KAIKKI KELIAAKIKOT!!!!!

keliakiakyselijä

Millaisia oireita teillä tulee/tuli kun söitte jotain epäsopivaa? Milloin oireet ilmentyi (siis heti syömisen jälkeen, tunnin päästä, 5h päästä, seuraavana päivänä jne...)
Ja kuinka pitkän ajan jälkeen (kun et ollut syönyt vehnää,ohraa ruista) oireet katosivat?

5

202

  Vastaukset

  • Minulla kuoriutuu nahka peräaukon ympäriltä,ja alapää kutisee niin että meinaa hulluksi tulla!Käytän kuurina silloin lääkärin määräämää kortisonivoidetta.

  • Oireet ovat todella yksilöllisiä,joten mitään yhtenevää oirelistaa ei voi antaa.

   Jopa 100 000 keliaakikkoa on vielä diagnosoimatta, kun ihmiset vaan tottuu epämääräisiin oireisiinsa eivätkä hae apua.

   No se apua yleislääkäriltä on hyvin huono ja sen takia todennäköisesti meillä on paljon sairaita ihmsiä,jotka syövät väärin.

   Jopa masennus voi olla keliakin aiheuttamaa.

   Serotoniinista jopa 95% syntyy suolistossa, joten aivojen hoitaminen alkaa suoliston hyvinvoinnista. Aivoissa on lymfasuonia myös. Vääränlainen bakteerikanta suolistossa häiritsee välittäjäaineiden muodostusta ja aiheuttaa monenlaisia ongelmia aivojen toimintaan ja samoin yliaktivoi immuunipuolustusta, joka on esim. diabeteksen, astman ja reuman taustalla.

  • Keliaakikon ei koskaan pitäisi syödä gluteiinia. Yhdellä syömisellä voi tuhota monen vuodenkin työn. Oireet kai yleensä palaavat sellaisina, joiden takia aikanaan on hakeutunut hoitoon. Eivät välttämättä heti yhtä voimakkaina.

   Minusta on mielenkiintoista tuo serotoniini asia. Se on minulle uutta.
   Äidilleni on todettu hyväksi gluteiiniton ruokavalio, vaikka hänellä ei tutkimusten mukaan ole keliakiaa. Syyt ovat olleet fyysiset, mutta olisiko psyykkiselläkin puolella tilanne muuttunut.

  • Söin epähuomiossa geisha. -konvehteja illalla,ja koko yön pieretti ,ja seuraavana päivänä piti käydä kolmesti kakalla..vatsa ei ollut kuralla kuitenkaan.

   • Äläkä syökkään vaikka tekisi mielesi. Itsekkin olen joutunut tai olen siinä elämän tilantaassa että itsellänikään ei sovi rui - ohra letutkaan, normaali maitokaan ei käy, normaalit pullatkin olen joutunut jättämään pois. Karkit jäävät kaupan hyllylle, perunalastu yms. olen joutunut luopumaan näistä herkuista niitä tulee vatsa löysäksi, sitten ruisleivästä tulee ripuliuloste. Lihaliemikuutiosta tulee vatsa kipeäksi. Niistä seuraa ripulia.

    Sunnuntaina 5 päivää sitten sain voimakkaan oksennuskohtauksen syötyäni,
    ohra - ruislettuja.
    Keskiviikkona söin ruisleipää illalla seuraavan päöivä aamuna eli eilen ripulia eli mustaa haiseva uloste.
    Vatsa oli kipeä.
    Transminaasi arvoni ovat 0.9ml/l/min. Normaali arvo on <0.9ml/l/min. eli,
    normaali arvo on: 0.3ml/l/min.
    Minun transminaasi viitearvo: yli 0.7ml/l/min. eli hieman koholla
    0.3 ml/l/min normaali arvo ja kun se on noussut 0.7ml/l/min. viitearvoon: 0.9ml/L./min. Onko se keliakiaa? Hemokgolopiini arvo on 137 kun sen pitäisi olla 145.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vastaamoon tehty ehkä kaksi tietomurtoa - kertoo Yle.

   https://yle.fi/uutiset/3-11612331 Tietoa tihkutetaan tipoittain. Uutta katastrofia pukkaa Vastaamon osalta. Eiliseen asti kyse oli vain yhdestä hakker
   Maailman menoa
   319
   4779
  2. Vastaamon omistajat miljonäärejä

   https://www.iltalehti.fi/talous/a/3c760edc-f921-4bd9-8d2c-622719ab8e2e Yksityinen firma, josta myytiin iso siivu pääomasijoittajille. Ahneusko ajoi
   Maailman menoa
   114
   3186
  3. Laittoko Stefan instan yksityiseksi

   Stefanin insta yksityinen
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   2897
  4. Autoilun päästöt

   Hallituksen tavoitteena on puolittaa liikenteen päästöt vuoteen 2030 mennessä https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006698934.html Liikenteen päästöt ei
   Maailman menoa
   366
   1425