Miksi hallitus vihaa eläkeläisiä?

Mika4563

Eläkeläisiltä on alennettu eläkkeiden ostovoimaa rajusti hallituksen toimesta ja silti eläkeläinen maksaa veroja enemmän kuin tulonsaaja. Varsinkin työeläkkeiden jotka on saatu töitä tekemällä ja jotka on osa palkkaa taannehtivasti. Eläkkeiden verotus on laitettava samalle viivalle kuin muut tulonsaajat. Eläkkeitä on pienennetty indeksejä laskemalla ja samaan aikaan on vuokrat, sairaskulut ym. nousseet niin että eläkkeiden ostovoima on tippunut monta prosenttia. Pienemmilä eläkkeillä ei enää pärjää nykysuomessa. Iän karttuessa sairauteen liittyvät kulut nousee jotka on nekin nousseet liikaa, yrittääkö hallitus tappaa köyhimmät eläkeläiset?

Vihreilla on esitys perustulosta mutta ylläty yllätys, sekään ei koske eläkeläisiä. Elää meidänkin tarvitsee, syödä, juoda, eikä olisi pahitteksi jos olisi joskus muuhunkin varaa. Kaikki kodinkoneet vanhenee, rikkoutuu ja uusiin ei ole enää varaa saatikka muuhun kuten vaatteisiin. Tulot tietysti laskee kun eläkkeelle joutuu mutta pitäisi ostovoiman silti säilyä samana eikä iän kertyessä laskea kymmeniä prosentteja.

33

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • peilineteen

      Syy!! Miksi eläkeläiset antaa vihata? Äänestää näitä tolloja?

    • leikkuri_käyntiin

      Pientä eläkettä saavat ovat sss-hallituksen tukijoukkojen mukaan yhteiskunnan loisia jotka olisi syytä leikata pois.
      Tähän tulee se SOTE eli Sosiaalisesti Osattomien TEholeikkuri.

      Pian se maakunnallinen leikkuupuimuri käynnistetään sopivalla tavalla.

    • Voi Mika,
      eikö sinulle ole vielä selvinnyt totuus suomesta ja tietyn valtaeliitin järjestämästä älykkäästä tulonsiirrosta.

      Ei eläkeläisten tule missään muodossa edes pärjätä täällä maassa. Mitä oikein kuvittelet. Eläkeläinen ei ole tuottava eläin. Se on huono investointi, joka syö rahaa, Miksi maksaa sellaisen ylläpidosta , joka on jo hyödytön, pahimmassa tapauksessa ei edes anna näille poliitikon pelleille edes ääntään vaaleissa. Miten luulet eläkeyhtiöiden käyvän, jos eläkeläisille maksettaisiin heille kuuluva korvaus suomen rakentamisesta. Tuotavampaa on ottaa maahanmuuttajia halvalla tänne hommiin. Miten tällä rahanahneelle eliitille kävisi. Eihän se sovi.
      Eläkeläiset on hyvä ryhmä nitistää ja saattaa maaemon huomaan niin nopeasti kun se vaan on mahdollista.
      Herää, tulet aina olemaan se häviäjä. Siispä ! älä ikinä jää eläkkeelle, on kunniakasta kaatua saappaat jalassa sorvin ääreen. Aiheutat vähemmän kustannuksia ja vielä vähemmän rahaa sinuun kuluu, jos satut olemaan roskanpolttolaitoksella työssä.

    • SyökääSSSpaskaa

      Mitä tähän sanoisi? Paska hallitus.

      • Anonyymi

        Päinvastoin! Työeläkeläinen on yhteiskunnan kuluttaja , jonka rahat tulee eläkevakuutus yhtiöiltä EI valtiolta ! Jos heiltä leikataan kulutus laskee , verotulot pienenee . Siitä ei talous tykkää, veroja voidaan korottaa mutta se puolue ei kerää kiitosta ?


    • uurnilla

      Eläkeläisten kosto on suloinen vaalissa!

    • mäiskekäy

      Ässätoloja pestään, kuin vierasta sikaa ensivaalissa.. Kipeitä päätöksiä seuraa kipeitä lyöntejä..

    • jostainapua

      Ei riittänyt hallituspelleille että kurittavat jo ennestään kurjia. Hallitus halusi kustantaa meille natojoukot ärsyttämään suurta naapuriamme. Nyt on meillä pula toimeentulosta ja lisäksi turvallisuudesta.
      Eikö tätä vähä-älyistä hallitusta saa kukaan ruotuun? Eikö näille pelleille jotkut voisi ajaa järkeä kalloihin vaikka nuoriso-ohjausta käyttäen?

      • Anonyymi

        Aika turha laittaa maa kuntoon jos sitä ei pystytä puolustamaan ? Meillä on häikäilemätön roistovaltio naapurina joka on ennenkin kimppuumme hyökänneet, luuletteko että ryssä korjaa meidän sote sektorin jos valloittaa maamme ? Nämähän selittäjät on kyllä ryssän trolleja jotka näitä juttuja keksii. Kerro mistä johtuu että lähes kaikki entiset Varsovanliiton valtiot on liittyneet Natoon? Tietenkin siksi kun kaikki ryssän naapurit vihaa venäjää, mitä kauempana on siitä maasta niin paremmat välit on ?


    • mitä.sanotte

      Sotkun kirjoittajathan ovat vihreät, sdp, vasemmisto yms. He ovat tuhonneet Suomea niin, että nyt yritetään korjata asiaa. Eläkekattokin tulisi tehdä, mutta eihän nämä sdp:n "johtajat" sellaista voi hyväksyä. Eläke on sosiaaliturvaa. Yksikään eläkeläinen ei ole maksanut omaa eläkettään vaan se on kerätty yrityksiltä. Nykyään eläkkeestä työntekijä maksaa pienen osuuden. Ennen ei mitään.
      Eriasia on tietenkin yrittäjät jotka ovat maksaneet oman eläkkeensä.

      Hallitus (stubista en tiedä) yrittää saada suomalaista yhteiskuntaa kuntoon menneiltä hallituksilta. Meidän tietkin ovat ruvella, kun vasemmistolainen oli siellä töissä ministerinä. Näiden vasureiden jäljiltä asiat vaan on kurjasti. Velkaa meillä on 100 miljardia kai suunnilleen nyt. Luottoluokitus tippui, mikä on tavallaan hyvä, mutta mikä nostaa lainojen korkoja. Koko yhteiskuntaa on kurjistettu vuosikymmeniä sdp:n toimesta. Miten kävi? Rahat meni, työt meni ja alamäki on menossa. Jokainen meistä on elänyt viime vuosikymmenet velkarahalla. Mistä te luulette rahaa tulevan? Nämä sosialistit ja vihervasurit ovat istumassa yläpalleilla eivätkä luovu asemastaan muuta kun vaaleilla juuri. Mm vihreiden edustajat halusivat Helsingin pormestarille sellaisen palkan, että Lontoon tai NewYorkin pormestarit eivät saa niin suurta palkkaa, kun hikisen Helsingin ( tuppukylä noihin suurempiin verrattuna).
      Jos äänestätte kunnallisvaaleissa näitä sdp, vihreät, vasemmisto, ruotsalaiset tms. niin varmistatte, että asiat eivät muutu.
      Rahat kuitenkin on lopussa ja velkaa kannettavana.

    • PorvaritHirteen

      Se vaan on vikana nykyhallituksessa että mitä köyhempi niin sitä enemmän maksat suhteessa tuloihin. Kaikkia tasaveroja on korotettu siihen malliin, sairastaminen on kalliimpaa ym. Siinä ei pieni ruuan halpuutus tai vahvempien alkoholijuomien tulo kauppaan auta mitään. Hallitus on porvarihallitus joka tekee sen mukaisia päätöksiä ja siinä ei köyhiä eläkeläisiä kuunnella. Eläkekattoa ei nykyhallitus voi tehdä koska se rankaisisi hyvätuloisia porvarieläkeläisiä.

      Tein suuren virheen viimevaaleissa kun äänestin näitä SSS-joukkoja mutta se ei toistu. Tonnin työeläkettä saavana palaan takaisin ruotuun ja ryhmään johon kuulun. Oli typerää kuvitella Suomen muuttuvan paremmaksi porvareiden toimesta mutta virheistä oppii.

    • rellexi

      Älkää äänestäkö petossuomalaisia ne on pahimpia köyhien kurittajia suomen historiassa, katsokaa telkusta miten ne naureskelevat ja lyövät nyrkkitervehdyksiäkun saavat köyhemmälle väestölle heikennyksiä aikaan, varokaa ja välttäkää petossuomalaisia ne pettää ja kääntelee takkia sitä mukaa miten Stubb käskee.

    • Oma_Syy

      Suomessa on yli miljoona eläkeläistä.
      Ketä nämä äänestää??????????????????????
      Taitaa olla eläkeläisten oma vika, kattosivat vähän ketä he äänestävät

    • vaarionvihainen

      Suomen eläkeläisten on aika alkaa ajamaan toden teolla omia etujaan, poliittisten päättäjien kynnysmattona olemisen sijaan. Hallitus toisensa perään tarjoaa eläkeläisille pelkkää raippaa ja suoranaista kurjuutta, eli leikkauksia ja kiristyksiä monin eri tavoin. Veronkevennykset tai ostovoiman kasvatus ei koskaan kohdistu eläkkeellä oleviin. On tullut aika lopettaa tuo hallituksen harrastama eläkeläisten jahtaaminen.

    • Huijattuna

      Sanokaa mikä puolue ei kurjista eläkeläisiä niin lupaan ja vannon että äänestän heitä seuraavissa vaaleissa.

      • Eläkeläis_edut_esiin

        Tärkeintä on nyt pitää isoa ääntä nykyhallituksen harjoittamasta eläkeläisten sortamisesta.
        Jos eläkeläiset eivät sitä itse tee, niin sitten sitä eivät tee ketkään muutkaan.
        Olisi perustettava jokin vaikka vain nimellinenkin eläkeläisten kannatuspuolue.
        Vaalien tullessa sitten kehoitetaan vaan kaikkia eläkeläisiä sitten antamaan protestiäänensä tälle puolueelle.
        Kun eläkeläisten äänet jäävät näiltä isoilta puolueilta pois, silloin ne joutuvat totemaan eläkeläisten vaikutuksen Suomessa.
        Ei enää koskaan vittuillessakaan äänestetä näitä nykyisiä nylkyripuolueita.
        Sillä eiväthän nekään tue eläkeläisiä missään muodossa.
        Miksi siis äänestäisimme niitä?!!!


    • kostoavaan

      Ei eläkeläisen ääntä kellekkään eläkeleikkaajalle!

    • eitoisenposkenkääntelyä

      Eläkeläisten ruvettava puremaan ruoskivaa kättä!

    • syytinki

      Tulisko siitä että Lestadiolainen Siipilä vihaa muita kuin kepuleita ja kokkareita!! Sellainen uskonto on VANHOILLISLESTADIOLAINEN?Alistaa naisia, eli samalla viivalla kuin mamut??Tulisko tippa silmään , Sipilälle kun köyhä pyytäisi rahaa ruokaan, ei kun me ollaan syntisiä sipilän silmissä? ELI USKON varjolla voi tehdä mitä tahansa?????

    • lyötynä

      Ei hallitus vihaa kulutuskykyisiä varakkaita eläkeläisiä ja mitä aiemmin vähävaraiset eläkeläiset kuolevat, sitä leveämpi hymy sos-kolmikolla. Tämä tavoite viimeistellään nyt näppärästi uudella SoTella, saatte nähdä! Taidamme köyhät eläkeläiset olla nyt selkä seinää vasten! Pelastautukoon hallituksen kynsistä ken voi! Minä en pysty siihen. Olen jo valmiiksi vakavasti sairas, eikä minulla ole varaa hoidattaa itseäni. Kohta ei rahat riitä enää ruokaan ja vuokraan. Ahdistaa ja alakuloisuus on jokapäiväistä herkkua. Toivottavasti pääsen täältä rikkaitten valtakunnasta pian pois.

      Muistan kuinka nuorena ollessani, mummoni sanoi kuinka " Suomessa ei jätetä ketään pulaan. Jos ei ihminen itse siihen pysty, niin täällä kyllä yhteiskunta auttaa." Näin sanoi mummoni, eikä uskoisi tätä ahneuden määrää, jos vielä eläisi.

    • esimerkiksi

      Eläkeläisten pitää äänestää vasemmistopuolueita. Esimerkiksi Li Andersonin luotsaamaa puoluetta. Hänellä on inhimillisyyttä ja älliä päässä. Vasemmistossa ymmärretään pitkän työuran tehneitä pienellä eläkkeellä sinnitteleviä eläkeläisiä.
      Kepua ei pienituloisen eläkeläisen pidä missään tapauksessa äänestää. Persujen huijatuksi eläkeläisethän tulikin ja varmasti oppivat olemaan kaukana Soinin porukoista. Kokoomushan on saanutkin luotsata maamme kuilun partaalle ollessaan kauan vallankahvassa, joten heitähän ei tietenkään yksikään pienituloinen eläkeläinen äänestä. Kokoomus on antanut köyhän leivänkin rikkaille ahneille yhdessä Sipilän ja Soinin kanssa.

      • PetoHalonen

        Lipposen-Halosen SDP:n enemmistöhallitus päätti työeläkeheikennyksistä jo 1995. Samalla poistettiin kansaneläkkeen perusosa, jonka piti tulla kaikille. Olisi hiukan
        kompensoinut myös äitien ja sairaseläkeläisten pienempiä työeläkkeitä.


    • niinkin-voi-käydä

      Olkaamme iloisia, että meillä sentään jonkinlaista eläkettä maksetaan. Tuolla naapurimaassa eläkeläinen valitti Medvedille, että eläkkeitä ei ole maksettu, niin Medvedev vastasi, että rahaa ei ole, Hyvää jatkoa ja pysykää terveenä.

      Että sillä tavalla tuolla vasemmiston ihailemassa loistomaassa.

      • eivoivertailla

        Hiljaa pöljä. Me on tienattu eläke itse. Ei ole armoilla!


    • sijoittajanvara

      Eläkevaroja olemme kerryttäneet miljardimääriä, mutta niillä ei haluta kohentaa eläkeläisten asemaa, koska Sipilä kavereineen on varannut ne heille itselleen. Ilmeisesti vaivihkaa ovat alkaneet siitä kasanpäältä jo syömään niitä. Ja onhan ne hyvä olla varalta, jos vaikka sijoituskaupat vetävän vesiperän.

      • niinnähtyä

        Hallituksella ja edeltävilläkin sama taktiikka ... myöhemmin eläkkeelle niin säästyvät kerrytetyt / saadut eläkerahat..elikkä suomenkielellä sama--> TÖYELÄMÄSTA SUORAAN KIRSTUUN NIIN JÄÄVÄT RAHAT MUIDEN KÄYTTÖÖN.
        Sama tässä hienossa SOTESSA,vanhuksilta / sairailta pois ja rahat muuhun käyttöön...säästöä tulee terveydenhoidossa,varmasti sama raha pyörii mutta paperilla näyttää säästöä tulevan.


    • Stopisille

      Eläkeverotuksen ässäkelmit haluaa tuhlata rikkaiden veroaleen ja mamutukseen!

    • Soinikin

      Halutaan tappaa eläkeläiset nälkään ja lääkepulaan!

    • Anonyymi

      Köyhä eläkeläinen on myytti. Eläkeläisillä on usein parempi taloudellinen tilanne kuin työssä käyvillä. Eläkeläisillä on varaa matkustella, syödä ravintoloissa, harrastaa. Työssä käyvänä perheellisenä kaikki menee kädestä suuhun.

    • Anonyymi

      Onhan nyt kahtena vuotena tullut korotuksia ? Ainahan on eläkkeistä mennyt veroa enemmän kuin palkasta kun puuttuu työtulovähennys ? Sitten jos indeksiä leikataan niin äänestän pahinta natsia kuka on ehdolla ?

    • Anonyymi

      Matut ja eläkeläiset ovat pelkkää rasitetta yhteikunnalle.

    • Anonyymi

      Nyt on otollinen hetki rikkailla saada halvalla kiinteistöjjä ,maatiloja kun pannaan köyhät kyykkyyn ,mennään kohti venjäjää?

    • Anonyymi

      Niin.

      Miksi ne vihaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe