Suomella pitäisi olla kaksivaluutta järjestelmä

IdeaMies

Euroopan yhteisvaluutta on siitä paska idea että se tuottaa positiivisia tuloksia vain talouksille jotka tuottavat paljon vientiä ulkomaille. Maat jotka pystyvät kilpailemaan viennistä keskenään toimivat mainiosti, mutta eurosta kärsivät pienemmät maat, syrjäisemmat maat, kuten Suomi, koska suomella ei ole samansuuruista vientiä verrattaessa esimerkiksi Saksaan.

Suomessa, sekä kaikissa muissakin maissa, tulisi olla 2 valuutta järjestelmä. Ensimmäinen valuutta, kotimaan valuutta olisi kotimaan talouden vakauttaja, jota jokainen kotimaan valtio kontrolloi, näin siis voisi vapaasti printtailla rahaa, tuottaa palveluita yms teollisuutta kotimaahan.

Konversiovero kotimaan ja ulkomaanrahan välissä olisi oltava aina suurempi siirryttäessä ulkomaan valuuttaan, samalla tulisi myös kansalaisille jakaa tuota ulkomaanvaluuttaa palkan mukana, esim Henkka saisi 2500 euron sijaan 2000 markkaa ja 500 euroa. Jos Henkka haluaa vaihtaa markkoja euroiksi ostaakseen ulkomaalaisia tuotteita tulisi Henkan maksaa valtiolle 50% markoista euroon. Näin valtio voisi saada rahaa konversioverosta ja käyttää sitä tukemaan kotimaisia yrityksiä ja niiden kilpailua ulkomaalaisia yrityksiä vastaan.

Asiasta lisää
https://tuukkalampela.wordpress.com/2015/02/05/suomen-markka-euron-rinnalle/

http://yle.fi/uutiset/vayrynen_haluaa_markat_frangit_ja_liirat_kayttoon_euron_rinnalle/8167855

2

74

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kokemuksia_riittää

      Ehdottajalta ovat tainneet unohtua Greshamin laki ja sosialististen maiden valuuttamarkkinoiden kokemukset. Vai onko toiveena sittenkin se, että suomalaiset vaihtavat rahansa mustassa pörssissä turisteilta?

      • IdeaMies

        Mutta muistatko mitä tapahtui kreikalle? Valtio otti liikaa lainaa (koska ei yksinkertaisesti voinut vain tulostaa sitä vapaasti kuten aiemmin) ja on aika pahassa jamassa euron kanssa.

        Jos kreikka olisi pystnyt Drakmassa niin Drakma itsessään olisi devaluoitunut ja ulkoisten palveluiden ostovoima heikentynyt NIILLE joilla sitä omaisuutta on jäänyt käteen. Mutta se ei olisi horjuttanut euron vakautta ollenkaan mikäli näin olisi tehty. Ulkomaisten tuotteiden ostovoima tietysti olisi ainakin hetkellisesti kärsinyt, koska kreikan inflaatio olisi (kuten on muutenkin käynyt) heikentänyt myöskin euron ja drakman kurssia.

        Ero olisi myöskin siinä ettei Kreikassa olisi 25% työttömyyttä, kuten ei muissakaan euromaissa joissa on korkea työttömyys, joten niiden maiden tuotanto olisi mahdollista korjata ja ulkomaan vientiä voisi näin parantaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6510
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2624
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2200
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1876
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1661
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1447
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe