Berner ilmoittaa tiistaina eronpyynnöstään

juurinytt

ministerin tehtävistä?

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) valtion edun mukaisesti, kun hän esti vuoden 2015 lopulla valtionyhtiö Finaviaa nostamasta vahingonkorvauskannetta Finavian vuosina 2009–2011 tekemistä johdannaiskaupoista. Niistä oli kertynyt tappiota 34 miljoonaa euroa, ja syyskuussa 2015 yhtiön silloinen hallitus päätti kanteen nostamisesta yhtiön entistä hallitusta ja eräitä yhtiön entisiä työntekijöitä vastaan.

Berner kielsi kanteen nostamisen. Finavian hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi arvosteli Berneriä ja erosi protestina tehtävästään. Kanneoikeus vanheni.

Bernerin jatkaminen ministerinä on hyvin vaikeaa – ellei jopa mahdotonta – jos VTV:n raportissa arvostellaan Berneriä voimakkaasti ja tämän toimien laillisuuden arvioiminen etenee tarkastusvaliokunnan päätöksellä perustuslakivaliokuntaan.

http://www.satakunnankansa.fi/kotimaa/kommentti-bernerin-lahto-saattaa-olla-lahella/

40

369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • demarienvihollno1

      ..Ihmettelinkin, mitä ruotsikkko, vähän muita fiksumipi, rikas, muija ryntää kepulaiseksi, tuohon idioottien porukkaan, ja ryhtyy ministeriksi!
      Ahaa, on salaliitossa mukana missä Finavianin mielettömät munaukset haudataan ja voitot kerätään sitten hissun kissun.
      Hallitus käsittämättömien pässien ja pyrkyreiden lauma! On porno kaupanpitäjää, alaston-saippua malli, joka ei tiedä että hänet on pantu yhtiön johtoon jolla vältetty verojen maksua.On hallintarekisterin pyrkyä, jopa valehtelemalla, että firmat saisivat vältellä verojen maksua. On ministeriä jotka eivät tiedä, että suomessa ei kaikki tienaa yli 2600euroa kuukaudessa. jne. kepulaisten ketku tarkoitus tuhota ammattiliitot ja huonontaa palkansaajan asemaa radikaalisti.

      Huh Huh , onneksi vaalit lähestyvät ja saamme viimeistään siellä lopettaa nämä hallitus puolueet...

      • pkmm20

        Demokratia ei toimi. EI TOIMI. Kansanedustajat pakotetaan puoluekurilla toimimaan kuin päätön kanalauma!!!
        Samanlaisia korruptoituneita rosvoja ovat kaikki.
        VAIN SITOVILLA KANSANÄÄNESTYKSILLÄ SAAADAAN PAHIMMAT TYHMYYDET/HUIJAUKSET POIS.
        -87% suomalaisista vastusti viime syksyn holtitonta maahanmuutt...tunkeutumista ja vielä RUOTSISTA.
        -75% suomalaisista vastustaa pakko-paska-ruotsia, silti sen opetusta kehtasivat jopa aikaistaa, nyt jo ala-asteella aloitetaan tuota pakko-paska hurrinpaskaa, täysin hukkaan menevää aikaa.
        -95% suomalaisista vastusti sähköverkkojen hullua myyntiä huijari-CARUNAlle.


      • salaiseksileimattu

        Kansanäänestyksillä ei päästä puusta pitkään, ellei mediaa saada tutkimaan ja uutisoimaan päättäjien tekemisiä pohjamutia myöten. Tällä hetkellä kaikki oleellinen on leimattu salaiseksi siten, että Ylekään ei pääse käsiksi tietoihin.


      • nummerouuno

        demarienvihollno1 = vajakki nro1


      • Kansanedustajiamukahah

        Vaalit lähestyvät juhuu ja sitten ollaan taas Sari Sairaanhoitajan parasta ystävää ja työväenpuoluetta ja demukka jakaa karkkia torin kulmalla ja on niin duunarin puolta, yksinkertainen kansa uskoo, ja uskoo vaikuttavansa johonkin. Menneet on menneitä, kuka niitä muistelemaan, tällä kertaa kaikki on ihan eri lailla tietenkin, kyllä nyt varmasti maailma muuttuu.

        Mitä se Churchill sanoikaan, että paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu tavan äänestäjän kanssa.


      • gsdfgdfgdsgf
        Kansanedustajiamukahah kirjoitti:

        Vaalit lähestyvät juhuu ja sitten ollaan taas Sari Sairaanhoitajan parasta ystävää ja työväenpuoluetta ja demukka jakaa karkkia torin kulmalla ja on niin duunarin puolta, yksinkertainen kansa uskoo, ja uskoo vaikuttavansa johonkin. Menneet on menneitä, kuka niitä muistelemaan, tällä kertaa kaikki on ihan eri lailla tietenkin, kyllä nyt varmasti maailma muuttuu.

        Mitä se Churchill sanoikaan, että paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu tavan äänestäjän kanssa.

        Otahan läkkkeesi!


      • SSSn.Moraaliviemäri

        "Berner ilmoittaa tiistaina eronpyynnöstään"


        Paskan marjat. Tämä SSS-täysporvarihallituksen EKokoomusmafia on niin härskin moraalitonta ettei valheiden, rikosten ym. jälkeenkään kukaan heistä eroa itse. Uskovat supernarsisteina olevansa lain yläpuolella. Tarvitaan tarpeeksi rohkeita ei porvarijäsenkirjoilla ja ideologialla varustettuja rehellisiä virkamiehiä aloittamaan tukimus ja oikeudelliset toimet heidän saamisekseen edesvastuuseen rötöksistään. Hyväveljet suojaavat mafiakavereitaan, joten pelote toiminnan lamauttamiseksi on suuri. Uskomatonta että oikeusvaltio Suomi on vajonnut näin alas kokomustan oikeistoporvaripolitiikan avulla.


      • ÄänestäHenkesiEdestä

        "Huh Huh , onneksi vaalit lähestyvät ja saamme viimeistään siellä lopettaa nämä hallitus puolueet..."

        Ei voi kun sanoa tavalliselle kansalle: Äänestäkää henkenne edestä!

        SSS-täysmustat porvarit äänestävät aina, ja tavallisen kansan jokainen äänestämättömyys laiskuuden, saamattomuuden ja kannanoton takia on ääni näille Suomensyöjille.

        En tiedä onko kokkareille annettu jo ikihallituspaikka koska Stubb ja hänen avustajansa lupasivat USA:n suurlähetystölle vievänsä Suomen Natoon, 2009 vuotaneiden Wikileaks-asiakirjojen mukaan , jos olisivat suurin puolue (vaaliavunpyyntö?). Ja olivathan he jo seuraavissa eduskuntavaaleissa 2011 suurin puolue, ja sen jälkeenkin yllättävän suuri tekijä ydinkannatukseensa (10-12%) ja ajamaansa rahavallan EKokoomusmafiapolitiikkaan nähden.


    • ksjdksjd

      Ainoa mahdollisuus, sipilän hallitus ei kestä jos ministeri joutuu oikeuteen. Mahtaa olla kivaa olla ministeriössä duunissa kun narsistin kulissit kaatuu.

    • kuorman

      bisnekset omien ja toisten välillä menee välillä sekaisin.

      • ksjdksjd

        kyllä yrittäjän pitäisi osata pitää omat ja julkiset rahat erossa.


    • 54jlk65

      demari puree aina, kun porvarin paljasta pintaa on vähänkin näkyvissä

    • 364jk5

      Onko Bernerillä jotain tekemistä noiden epäonnisten johdannaiskauppojen kanssa ? Valistakaa, please.

      • 45jkl5

        Lentokenttäyhtiö Finavian entistä rahoituspäällikköä ja varatoimitusjohtajaa epäillään rikoksesta johdannaissopimuksissa.

        Poliisi tiedotti perjantaina, että esitutkinnan perusteella on syytä epäillä asiassa tapahtuneen rikos. Asia siirtyy poliisin mukaan seuraavaksi syyteharkintaan.

        Finavia teki asiamiehen välityksellä tutkintapyynnön Itä-Uudenmaan poliisilaitokselle viime syksynä. Tutkintapyynnössä Finavia pyysi poliisia tutkimaan, ovatko entinen rahoituspäällikkö ja varatoimitusjohtaja syyllistyneet rikokseen ryhtyessään yhtiön ohjeiden vastaisiin johdannaissopimuksiin vuosina 2009 -2011.

        Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen talousrikostutkinta on suorittanut esitutkinnan tutkintapyynnön perusteella rikosnimikkeellä luottamusaseman väärinkäyttö. Esitutkinnassa on kuultu neljää Finavian palveluksessa ollutta henkilöä epäiltynä rikokseen.

        Esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että entinen rahoituspäällikkö ja varatoimitusjohtaja ovat syyllistyneet rikokseen ryhtyessään johdannaissopimuksiin.

        Finavian sisäisten ohjeiden mukaan johdannaissopimuksia on voitu käyttää suojautuakseen lainojen korkomuutokselta suurten investointeja varten otettujen lainojen takia. Suojaustarkoituksessa on voitu käyttää vähäisen riskin sisältäviä tavanomaisia koronvaihtosopimuksia suojautuakseen korkoriskiltä.

        Poliisin mukaan nyt epäillään, että johdannaissopimuksilla ei ole toimineet suojaavina. Lisäksi epäillään, että tutkinnan kohteena olevat 14 sopimusta ovat olleet strukturoituja monimutkaisia johdannaisia, jotka ovat sisältäneet merkittävän riskin.

        Lähde: Kauppalehti


      • HyväVeli-toimintaa

        Berner siis torppasi ensimmäisellä kerralla tutkimusvaatimuksen, jolloin mahdolliset rikokset ehtivät vanhentua, joten jos joku onkin toiminut lain vastaisesti, niin enää siitä ei voida syyttää.
        Onhan sellainen nyt mitä tyypillisintä HyväVeli-toimintaa.


      • 54j64
        HyväVeli-toimintaa kirjoitti:

        Berner siis torppasi ensimmäisellä kerralla tutkimusvaatimuksen, jolloin mahdolliset rikokset ehtivät vanhentua, joten jos joku onkin toiminut lain vastaisesti, niin enää siitä ei voida syyttää.
        Onhan sellainen nyt mitä tyypillisintä HyväVeli-toimintaa.

        Voi se olla ihan vaan tehokkuuttakin. Resurssienkäytön järkeistämistä.


      • Valtakunnanoikeuteen2016

        Tuo oksettava ämmä, huijari, rosvo, lahjottu paskiainen on erotettava ja laitettava valtakunnanoikeuteen!!!
        Persereikä-Berner on laitettava maksamaan ottamansa lahjukset kolminkertaisina takaisin!!!


    • talvivaari

      Talvivaaran kupru on monta kymmentä kertaa suurempi. Siellä olisi tutkimista.

      • t.v

        Kepun perälauta vuotaa ja koko Kainuu pilaantuu.


      • Eiliikaaväärinkäytöksiä

        yhtä aikaa tutkimusten alle
        Meinaatko, että tutkitaan vain joko tai, eli ei liikaa poliittisia kupruja yhtä aikaa kansan silmien alle?


    • juho.siipelä

      Berner on koko nykyhallituksen ainut pätevä ministeri.

      • Einäymitenkään

        Niin, olet siis sitä mieltä, että rautatiet tai suuri osa niistä voidaan mainiosti yksityistää ja moottori- ja valtateiden käyttö saattaa maksulliseksi?
        Laivaväylien käytöstä voidaan alkaa veloittaa veneilijöitä.
        Voidaan ryhtyä rakentamaan sellaista automatiikkaa, joka tunnistaa pääteiden ja väylien käytön ja käyttäjät, jotta voidaan laskuttaa?
        Mielestäni mitään näin älytöntä ei ole kuultu milloinkaan aikaisemmin. Mistä sen Bernerin pätevyyden näkee? Ei ainakaan tekemisistä ja mielipiteistä.
        Jos tosiaan Berner on koko nykyhallituksen ainut pätevä ministeri, niin meitä johtavat idiootit.


    • toimeen

      ainakaan viellä asija ole polisointunut lähinnä kyse on luottamus pulasta.

    • koirat.haukkuu

      -Bernerin Finavia-toiminnan kohdalla näyttää tosin vahvasti siltä, että veronmaksajien etu ei mennyt jonkun toisen edun edelle.

      Ajojahdista tässä on kyse. Demarit ja kaunaiset kepulaiset eivät voi sietää pätevää naista ministerinä.

      • Pätevyysonsuhteellista

        Missä on se pätevä nainen?
        Ei ole näkynyt. Jos esiintyy takkipuvussa ja puhuu hitaasti ja selväsanaisesti, niin se ei välttämättä tarkoita, että olisi ammatillisesti pätevä.


    • 54j64

      Entä, jos johdannaiskaupat olisivat onnistuneet ja voittoa vaikkapa 34 miljoonaa. Kenen "ansio".

      • Olisikopitänyttutkia

        Kysymys ei mole siitä, miten kaupat onnistuivat, vaan siitä, olisiko pitänyt tutkia mahdolliset väärinkäytökset vai ei. Nyt ei tutkittu.


    • Äijiäpännii

      Hän on ihan hyvä ministeri. Saanut jotain aikaiseksikin. Jostain syystä ihmisiä edelleen pännii naisministerit. Hautalakin joutui eromaan ihan turhaan. Jäättenmäkikin joutui lähtemään samoin Kevan joku nainen, kun se ajeli vanhalla avoautolla, se harmitti ihmisiä ( samaan aikaan Keva teki mahtavaa tulosta) . Aina on naisten kimpussa oltu ja käyty kimppuun heti kun siihen on tilaisuus.

      • muistaakseni

        Tehokkaasti on toiminut kepuministeriksi.

        Esim. Sika-Liisa ei ole koskaan ajnut mitään muuta kuin sikalanomistajien asiaa eduskunnassa.


    • Suomimyytyy

      Tämä ulkomaanelävä, Berner, sai Suomen kansalaisuuden ennätysajassa.

      Seuraavana päivänä aamutuimaan uutisoitiin Bernerin pyrkivän eduskuntaan keskustan listoilta. Sipilä nosti tämän henkilön suoraan ministeriksi.

      Koko kuvio alkaa pikkuhiljaa aueta kansalaisille.

      Pikavauhtia Suomen kansalaisuus, ehdolle eduskuntaan, pääomapiirit äänestysuurnille, valinta edustajaksi, nimitys ministeriksi…ja sitten…Suuri Puhallus !

      Ministeri Bernerin jäljiltä valtio, kansalaiset/veronmaksajat tulevat menettämään kansallisomaisuutensa kunhan vaalikausi on saatu päätökseen.

      VR myyty, Finnair myyty, metsät myyty, pohjavedet myyty, tieverkosto myyty, terveydenhoito myyty, myyty, myyty, myyty..loputon lista kansallisomaisuutta, myyty !

      • Lapsetjalastenlapset

        Mitäs lapset, lastenlapset jne. jne. sitten myyvät kun kaikki on jo myyty?
        Eikös lapsista pidetäkään huolta?


      • tortunpääntie

        Kyllä bärneri omista lapsistaan pitää huolta, jossain haastattelussa sanoi ajattelevansa ensisijaisesti heitä kun ihmeteltiin isoja asuntolainoja. uskoo vain kiinteään omaisuuteen, kuulemma. Kiinteeää on tiet, rautatiet, infra. Kyllä siinä namia riittää bärnerin lapsille ja lapsenlapsille.


    • ryminällä

      vaikka markkina tatoudessa eletääkin niin valtion osuuksien viikate leikkuu pistää huonosti silmään.

    • PoliittinenMädännäisyys

      Ulkomaan poliitikot katsovat kateudesta soikeena Suomen poliitikkojen touhuja ja lammaskansan jatkuvasti hiljaisena myöntämää vastuuvapautta rötöksistään.
      Muualla Euroopassa moiset mulukkuämmät olisi uitettu tervassa ja höyhenissä jo aikoja sitten.
      Ai, että mitenkä niin ämmät?
      No, kuuluuhan tämä Veikkauksen rahojen"matuhymistelijä" myös vahvasti samaan luopiojoukkoon:
      http://hs12.snstatic.fi/webkuva/taysi/700/1462156787470?ts=74

    • Demokraattisissa maissa,ministerit eroavat itse,kun käry käy.
      Toisin on suomessa.Vain kerran on ministeri itse eronnut suomessa,kun on palanut kähminnöistään.Suvi Linden on poikkeustapaus erosi itse,colf kerhonsa suosimisen jälkeen.

    • maalaisliittoon-hän

      Kannattaisi miettiä miten Berneri toimi aikaisemmin ja miksi hänelle ihan vieraaseen keskusta ryhmään hyppääminen merkitsi.Ministeriksi heti ja tietrullalle.Meikät ovat tiet jo maksaneet moneen kertaan.Siis meille tavallisille suomalaisille on oksennuttavaa edes vihjaista tie maksuista.Muualta tuleville toivottavaa.Bernerin tököttää väärällä pallilla.Nähtävästi ei ymmärrä mistään näistä laajoista asioista joita on istutettu ministeriksi.Joku muu käyttää hyväkseen.Ja katoaa heti kun asiat ovat sekaisin ja hyväveljet hoidettu.

    • Potkut22

      Pöpilä ja huijari-Berner .....muka KEPUlaisia.
      Noilla huijareilla, vain omaa etua ajavilla ahneilla paskiaisilla ei ole mitään tekemistä Suomen Keskustan kanssa.
      Puoluekokous koolle heti. Molemmille kusipäille potkut Suomen Keskustasta.
      Muuten tulee valtava kannatuksen romahdus vaaleissa.

    • SSSnMoraaliviemäri

      "Berner ilmoittaa tiistaina eronpyynnöstään"

      Paskan marjat. Tämä SSS-täysporvarihallituksen EKokoomusmafia on niin härskin moraalitonta ettei valheiden, rikosten ym. jälkeenkään kukaan heistä eroa itse. Uskovat supernarsisteina olevansa lain yläpuolella. Tarvitaan tarpeeksi rohkeita ei porvarijäsenkirjoilla ja ideologialla varustettuja rehellisiä virkamiehiä aloittamaan tukimus ja oikeudelliset toimet heidän saamisekseen edesvastuuseen rötöksistään. Hyväveljet suojaavat mafiakavereitaan, joten pelote toiminnan lamauttamiseksi on suuri. Uskomatonta että oikeusvaltio Suomi on vajonnut näin alas kokomustan oikeistoporvaripolitiikan avulla.

      • paskatvallilankankaat

        Sietäis lähtee hallituksesta.
        Sipilä vaan narisee, että Vallilan akalle on häneltä täysi luottamus. Saisi Sipiläkin lähteä saman tien, koska luottaa tuohon akkaan tai paremminkin palvoo sitä.


    • pööppp

      ..jalasmökki.kepulaisethan eivät eroa! Kepulaisten idolli Kekkonen oli KGB:n agentti, päästi 500 tuhatta suomalaista ruotsiin ja ei muuta kun sama äijä aina vaan uudestaan presidentiksi.....kepussa halveksitaan eroamista..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      192
      4622
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      122
      2883
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      137
      2294
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      332
      2290
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1962
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1536
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      114
      1451
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      32
      1370
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1200
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe