonka kootus valheet joku talvella jo listasikin ei vaan pääse eroon pakkomielteestään.

        Onneksi tyyppi on kirjalliselta ulosanniltaan lähempäna Ville-5v-tasoa joten tuuba-väitteensä huomaa lapsikin.


    • Eururu

      Mahtoi olla tuskalliset 300 km ja kuski toivoi koko ajan matkan loppuvan. Tyynellä säällä kannattaa suzukikuskin ajaa ja sitten kehua kuinka hyvä ohjaus siinä on.

      • autoope_original

        pötyä

        olen ajanut lähes 40 000 km Vitaralla enkä ole aikeissa vaihtaa. Olen tähän erittäin tyytyväinen. Tätä ennen olen ajanut kymmenillä autoilla ja tämä on parhaasta päästä aivan selkeästi.


      • Autoope
        autoope_original kirjoitti:

        pötyä

        olen ajanut lähes 40 000 km Vitaralla enkä ole aikeissa vaihtaa. Olen tähän erittäin tyytyväinen. Tätä ennen olen ajanut kymmenillä autoilla ja tämä on parhaasta päästä aivan selkeästi.

        No et varmasti ole aikeissa vaihtaa. Jälleenmyyntiarvo olematon ja jäljellä oleva velka autosi arvoa suurenpi. Ruista vaan ranteeseen lisää ja kova ote ratista, niin kyllä Vituralla pärjää tyynellä kelillä.


      • autoope_original
        Autoope kirjoitti:

        No et varmasti ole aikeissa vaihtaa. Jälleenmyyntiarvo olematon ja jäljellä oleva velka autosi arvoa suurenpi. Ruista vaan ranteeseen lisää ja kova ote ratista, niin kyllä Vituralla pärjää tyynellä kelillä.

        pötyä

        en ole velkaa kellekään ja aina olen autoni käteisellä ostanut. Jos Vitara olisi huono niin varmasti olisin vaihtanut.

        Palautuu mieleeni aiempi volkkarini jonka erehdyin ostamaan. Kun tajusin mihin olin käteni lyönyt ryhdyin heti hankkiutumaan siitä eroon. Kesti kolme kuukautta ennenkuin sain vaihdettua, sitten helpotti. Joskus ennen tuli virheitä tehdyksi mutta ei enää. Nyt katson tarkkaan millaisen auton saan. Eikä ole tullut pettymyksiä pitkään aikaan.


    • au.tomaatti

      32 tkm manuaali vitaraa koeajettu ja rohkenin vaihtaa automaattivaihteistolla saman merkkisen.

      Varmasti minäkin huomaan joskus nuo paljon keskustelua aiheuttaneet huonot ajo-ominaisuudet kunhan tämä neliveto-automaattihurmos menee joskus ohi.
      Tosin voihan se olla niinkin, että kun on ajanut aina japsimerkeillä, niin en tiedä vielä hyvistä ajo-ominaisuuksista autossa mitään.

    • Vitaraat

      Itselläni vitara 1.6 automaatti vaihteistolla vuosimallia 2016..omasta mielestä auto on keskivertoa parempi ajettava hintaluokassaan... Järjetön alkaa vertaamaan ajettavuutta johonkin 70000€ BMW...yksi asia mikä häiritsee autossa on vaihteiston omituinen toiminta maantienopeuksissa.. Vaihteisto vaihtaa todella herkästi pienempää ihan olemattomissa ylämäessä, manuaalilla ei tulisi mieleenkään vaihtaa pienempää kyseisissä kohdissa... Vaihtaa yleensä kutoselta suoraan kolmoselle ja sit samantien isommalle takaisin, meno aika nykivää!!! Todella ärsyttävä kun ajaa 100km/h ja kierrokset hyppää yhtäkkiä 4500!! Olen yrittänyt selvittää suzukilla asiaa, mut ei ole vielä selvinnyt onko vika vai ominaisuus!!! Jos ominaisuus niin suhteestamme tulee aika lyhyt!!!

      • V.aihteisto

        Kuten on yleisesti tunnettua niin Suzuki-palstalla esitetään tämän tästä valheellisia väittämiä Vitaran ja muiden Suzukien ns. "vaihteisto-ongelmasta". Viime syksynä joku ne valheet yksi kerrallaan toinen toisensa perästä ampui alas.

        Näkyy sama p**saukinen valehtelijatrolli palanneen foorumille. Sikäli nuo ovat aika harmittomia kun kirjallinen ulosanti hänellä on alakoululaisen tasolla ja siitä nuo valheet tunnistaa hetikohta.


      • vähänkokemusta

        "Vaihtaa yleensä kutoselta suoraan kolmoselle ja sit samantien isommalle takaisin, meno aika nykivää!!! "
        Kaasupolkimen käyttö pitää olla rauhallista automaatilla ajaessa, vaikka ajaisi tasaisella ja painaa tallan pohjaan niin automaatti vaihtaa kutoselta kolmoselle.
        Itse käytän sport- asentoa maantieajossa ja vaihtaminen toimii isommilla kierroksilla tai sitten käytän vaihteiston M-asentoa ja rattiläpysköillä vaihteen valinta.
        Taajaman jälkeen vauhdissa D vaihto M ja läpysköillä valitaan mieleinen pykälä käyttöön.
        Rattiläpysköillä vaihtaminen todella helppoa ja automaatti ei anna valita väärää vaihdetta.
        En tiedä onko vaihteiston aluevalitsimen käyttö vauhdissa sallittua ja suotavaa, niin olen vaihtanut D>M<D vauhdissa max 60 nopeuksissa ja hyvin on toiminut


    • Ramirauta

      Missä luuraa PYLLYNHAJUA ei ole vähään aikaan kuulunut mitään .palstan taso laskee

    • Vitaraat

      Nimenomaan arpoo vaihteita miten sattuu tasakaasulla, kun yleensä ajan vakionopeudensäädin päällä... En kaasuun koske lainkaan ja 3 pykälää heittää pienempää ihan olemattomissa nousuissa!!! Vaihteisto toiminta täysin sekaisin!!

    • Vitaraat

      Kaksi viikkoa sitten asennettiin ohjelmistopäivitys vaihteistoon, ja tuli hiukan paremmaksi... Vaihteistoon on olemassa vieläkin uudempi päivitys, mutta eivät sitä pystyneet asentaa... Ohjelmisto oli jo liikkeessä, mutta vaatii myös jotain osien vaihtoa... Osat parhaillaan tilauksessa... Sitä en tiedä vielä mitä sinne vaihdetaan!!

    • Nimimerkkitämäkin

      Minä joudun tankkaamaan Vitaraa noin 600 km välein huollossa yrittäneet korjata vikaa parilla päivityksellä mutta ei suurtakaan apua nyt sitten vaihdetaan takalasin pyyhin saa nähdä onko siitä apua..myös valot syttyvät itsekseen pimeällä harmittaa kun olisi mukava ajaa sokkona pimeässä sen toiminnan saa kyllä kuulema pois jostain viiksestä mutta mulla ei parta kasva auttaako irtoviikset pitää kysyä huollosta.myös tuulilasin pyyhkimet elää omaa elämäänsä rupeevat pyyhkimään kun sataa vettä siinä kuulema kanssa joku viiksi juttu.myös vakkari päällä ajaessa auto kiihdyttelee ja jarruttelee omia aikojaan pitää etäisyyttä edellä ajaviin minä kun haluisin ajaa puskurissa kiinni ja pelotella mummoja. Eniten harmittaa kun laittaa pakin päälle niin kojelautaan tulee kuvaa kyllä minää osaan peruuttaa penkkaan tai aitatolppaan ilman kameraakin kokemusta on !!

      • P.Olttoaine

        Kuten on yleisesti tunnettua niin Suzuki-palstalla esitetään tämän tästä valheellisia väittämiä Vitaran ja muiden Suzukien ns. "polttoainen-kulutus-ongelmasta" ja "valo-ongelmasta" ja harvemmin ns. "pyyhkijä-ongelmasta".

