Uutta verta politiikkaan.

Li Andersson valitaan Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi, muiden luovuttua.
Tosi sanavalmis ja liukaskielinen tyttö tuo on. Varmaan taipuu ruotsikin, ehkä jopa paremmin jos mahdollista.
Hiukan merkillisenä pidän sitä, ettei Li juuri lainkaan ole perehtynyt Marxin Kallen ajatuksiin. Ihanneyhteiskuntaansakaan ei maininut. Varmana voidaan pitää, ettei tuo ole edesmennyt Neuvostoliitto, tuskin Pohjois-Koreakaan. Ehkä Li'llä on samantapaisia ihanteita kuin itsellänä. Ideaalinen kommunismi olisi paras, mutta mistä ihmiset sellainen toteuttamaan - ei niin mistään.

Ehkäpä meillä on Li Anderssonissa se äiti aurinkoinen, jonka tekojen myötä te nuoret saatte hyvän tulevaisuuden.

Jännää nähdä minkälaisin askelin ja tuo tyttö lähtee astelemaan yhteiskuntaelämän vasenta laitaa. Ojaan ei ainakaan passaa pudota.

Kun vasemmistopoliitikot ovat köyhien ja heikkojen asialla, niin evätkö he silloin saa kannattajikseen myös työtä vieroksuvia juoppoja! Kun jo vanhat kommunistit sanoivat, että samanpalkkaisuus on ihan "sieltä", nin mitähän siitäkin tulee?

Ne näkevät, jotka elävät!

32

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ilokseni huomasin saman, aina olen mielelläni katsellut ja kuunnellut Li Anderssonia.
      Varmaan tekee nuoren naisen itsetunnolle ja kasvulle hyvää nyt saavutettu asema, olen joskus ollut huomaavani pientä alistumista nuoressa naisessa.

      Lii Andersson'in olemuksesta aistii hyvän kasvatuksen saaneen luonnollisen nuoren naisen, toivoa voikin hänen kehittyvän varteenotettavaan asemaan valitsemallaan tiellä.

      • olenhuomannut

        Miten niin aistii hyvän kasvatuksen ? Hänen vanhempansa erosivat ja Li oli paljon taiteilija isänsä luona, joka oli boheemi ja hyvn salliva. Vaalikeskusteluissa Li aina kimitti ja jankutti muitten puhujien päälle. Minusta nainen on hyökkäävä ja huonotapainen.


      • olenhuomannut kirjoitti:

        Miten niin aistii hyvän kasvatuksen ? Hänen vanhempansa erosivat ja Li oli paljon taiteilija isänsä luona, joka oli boheemi ja hyvn salliva. Vaalikeskusteluissa Li aina kimitti ja jankutti muitten puhujien päälle. Minusta nainen on hyökkäävä ja huonotapainen.

        Onhan hänessäkin tyypillistä vasemmistolaista ärhäkkyyttä nuoruudessaan, mutta syventyessään,..ja saadessaan ennenkaikkia puheenvuoroa, voi aistia hänessä laajemmin ajattelevan yksilön.

        Kiinnostus kulttuuriin tulee varmaan isän puolelta, onhan hän sivistysvaliokunnan jäsen, mutta opiskelun pääaine kun on ollut kansainvälinen ihmisoikeus ja pakolaisuus, viittaa se minusta tähtäävän humanistiseen toimintaan.
        Onnea vaan Li-tyttöselle siihen taisteluun! Sitä tullaan tarvitsemaan!


      • 55gg5g

        lii sopii juurkin johki spr lahkon johtoon ei kiitos suomen asioita ajamaan näitä haihattelioita.


    • huusiannaa

      Lahjonta on tullut Li Anderssonille tutuksi. Vasemmistoliitto tulee kaveeraamaan RKPn kanssa jatkossakin ja pysymään oppositiossa.

      Vasemmistoliitto kaivaa omaa kuoppaansa.

      Ruotsinkieliset säätiöt onnistuivat puffaamaan ruotsinkielisen duunareiden puolueen pomoksi, siitä ei ole epäilystäkään. M.m YLE on ollut valjastettu pönkittämään Lin uraa jo useamman vuoden ajan.

      Tästä syystä duunarinkin on opiskeltava eliitin kieltä pakkoruotsia ja siten pyrittävä eliitin joukkoon.

      Li Andersson vas. sai pyytämättä vaalitukea työstään pakkoruotsin hyväksi. Li sai 1300€ vaalitukea ruotsinkieliseltä säätiöltä ilman anomusta tms.

      HBL

      Li sai odottamatonta rahallista tukea ruotsinkieliseltä säätiöltä.

      http://hbl.fi/nyheter/2015-03-21/738331/li-andersson-fick-ovantat-valbidrag

      • vaalierkki

        Kun Ruotsissa on VänsterPartiet Kommunisterna, miksei Suomen ruotsalaisalueilla olisi myös samoin ajattalevien muodostamia yhdistyksiä. Epäselvissä vaalirahakuvioissa mainittu summa olisi sintti lohikalojen parissa.


    • Niinhän tuossa kävi. 1300 euroa on kyllä vain taskurahaa, tuskin kannattaa mainita.
      Katsotaanko Ilkka Kanervankin olleen mukana tukena. Tuskin saa sanaa suustaan kielillä.

      Tarkkoina on kyllä oltava, ettei Li vaan onnistuisi!

    • reccscssc

      Yksi asiassa liissä pelottaa on tosi ylimielinen ja pitää itseään ja kavereitaan parempana kuin muut ihmiset tosin eilisessä hastattelussa sanoi että vasemmiston on aika muutua ja yritää kuunella muitakin kuin omaa "kuplaa" saas nähdä oliko puhdasta silmänlumetta ja jääkin linjalle meidän väkivalta on parmepaa kuin muiden kuten vasemmistoväkivaltaa ihanoiva lii aikoinaan suuvaahdossa paasasi kansalle.

      • Nyt on kyllä tullut väärää tietoa -- Lii Andersson on julkaissut kirjan Oikeiston väkivallasta -- ja sen kirjan takia puukotettiin ja se oli oikeiston kosto kirjaa vastaan -- niin ne nuorisooikeistolaiset reakoi -- ei suinkaan Liin vasemmisto aatteet , ne ajaa rauhan asiaa -

        Hän on hyvä johtaja tyyppi . varma asiassaan -- niinkun pitääkin

        Kommunismi onkin hyvä aate se vaan ei ole kansanjoukkojen aate se nähtiin neuvostoliitossa --

        Ruuneman" illa on hyviä ajatuksia tästä.


    • pelkkähölöttäjä

      Saivat uuden Siimeksen tuhoamaan vauriot..

    • enpidä-

      Hyökkäävyys, kapea-alaisuus, fanaattisuus. Nämä sopivat Andersoniin. Yhdessä haastattelussa korvakoruna oli punainen muovinen revolveri. Protestoi typerästi, kun ei tullut Linnan juhliin. Äärifeministi, joka tekee sillä hallaa tavallisten naisten asialle. Haluaa velkaannuttaa Suomen ja täyttää muslimeilla.

      • 3r33rr3

        Ensi keralla varmasti menee juhliin mitähän liin luokkasotilas kannatajat tästä liin elitistymisestä tuumaa voi olla että auton palaa ja ikkunat helisee paskasi oikein urakalla.


      • 3r33rr3 kirjoitti:

        Ensi keralla varmasti menee juhliin mitähän liin luokkasotilas kannatajat tästä liin elitistymisestä tuumaa voi olla että auton palaa ja ikkunat helisee paskasi oikein urakalla.

        Pientä tarkennusta tarvitssisit kirjoituksiisi. Viestisi sisällöstä ei saa selvää!


      • r3r3r3r

        Eiköhän tuo sulle selkiä kun liin vihaset luokkasotilaat riehuu ensikerran itsenäisyys päivänä.


    • roletaari

      Idealistinen svedu- ja matuhyysäri!

    • kuunteluoppilas

      Ruuneman miettii aloituksessaan kuka on tämä Li. Andersson, joka ei K. Marx'ia mainitse. Karl Marx'in ajoista on maailma monessa jo muuttunut, mm.uskonnon osalta. Evoluutiobiologian kannalta taas, on ihmiskunta selviytynyt alkuaikoinaan juuri huolehtimalla heikoimmistaan. Nyt teollisen tuottavuuden aikakautena on tilanne toinen.
      Pelkistettynä, ihminen joko myy työvoimansa palkasta, tai ostaa itse tuottajana työvoimaa. Palkansaajissa vasemmisto on kyllä vaatimassa hyvää toimeentuloa työaikalakien puitteissa.
      Yrittäjä vaurastuakseen satsaa itsensä ja vapaa-aikansakin menestyäkseen.Vanhoja totuuksia, älykköjä tarvitaan, tulevaisuuden näkijöitä enemmän kuin siipeilijöitä!

    • ihanpihallase

      Ei tiennyt edes työtömyyskorvauksen suuruutta..

    • vaalierkki

      Mielestäni aloittajan kannattaisi perehtyä puolueiden ja yhteiskunnan pyhään moninaisuuteen eikä tehdä jatkuvasti virhearviointeja mutuperiaatteella. Antaa jäsenistön tehdä omat demokraattiset päätöksensä, niinhän Kokoomuskin tekee aloittajan lobbauksesta huolimatta.

      • konnumisti

        Mikähän suuri tietäjä olet kun puutut muiden mielipiteisiin.


    • alexandrowitsch

      Toisin kuin aloituksen otsakkeessa todetaan, L.A ei ole suinkaan "uutta verta" politiikan huipulla. Hän on vaikuttanut puolueensa nuorisojärjestöissä ja onhan hän lisäksi kansanedustaja.

      Vasemmistoliittoon kummajainen maan poliittisella kartalla. Sehän on jatkoa entiselle Suomen kansan demokraattiselle liitolle, jonka eräänä ryhmänä olivat kommunistit. Sittemmin alkoi maavajota kyseisen SKDL:n alla. Oli pelastettava se, mikä pelastettavissa oli. Niin syntyi Vasemmistoliitto.

      Nimessä Vasemmisto viitannee aatemaailman poliittiseen suuntaukseen, liitto taas siihen, että järjestöön kuuluu erilaisia aatteita kannattavia ihmisiä, ikään kuin kyseisessä poliittisessa suuntauksessa olisi liikkeellä useita aatesuuntauksia.

      Noista ns. vasemmiston ja etupäässä työväestön äänistä kilpailee monta puoluetta, ennen kaikkea tietenkin sosiaalidemokraatit, mutta myös Kokoomus ja Perussuomalaiset. Keskustakin heittelee siihen suuntaan verkkojaan. Tässä isompien joukossa kilpaillessa Vasemmistoliitolla on olemista.

      Toisaalta Vasemmistoliitto kilpailee vihreiden kanssa. Vihreät on leimautunut vihreiden aatesuunnan puolueeksi, joten siinäkin kilpailussa toinen jää kakkoseksi.

      Kommunistit kannattavat puoluetta, mutta he ovat jyrkästi hupeneva luonnonvara.

      Puolueelle ei siten ole paljoa tilausta ainakaan politiikan vasemmalla sivustalla. Olisiko muualla?

      Vasemmistoliitto samoin kuin sen edeltäjäkin oli selvästi kaksikielinen eikä sen piirissä lienee koskaan kyseenalaistettu ruotsin asemaa tässä maassa. Ei ole myöskään kyseenalaistettu EU:hun kuulumista. Nykyinen Vasemmistoliitto ei myöskään ole mikään haihattelijoiden yhteenliittymä, vaikka onkin vähän vaarallista todeta jotakin sellaista politiikan kentällä.

      Puolue voisikin menestyä, jos se panisi taka-alalle kaiken maailman vasemistolaiset ja vihreät aatteensa ja julistautuisi pienen ihmisen etuja ajavaksi ja maan virallista kaksikielisyyttä puolustavaksi uudistushenkiseksi Eurooppa-aatteiden puolueeksi (nimeltään vaikkapa Eurooppa-puolue, Europa-partiet)

      • Näet asioita pintaa syvemmältä ja hyvin. Juuri tuossa mielessä Li A. on tuomassa uutta verta. Ruotsin kieli äidinkielenään on jo askel kohti kansainvälisyyttäkin.
        Itseäni ilahdutti sekin, ettei hän vannonut Karl Marxin nimeen. Oma vasemmistolainen ideologia tuo varmasti uutta, erilaista ja parempaa.


    • tollovasut

      Hyvä vetäjä homottajamamuttaja laumalle..

    • PuolueetonTarkkailija

      Tarkentaisin tuota @alexandrowitschin vihreiden asemaa.

      Kommunismin romahtaessa nousivat uudestaan esiin vanhat ristiriidat kommunistien ja muun vasemmiston välillä. Kommunistit pitivät muuta vasemmistoa poliittiselta suuntaukseltaan ja toimiltaan liian tarmottomana oikean sosialistivaltion luomisessa, joten kommunistit tunsivat ettei heillä ole ”kotia”. 90-luvulla kommunismilla, vasemmistoaatteella ja työväenliikkeellä oli ummehtuneen pölyttynyt ja likaisten haalariduunareiden maine, kun sensijaan vihreillä oli nuorekas, dynaaminen, puhtoisuutta hohtava maine. Suurin osa kommunisteista siirtyikin ( vaivihkaa ) vihreiden puolueeseen eli verhosivat oman agendansa ”ympäristöasioiden” alle, valtasivat puolueen keskeisiä paikkoja ja pitivät poliittisen suuntauksensa entisellään.

      Suurelta osin muualla Euroopassa ympäristöpuolueiden kannattajia on poliittisesti laidasta laitaan, mutta näissä maissa ympäristöpuolueet keskittyvätkin todella ympäristöasioihin antamatta aatesuuntien vaikuttaa ajettaviin asioihin.

      Suomessa Vihreät De Gröna on harhautusta.

    • alexandrowitsch-

      Jos V-liitto haluaa pelkkää vasemmistolaisuutta vaalia, niin siinä on pian eväät syöty loppuun. Nykymaailmassa on viisainta olla tunnustautumatta vasemmistolaiseksi (tai oikeistolaiseksi). Moni demarikin voi kyllä tunnustaa olevansa demari, mutta ei vasemmistolainen.

      Jos joku ns. herraspentu erikoisuuden tavoittelussaan väittää olevansa vasemmistolainen tai peräti kommunisti , niin se on taas eri sarjassa. Ei sitä oteta edes vakavasti. Entiset poliittisesti kodittomiksi jääneet kommunistit ovat suurelta osin siirtyneet vaivihkaa vihreiden joukkoon, kuten edellä jo todettiin.

      V-liiton olisikin korkea aika ottaa järki käteen ja miettiä tulevaisuuden tarjoamia ja rajoittamia mahdollisuuksia, jos se haluaa pysyä vakavasti otettavana tekijänä poliittisella kartalla. Ei kukaan puoluejohtaja haluaisi jättää jälkeensä savuavia raunioita. Siinä on uhkia ja haasteita.

    • Tätä nykyä minkään puolueen jäsenkuntaan kuulumattomana aihetta eli yhteisistä asioista huolehtimista seurailevana harrastelijana juohtuu mieleen muuutama lähestymiskulma. Muistelen Li A:n jo melkoisen aikaa sitten kertoneen ideologisesti häntä lähellä olevan tanskalaispuolueen kuvioita. Juuttien maalla oli kuulemma käynyt silleensä, että puolue oli akatemisoitunut ja muodostunut oikeaoppisuuden sisäänlämpiäväksi ruotimiskerhoksi. Niinpä puolueen kannatus Tanskan maalla hupeni varsin vähäiseksi, tiesi Li A. kertoa saaneensa tietää suoraan siellä paikan päällä. Kannatusta puolue onnistui kääntämään kasvuun palaamalla kansan pariin. Siihen prosessiin oli tarvittu myös puoluejohdon vaihtamista. On kiinnostavaa seurata, miten Li A:n puheenjohtama Vasemmistoliitto tulee pärjäämään täällä Suomessa.

      Kalle Marx -vainaa oli merkittävä henkilö. Sen rohkenen todeta, vaikka poliittisten marxilaisten toimesta meikäläinen on ollut käsityksiltään täysin kelvoton hoipertelija luokkataistelun kannalta katsottuna. On nimittäin niin, että Parta-Kalle oli myös erittäin merkittävä tiedemies, tutkija. Hänet tunnetaan yleisesti lähinnä poliitikkona, mutta se puoli oli vain yksi osa hänen toimintaansa, vaikkakin varsin olennainen osa. Kuitenkin Marxia arvostetaan myös erittäin merkittävänä yhteiskuntatieteilijänä mm. konfliktien ja yhteiskunnallisten rakenteitten, yhteiskuntaluokkien tutkijana. Hän on ollut täysipäinen tiedemies, mikä osa hänen elämäntyöstää on jäänyt kohtuuttomassa määrin varjoon, kun esillä päällimmäisenä on ollut näkyvästi poliittinen marxilaisuus.

    • alexandrowitsch

      Vasemmistoliiton kohderyhmäksi tuskin tulee perinteinen rasvanahkatyömies - joskaan sellaisia ei nyky-Suomessa paljoa liene. Itseään arvostava duunarihan äänestää Kokoomusta tai Keskustaa. Marxilaisuus on muuten jo aikansa elänyttä ja historiaa.

      Puolue tekisikin viisaaksi , jos se rupeaisi ajamaan ns. valkokaulusköyhälistön asiaa, toisin sanottuna työttömien ja pienipalkkaisten akateemisesti koulutettujen etuja. Niiden joukkohan kasvaa koko ajan.

      Vasemmistolainen ajattelu voisi olla puolueessa hyvinkin valtavirtana, mutta nimessä se ei sentään saisi ilmetä. Nimi ei saisi viitata vähäosaisuuteen, kurjuuteen yms. Tasavertaisuuteenkaan siinä ei saisi viitata,koska sitä korostavat kaikki puolueet.

      Miltähän kuulostaisi puolueen nimenä Oikeudenmukaisuuden puolue Rättvisans parti.

    • vaalierkki

      Tässä tulee pakosta miettineeksi eräiden nimimerkkien kohdalla, ilmaisevatko he omia ajatuksiaan vai kopioivatko he melkein sanasta sanaan jonkun journalistin kirjoituksia lähes sanasta sanaan.

      • Voisit kyllä itsekin tarkkailla omia mielipiteitäsi! Tuskin olet niin suuri tietäjä ja osaaja kuin luulet.

        Jokainen täällä kirjoittaa omien tietojensa ja tatojensa puitteissa, sinäkin.


      • vaalierkki
        Ruuneman kirjoitti:

        Voisit kyllä itsekin tarkkailla omia mielipiteitäsi! Tuskin olet niin suuri tietäjä ja osaaja kuin luulet.

        Jokainen täällä kirjoittaa omien tietojensa ja tatojensa puitteissa, sinäkin.

        Siinäpä se, blockin siirtäminen on helppoa, olipa se sitten kopsattu journalistilta tai ammattipoliitikon kotisivulta. Tietyt liian viimeistellyt yksityiskohdat kertovat tekstin valmisteluun käytetyn ajan, onko kirjoitus laatua ex tempore vai uskottavammin lähdetietojen analysoimisesta ja siihen tarvittavasta ajasta .Muutamien kirjoittajien kohdalla tuntuu luonnolliselta jättää laskuista tuo ex tempore ja huomioiden suhteellisen nopeat vastaukset melkein alalta kuin alalta, jää tuone hiusrajan kieppeille vahva tunne toisen hevosella ratsatamisesta.


    • yksimonesta

      Kerrankin päästiin aika pitkälle --ennenkuin tuli -- Joku --joka tykkäs että nyt kirjoittajat ovatkin ,sanoisinko " liian viisaita".

      xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

      Olen joskus saanut siipeeni , kun arvostelin kopioimisesta . Sehän on vaan tiedon hakemista ja jos joku on kerinnyt asian ensin oivaltamaan ,onkin asiassa perää -niinhän senpitääkinolla - Toisto on opin Äiti -- vai kuinka se oli

      Nyt , kun olen tarpeeksi huomannut tämän internetin Hakukoneiden merkityksen , joka on ihan OK .
      En minä ainakaan muuten ole tiennyt kaikkea ja täältä " lunttaan " --koulutiedon vähäisestä , niukasta puutteesta --tämä on nykyaikaa .
      Lii Anderssoninkin tiedot lunttasin ja olen pikkusen viisaampi . Taitaa olla samat oppiarvot kun Suomen Presitentilläkin . Elämä opettaa nuorta ihmistä --saadaampa nähdä ,Hänessä on sitä jota monelta puuttuu.

      • vaalierkki

        Kiitos tunnustuksesta, etkö muuten ole huomannut sellaista pikkuseikkaa, että kirjoitat toisen sanoilla, eli tekstiin tulee vieras maku.


    • asioitaomaksuva

      Kyllä on sanottava itselläni ainakin on monia eri tapoja käyttää puheenvuoroani. Aikanaan jo lapset reagoivat siihen, vanhin tytär varsinkin. Jos aikuisia vieraita oli kylässä, oli kuulema tapani aivan toinen sanoessani tytölleni jotakin,..ohjetta ehkä tai vastaavaa. Niin, nyt muistan, pyysin häntä ottamaan spillkumin kaapista huomaamatta hänen hämmästystään. Jälkeenpäin hän kysyi, miks en voinut sanoa se iso kippo. Voi herranen aika! Aikuisten kesken on puhe toisenlaista. Työelämässä liikumme me naiset myös ammatin termein, asiallisina ja vaadittaessa tehokkainakin.

      Joten arvoisa vaalierkki, jos muistista tuomme täälläkin keskustellessa omaksuttua tietoa, miksi lähtisimme sitä arkipäiväistämään, (jottako säästyisimme epäilyiltä kopioinnista) e'hei, vaan se, mikä on puhtaan loogisesti mennyt meissä perille, sen kyllä toistamme, tuntematta mitään vierautta!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe