Lähtekää vaan ja äkkiä !

Eituleikävä

Aamulehti 24.5.2016

Lääkärit syyttävät huonosta johtamisesta Virroilla – uhkaavat irtisanoutumisella

Jo on aikoihin eletty, näin voi tapahtua vain Virroilla. On varmaan astuttu jonkun varpaille joka kuvitteli pääsevänsä johtavaksi Keituri Soteen ?
On se kumma kun enää ei esimiehiä kunnioiteta, vaan vaaditaan eroa jos ei satu miellyttämään. Ei taida olla enää potilaiden hoito lääkärien tärkein tehtävä vaan omaan napaansa tuijottaminen ?
Siitä vaan irtisanoutumaan, kyllä lääkäreitä löytyy, keikkalääkärit ovat hyviä ja uusia kyllä tulee kun entisistä paskantärkeistä eroon päästään.

46

2780

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mengele.pomona

      Ja sinähän tietysti tunnet taustat ja yksityiskohdat kuin omat taskut ????

      • hjklmn

        valaise toki meitä muitakin kun tunnut olevan asiantuntija


    • Tosityperää

      Luin jutun joo, ompa kamalaa että tietotekniikan aikakaudella sähköpostin käyttö on raskauttava syy ja pomo pitää potkia pois :))))

    • Sotesoppa

      Kyllä koko Keiturin sote on ihan farssi.Saatan putkifirman pomot ja maajussit pyörittää terveystoimea.....Onneksi pääsin itse jaloista pois toiseen kuntaan....onnea Virrat/Ruovesi....

    • Ainatyössä

      Mää voin ruveta hoitamaan sairaslomien kirjoittelut,saatana jatkuvasti tk.n ja kaupunginväestä 1/3 osa sairaslomalla.

      • Simony

        Niin, sairaspoissaolot kertovat suoraan, miten työpaikalla voidaan.
        Johtoporras on susihuono, jos alaisista kolmannes on saikulla.

        Pari tapausta voi olla sattuman oikku, mutta mitä jos seitsemän lääkärinvirkaa möllöttää avoinna?
        Ai tulijoita on?
        Onko?
        Pysyykö virassa, vai lähtikö hetikohta karkuun??


    • MrDoctor

      kumman hiljaa toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja!? heidänhän asioista pitäisi tiedottaa, jos jotain on tiedotettavana! ---eikä paeta todellisuutta---

    • perinnekylänasukas

      hiljasia juu, mut eikö tää oo sitä kuuluisaa centrumilaista politiikkaa. Toitotetaan täysillä ensin et hyvä itea ja sitten kun alkavat haaveet kaatumaan, niin ollaan hiljaa ettei heitä syytettäs. Perinteet säilyy,valitettavasti

    • keskusteleva

      Moni asia Virroilla on vaikeaa, tulehtunut ilmapiiri esimerkiksi, avoimuus on tipotiessään. Töihin pitäisi valita sitoutuneita ja päteviä ihmisiä, puoluekannasta viis. Lääkäreille ja hoitajille kunnon palkka, hyvä ja keskusteleva ilmapiiri. Ja mahdollisimman suuri tuki kuntalaisilta. Yhteen hiileen kun puhalletaan ja kunnioitetaan työtoveria ja asiakkaita, niin hyvä tulee täällä erämaapitäjässä ja myöskin naapuripitäjässä.

    • Sokkairti-sote

      Ennen Keiturin Soten aloittamista Virroilla ja Ruovedellä oli vastuulääkärit neuvolassa ja vanhustenhuollossa. Kirjelmässä ihmetellään, että vastaava lääkäri on siirtämässä neuvolalääkärien toiminnan gynekologille, joka ottaa vastaan iltaisin ja viikonloppuisin.

      Pellinen itse vastaa kritiikkiin toteamalla, että mitään konfliktia ei ole olemassa.

      – Minulla ei ole sellaisesta tietoa. Asiat on käsitelty kahdessa kokouksessa. Radiologipalvelukin on vihdoin kunnossa, ostopalveluna Cityterveydestä, Pellinen toteaa.

      Virtain kaupunginjohtaja ja Keiturin Soten toimitusjohtaja Vesa Haapamäki vastaa että palvelutuotanto on sujunut ilman isoja yllätyksiä.

      – En tunnista ongelmaa, kukaan ei ole irtisanoutunut, hän sanoo.

      AAMULEHDEN JUTTU 24.5.2016 lue verkossa otsikko Virrat lääkärit irtisanoutuu

    • Kun-pää-lyö-tyhjää

      TIKKANEN

      Yhtiön hallitusjäsen Pentti Tikkanen (kok) huomauttaa, että provosoituneista lääkäreistä yksi on hoitovapaalla, toinen jäi äitiyslomalle ja kolmas on ainoastaan kahtena päivänä viikosta Virroilla töissä.

      – Olemme yrittäneet sovintoa turhaan. Uhkaamalla hän tai me, asiat eivät etene. No, eihän sähköposteilla johdeta muutoksessa, ajatukset pitää myydä kasvotusten. Toimivalla johdolla ei ole ollut riittävää ymmärrystä johtamisesta. Mutta, jos on paha olla, mikseivät ota lopputiliä? Uskon, että meillä on lääkärit syksyllä. Ainoa oikea muutos on, että Ruoveden lääkärille siirrettiin vuodeosastot, toiselle vanhainkodit, Tikkanen sanoo.

    • Nähkäääääää

      Tuohon ikään mennessä - luulisi johtamista osaavan. Johtajalääkärin "lähipiiriin"kuuluu muutama RAKKIKOIRA (hoitaja)(kantelija). Eräänä päivänä nämä alkoi tiputella muille hoitajille pahoja sanoja. Vuoto on paikallistettu! Hoitajia usein moititaan peseroihin puhiseviksi, mutta rakkikoirat hakkuvat kollegahoitajat ihan tuosta vaan. Pahenevaa showta! Mikään ei ole niin toivottoman tarpeeton kuin lääkärille kaikesta kanteleva kollegahoitaja.

    • Tuhkana

      24 keskustelu RUOVESI kohdassa

      Ruoveden kunnan päättäjät ovat jättäneet kaiken Sote-johtamisen Virtain kaupunginjohtajalle ja kaupunginhallitukselle. Sama virhe tehtiin Mäntän kanssa. Oltiin silloin Suomen ainut terveyskeskus joka oli erikoissairaanhoidon johdettavana. Seuraus: lääkäreitä ei ollut,johtaminen oli erittäin huonoa, rahasta ei kukaan tiedä mihinkä se meni. Hoitajien ammattitaito piti "putiikin" pystyssä, niin vanhustyössä kuin tk:ssa. Sama tilanne taas ja vielä huonompi, ei ymmärretä että ilman vakilääkäreitä homma ei toimi ja nyt hoitajiakin on vähemmän. Ja vielä väsyneempiä ja vanhempia. Henkilöstöhallinnon osaamattomuutta kuvastaa hyvin: emme tunnista ongelmaa. Kohta ollaan paitsi maan ainoa kunnan sote-yhtiö myös maankuulu surkea SOTE-yritelmä. Taas. Hävettää taas.

      Lainataan lisää:

      "Yhtiön hallitusjäsen Pentti Tikkanen (kok) huomauttaa, että provosoituneista lääkäreistä yksi on hoitovapaalla, toinen jäi äitiyslomalle ja kolmas on ainoastaan kahtena päivänä viikosta Virroilla töissä.

      – Olemme yrittäneet sovintoa turhaan. Uhkaamalla hän tai me, asiat eivät etene. No, eihän sähköposteilla johdeta muutoksessa, ajatukset pitää myydä kasvotusten. Toimivalla johdolla ei ole ollut riittävää ymmärrystä johtamisesta. Mutta, jos on paha olla, mikseivät ota lopputiliä? Uskon, että meillä on lääkärit syksyllä. Ainoa oikea muutos on, että Ruoveden lääkärille siirrettiin vuodeosastot, toiselle vanhainkodit, Tikkanen sanoo."

      Tuolla "oikealla"muutoksella meiltä Ruovesiläisiltä vietiin lääkärit. Kuntalaisia on petetty pahemman kerran. Kunnanjohtaja Kyrönviidan pitäisi olla neuvottelemassa ja pitämässä kuntalaisten puolia. Hän katsoi tärkeämmäksi matkustaa elinkeinoelämän päiville Helsinkiin.


      Lainataan lisää RUOVESI kohdasta AIHE SAMA

      Huono johtaminen Ruovedelläkin jatkuu. Kyrönviita ei edes tiennyt kuntalaisten ongelmista lääkäriin pääsemisestä, vasta kun R-lehti kirjoitti asiasta. Mitä kunnanjohtaja on tehnyt asian eteen? Kuinka monet hyvät lääkärit ovat jo lähteneet Ruovedeltä. Keiturin sote on tuonut edelleen heikennyksiä Ruoveden lääkäripulaan.

    • Puutunutperse

      Nyt ahistaa kun virtain ja ruoveden tk.ssa joudutaan töihin. Hyvä Tikkanen ja muut osaajat.
      Hoitajat ja lääkärit ryhtiä. Kyllä meitä hoidettavia piisaa.
      Tuun hakeen huomenna saikkua.

    • aspiriinia

      ilmankos tarvitaan niin paljon hoitsuja ja lääkäreitä, kun kaupungin oma väki on jatkuvasti hakemas saikkua

    • jäkä.jäkä

      Valtion ja kuntien alojen muihin nähden huomattavasti suuremmat sairauspoissaolot johtuvat kurin puutteesta. Asenne työn tekemiseen ja oman työpaikan arvostamiseen on heikompi kuin yksityissektorilla, ja tämä näkyy. Olen alkuperäisen kirjoittajan kanssa samoilla linjoilla, meillä näkyy yleinen vastahankaisuus auktoriteetteja kohtaan. Esimiestä ei kunnioiteta, työnantajaa ei kunnioiteta, maan tasolla hallitusta ei kunnioiteta. Tuntuu että tietty rettelöväki on ottanut vallan itselleen, onnettomin seurauksin. Täysin unohtaen; kellä valta, sillä vastuu. Kuten tuli, hyvä renki mutta huono isäntä. Erityisen vastenmieliseltä tuntuu tämän porukan kielen käyttö, erityisesti somessa mutta myös lehtien palstoilla.

      • Oothullu

        Väitätkö ,että hallitusta tulis kunnioittaa
        Suurimmat valehtelijat ja huijarit.


    • Puujaputkellekiitos

      Nyt ne lääkärit sit otti ja lähti!!

      • Tipstops

        No niinhän pitikin lähteä jos kerran lupaa, pitää olla sanojensa takana. Toisaalta, olis ne joskus kuitenkin lähteneet. Toivottavasti heidän uudet työnantajat huomioivat mistä syystä lähtivät että osaavat varoa barrikaadeille nousua heidän taholtaan jos ei satu miellyttämään johtaminen.


      • Varjedag
        Tipstops kirjoitti:

        No niinhän pitikin lähteä jos kerran lupaa, pitää olla sanojensa takana. Toisaalta, olis ne joskus kuitenkin lähteneet. Toivottavasti heidän uudet työnantajat huomioivat mistä syystä lähtivät että osaavat varoa barrikaadeille nousua heidän taholtaan jos ei satu miellyttämään johtaminen.

        Yleisesti kun johtaja ei arvosta alaisiaan eikä heidän ammattitaitoaan ollaan umpikujassa. Onko kritiikki vastustamista? Savustetaanko arvostelijat pois? Voiko joku pitää itseään muita parempana? Ylimielidyys taitaa olla vallassa, vai onko? Kunnellaanko ? Onko homma hallussa?


      • EiNaurataEi

        Harva lääkäri on kykenevä oikeasti toimimaan esimiehenä ja johtamaan yhtään mitään yhteisöä, hehän ovat kouluttautuneet aivan toisenlaisiin tehtäviin, ja luultavasti syystä. Soppaan lisätään joukko päättäjiä, joiden käsitys johtamisesta on sama kuin pompottelu ja oman edun tavoittelu, lisättynä tarpeella julkisesti nöyryyttää sellaisia jotka eivät miellytä. Sitten vielä kunnanjohtaja josta ei löydy todellista ryhtiä/uskallusta. Tuosta kaikesta syntyy kestämätön yhtälö. Ei tuollaisessa ympäristössä voi olla lojaali ja arvostaa "autkoriteettejä" vaikka haluaisi. Ei ole mitään arvostettavaa.

        Neljä irtisanoutunutta lääkäriä seitsemästä ei ole mitään "kiukuttelua", vaan merkki siitä jotakin on pahasti pielessä, todella pahasti. Kun tuohon lisää Virtain kaupungin johtavien virkamiesten joukkopaon, niin kyllä kunnassa täytyy olla jokin todella mätä kohta. Valitettavasti tuollaisessa tilanteessa löytyy yleensä vain niitä jotka eivät koskaan eikä missään tilanteessa kykene katsomaan peiliin, syyttävät vain isoon ääneen muita ja ovat entistä ylimielisempiä. Sitten niitä jotka eivät uskalla/jaksa lähteä tekemään asioille mitään koska saisivat vain kasan sontaa niskaansa.

        Virrat tarvitsee todellakin apua sellaisilta ihmisiltä joilla on ammattimainen ote asioihin, ei mitään henk. koht. säätöä. Ihmisiä jotka ovat nähneet vähän isompiakin hiekkalaatikoita ja osaavat asettaa asiat mittasuhteisiin. Ihmisiä joilla on ajantasainen osaaminen muutosjohtamisesta, ja johtamisesta yleensä.


    • Jujuna

      Tänään sen kuulla sain! Lääkärit lähti! Ruoveden Kokoomuksen kirjoitus Suomenselän sanomissa on ASIAA. Kiitos myös Siv-Sisko Söderlund, ystäväni kirjoitus johtamisesta on rautaisa.

    • apoteek

      "kun johtaja ei arvosta" , erittäin hyvin sanottu. Johtaja totes kumminkin kuin maanviljelijä, että sillä sipuli ! Mistähän lie hänen suuhunsa tullut tuo sanonta....

    • consultingmanager

      Kiitoksia kaikille asiantuntijoille, jotka äänestivät Pihlajalinnaa vastaan... tulkaa nyt esiin ja puolustakaa firmaanne !!

    • keskusteleva

      Johtaja sanoi paikallislehdessä jotenkin näin, että ei tulisi turhia lähetteitä erikoissairaanhoitoon. Voiko maallikko kävellä lääkärien yli ja ottaa tälläisen kannan julkisesti kustannussyistä. Minusta ei kyllä herätä luottamusta tälläinen lausunto täällä erämaapitäjässä. Pitkät on täällä matkat sairaanhoitoon.

    • Toraa

      netissä aamulehti 2016/6/7

      Virtain ja Ruoveden sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavan Keiturin Sote Oy:n kriisi syvenee. Seitsemästä virkalääkäristä neljäs irtisanoutui tiistaiaamuna, nyt toinen Ruoveden lääkäreistä. Muut kolme jättivät eroanomuksensa pari viikkoa sitten, he olivat virkalääkäreinä Virroilla.

      Ruoveden kunnanhallitus päätti maanantai-iltana lähettää tiukkasävyisen kirjeen Virtain kunnanhallitukselle ja perusturvalautakunnalle. Se toteaa, että yhteistoiminta-alueella lääkäritoiminta on kriisiytynyt. Ruovesi huomauttaa myös, että Ruoveden terveyskeskuksen kahden virkalääkärin työpanosta on merkittävästi siirretty koko toiminta-alueen käyttöön. Korvaavaa lääkäripalvelua ole tullut tilalle.

      Ruoveden valtuustoa johtava Marko Kivi (kok.) toteaa, että nyt olisi syytä laittaa Keiturin Sote Oy jäihin ja liittyä yhteistoimintaan ympäröivien yksiköiden kanssa. Kuntakaksikon pitää kuitenkin pystyä jatkamaan yhteisymmärryksessä, Ruoveden alueesta eroamisessa ei olisi järkeä.

      – Se olisi nopein ratkaisu. Nyt pitää uskaltaa, sillä kuntien yhteisyhtiö on tekemässä Ähtäriin aluesairaalaa. Se on kuntakaksikollemme hyvien kulkuyhteyksien päässä. Nyt pitää ajatella, mikä on kuntalaisten etu, Kivi miettii.

      – On ongelma, jos yhtiön johto kieltää ongelman, eikä neuvottele. Pelkona on, että Ruovesi menettää toisenkin virkalääkärinsä syksyllä.

    • Pihlajalinna.on.pop

      Tervemenoa vastuunpakenijat! Pian loppuu kunnalliset työpaikat ja sitten on pakko mennä yksityiselle. Heh, kuinkahan pärjäävät kun siellä on pakko totella esimiestään ja ylempäänsä. Taitaa olla yleinen vaiva näillä kuntien ja kaupunkien lääkäreillä, sama vaiva tarttunut eräihin sairaanhoitajiinkin. Ja se on kykenemättömyys nöyryyteen ja esivallan kunnioittamiseen.

      • WelcomeToTheJungle

        "Nöyryys","esivallan kunnioitus", "pakko totella ylempäänsä"....tervemenoa Pohjois-Koreaa, siellä tuollaisille termeille ja ajattelulle on vielä sijaa.

        Jos tällainen ajattelutapa on Virroilla yleistäkin, niin en enää ihmettele että kunnan työntekijät häipyvät yksi toisensa jälkeen. Tooodella noloa Virtain kunnalle tuollainen meno, sitä on jatkunut jo vuosia, eikä näköjään loppua näy.


    • Ainatyössö

      Taitaa olla kunnan työntekijöille ja lääkäreille outoo kun joutuu töihin.
      Hävetkää laiskat.

    • lopahdus

      Ketkä kunnanhallituksessa ovat vastuussa näistä virtojen kuuluisista jatkuvista töppäilyistä ja ylimielisestä käytöksestä?
      Nimiä nyt tiskiin sitten kiitos niin haetaan tervaa ja höyheniä kiikutamme sitten parrulla vaikka naapurikunnan rajalle tällaiset kunnan syöpä tyypit.

    • Kankkula

      Kaupunginvaltuusto äänesti aikoinaan siitä, pitäisikö terveyspalveluista pyytää tarjousta myös muualta esim. Pihlajalinnalta. Keskusta ja demarit "voittivat" ja sen takia tarjouksia ei pyydetty. Seurauksena laitettiin pikaisesti pystyyn Keiturin sote ja toimitusjohtajaksi nimettiin kaupunginjohtaja. Onko tämä hyvän hallintotavan mukaista toimintaa?

    • äänestystulos

      Kiitos keskusta, kiitos demarit ! olette hyviä, mutta missä lajissa ? ette ainakaan oman kaupungin edun etsimisessä.

    • Menkäähän.kortistoon

      Keskustan ja demarien valtuutetut ovat tehneet päätöksensä valtavan paineen ja painostuksen alaisina. Tämä painostus on lähtöisin terveyskeskusten ammattiyhdistysväen ja tietyn rettelöväen taholta. Tämä porukka teki selväksi että mitään sortaja-Pihlajalinnoja ei kaivata. Nyt sama porukka änkyröi Keituria kohtaan, ja tuntuu että ihan silkasta tappelun halusta. Osalla työntekijöistä on siis suuria vaikeuksia sopeutua uuteen työnantajaansa...

    • Ainatyössä

      Joo sitä joutuu pian tekeen töitä,ei kerkee istuu kahvilla.

    • Saituli

      Kuuntelin valtuustossa uutta hyvinvointijohtajaa valittiin. Saadaan yksi lisää sotkemaan asiat heh,heh! Tutkikaanko taustat?

    • Tunkka

      Toivottavasti pysys terveenä ettei tarttis sekaantua tohon keituri sote soppaan.

    • Nikkineb

      Perussuomalaiset on kaiken takana,takinkääntäjät.
      Toivottavasti lentävät ulos.

      • einytsentäs

        Jaa kas vaan, alkaa vaalit lähestyä kun aletaan mollaamaan toisia puolueita. Eiköhän kaikki tiedä mikä taho tämän kaiken takana on,


    • vaalikone

      Kyllä sopankeittäjät ovat keskusta ja kokoomuksesta... vähän demaritkin hämmentäneet. Kevään kunnallisvaalit kertovat sitten kansan tuomion !

    • naapurisopu

      katso Ruovesi 24 kohtaa "lääkärit syyttävät huonosta johtamisesta ym"
      Ainakin 14.9.2016 kommentit Sdp liittyvää.

    • Pomelointia

      Mikä on toiselle luopumista, on toiselle uuden alkua. Ei pitään tarvinnut odottaa seuraavaa lähtijää. Hoitotyönjohtaja Päivi Virtanen ei ole enään töissä Keiturin Sotessa. Onko maailma tätä? Toki! Kukaan ei tiedä tarkkaan, miksi? Ei löydy nimeä enään Keiturin Soten sivulta!

    • Sottaista

      Virtain kaupunki / KeiturinSote ulkoistaa lääkäripalvelut kokonaan ...... uudelle firmalle. Ensin sanotiin kylmät hyvästit omille virkalääkäreille.

      Eipä ole suomenselän sanomissa ollut juttuja hyvästä lääkäritilanteessata ... "puskaradion" jutuista jos puolet on totta niin ei Virroilla tai sen paremmin Ruovedellä lääkäreitä ole ..... ja jos on niin ...... ei päteviä ..... no näitä juttuja vois kirjoittaa loputtomiin.

      • abdcefghijklmn

        Kuntalaisilta pantataan tietoa, todella ihmeellistä. Eikös nykypäivänä tiedottaminen ole juuri avoimuuden aakkosissa ensimmäisellä sijalla. Pettymykset ja epäonnistumisetkin on pystyttävä kertomaan. Tähän Virtain johto ei pysty.


    • vanhus

      Mielenterveyspotilaita ajetaan itsemurhiin kieltämällä heiltä jopa lakisääteinen sosiaalituva ja hoidot jos se maksaa kaupungille jotain. Hyvävelisysttemi toimii niin hyvin että virroista on kettynyt "hyvien ihmisten p-läpi eli tuhkaluukku"

    • ketkut

      Osa lääkäreistä olis tulos takaisin virroille, jos ketku soten hallitus vaihtuu, se on ehto! Kumpi on tärkeämpää, omat lääkärit vai muutama m..kku istumassa siellä ja pilaamassa kaiken. Kyllä ottaa aivoon, etteivät ymmärrä ite erota. Miettikää nyt ihmiset ketä äänestätte jatkossa!!!! Tietääkö kuntalaiset mitä kaikkea sotkua ilmassa, eivät tiedä, kun ei saa puhua!!!

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      92
      1703
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1330
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1118
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      105
      1118
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      956
    6. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      46
      905
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      891
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      850
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      773
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      758
    Aihe