        Viime syksynä joku ne valheet yksi kerrallaan toinen toisensa perästä ampui alas.

        Näkyy sama p**saukinen valehtelijatrolli palanneen foorumille. Sikäli nuo ovat aika harmittomia kun kirjallinen ulosanti hänellä on alakoululaisen tasolla ja siitähän nuo valheet tunnistaa hetikohta.


    • Nimimerkkitämäkin

      Joo mullakin on keväällä 17 suoraan tehtaalta tullut Vitara s automaatilla en ole keksinyt mitään oikeasti moitittavaa en tiedä sitten vanhemmista malleista .eihän sitä tietysti voi verrata lähes 100 tonnia maksaviin premium malleihin mutta täysin hintansa veroinen.ainoa mistä pikku miinuksen saa on rengasäänet niihin olisi voinut paneutua vähän paremmin ehkä suurin syy on 17 tuuman matalaprofiiliset renkaat.enkä ole huomannut mitään häiritsevää kovassa tuulessakaan .myrskyt kaataa rekkojakin ja huojuttaa kaikkia autoja jos niikseen tulee?

    • Vitaraat

      Auto suzuki vitara 1.6 automaatti vaihteistolla vuosimallia 2016. Nyt on kaksi uusinta vaihteiston ohjelmisto päivitystä asennettu.. Ei tullut juurikaan paremmaksi vaihteiston toiminta maantienopeuksissa.. Vaihtelee edelleen ylämäissä vaihteita edestakaisin, ja on erittäin ärsyttävää nykivää menoa.. Pienikin ylämäki niin pudottaa 100km/h vauhdissa 3 tai 4 vaihteelle, ja kierrokset pomppaa 4-5000r/min....vakionopeudensäädin päällä ajelen maantiellä, että ei ole mistään kaasun painelusta kyse!!!! Miten muilla kyseisessä autossa automaatti vaihteisto on toiminut?????? Kaupunki nopeuksilla laatikko toimii ihan mukavasti!!!

      • raideri79

        Asiallinen kysymys sinulla, mutta kohta taas yksi ja sama häirikkö väittää, että olet trolli ja valehtelet. Vitaroissahan ei ole mitään vikoja hänen mielestään ja mitään negatiivistä ei saiai kirjoittaa Vitarasta, vain kehua.
        Minulla on manuaali vaihteinen ja vapaasti hengittävällä koneella 2016 mallinen Vitara ja ainoa iso miinus on levoton ohjaus, muuten ookoo auto hintaansa nähden.


      • seniilivitarakuski

        vakionopeussäädin on se joka hakee koneelle edullisimman kierrosluvun varautuen pahempaan mäenousuun koska eihän se voi ennustaa mitä on tulossa. Jos vauhtia ei ole riittävästi mäen jyrkentyessä joutuu kone reuhtomaan hiukan ennenkuin saa taas kiinni asetusnopeudesta. Kyllä siinä on järkevä algoritmi takana. Itse hoidan homman siten että mäen alkaessa tulla vastaan, napsautan viiksestä alemman vaihteen valmiiksi eikä kone nouse kierroksille ja samalla automatiikka rauhoittuu ja pitää kyseisen vaihteen niin pitkään kuin mahdollista. Se on tehty japanilaisella mentaliteetilla kunnoittamaan auktoriteettia joka on kuljettaja.

        Olen 1.6AT malliin tyytyväinen kaikki seikat huomioiden, 40 000 km. On syytä muistaa ettei Vitara ole mikään urheiluauto, harvat ovat. Se on tehty huonoilla teille ajeluun ollen jonkinlainen puolimaasturi. Olen vetänyt menneenä kesänä traileria ja peräkärryä isolla kuormalla. Vene nousee jyrkimmistäkin rampeista ilman ongelmia, ykkösvaihde päälle ja hiukan kaasua ja napsuttaa mäkeä ylös tuskattomasti. Nelivetoa ei tarvita kuin soraisissa rampeissa ettei kivet ala lentämään. Jos Vitarassa olisi kovin huonoja puolia, olisin heti vaihtanut johonkin muuhun. Ei ole näköpiirissä mitään syytä vaihtamiseen, H-hyvä auto.


      • Sama-Vika

        -
        -
        -
        -

        "Asiallinen kysymys sinulla, mutta kohta taas yksi ja sama häirikkö väittää, että olet trolli ja valehtelet"

        Mitä ihmettä horiset tällä palstallako olisi joskus muka valehdeltu?

        -------------------------------------------------------------------
        ”Vitaran takuu ei kata lainkaan vaihteistoa”

        ”Vitarassa hajosi vaihteisto 12.000km kohdalla ja takuu ei korvannut sitä”

        ”Vitarassa hajosi vaihteisto 41.000km kohdalla ja takuu ei korvannut sitä”

        ”Minä sain purettua kaupan juurikin huonon ajotuntuman takia”

        ”Todella monessa testissä ja koeajossa Vitura ja S rossi todettu huonoksi ajettavaksi”

        ”Kuuluu noita turpo vitaroita olleen useita koneen vaihdossa, eivät kerro mikä on pettänyt”

        ”Joo, samaa kuulunut meidänkin pitäjän korjasmolla. Muutama kone takuuseen vaihdettu. Ihmeen heikko tuo turbo kone näkyy olevan”

        ”Tiälä kansa hajonna muutama turpo, oiskos yksi vitarra ja muut nisukkaa ja vokkeloa. eipä nuo kestä juur mittää nuo turpo”

        ”pari turbokoneellista vitaraa seisoo tossa korjaamolla ilman konetta ja uutta konetta vartoovat.”

        ”Joku tossa liikkeen pihalla kertoi autoa hakiessani, että onneksi otit vapaastihengittävällä koneella, kun hänen omastaan oli 1.4 turbokone hajonnut. ”

        ”Mulla kolmonen hyppää kolahduksen kera pois päältä vapaalle, kun kiihdytyksen jälkeen nostaa kaasun”

        ”Kovasti tuota Vitaran huonoa ajettavuutta on kerrottu olevan”

        ”Takaisin kutsua pukkaa pian.”
        -----------------------------------------------------------

        "Asiallisia" kysymyksiä ja väittämiä kieltämättä viikosta viikkoon, kuukaudesta kuukauteen....

        -
        -
        -
        -
        -


      • raideri79
        Sama-Vika kirjoitti:

        -
        -
        -
        -

        "Asiallinen kysymys sinulla, mutta kohta taas yksi ja sama häirikkö väittää, että olet trolli ja valehtelet"

        Mitä ihmettä horiset tällä palstallako olisi joskus muka valehdeltu?

        -------------------------------------------------------------------
        ”Vitaran takuu ei kata lainkaan vaihteistoa”

        ”Vitarassa hajosi vaihteisto 12.000km kohdalla ja takuu ei korvannut sitä”

        ”Vitarassa hajosi vaihteisto 41.000km kohdalla ja takuu ei korvannut sitä”

        ”Minä sain purettua kaupan juurikin huonon ajotuntuman takia”

        ”Todella monessa testissä ja koeajossa Vitura ja S rossi todettu huonoksi ajettavaksi”

        ”Kuuluu noita turpo vitaroita olleen useita koneen vaihdossa, eivät kerro mikä on pettänyt”

        ”Joo, samaa kuulunut meidänkin pitäjän korjasmolla. Muutama kone takuuseen vaihdettu. Ihmeen heikko tuo turbo kone näkyy olevan”

        ”Tiälä kansa hajonna muutama turpo, oiskos yksi vitarra ja muut nisukkaa ja vokkeloa. eipä nuo kestä juur mittää nuo turpo”

        ”pari turbokoneellista vitaraa seisoo tossa korjaamolla ilman konetta ja uutta konetta vartoovat.”

        ”Joku tossa liikkeen pihalla kertoi autoa hakiessani, että onneksi otit vapaastihengittävällä koneella, kun hänen omastaan oli 1.4 turbokone hajonnut. ”

        ”Mulla kolmonen hyppää kolahduksen kera pois päältä vapaalle, kun kiihdytyksen jälkeen nostaa kaasun”

        ”Kovasti tuota Vitaran huonoa ajettavuutta on kerrottu olevan”

        ”Takaisin kutsua pukkaa pian.”
        -----------------------------------------------------------

        "Asiallisia" kysymyksiä ja väittämiä kieltämättä viikosta viikkoon, kuukaudesta kuukauteen....

        -
        -
        -
        -
        -

        Jälleen MÄ pistin sen koiran älähtämään, johon kalikka kalahti, heh. Heleppoa, ku heinän teko.


      • Eururu

        Varokaa turbokoneellisia suzukeja. Niitä on hajonnut. Eivät kestä suomen pakkasia.


      • Vitaraat
        seniilivitarakuski kirjoitti:

        vakionopeussäädin on se joka hakee koneelle edullisimman kierrosluvun varautuen pahempaan mäenousuun koska eihän se voi ennustaa mitä on tulossa. Jos vauhtia ei ole riittävästi mäen jyrkentyessä joutuu kone reuhtomaan hiukan ennenkuin saa taas kiinni asetusnopeudesta. Kyllä siinä on järkevä algoritmi takana. Itse hoidan homman siten että mäen alkaessa tulla vastaan, napsautan viiksestä alemman vaihteen valmiiksi eikä kone nouse kierroksille ja samalla automatiikka rauhoittuu ja pitää kyseisen vaihteen niin pitkään kuin mahdollista. Se on tehty japanilaisella mentaliteetilla kunnoittamaan auktoriteettia joka on kuljettaja.

        Olen 1.6AT malliin tyytyväinen kaikki seikat huomioiden, 40 000 km. On syytä muistaa ettei Vitara ole mikään urheiluauto, harvat ovat. Se on tehty huonoilla teille ajeluun ollen jonkinlainen puolimaasturi. Olen vetänyt menneenä kesänä traileria ja peräkärryä isolla kuormalla. Vene nousee jyrkimmistäkin rampeista ilman ongelmia, ykkösvaihde päälle ja hiukan kaasua ja napsuttaa mäkeä ylös tuskattomasti. Nelivetoa ei tarvita kuin soraisissa rampeissa ettei kivet ala lentämään. Jos Vitarassa olisi kovin huonoja puolia, olisin heti vaihtanut johonkin muuhun. Ei ole näköpiirissä mitään syytä vaihtamiseen, H-hyvä auto.

        En silti ymmärrä että vaihteisto heittää 3 pykälää pienempään ihan olemattomissa nousuissa, jossa en manuaali vaihteistolla todellakaan joutuisi kepittämään.. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä että kyseessä on vika!! Jos tuo on ominaisuus, niin kyllä vaatii luonnetta että tuollaisia kehtaavat myydä!!


      • Mikävaihde
        Vitaraat kirjoitti:

        En silti ymmärrä että vaihteisto heittää 3 pykälää pienempään ihan olemattomissa nousuissa, jossa en manuaali vaihteistolla todellakaan joutuisi kepittämään.. Olen kyllä vahvasti sitä mieltä että kyseessä on vika!! Jos tuo on ominaisuus, niin kyllä vaatii luonnetta että tuollaisia kehtaavat myydä!!

        Mistä se näkee mitä vaihdetta Vitara käyttää automaattiasennossa?

        On jo pari kuukautta kun sen koeajoin ja silloin kiinnitti huomiota se ettei automaatin valitsemaa vaihdetta nähnyt mistään?


      • Ramppitemppu
        seniilivitarakuski kirjoitti:

        vakionopeussäädin on se joka hakee koneelle edullisimman kierrosluvun varautuen pahempaan mäenousuun koska eihän se voi ennustaa mitä on tulossa. Jos vauhtia ei ole riittävästi mäen jyrkentyessä joutuu kone reuhtomaan hiukan ennenkuin saa taas kiinni asetusnopeudesta. Kyllä siinä on järkevä algoritmi takana. Itse hoidan homman siten että mäen alkaessa tulla vastaan, napsautan viiksestä alemman vaihteen valmiiksi eikä kone nouse kierroksille ja samalla automatiikka rauhoittuu ja pitää kyseisen vaihteen niin pitkään kuin mahdollista. Se on tehty japanilaisella mentaliteetilla kunnoittamaan auktoriteettia joka on kuljettaja.

        Olen 1.6AT malliin tyytyväinen kaikki seikat huomioiden, 40 000 km. On syytä muistaa ettei Vitara ole mikään urheiluauto, harvat ovat. Se on tehty huonoilla teille ajeluun ollen jonkinlainen puolimaasturi. Olen vetänyt menneenä kesänä traileria ja peräkärryä isolla kuormalla. Vene nousee jyrkimmistäkin rampeista ilman ongelmia, ykkösvaihde päälle ja hiukan kaasua ja napsuttaa mäkeä ylös tuskattomasti. Nelivetoa ei tarvita kuin soraisissa rampeissa ettei kivet ala lentämään. Jos Vitarassa olisi kovin huonoja puolia, olisin heti vaihtanut johonkin muuhun. Ei ole näköpiirissä mitään syytä vaihtamiseen, H-hyvä auto.

        >>Vene nousee jyrkimmistäkin rampeista ilman ongelmia, ykkösvaihde päälle ja hiukan kaasua ja napsuttaa mäkeä ylös tuskattomasti.<<

        Miten painavaa vene-traileriyhdistelmää vedit?


      • seniilivitarakuski
        Ramppitemppu kirjoitti:

        >>Vene nousee jyrkimmistäkin rampeista ilman ongelmia, ykkösvaihde päälle ja hiukan kaasua ja napsuttaa mäkeä ylös tuskattomasti.<<

        Miten painavaa vene-traileriyhdistelmää vedit?

        eihän se mikään kovin raskas ole kokonaisuutena mutta perstuntuma on että isompikin menisi vaan en ota asiasta vastuuta; jokainen kokeilkoon itse mahdollisuuksien mukaan. Ei veneen vetoon välttämättä tarvita mitään mahtivetoautoa. Kyse on momentista joka löytyy pyöristä eli kun ei yritä repiä ylös suurella nopeudella vaan ihan asiallisesti ja rauhallisesti niin pienemmälläkin väännöllä pärjäilee oikein hyvin. Vitaran 150 Nm moottorista mitattuna on pieni numero verrattuna moneen autoon. Ratkaisevaa onkin mikä on välityssuhde alimmalla vaihteella joka määrittää pyöriin tulevan momentin. Automaatissa on vielä tiuhempi välitys alimmalla vaihteella (syyn voit arvata) ja se on eduksi.


      • seniilivitarakuski
        Mikävaihde kirjoitti:

        Mistä se näkee mitä vaihdetta Vitara käyttää automaattiasennossa?

        On jo pari kuukautta kun sen koeajoin ja silloin kiinnitti huomiota se ettei automaatin valitsemaa vaihdetta nähnyt mistään?

        ei sitä suoraan näekään eikä sillä ole kuskille merkitystä, sanon minä. Automaatti hoitelee hommat aika hyvin. Jos välttämättä haluaa vaihteen tietää niin voi napsauttaa viiksestä isomman vaihteen päälle. Jos ei suostu vaihtamaan kuuluu äänimerkki. Joka tapauksessa näyttää uuden vaihteen numeron näytössä jonkin aikaa. Vitaran automaatti on oman kokemukseni mukaan erittäin hyvin toimiva ja pehmeästi vaihtava, aivan parhaimmistoa. Tehoa ja kaasuherkkyyttä saa lisää kun ottaa käyttöön SPORT-moodin mutta mehua alkaa kulumaan selvästi enemmän. Kyllä perusmoodissakin on ajatus takana ja hyvin tehty.


      • hyvinpelittää

        ...."SPORT-moodin mutta mehua alkaa kulumaan selvästi enemmän. Kyllä perusmoodissakin on ajatus takana ja hyvin tehty."
        Keskikulutus 6.4l/1ookm vaikka SPORT-asennolla ajelen maantienopeudet ja sillä asennolla mielestäni automaattivaihteisto toimii paremmin varsinkin mäkisillä tieosuuksilla .


      • seniilivitarakuski
        hyvinpelittää kirjoitti:

        ...."SPORT-moodin mutta mehua alkaa kulumaan selvästi enemmän. Kyllä perusmoodissakin on ajatus takana ja hyvin tehty."
        Keskikulutus 6.4l/1ookm vaikka SPORT-asennolla ajelen maantienopeudet ja sillä asennolla mielestäni automaattivaihteisto toimii paremmin varsinkin mäkisillä tieosuuksilla .

        tuohon numeroon pääsee jos ei kamalasti kaasuttele. Jos ajelee riuskasti niin kiesi kulkee kivasti mutta kulutus lähenteleekin 10L kuten muillakin vastaavalla tavalla liikahtelevia ärjympiä autoja. NORMAL-moodissa pääsee aika helposti 80 km/h nopeudessa 4.7 L /100 kulutukseen hyvilla keleillä. Pitääpä kokeilla SPORT-moodia pidemmällä matkalla ja tarkkailla miten juopi. Olen käyttänyt sitä säästeliäästi ohituksissa tähän asti.


    • Jalba

      Muistakaa aluvalssin o-rengas. Se pitää asentaa ja rasvata kunnolla

    • peloissaan

      Onkos entisellä bemaristilla nimimerkki ricracingilla vielä Vitara? Ei ole tekstiä tullut enää...

    • Ricracing

      En omista enää suzukia. Toki siitä kirjoitin ja vähän kehuinkin. Ohjaus vaan oli niin huono että laitoin auton kiertoon.

    • 1.6turbo

      Sama täällä. S Cross automaatti litrasella turbokoneella hankittiin ja odotukset olivat kovat. Tulihan autoa hehkutettua täälläkin ja ammuttua alas kaikki negatiivinen kirjoittelu. Ajaminen vaan koitui työlääksi huonon ajotuntuman takia ja lopulta päätimme vaihtaa merkkiä. Nyt on täydellinen ajomukavuus ja rengasmelu olematon. Hieman nikotellen otettiin suzuki vaihtoon, kun ei ollut merkkiliikkeestä kyse.

    • 22000km

      Suzuki VITARA 1.4 BOOSTERJET 4WD S manuaali
      On tässä ajeltu kyseisellä autolla kelillä kuin kelillä parivuotta väliä Oulu-Ruka ja auto on pelannut loistavasti. Ajelen yleensä sport asetuksilla koska silloin saa parhaat ominaisuudet autosta irti.
      Eli tällä hinnalla sekä edullisilla huolto/vero kuluilla loistava hankinta.

    • Harrinu

      Minulla on toukokuussa 2017 ostettu Vitara 1.6 5 v. manuaali. 6000 km tuli nyt mittariin ja olen ollut tosi tyytyväinen. Alussa auton huojunta kuoppaisella tiellä tuntui oudolta, mutta sen ymmärtää kun istutaanhan tässä 30 cm korkeammalla kuin edellisessä autossani Suzuki Lianassa. Vitara on kuitenkin paljon Lianaa vakaampi ajettava maantiellä kuin Liana. Sivutuuliherkkyyttä ei juuri ole. Muutenkaan ajo-ominaisuuksissa ei ole valittamista.
      Kriteerini uudelle autolle olivat neliveto, bensakone ja päästöt alle 130g/km. Nämä kriteerit Vitara täyttää. Olisin kyllä mieluummin ostanut farmariauton samoilla ominaisuuksilla, jos oli löytynyt kohtuuhintainen. Ei kyllä löytynyt. 1.6 litraisessa Lianassa päästöt olivat 180g/km ja bensan kulutus 8-10 l/100km.
      Yksi murhe on Vitaraan ilmaantunut. Start & Stop -systeemi lakkasi toimimasta pari viikkoa sitten. Ajattelin sen johtuvan alhaisesta akun jännitteestä, kun pakkasilla sähköä kuluu paljon, mutta ajoin kuitenkin yli 200 km maantieajoa, niin luulisi akun latautuneen. Pitää vielä tutkia asiaa ja jos ei vikaa löydy, niin pitää viedä takuuhuoltoon.

      • Anonyymi

        Nyt on tullut 2,5 vuotta ja 17 000 km kokemusta 1,6 5 V manual Vitarasta. Pelkkää hyvää sanottavaa. Suuntavakavuuskin on paljon parempi kuin aikaisemmassa Lianassa ja Subaru Leonessa. Tietysti kova sivutuuli ottaa vähän autoon, joka on paljon edellä mainttuja korkeampi, mutta se on pientä verrattuna esim. matkailuautooni.
        Yksi erikoinen ominaisuus Suzukeissa on: kun peruuttaa jyrkkään ylämäkeen, alkaa kytkin kärytä ja haista todella pahalle. Eilen jouduin peruuttamaan painavan kärryn kanssa monta kertaa, että osuin ahtaaseen väliin. Haju oli niin hirveä, että se tuntui aika lailla vielä tänäänkin.
        Mistähän haju tulee? Kytkimestä vai takakselin perästä, joka kytkee nelivedon päälle? Lianassa oli sama ominaisuus ja sama tekniikka. Kytkimen toiminnassa ei kummassakaan autossa ollut mitään vikaa, joten tuskin se kauheasti haittaa, vaikka kytkin joskus vähän käryää.


    • reppuri

      Minulla on 2015 hankittu Vitara 1.6 5 vaihteinen, mittarissa 85000 km.
      Auto toiminut moitteettomasti ja vähillä kustannuksilla. Ajo ominaisuudet on kohtuulliset, ei ongelmia. Varustelu taso erittäin hyvä hintaansa nähden.

    • JärkiKäteensä

      Miksi tänne tullaan kehumaan vasta ostettua uutta autoa? Ajakaa sillä autollanne ensin 100 tonnia ja kehukaa sitten jos jää aihetta.

      • VastaOstettu

        "Miksi tänne tullaan kehumaan vasta ostettua uutta autoa? Ajakaa sillä autollanne ensin 100 tonnia ja kehukaa sitten"

        Eihän se auto enää 100-tonnia ajettuna mikään uusi enää olisi, mitä ihmettä oikein horiset?


    • Jalba

      Tämähän oli selvä trolli. Ilmoitettu ylläpidolle.

      • Jalban-isä

        Minun mielestä tuo oli humalainen trolli. ilmoitin kuitenkin ylläpidolle.


    • w456443322

      Aloittajalle!

      Minäkin luotan Unkarilaiseen työnlaatuun. Esim työkalut ja urheiluvaatteet, autojen lisäksi.

    • q377777777

      Paras autonvalmistusmaa on Unkari.

    • Örwell

      Taitaa vitarakuskin käsi krampata kun yrittää pysyä kaistalla. Vähänkin kun tuulee niin meno on huojuvaa ellei peräti lyllyvää. Pompottava jousitus tuo vielä oman lisämausteen ajamiseen. EI JATKOON.

    • Örwell

      vitara ei päässe jatkoon oikeestaan sen takia kun see on ainaskin mulle aiivan liian kallis, kuka kahjo maksaas yli kahtakytä tonnia autosta jossa on vaan neljän toiminnan neliveto sopeutuva ja tavallinen vakkari peruutuskamera hansfree automaattilimastointi naviska ja joku pirun näyttö joka suurentaa puhelimen näytön sun muut jos ereehtyy pistämään piuhan kiinni

      eijatkoonn

      • George

        Niin vain pösilöt ostavat kun saavat osamaksulla niin sanottuun ”edulliseen hintaan” kun vaihdon hetki koittaa niin huomaavat että myyjä oli pissinyt heitä silmään oikein huolella. Heh.


      • Budabest

        Unkarilainen työnlaatu, ruostesuojauksineen on vertaansa vailla.


      • ViidesUus
        George kirjoitti:

        Niin vain pösilöt ostavat kun saavat osamaksulla niin sanottuun ”edulliseen hintaan” kun vaihdon hetki koittaa niin huomaavat että myyjä oli pissinyt heitä silmään oikein huolella. Heh.

        Kun ostan uuden auton pidän sitä vähintään 6 vuotta. Ostaessa sovittaan seuraavat asiat:

        1. Auto menee rekan lavalta suoraan ruostesuojaamoon, jossa pestään varastointiin liittyvät mönjät pois ja sen jälkeen, ilman että autoa kukaan naarmuttaa siihen tehdään vanha kunnon maalinpintakäsittely sekä äänieritys.
        2. Lopuksi penkkien lianestokäsittely, joka toimii loistavasti sen tiedän kokemuksesta.

        Hankkimani Vitara on musta, niin kuin kaikki autoni ovat olleet. Jos Vitarakauppiaat eivät hyvitä entisestä autosta suunnilleen samaa hintaa kun muut merkit hylkään sen ihan ehdottomasti. Opel ja Kona ovat seuraavat vaihtoehdot. Kaupanteon ratkaisee väliraha, ei mikään muu. Katumaasturia haetaan.


      • Janättipäältä
        ViidesUus kirjoitti:

        Kun ostan uuden auton pidän sitä vähintään 6 vuotta. Ostaessa sovittaan seuraavat asiat:

        1. Auto menee rekan lavalta suoraan ruostesuojaamoon, jossa pestään varastointiin liittyvät mönjät pois ja sen jälkeen, ilman että autoa kukaan naarmuttaa siihen tehdään vanha kunnon maalinpintakäsittely sekä äänieritys.
        2. Lopuksi penkkien lianestokäsittely, joka toimii loistavasti sen tiedän kokemuksesta.

        Hankkimani Vitara on musta, niin kuin kaikki autoni ovat olleet. Jos Vitarakauppiaat eivät hyvitä entisestä autosta suunnilleen samaa hintaa kun muut merkit hylkään sen ihan ehdottomasti. Opel ja Kona ovat seuraavat vaihtoehdot. Kaupanteon ratkaisee väliraha, ei mikään muu. Katumaasturia haetaan.

        Oletko kokeillut uudistunutta Tusconia? 7 v takuu ja hyvät koeajoarvosanat.


    • 4x4Hakusessa

      Mahtaakohan tätä ketjua enää kukaan lukea mutta mielenkiinnolla lueskelin Vitara kokemuksia.
      Uutta Vitaraa tuli käytyä koeajaa nyt talvella, 1,4 koneella ja GLX varustelulla. Työkaveri oli liisari autoksi tuota harkinnut eikä koeajon jälkeen kovinkaan paljoa kehua antanut, mutta päätin kokeilla itsekin koska 4x4 ominaisuudet tässähän pitäisi olla hyvät eikä vaan mallia "leikki neliveto"

      Mutta nopeasti karisi innostus kun auto oli todella levoton ajettava varsinkin maantiellä ja motarilla. Eikä vähän reippaamassa ajossa herättänyt kauheaa luottamusta kun mutkaisella pätkällä ensin puskee ja sitten tahtoo perä lähteä. Haluaisin uskoa että kyse on renkaista ja antaa tälle toisen mahdollisuuden. Toinen mikä häiristi: nitinää, natinaa, rolinaa ja suhinaa. Tuli fiilis että ajaa vanhalla rämällä autolla.

      Eli voiko tätä Vitaraa jotenkin saada menemään vakaammin ? kun sentään koko ajan ei tällä ole tarkoitus metsässä ajaa. Muita 4x4 pelejä mitä testannut, ei ole yhtä huonoa ajattavuutta tullut vastaan mutta toisaalta kaikki ei ole sitten oikeita nelivetoja jotka selviäisi ristiriippunnasta ja hintaakin voi olla tuplat....

      • Atkerkki2

        Tämä on teinikikulin trolli. Tällä palstallahan asiantuntijat kertovat kuinka hyvä ohjaus on vitarassa.


      • Ikkrekta

        4x4Hakusessa = "atkerkki"

        "atkerkki" tuolla toisaalla todistelee diesel-nelivedon autuutta verrattuna hybrideihin.

        Miten on, etkö vieläkään ole tyytyväinen nykyautoosi, kun julistat etsiväsi 4x4 autoa ja mesoat pitkin ja poikin eri autofoorumeita? Se kun kertomasi mukaan menee vielä suoraan, mistä siis vielä kiikastaa?

        Onko nyt vaan niin ettei pätäkkäsi riitä kuin loppuunajettuihin romuihin?


      • Sussukisti

        Mikäli minä olen ymmärtänyt oikein niin Subaru automerkin keskustelussa erkki kehuskelee ajavansa mesen 4matic dieselautomaatilla vm 05.


      • Ikkrekta
        Sussukisti kirjoitti:

        Mikäli minä olen ymmärtänyt oikein niin Subaru automerkin keskustelussa erkki kehuskelee ajavansa mesen 4matic dieselautomaatilla vm 05.

        No ei ihme sitten jos on kiire jotain toimivampaa etsiä. Ongelmaksi vaan nousee se, että Atkerkin tähtäin näyttäisi siis olevan siinä kymppitonnin hintaluokassa, ja uuden mallin Vitarat eivät ole vielä halventuneet riittävästi hänen kukkarolleen.

        https://www.youtube.com/watch?v=HYxt5hLtd2I

        On yleisesti tiedetty, että 4Maticin nelivedosta ei ole oikein lauluja laulettavaksi, video kertoo samaa. Sillä 14v vanhalla kiesillä kehuskelu kyllä on himppasen koomista.


    • Atkerkki2

      Kyllähän erkillä on pelimerkkejä. Nyt alla siis neliveto mese mutta erkillä on ollut suzuki joten tiedän mistä puhun 😀😀😀

      • Ikkrekta

        Hävettääkö yhtään ajaa ikälopulla romulla, jonka nelivedolle nauravat aurauskepitkin? (ks. video, se valkoinen...)

        -Kyllä nyt sinun juttusi menivät ihan uuteen valoon.


    • atkerkki2

      toistan. atkerkillä on pelimerkkejä jemmassa. kaikkea ei kannata laittaa autoon kiinni. nelivetomese toimii kuin buikki ja on ajattavuudeltaan eri tasolla kuin suzuki.

    • Urponpallo

      Ohjaus on huononlainen Suzukissa, ei mee millään suoraan, ei millään .

      • Kolmas_aste

        ”Ohjaus on huononlainen Suzukissa, ei mee millään suoraan, ei millään ”

        Luuleekos atkeerikki mesen nuortuvan tai sen nelivedon jotenkin paranevan muita merkkejä haukkumalla?


    • Ikkrekta

      "atkerkillä on pelimerkkejä jemmassa. kaikkea ei kannata laittaa autoon kiinni"

      -Arvasin siis oikein, sinulla ei pätäkkää yksinkertaisesti riitä muuhun kuin ikäloppuihin mersunromuihin; kerroithan juuri että jemmarahaa on niin surkean vähän, että se kaikki menisi vähääkään parempaan autoon....?

      On jobbari varmaan avannut pullon kuohuvaa, kun pääsi eroon ikälopusta diesel-mersusta. Asiasta toiseen, harmittikos kun kadulla ei seuranneetkaan ihailevat katseet, vaan säälinsekaiset, kun kahautit ensi kertaa kotikulmille tuolla mersunraadolla? Taidat lisäksi olla pilakuvien pussihousupappa, joka luulee mersussa kuin mersussa olevan jotain hienoa...?

      Taitavat tuommoiset diesel-lotjat muuten mennä jo ensi vuonna kieltolistalle, taidat olla aikamoisissa vaikeuksissa lotjasi kanssa kohtapuoleen...

      • Urponpallo

        Käytettyjen diesel-autojen hakumäärät ovat laskeneet jyrkästi viimeisen kolmen vuoden aikana nettihakupalveluissa.

        Käytettyjen, uusien sekä leasingautojen markkinapaikka Autotalli.comin tilastojen valossa suomalaisten kiinnostus dieselautoihin on romahtanut kolmessa vuodessa alle puoleen, kun hakumäärät suhteutetaan käytettyjen bensiiniautojen hakuihin.

        Vielä vuoden 2016 tammikuussa käytetyt diesel-autot kiinnostivat kuluttajia lähes yhtä paljon kuin bensiinikäyttöiset autot. Tuolloin diesel-autojen hakumäärä oli 88 prosenttia bensiiniautojen hakumäärästä.

        Sen jälkeen romahdus on ollut nopea, sillä vastaava tilasto joulukuulta 2018 kertoo, että dieselautojen hakumäärä oli enää 39 prosenttia bensiiniautojen hauista. Nyt siis bensiinikäyttöisiä autoja haettiin yli 2,5 kertaa enemmän kuin diesel-autoja.


    • kokewm

      Kattoin ikkunasta kadulle ( 2 krs) ja ohi meni Vitara, ihmettelin mikä siellä ohjaamossa välkkyy, no tajusin, että kuskin kädet vispasivat ja kalvosin-napit välkkyivät.

      • Nihili

        Hahahahaha. Et sä mitään suzukia nähnyt. Sellin ikkunasta näkee takapihalle. Muhahahahahahahaaaaa.


      • Näin.on.marjat.fi

        Kyllä minullakin on Vitaran takaluukussa lumilapio, mutta päinvastoin kuin useimmat työkaverit, en ole sitä vielä kertaakaan tarvinnut. Jopa niin, että kun muut lapioivat, yritin auraamattomassa paikassa jarrutellen saada autoa jäämään edes hetkeksi kiinni. Ei onnistunut, pitivät vittuiluna...

        Mielestäni Vitara on kertakaikkiaan erinomainen autona. Viime viikkojen, ja nähtävästi tulevienkin aikana se on kerta kaikkiaan lunastanut ja ylittänyt kaikki odotukset.


      • Näin.se.menee

        "Kattoin ikkunasta kadulle ( 2 krs) ja ohi meni Vitara, ihmettelin mikä siellä ohjaamossa välkkyy, no tajusin, että kuskin kädet vispasivat ja kalvosin-napit välkkyivät"

        -Tästä tarinasta uskon tuon kalvosinappi-osan, ja tuon uuden Vitaran. Kalvosinnapit kertovat huolitellusta pukeutumisesta sekä siitä että kuskin pörssi ja talous on kunnossa. Uusi Vitara taas kertoo siitä, että pätäkkää riittää, ja myös sitä jemmapätäkkää, vaikka uusi auto onkin tullut hankittua. Olisikin ollut tavattoman epäuskottava tarina, jos olisit kertonut, että 15-vuotta vanha 4Matic mersunraato olisi ajanut kadulla ohi, samalla kun kuljettajan kalvosinnapit muka kimaltelevat.


    • Japadi

      Japanilaiset autot ovat parhaita!

    • NeRykiiKelläOnRäkää

      Onhan suitsassa helvetin paljon enemmän autoa kuin vaikka dusterin paskassa.Japski on sentään japski.Aika tyyris on kilpailijan oltava josta löytyy samat vermeet.Mulla ollu nelivetoautoina subarua,volkkaria,mersua,toyotaa,jeeppiä ja mitsua.Kaikilla ajellaan ja suzukia kokeilen perheen kakkos tai kolmos autona seuraavaksi.

    • Görkynköljgyn

      Unkarin poika vääntää vitarasta ruuvin, naapurimaan romanialainen dusteria kasaa. Itäromuja.

    • 4WD

      Kohta vuosi ja 26000km mennyt vitara s 1,4 automaatilla. Kyseessä ensimmäinen automaatti ja pieniä ennakkoepäilyjä. Kyllä sen vasemman jalan oppi pitämään kurissa ja käytäntö opettanut hiekkatiellä pitämään sporttiasennon päällä niin kaasuvaste on parempi ja hallittavuus säilyy.
      Lyhyet valot ovat mainiot mutta pitkät valot ovat lähinnä haaleankeltainen läikkä lyhyiden keilan keskellä. Se oli helposti korjattavissa valopaneelilla, joka valaisee myös tien varret ja peurat/hirvet. Neliveto on talvella osoittautunut tässä autossa hyvin toimivaksi, vaikkei ihan Subarun tasolle pääsekään, tosin autokin on eri luontoinen tyystin (citymaasturi/henkilöauto). Bensankulutus ollut ajotietokoneen mukaan kohtuullinen eli kesäloma-ajossa vakionopeussäätimellä 5l/100km. Vaunun kanssa kulutus nousee 9,5 litraan joka sekin menee vakkarilla nätisti samaa vauhtia niin ylä- kuin alamäet. Ohjaustunnosta tuntuu moittivan monikin mutta palauttaa hyvin, ei ota uria edes kakkostiellä ja sivutuulivakavuus on kunnossa. Ainoat ongelmat auton kanssa on liittyneet autohuollon ammattitaitoon, tai sen puutteeseen. Veikkaan että seuraava auto löytyy samasta merkistä, vaikka tähän saakka ei kahta samaa merkkiä ole vielä ollut. Ajovalon polttimoiden vaihto onnistuu ilman mitään voodoota. Takajalkatila saisi olla isompi mutta kyllä tuonnekin tossut sopii.

      • Näin.on.marjat.fi

        "Veikkaan että seuraava auto löytyy samasta merkistä"

        Samaa kerroin tuolla jo aikaisemmin, en ole aikaisemmin mihinkään autoon ollut näin tyytyväinen kuin samaan 1,4 automaatti-Vitaraan. Ainoana, itsellä takaluukun tilaa tosin syö huhtikuulta marraskuulle viiden-kuuden hengen pelastusliivit, joten takaluukkutila on hiukan nirkoinen avovesiaikana. Takapenkki onneksi kääntyy alas alle sekunnissa yhdellä kädellä niin sen kanssa voi elää.
        Mitä tulee ajettavuuteen, niin ei pienintä valittamista. Vertailukohtaa löytyy; töissä on leasingautoina kaikki mukaan lukien ainakin tusinan verran autoja ja mukana kaikki valtamerkit. Sieltä löytyy niitä sivutuuliherkkiä ja ei niin suuntavakaita autoja joilla ei mielellään lähde varsinkaan talvella tien päälle. Jopa niin, että talviaikana on tullut otettua hiukan rahallisestikin takkin omaa autoa käyttäen, kun ei viitsi kurjalla kelillä kovalaatikkoisella vajaavetoisella lähteä lumimyrskyyn.


    • taloustieteiliä

      Huolto/varaosapuoli lapsenkengissä, munaton maahantuonti ja vitaran huono ohjaus syy miksei vitaraa tule tähän talouteen.

    • 4WD

      Mielenkiintoinen keskusteluryhmä, kun kaikkein kärkkäimmät kommentit tulee niiltä jotka ei ole edes omistaneet kyseistä autoa. Taitaa olla mopoautoista huutelevien teinien mellastuspalsta.
      Taannoin Subaru Legasyllä tuli ajeltua n. 150000km ja siinä ajettavuus oli aivan mahtava, mutta toimivaa huoltoa ei löytynyt sitten mistään. Merkkihuolto vaihtoi iskarit, kytkimen ja jarrut. Lopputuloksena oli että kytkin ei pitänyt enää ikinä ja selityksiä riitti. Toinen huolto teki hihnan vaihdon ja samalla piti vaihtaa vesipumppu, seurauksella että huolto ilmoitti ettei vesipumppua tarvitse vaihtaa. No viikon päästä jäin metsätaipaleelle kun se niin hyvä vesipumppu hajosi rikkoen uuden hihnan. Hihna vaihdettiin ja viimein vesipumppu niin puolen vuoden päästä koko homma uusiksi koska väärät laakerit. Tarinan opetus oli että vaikka auto ilisi kuinka hyvä niin tumpeloiva huolto saa sen maineenvedettyä lokaan.

      • Näin.on.marjat.fi

        Kuten jo sanoin, mitä tulee ajettavuuteen, niin ei pienintä valittamista. Vertailukohtaa löytyy; töissä on leasingautoina kaikki mukaan lukien ainakin tusinan verran autoja ja mukana kaikki valtamerkit.

        Seurava auto on nyt nähdyn perusteella todennäköisesti neliveto-automaatti Suzuki. Jos Gran Vitara kokisi uudelleensyntymän, tai tulisi jokin hiukan tilavampi malli, niin seuraava auto olisi 100-varmasti Suzuki.


    • 4WD

      Niin no ehkä kohta 54 vuotta on vielä teini :)
      Kaikkinen laskien veikkaan ettei ajokilometrit heitä puolestatoista miljoonasta ja tiellä kun tulee vastaan Harmaa Vitara S Rekkarilla: MNR-979 niin saa moikata, koitan pitää ohjausta sen verran ettei karkaa kylkeen :)

    • WayOfLife

      Itsellä ollut nyt viikon myös tuo Vitara S AT6 ja ihmettelen suuresti kommentteja tuuliherkkyydestä ja ohjauksesta. Leppoisa ajettava adaptiivisen vakkarin kanssa. Ei tarvitse juuri ajamista miettiä. Tuo kone on todella pirteä ja yhdessä nelivedon kanssa todella hauskaa ajaa liukkailla keleillä.

      • hbjt

        Erityisen tunnoton keskialue ja muutenkin tahmea ohjaus vie ilon ajamisesta.


      • Djfyukfukfu

        Todellisten käyttäjien kokemukset puhuvat ihan muusta.

        Sorry "atkerkki"


    • Semmoista

      Ajotuntuma ei ansaitse pelkkää kiitosta, varsinkaan jos kuljettaja on tottunut vaivattomaan ajoon. Ohjaus ei keskitä kovin ketterästi ja autoa on ajettava ajatuksella varsinkin uraisilla asvalttiteillä.
      Oikeastaan ainoa ajoa häiritsevä asia on melko tunnoton ohjaus.
      Mutkan jälkeen ohjaus ei palaudu kunnolla keskiasentoon ja Vitara jää kaartamaan, jos rattia ei suorista käsivoimin. Ominaisuuteen tottunee ajallaan, mutta käytännössä Suzukin ohjastaminen vaatii hieman enemmän huomiota. Voimakkaasti tehostettu ohjaus ei myöskään vakuuta suuntavakaudella.
      Vitaran ohjaus ei ole tarkka ja Auto-ajomoodilla ohjautuminen on muutenkin vähän epämääräistä, Suzuki ei kulje itsekseen suoraan vaan sitä joutuu pienillä liikkeillä ohjaamaan koko ajan. Ohjauksessa ei ole selkeää keskikohtaa ja Vitaralla on taipumusta vaellella.
      Ainoa hieman häiritsevä ominaisuus on erikoisen tahmea ohjaus. Ohjaus ei palaudu kunnolla keskiasentoon. Tähän toki tottuu, jos autoa ajaa jatkuvasti.
      Ohjauksen toiminta on hieman kaksijakoista. Ohjaus on kevyeksi tehostettu ja ensivaikutelma on huomiota herättämätön. Tarkemmalla tarkastelulla havaitsee palautuksen puutteen, jonka kuljettaja joutuu korjaamaan. Erittäin nopea reagointi ohjauksen kääntämiseen, sekä suuri tuulipinta-ala tekevät osaltaan etenemisestä levotonta.

    • Hyväksi.tiedetään

      Käyttäjät kuuluvat olevan todella tyytyväisiä autoonsa ihan kaikkinaisesti. Eikä ihme, kun kyseessä on kuulemani mukaan todella onnistunut ja näppärä pikku-suv kokonaisuus. Erityisesti veneenkiskojat näyttävät olevan aivan innoissaan Vitaran ajo-ominaisuuksista vene koukussa. Siihen kun harva pikkuauto kykenee.

      • Outojaperusteluita

        Nyt onkin ollut hyvä kiskoa venettä monta kuukautta, metri jäätä ja metri lunta. Suzuki ostetaan veneen kiskomiseen, siinä epämääräinen ohjaus ei ehdi pikkusiirroissa niin vaivata.


    • Hyväksi.tunnustettu

      Juu, venejutut Vitaralla ovat tosiaan vain yksi osa-alue, josta suitsutusta riittää. Eikä ihme, momentinmuunnin-automaatti ja neliveto on äärikova yhdistelmä tuon kokoluokan autolle. Ja vastahan tuolla yksi jamppa kehui kovasti ajon vaivattomuutta ja ennen kaikke suuntavakavuutta kun veti >6m veneen läpi Suomen Vitaralla. Vastaavia tarinoita todellisilta käyttäjiltä löytyy vaikka kuinka.

      Mikä sinua siinä ärsyttää kun aina jollain toiselta löytyy pareempi auto kuin sinulla, eihän siitä mihinkään pääse kuin itse öljysheikki, jos hänkään?

      • Anonyymi

        Hupaisaa seurata Vitara keskustelua. Eniten huonoa autossa näkevät ne jotka ei omista Vitaraa. Neljävuotta jaoin Vitaralla 1.6 käsivaihteisella, vähän yli 100 000 kilometriä, nyt vaihdoin uuteen . Olin autoon todella tyytyväinen, ei minkäänlaisia vikoja tai ongelmia. Käyttökustannukset edulliset. Reppurin ammatissa tuli ajeltua melkoinen määrä kilometrejä, että on kokemusta autolla ajosta. Ajamisen suhteen Vitarassa ei ole ongelmia, ei tietenkään ole mitään huippua, mutta jos osaa ajaa niin hyvin menee. Jos on suuntavakavuus ongelmia, niin kannattaa ottaa huollossa esille tarkistavat pyörien suuntaukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hupaisaa seurata Vitara keskustelua. Eniten huonoa autossa näkevät ne jotka ei omista Vitaraa. Neljävuotta jaoin Vitaralla 1.6 käsivaihteisella, vähän yli 100 000 kilometriä, nyt vaihdoin uuteen . Olin autoon todella tyytyväinen, ei minkäänlaisia vikoja tai ongelmia. Käyttökustannukset edulliset. Reppurin ammatissa tuli ajeltua melkoinen määrä kilometrejä, että on kokemusta autolla ajosta. Ajamisen suhteen Vitarassa ei ole ongelmia, ei tietenkään ole mitään huippua, mutta jos osaa ajaa niin hyvin menee. Jos on suuntavakavuus ongelmia, niin kannattaa ottaa huollossa esille tarkistavat pyörien suuntaukset.

        juurikin näin

        ja rengaspaineet kohdilleen niin viimeisetkin epämääräisyydet poistuvat


    • Anonyymi

      Toivottavasti uuteen tulevaan mahdollisesti Vitara malliin saadaan toimiva ohjaus.

      • Anonyymi

        mikä siinä ohjauksessa on vikana ? kun itse en ole huomannut mitään outoa tai ongelmaa, nyt olen ajanut 4000km


    • Anonyymi

      tunnoton, epämääräinen ja heikosti keskittävä ohjaus on todella huono.

    • Mulla ollut jo reilun kuukauden tuo sussu. Ei mitään muuta huolen aihetta, kuin tuo rengasmelu. Nuo ensiasennusrenkaat "continental" eivät mielestäni sovi ollenkaan tähän autoon. Rengaspaine näytti olevan 3.0 ja nyt olen kokeillut pudottaen aina 2.4 saakka, mutta ei ole apua meluun... Talvikitkat toimivat ihan hyvin. Rengasäänet eivät häiritse... Kun saat kokemusta noista "misukoista" niin voisitko lähetellä kommenttia. Ei viitsisi ihan tietämättömyyden päähän lähteä vaihtelemalla kokeilemaan, mikä toimisi. Ihmetyttää kyllä se ettei myyjä tiennyt näistä ensiasennusrenkaiden ääniongelmista, tai sitten ei halunnut tietää... Kiitos etukäteen.., kso

      • Anonyymi

        Olen sitä mieltä että rengas meluun kuuluu muutakin kuin auton tai rengas merkki.Kokeilim desipeli mittaria lahti helsinki moottoritie ja vertasin iisalmi kuusamo väliä.Huh ja hoi sama mitkä alla ja mikä auto.Itellä Honda civic vm 2018 farkku.Kannattaa kokeilla.Renkaat Hankook 225 45 17 hinta sarjalla 580eur.


    • Onko kukaan pääsyt testaamaan Hybridi mallin Ledivaloja siinähän on kaukovalotkin Ledeillä. Onko hyvät ?

      • Pitääpä kommentoida itse kun tollanen nyt ilmesty kotipihaan. Ihan ok valot on noi ledivalot.
        Ja kun tota ohjausta on kommentoitu, niin ei se mun mielesta paha ole. Ihan suoraan menee. Kevyt se kyllä on, mutta hyvä pyöritellä kaupunkilla. Ruostesuojaukseen sen kyllä vien.


      • Anonyymi
        Corsair44 kirjoitti:

        Pitääpä kommentoida itse kun tollanen nyt ilmesty kotipihaan. Ihan ok valot on noi ledivalot.
        Ja kun tota ohjausta on kommentoitu, niin ei se mun mielesta paha ole. Ihan suoraan menee. Kevyt se kyllä on, mutta hyvä pyöritellä kaupunkilla. Ruostesuojaukseen sen kyllä vien.

        Kokeiles tuulisella säällä ajaa viturallasi. Ei mene suoraan metriäkään ja kuski hampaat irvessä yrittää ohjastaa autoa. Vaihdoin susukin poies juurikin ohjauksen takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokeiles tuulisella säällä ajaa viturallasi. Ei mene suoraan metriäkään ja kuski hampaat irvessä yrittää ohjastaa autoa. Vaihdoin susukin poies juurikin ohjauksen takia.

        Olen ajanut Vitarallani nyt noin 160.000km ja ilman ongelmia. Menee suoraan niin kuin pitääkin eikä sivutuulikaan paljoa aiheuta kampeamista. Eikä todellakaan tarvi pitää hampaita irvessä. Rengaspaineet vain ohjekirjan mukaan ja menoksi.


    • Anonyymi

      Pakkaa vähän vitara vaeltelemaan, mikä neuvoksi?

      • Anonyymi

        Auton vaihto auttoi ainakin minulla kyseiseen ongelmaan!!


    • No niin nty on kertynyt vähän ajokokemustakin, auto meni meni melkein suoraan Senotec:lle suojaus / äänieristys käsittelyyn. Otin perustason äänieristyksen jossa ruiskutetiin kurakaaret ja pohja äänieritysmassalla. Rengas äänet pieneni huomattavasti.
      Tämä on Hybridi automaatti. Automaatti toimii jouheasti ja tähän asti en ole virhe vaihtoja / kummalisuuksia huomannut. Vaihtaa ihan jouheasti.
      Hybri järjestelmän on kaksijakoinen, se tosiaan säästää polttoainetta mutta sen toiminta on ns digitaalinen eli päällä tai pois. Moottorijarrutus matka käytännössä puolittuu, jos vertaa tavalliseen autoon. Hybridi järjestelmä lataa aina samalla teholla ja sen tosiaan huomaa. Ja samoin tuntuu että on avustuksen kanssa että se 10kw /50NM on tai ei oo. Eli jos painaa varovasti kaasua lähtee nätisti ja rauhallisesti liikkeelle, sitten kun painaa vähän enemmän niin sitten mennään.., Toisaalta välitön vaste kaasupolkimeen antaa sporttisen fiiliksen ja taloudelliseen ajoon sopii että kiihdytetään reippaasti ei nutata...
      Nelivetoa ja kärrynvetämistä en ole vielä päässyt koittamaan. Niistä kirjoittelen myöhemmin.

    • Anonyymi

      Mites ohjaus. Onko havaittavissa puutteita?

      • Eiköhän tässä ketjussa ole jo ohjauksesta tarpeeksi trollit jauhaneet.
        Ei ole puutteita, japsityylinen kevyt ohjaus. Tuntoa on mutta ei niin paljoa kuten esim. VAG vehkeissä.
        Tiellä menee suoraan ja vakaasti.


      • Anonyymi
        Corsair44 kirjoitti:

        Eiköhän tässä ketjussa ole jo ohjauksesta tarpeeksi trollit jauhaneet.
        Ei ole puutteita, japsityylinen kevyt ohjaus. Tuntoa on mutta ei niin paljoa kuten esim. VAG vehkeissä.
        Tiellä menee suoraan ja vakaasti.

        Vähän poukkoilee.


      • Anonyymi
        Corsair44 kirjoitti:

        Eiköhän tässä ketjussa ole jo ohjauksesta tarpeeksi trollit jauhaneet.
        Ei ole puutteita, japsityylinen kevyt ohjaus. Tuntoa on mutta ei niin paljoa kuten esim. VAG vehkeissä.
        Tiellä menee suoraan ja vakaasti.

        No joo. Jos ei ole tuulinen sää niin menee moottoritiellä kohtalaisen suoraan. Mutta auta armias jos tuulee niin meno muuttuu huomattavan huteraksi. Ohjaus on kevyt ja siinä ei ole lainkaan progressiota. Ei hyvä.


    • Anonyymi

      Jokos corsair44 on tullut tutuksi suzukin ohjattavuus. Oletko vielä tyytyväinen autoon. Vai onko mennyt auto jo vaihtoon.

      • Anonyymi

        Eri
        Neljä vuotta täynnä Vitaralla ja ei vian vikaa ja kulutus on aikaisempaa 1.6 ruiskukonetta selkeästi pienempi, vaikka automaatti-neliveto onkin. Enpä käyttöautolta muuta osaa toivoa ja 101% tyytyväinen olen ollut.


      • Anonyymi

        Hyvin menee tuulisellakin säällä. Ja nyt on kiskottu 3.3 metristä kuomukärryäkin, hyvin pärjää. Ja talven liukkailla neliveto toimii hyvin. Nelivedon takia tämä hankittiinkin.
        Automaatti toimii kärryn vedossa hyvin, vähän etukäteen mietin että koittaako vedättää liian isolla vaihteella. Mutta hyvin vaihtelee pienemmälle ylämäissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvin menee tuulisellakin säällä. Ja nyt on kiskottu 3.3 metristä kuomukärryäkin, hyvin pärjää. Ja talven liukkailla neliveto toimii hyvin. Nelivedon takia tämä hankittiinkin.
        Automaatti toimii kärryn vedossa hyvin, vähän etukäteen mietin että koittaako vedättää liian isolla vaihteella. Mutta hyvin vaihtelee pienemmälle ylämäissä.

        6m / ~1000kg venettä vetäessä taajamissa olen käyttänyt 'Sport' asentoa, se kun vaihtaa myöhempään ja toimii mielestäni paremmin kuin 'Auto'-mode, mielestäni just niin kuin pitää..

        -Pitkillä taipaleilla olen käyttänyt manuaalivaihdetta ja vakkaria, niillä kierrokset mieleisiksi. Inarille mennessä vastaan tulleet Saariselän nälkävuoden mittaiset nousut menivät tuolla reseptillä ja jotain 2.700 rpm jaksoi valittamatta viedä paketin täydellisen vaivatta ja hämmästyttävän vakaasti perille ja myös takaisin >2.500km yhtensä. Bensaa kyllä paloi...


    • Anonyymi

      Vitura on hyvä. Minä tykkään viturasta.

    • Anonyymi

      kuinkas viat?

    • Anonyymi

      Heitän omat kokemukseni!
      Suzuki Vitara 1.4 Boosteri 2016. Auto on toiminu moitteetta koko tämän 5 vuoden ajan, vikoja ei ole tullut. Ainoa miinus on kuitenki ratin herkkyys , eli sport modella ohjaus on todella herkkää ja snow modella ohjaus vähän jämäköity joka on minusta hyvä. En tiedä onko tuo mitenkään modattavissa oleva?! Tuuliset säät on myös hieman tuskaisia mutta sen ymmärtää kevyeltä ja korkeammalta autolta

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1739
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1654
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1482
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      92
      1370
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1342
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe