Tulppaanin hyvinvointi

Tyttö57

Voiko tulppaanin varren katkaista kukinnan jälkee?

15

157

Vastaukset

 • Tulpaanin varsi katkeaa saksilla helposti, niin että katkaisu on mahdollista. Mutta se varsi on tärkeä tulppaanille. Varren avulla tulppaani saa kerättyä voimaa sipulille. Jos katkaiseen varren, niin seuraavan vuoden kukinta voi olla menetetty.

 • Kiitos tiedosta. No, onko narsissin kuihtuneita kukkia tarpeen poistaa? Muistelen kuulleeni, että kukka turhaan tuhlaa voimia siementen muodostamiseen.

 • Kaikki siemenaiheet pois saksilla.

 • joku koneempi tulppujen kasvattaja voisi nyt neuvoa ensikertalaista....laitoin viime syksynä 284 tulppua ja kaikki nousi ja kukki hyvin, nyt haluaisin tietää kuinka lannoitan ja koska...onko tulppujen 'syksy' nyt kun kukinta on ohi, pitääkö antaa syyslannosta nyt vai vasta oikeasti syksyllä.Kummasta hyöty on sipuleille suurempi vai annanko nyt jotain sipulikukkalannosta ja syksyllä syyslannoiketta.

 • Kyllä nyt on kesä. Jos maltilla lannottaisi vaikka kastelulannoitteella...ei ylenpalttisesti

 • ok...annoinkin tänään kastelulannoiketta.

 • Kesä loppuu sitten heinäkuun alkupuolella...

 • ai tulppujen kesä....vai ihan koko kesä...Tarkoititko jotta silloin on syyslannoituksen aika tulppaaneille...

  • Tulppaanien kesä alkaa olla lopuillaan. Ei mitään lannoitetta enää. Siis sipulikukat eivät mene lepoon heti kukinnan jälkeen, vaan ensin keräävät voimaa sipuliin.


  • poltinkarva kirjoitti:

   Tulppaanien kesä alkaa olla lopuillaan. Ei mitään lannoitetta enää. Siis sipulikukat eivät mene lepoon heti kukinnan jälkeen, vaan ensin keräävät voimaa sipuliin.

   entä se syyslannoitusen anto sitten syksyllä, samoinko kuin muillekin vai jätänkö kokonaan pois.Periaatteessahan ne on jo silloin untenmailla vartomassa seuraavaa kevättä.


  • epätietoinen2016 kirjoitti:

   entä se syyslannoitusen anto sitten syksyllä, samoinko kuin muillekin vai jätänkö kokonaan pois.Periaatteessahan ne on jo silloin untenmailla vartomassa seuraavaa kevättä.

   Ei syyslannoitetta.


  • poltinkarva kirjoitti:

   Ei syyslannoitetta.

   Kiitos vastauksesta.


 • Kun sipulikukka on kukkinut, eikös se mene lepoon jo ? Varsien pitäisi antaa kuivaa, ei leikata pois. Koska kuivuneet varret eivät niin kauniita ole, on tapana istuttaa tulppaanien seuraksi niitten jälkeen nousevia perennapuskia, jotka peittävät kukkineet varret.

 • Paavo Patomäen opuksesta "Taimistoviljely" katsoin tulppaanin kasvatusohjeita. Tulppaanille paras maaperä on "kalkki- ja ravintopitoinen, kevyt hiekkamulta. Liian runsas typen käyttö kasvattaa kyllä hyvin, mutta kasvava tulppaaani tulee silloin helposti taudeille alttiiksi. Jos maa on kalista köyhää, voidaan kalia käyttää 16 Kg aarille."
  Ajettelen, että sitä kastelulannoitetta voisi antaa heti kukinnan jälkeen maltillisesti. Keväällä voisi myös antaa sitä ihmeen syyslannoitetta. Mutta on varottava erityisesti ettei lannoitetta mene tulppaanin lehdille. Syyslannoitetta voisi ostaa syksyllä jemmaan.

 • Minä leikkaan (jonkun kasvikirjan ohjeiden mukaisesti) kuihtuneet kukkavarret lehden yläpuolelta. Näyttävät siistilta ja ovat kyllä uskollisesti kukkineet joka vuosi.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  112
  4729
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  122
  638
 3. Mistä Trumpia syytetään?

  Kertokaas nyt tällaiselle politiikasta tietämättömälle se. Onko se tehnyt Ukrainan presidentin kanssa jonkun salaisen sopimuksen missä Ukraina tuhotaa
  Maailman menoa
  80
  538
 4. Martinan virheelliset ravitsemusneuvot

  Tänään antaa vinkkejä sitruunavedestä, jonka teksti "lainattu" mtv3-sivulta, jossa sentään on mainittu lähde(toisin kun Martinalla) Toisekseen sitruun
  34
  475
 5. Näytit väsyneeltä tänään

  Väsyneeltä, totiselta, kiireiseltä ja hiljaiselta. Näytät siltä, että kukaan ei pidä sinusta huolta En tiedä edes nimeäsi. Ehkä minun ei ole tarkoit
  Ikävä
  19
  439