Tulevaisuus maailmassa on naisten!

Näin on nähtävä jos ympärilleen katsoo ja ymmärtää.

Kaukana ovat ne ajat, jolloin mies lähti karhun pyyntiin ja jätti vaimonsa hoivaamaan kotia ja lapsia.

Nuo ajat ovat jo niin kaukana menneisyydessä, että oikean suuntaisia askeleita on jo opittu ottamaan.

Raskaista töistä on päästy eroon konevoimalla ja naisen pieni käsi pystyy ohjaamaan vaikkapa rekka-autoa. Pienten kynsien punakaan ei haittaa!

Mikä tekee naisista paremman johtajan kaikessa?

Lähtökohtaisesti on nainen elämän synnyttäjä ja hoivaaja, joka on aina joutunu kodissaan ja elinympäristössään suoriutumaan monista tehtävistä samanaikaisesti. Mies ei moiseen pysty, en ainakaan minä, mutta naiselle se on kuin myötäsyntyistä, luistavaa ja osaavaa.

Asioita seuraavat ovat nähneet sutjakoita naisia suurten yhtiöiden hallitusten puheenjohtajina ja menestyjinä.

Voitte pohtia miksi Angela Merkel johtaa Euroopan vahvinta ja menestyvintä maata. Ihmetelkää vaan! Totuus onkinjoskus ihmeellinen!

Mitäs tuumitte siitä, että maailman mahtavin, USA, saa naispresidentin, Hillary Clintonin. Samaa sukupuoltahan tuo Hillarykin on, mutta ei vertailukelpoinen.

Mitäs se ruune tuollaista? Ihmetelkää vaan! Det passar nog!

Olen aina tarkkaillut ympäristöäni uteliaana. Koen oikeustajuni ja osin ymmärryksenikin hyväksi ja päädyn niiden pohjalta vaikkapa vihatuksi palstalaiseksi.

Omista kokemuksistani muistan seuraavan:

Olin pieni lapsi, toki vaatteet päällä, katselu ja ajattelukykyine. Seisoin yksinäni synnyinkotini pihalla, n. 50 metriä kotiovesta ja katselin aitan katon yli taivaalle. Näin tietysti pivisen taivaan, puiden latvat, kuulin tuulen huminan ja mahdollisesti lintujen lauluakin.

Samalla kauhistuin ihmettelystäni. Kysyin ltseltäni kuin iäisyyskysymyksen: Miksi mitään on olemassa? Sitten kauhistuin ajatusteni lentoa ja kävelin pois.

Eihän tuollaista saa ajatella, annoin itselleni lopputuomion.

50

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HALUAN_sellaisen

      maailman, joka on I H M I S T E N.

      Inhimillisten naisten, miesten ja lapsien!

    • roletaari

      Ainakin Euroopassa tulevaisuus on muslimimiesten! Ainakin siihen saakka kun ylikansoitus aikaansaa katastrofin jossakin muodossa.

      • jokuton

        olipa köyhä kommentti


      • ma-tu-miehet-tulivat

        Mutta tosi tuo edellinen viesti, noin muslimit sunnittelivat tämän maihintunkeutumiskampanjansa.


      • näinmatuilla

        Merkel on pahimman laatuinen matujen hyysääjä, avasi portit koko Eurooppaan . Siellä ne matumiehet nyt Saksassa ja Suomessakin odottaa naisia perheen yhdistämisessä ja siinähän raiskaustilastot nousee. Raukkamaista kun itse luikkivat ensin pakoon, nyt onkin hankalaoitunut naisten pääsy. Vokeissaisolla rahalla opetetaan suomalaisten tyttöjen pukeutumista, että minihame ei ole kutsu. Matumiehille on vaikeaa jos nainen on esimies tai johtavassa asemassa , ei oikein sovi omaan arvojärjestykseen. Naisen pitää olla kotona synnytyskoneena.


      • roletaari
        jokuton kirjoitti:

        olipa köyhä kommentti

        Käydessäni työasioissa 80-luvulla Saksassa ja Englannissa keskustelin paikallisten kanssa ja he ennakoivat tämän nykyisen kehityksen mutta tapahtuvaksi paljon myöhemmin ja hitaammin.
        Silloinhan Saksassa oli etupäässä turkkilaisia jotka olivat tulleet sinne töihin ja myös elättivät itsensä ja perheensä työpalkoillaan.
        Kuitenkin, jopa pienehkössä Siegenin kaupungissa oli pimeän aikaisia nogo alueita.

        Tässä nykyisessä kehityksessä ei ole mitään muuta yllättävää kuin sen nopeus.
        Muslimidiktaattorien älytön kaataminen oli suuri virhe. Kun demokratia ei ole vientitavaraa niin se pitäisi uskoa.

        Ollessaan vielä vallassa sanoi Libyan Gadaffi, että on ainoastaan ajan kysymys milloin Eurooppa islamisoituu ja tuskin hänkään pystyi ennustamaan tätä muutoksen rajuutta. Tuskin myöskään uskoi eurooppalaisten päättäjien olevan aivan näin hölmöjä. Poikkeukset löytyvät entisistä kommarimaista.


      • omavikamme

        Käsittämätöntä paapomista noille matuille. Nyt alkoi ramadan ja saa vain yöllä syödä ja se yö on tosi lyhyt. Vokkien ruokahuolto joutuu lujille sen takia ja varmaan kaikkia häiriöitä tulee entistäkin enemmän. Jos on kidutusta ja vainoa paossa, luulisi tarjotun ruuan kelpaavan ihmisten aikaan , se on parempaa ja kalliimpaa kuin suomalaisen köyhän ruoka. Halal-lammasta näille pitää olla, ei kelpaa huokea sianliha tai makkara. Oma vikamme kun suostumme tähän, vaatimukset senkun kasvaa. Vokkien pyöritys on isoa bisnestä. Ei näitä kultamunia niin vaan päästetä pois vaikka saa kielteisen päätöksen. Tuomarit auttaa valitusten teossa joka oikeusasteessa. Juuri oli uutinen, ettei tavallisen suomalaisen kannata hakea oikeutta, tulee liian kalliiksi.


    • Ramoona_

      Maailman vaikutusvaltaisimmat naiset nostit esimerkiksi, talouslehti Forbesin listan kärkeen mahtuu muitakin poliittisen ja taloudellisen vallan voimanaisia ja jokunen viihdetaiteilija, esimerkiksi Michelle Obama ja Lady Gaga ovat kärjen tuntumassa. Suomessakin on ollut naispresidentti ja naisen asema perinteisesti vahva jo maatalousyhteiskunnassa.

      Nainen on varmaankin miestä joustavampi, on kyky suoriutua monista velvollisuuksista samaan aikaan ja priorisoida tärkein elämäntilanteen mukaan. Ihan hyvin onnistui minultakin laittaa aamupalaa, katsella sivusilmällä telkkarin uutisia , varustaa lapset päiväkotiin ja kouluun , siivoilla paikkoja mennen tullen, jossain välissä meikata työhön menoa varten. Kun mies oli yksin lasten kanssa, oli lapset kyllä hyvin hoidettu ja hauskaa oli ollut , mutta huusholli sekaisin ja tyttöjen tukat letittämättä. Eli priorisointi onnistui mieheltäkin.

      Päivähoitojärjestelmä on siunaus Suomen naisille, ei pitäisi olla uran esteitä muuten kuin omassa asenteessa ja halussa . Perhevapaita käyttävät naiset enemmän kuin miehet, ja ihan luonnollistahan se on, hyvä niin. Lapsiluku on niin pieni nykyisin, etteivät pienet lapset montaa vuotta naisen työelämästä vie.

      Yhdyn tuohon mielipiteeseen, että tavoitteena on inhimillisten ihmisten maailma, hyvä paikka myös kaikkein heikoimmille ja haavoittuvimmille. Hyvän johtajan ja vaikuttajan ominaisuuksia, kykyjä ja haluja omaavat nouskoot tekemään kaikille hyviä ja oikeudenmukaisia päätöksiä. Vaikuttajien sukupuoli ei ole ratkaiseva asia, vaan henkilökohtaiset ominaisuudet. Naiskiintiöitä johtokuntiin tai muihin vallanpitorakenteisiin en kannata, ne voivat olla suorastaan naista loukkaavia.

      Liikuttavasti Ruune kerrot tuosta lapsuuden kokemuksesta. Itse muistan vastaavanlaisen hetken, kun isä kantoi minua viltin sisällä pakkasiltana saunasta , katsoin lukemattomien tähtien tuiketta tummaa taivasta vasten.

      • Kirjoitat: Vaikutjien sukupuoli ei ole ratkaiseva jne.

        Minusta kuitenkin naisilla on paremmat edellytykset johtaa maailmmaa kohti parempa ja väkivallattomampaa yhteiseloa.

        Luontaiset edellytykset ovat aina olleet paremmat ja kun tekniikka koneiden ja tietotekniikan avulla on korvannut fyysistä ja ehkä psyykistäkin helppoutta, on minusta suunta selvä.

        P.S. Taidan pitää naisista liikaa! Haittak se ny sit niin kauhjast?


    • Varmaan useimmat meistä sukupuolesta riippumatta, olemme seisseet tähtitaivaan edessä suurten kysymysten äärellä. Harvemmin noin lapsina vielä, kuten pieni Ruune pihalla.

      Älyköllä kuuluu olla myös nöyryyttä elämän edessä, muuten hän voi olla sietämätön. Kyky myötätuntoon, voi olla naisilla rasite, mutta parhaimmillaan myös kimmoke pyrkiä oikeisiin vaikuttamispäämääriin.
      Maailmalla on ollut monia ns. suurnaisia, joita en nyt lähde luettelemaan, koko ihmiskunnan olemassolon aikana on naisissa ollut soihdunkantajia nimettöminäkin.

      P.S. Naisista pitäminen? Mitä enempi sen paremmin ⚓️

    • näin-meillä-

      " Mies on perheen pää ja nainen on se joka sitä päätä kääntää "

      tässä vanha ijänikuinen totuus asiasta,

    • näin kuitenkin käyvtulevaisuudessa

      • elämä-loppui-kesken-

        En usko, ruunea,
        jostain syystä naisenvaistoni kertoo,
        mies on a i n a perheen pää,
        nainen on se joka sen pään kääntää,
        siis perheessä neuvotelellaan kaikesta yhdessä, näin oli meillä,
        kaikesta huolimatta olin johtaja perheessä,
        mutta huolehdin siitä a i n a että mies OLI korkeimmalla jalustalla,
        herra perheessä, katsoin aina miestäni ylöspäin,
        näin se vaan menee oikeassa sopuisassa, menestyvässä, avioliitossa,
        meheni oli oikea MIES paikallaan isollakirjaimilla,
        mies kun on mies, nainen rakastaa koko sielustaan miestä,
        avio oli elämänmittainen nuoruuden rakkaus,
        kesti yli viisikymmentä vuotta,
        kunnes kuolema tuli ja vei puolison pois,


      • Muutanykyaikaan

        Se on ihan oma moka että "elämä loppui kesken" kuin myös se, että nostaa jalustalle jotain sellaista, mikä ei sinne ikimaailmassa kuulu. Oletko ikinä kuullut tasa-arvosta ja samanarvoisuudesta mitään? Vai oletko uskis? Siinäkö selitys hihhuliaatoksiin?


      • femina68v
        elämä-loppui-kesken- kirjoitti:

        En usko, ruunea,
        jostain syystä naisenvaistoni kertoo,
        mies on a i n a perheen pää,
        nainen on se joka sen pään kääntää,
        siis perheessä neuvotelellaan kaikesta yhdessä, näin oli meillä,
        kaikesta huolimatta olin johtaja perheessä,
        mutta huolehdin siitä a i n a että mies OLI korkeimmalla jalustalla,
        herra perheessä, katsoin aina miestäni ylöspäin,
        näin se vaan menee oikeassa sopuisassa, menestyvässä, avioliitossa,
        meheni oli oikea MIES paikallaan isollakirjaimilla,
        mies kun on mies, nainen rakastaa koko sielustaan miestä,
        avio oli elämänmittainen nuoruuden rakkaus,
        kesti yli viisikymmentä vuotta,
        kunnes kuolema tuli ja vei puolison pois,

        En ota kantaa tuohon päähän ja typerään hokemaan sen kääntelystä. En myöskään nosta ketään jalustalle mutta tunnen oloni turvalliseksi tietäessäni, että aina halutessani saan mieheltäni luotettavan päätöksen.
        Henkilökohtaisia tarpeitani koskeviin asioihin en tarvitse hänen ratkaisujaan vaikka joskus aito mielipide olisi paikallaan.

        Mieheni on aina kantanut täyden vastuun perheemme taloudesta ja elämisen puitteista. Hän ei ole sanellut ratkaisuja mutta on aina ottanut huomioon minun mielipiteeni ja lasten tarpeet.

        Parikymmentä vuotta minä hoidin perheen kaiken maksuliikenteen mieheni kiinnostuksen kohdistuessa pääasiassa tulopuoleen.
        Koskaan minua ei ole arvosteltu huonosta ratkaisusta minkään asian suhteen. Tietenkin olen saanut kannustavaa opastusta tarvitessani sellaista.
        Tasa-arvokeskustelu saa usein vääristyneitä piirteitä. Miehistä ja naisista ei saa samanlaisia. Tilanne jossa perheen sisällä pitäisi ryhtyä äänestämään on ajatuksenakin älytön. Viimekädessä mies kantakoon vastuun. Mieheni on sen tehnyt ja minä olen tyytyväinen.

        Määrittelemättömät vastuualueemme ovat muotoutuneet Ilman mitään sopimuksia mutta, oli kysymys mistä tahansa, niin tiedän saavani siihen mieheltäni päätöksen joka oikeastaan aina on haluamani mukainen. Jos tuo on sitä kääntelyä niin olkoon.
        Parisuhteessamme olen elänyt itsenäistä, turvallista elämää.


      • Kiitollisella-mielellä
        femina68v kirjoitti:

        En ota kantaa tuohon päähän ja typerään hokemaan sen kääntelystä. En myöskään nosta ketään jalustalle mutta tunnen oloni turvalliseksi tietäessäni, että aina halutessani saan mieheltäni luotettavan päätöksen.
        Henkilökohtaisia tarpeitani koskeviin asioihin en tarvitse hänen ratkaisujaan vaikka joskus aito mielipide olisi paikallaan.

        Mieheni on aina kantanut täyden vastuun perheemme taloudesta ja elämisen puitteista. Hän ei ole sanellut ratkaisuja mutta on aina ottanut huomioon minun mielipiteeni ja lasten tarpeet.

        Parikymmentä vuotta minä hoidin perheen kaiken maksuliikenteen mieheni kiinnostuksen kohdistuessa pääasiassa tulopuoleen.
        Koskaan minua ei ole arvosteltu huonosta ratkaisusta minkään asian suhteen. Tietenkin olen saanut kannustavaa opastusta tarvitessani sellaista.
        Tasa-arvokeskustelu saa usein vääristyneitä piirteitä. Miehistä ja naisista ei saa samanlaisia. Tilanne jossa perheen sisällä pitäisi ryhtyä äänestämään on ajatuksenakin älytön. Viimekädessä mies kantakoon vastuun. Mieheni on sen tehnyt ja minä olen tyytyväinen.

        Määrittelemättömät vastuualueemme ovat muotoutuneet Ilman mitään sopimuksia mutta, oli kysymys mistä tahansa, niin tiedän saavani siihen mieheltäni päätöksen joka oikeastaan aina on haluamani mukainen. Jos tuo on sitä kääntelyä niin olkoon.
        Parisuhteessamme olen elänyt itsenäistä, turvallista elämää.

        Kuinka täysin samanlaistakin siis voi eri suhteissa olla!
        ...
        Oman avioliittoni ajan oli se keskinäinen kannustus ja kunnioitus rakkauden perustuksina molemmilla meillä, jotka sen perheen perustimme, ja jotka sen onnistumisesta vastasimme.
        Ellei syöpä oisi vienyt miestäni, olisin nytkin onnellisessa avioliitossa.

        Muistot siitä jaan lasteni perheiden kanssa, en enää sure mieheni kuolemaa niin paljon, vaan iloitsen siitä, että sain olla hänen kanssaan yli 40 vuotta.
        Kiitos Luojalle.


      • elämä-loppui-kesken- kirjoitti:

        En usko, ruunea,
        jostain syystä naisenvaistoni kertoo,
        mies on a i n a perheen pää,
        nainen on se joka sen pään kääntää,
        siis perheessä neuvotelellaan kaikesta yhdessä, näin oli meillä,
        kaikesta huolimatta olin johtaja perheessä,
        mutta huolehdin siitä a i n a että mies OLI korkeimmalla jalustalla,
        herra perheessä, katsoin aina miestäni ylöspäin,
        näin se vaan menee oikeassa sopuisassa, menestyvässä, avioliitossa,
        meheni oli oikea MIES paikallaan isollakirjaimilla,
        mies kun on mies, nainen rakastaa koko sielustaan miestä,
        avio oli elämänmittainen nuoruuden rakkaus,
        kesti yli viisikymmentä vuotta,
        kunnes kuolema tuli ja vei puolison pois,

        Ei sinun minua tarvitse uskoa, riittääkun tiedät riittävästi.


    • Ruuneman on nyt osannut asian ytimeen . ja se ydin on Nainen --hän joka ohjaa myös tunteella , joka naisella on luonnonstaan , eikä pelkällä järjellä , jota taasen tuntuu puuttuvan hallitsioilta , kun saavat valtaa -

      Onhan sekin totuus , että useimmin nainen on se lasten kasvattaja . miksi sitten poikalapset saa isomman osan --he saavat parhaat paikat jo koulusta lähtien . --

      Onhan eteviä naisia aina ollut ,mutta mikä tahto ja voima täytyy olla, että pärjää miestenmaailmassa .

      Hyväveli järjestelmä toimii -- vaikka sitä ei mielellään julkituoda.

      Kun aloittajakin oli rekisteröitynyt oli itsestään selvää , että halusin vastata myös rekattuna. Ja kaikella kunnioituksella miehen kirjoittamana naisesta oli hienoa luettavaa .
      Olemmehan täälä huomanneet Ruunen Herrasmieheksi ( Chentlemanniksi )

      • jooooooooo

        on se välillä


    • Ruuneman on nyt osannut asian ytimeen . ja se ydin on Nainen --hän joka ohjaa myös tunteella , joka naisella on luonnonstaan , eikä pelkällä järjellä , jota taasen tuntuu puuttuvan hallitsioilta , kun saavat valtaa -

      Onhan sekin totuus , että useimmin nainen on se lasten kasvattaja . miksi sitten poikalapset saa isomman osan --he saavat parhaat paikat jo koulusta lähtien . --

      Onhan eteviä naisia aina ollut ,mutta mikä tahto ja voima täytyy olla, että pärjää miestenmaailmassa .

      Hyväveli järjestelmä toimii -- vaikka sitä ei mielellään julkituoda.

      Kun aloittajakin oli rekisteröitynyt oli itsestään selvää , että halusin vastata myös rekattuna. Ja kaikella kunnioituksella miehen kirjoittamana naisesta oli hienoa luettavaa .
      Olemmehan täälä huomanneet Ruunen Herrasmieheksi ( Chentlemanniksi )

    • Nainen-johtaisi-näin

      Ruunemannia lainatakseni:

      "Minusta kuitenkin naisilla on paremmat edellytykset johtaa maailmmaa kohti parempa ja väkivallattomampaa yhteiseloa."

    • Voitelua

      Vaikuttaa siltä, että aloittajan hetki sitten saama rankka arvostelu palstalla on nyt johtanut tämän aloituksen syntyyn palstan naisten lipomiseksi. Huolestuttava piirre.

    • Olen palstalla saanut niin runsaasti arvostelua, moitetta ja suoranaista haukkumista, että päätin esittää muutamia ajatuksia.

      En liikkunut käsityksissä hyvä huono tai väärä, vaan ihmiskunnan nykytilanteessa.

      Muistakaa muutokset! Ei ole nainen enää kodassa hoitmassa lapsia ja mies keihäineen karhua tappamassa.

      Kun aika saa aikaanmuutoksia, ne tapahtuvat hitaasti. Me näemme yhä enemmän naisia johtotehtävissä, kauha on muuttunut puheenjohtajan nuijaksi ja suuren yrityksen johtajan suureksi saavutukseksi ja arvovallaksi.

      Tärkeää on, ettei nykynainen kopioi miestä vaan toimii oman sukupuolensa suomin kyvyin.

      Asia, jonka esitin on nähtävä suuremmissa suhteissa, pitemmässä ajassa kuin vajaassa sukupolvessa.

    • P.S. Näkemykset eivät ole lipomista. Ei kyseessä ole pelkät perheriidat tai sovut vaan muuttuva yhteiselo sukupuolten kesken.

    • oyu87pp

      Pari minuuttia sitten telkkariuutisissa sanottiin tyttöjen mielisairauksien lisääntyneen valtavasti.

      Sääliksi käy tulevaisuudessa miesten asema entisestään mielisairaampien naisten puristuksessa. Siitä voi aiheutua lisää sotia...

    • Tarkoitatko, että koko ihmiskunta taantuu tuon seurauksena?

      • Käsitin mielenterveys ongelmien lisääntyneen, eikä suinkaan mielisairaudet sinänsä.
        Masennus lasketaan mielenterveyteen, enkä ihmettele pitkän lamakauden seurausta siinä suhteessa.
        Kun nuoret herkät ihmiset kuulevat huonoja ennusteita joka tuutista, kotona ehkä vanhemmilla työttömyys, köyhyys ja päihdeongelmiakin, masentaahan se.

        Ei jatkuva kilpailukaan vihreälle oksalle pääsystä ole ihanne mitenkään, mutta aina vahvat ja elinkelpoiset selviävät, jotkut luontaisilla lahjoillaan, kuka sinnikkyydellään. Samahan se kaikessa on luonnossakin, niin on geneettisesti oikein, viemään elämää eteenpäin.

        P.S.
        Naurattaa tuo ajatus pöpien naisten puristuksissa,...voihan nenä :D ))), vaikka onhan niitä ollut vallankahvassa alfamiehissä, miks'ei sitten alfanaisissakin :D))


      • Kyllä-

        masennus on mielen sairautta.


      • sunnesaM

        Masennus mm. on mielen sairaus joka on manipuloitu sinne mielen puolelle väärillä ajatuksilla ja asenteilla, joista molemmat lähtevät kulkemaan väärään suuntaan kun tarpeellinen tieto puuttuu ja elämisen taitojakaan ei haluta kasvattaa ja kehittää.

        Mieli on hyvin helppo manipuloida koska jotkut ihmiset kykenevät manipuloimaan itselleen myös fyysisiä vaivoja ja somaattisia sairauksia.

        Ihmisistä on jostain syystä tullut henkisesti heikkoja kun ei ole mitään suuria ongelmia elämässä, esim. nälänhätää ja sotaa. Tai toisin sanottuna ihmiset olivat vahvempia silloin, kun materiaa ei ollut juuri kenelläkään paljon.


    • Minä...taas...tarkoitan

      JOS tuo on totta, mitä joku kirjoitti kuulleensa,

      että tyttöjen mieli järkkyy tulevaisuudessa yhä enemmän,

      niin eniten säälin niitä tyttöjä - ja sitten lapsia ja kaikkia muitakin.

      Se todistaisi, että PALJON on VIALLA nyky-yhteiskunnissa!

      -

      HALUAN sellaisen maailman, joka on I H M I S T E N.

      Inhimillisten naisten, miesten ja lapsien!

      -

      • oyu87pp

        ...ja eikös ollut uskovaisten myös?


      • Uskonnoista en sanoisi yhtään mitään,
        parempi olisi pitää omana tietonaan uskonsa Luojaansa,
        omassa sydämessään sen tuntee.
        Siellä se auttaa ja tukee elämän epätasaisella ja arvaamattomalla polulla.

        Uskonsotien toivon viimeinkin jo loppuvan.


      • Niinpä-

        Mitä seuraakaan nyt fundamentalistien aatosten tullessa

        koskekukseen maltillisten, inhimillisten ihmisten kanssa?


    • justiinsajuustoa

      Maailma on muuttunut hyvin nopeasti viime vuosikymmeninä ja nopea muutos aiheuttaa yleensä hetkellisen kaaoksen. Tämähän on kaikki oikeastaan vain suurta kokeilua siitä mitä siitä seuraa kun naisillekin annetaan paljon valtaa. Ihmiskuntahan tekee oikeastaan kokeita itsellään oppiakseen itsestään. Vanhassa maailmassa naista pyrittiin alistamaan, koska naisessa oli jotain uhkaavaa, joka voisi ajaa koko maailman sekasortoon. Tosin alkeellisissa yhteisöissä valta on voinut olla myös naisilla.

      Molemmilla sukupuolilla on tietenkin omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Ne kuitenkin täydentävät toisiaan. Näin sen on luonto ilmeisesti tarkoittanut ja on aika jännää nähdä miten tässä käy kun moni nainen ei enää toteuta tätä vanhaa kaavaa, vaan pyrkii täydentämään itse itsensä. Miehet taas selvästikin pysyttelevät mielellään vanhassa, heillä ei ole tarvetta samaan kuin naisilla. Kaikki kehitys ja tasa-arvo on johtanut naiset tähän erikoiseen tilanteeseen. Mutta muuttuuko ihminen oikeasti koskaan, vai toteuttaako hän vain samoja vanhoja kaavoja, vain kuvitellen niitä jotenkin uusiksi. Ihmisyys kun ehkä pysyy lähes samana, vaikka kehitys kehittyy. Jotenkin tuntuu, että tasa-arvo on aiheuttanut myös epävarmuutta ja identiteettikriisejä monille naisille. Ei enää tiedetä, ollakko vai eikö olla. Suomalaisia naisia sanotaan usein epänaisellisiksikin, ja kehutaan jotain slaavilaista tai aasialaista naista siitä miten naisellinen tämä on. Mutta aika vaikeeta ennustaa mihin tämä kokeilu johtaa, ei voi muuta kuin odottaa katsoa miten meidän käy. Ihmiskunta on kuitenkin mennyt tuhansia vuosia aika saman kaavan mukaan. Nainen ja mies kohtaavat, menevät yhteen, saavat lapsia ja kasvattavat heidät aikuisiksi ja sama jatkuu sukupolvesta toiseen. Nykyään tämä ei enää toteudu samalla tavalla, vaan ihmiset säntäilevät elämässään sinne sun tänne. Itse olen kyllä mitä pariutumiseen tulee melko konservatiivinen. Aikuisen pitää ottaa vastuu tekemisistään ja osoittaa kypsyyttä, muutenhan häntä ei voi edes aikuiseksi kutsua.

    • yhteispelillä-se-sujuu

      Alotuksen kassa täysin eri mieltä,
      mies on ikuinen johtaja, niin tulee ollakki,
      nainen on taustalla kuten Matin ja Tepon laulussa,
      " miehen takana on nainen niin ihanainen "
      jokaisen menestyvän miehen takana on aina nainen,
      se on tosi asia,
      perhe on yhteiskunnan tukipilari,
      kaikkein arvokkain asia elämässä,
      jokaisen terveen normaali-ihmisen elämässä.

      • YYA-sopimus

        Perhe on yhteiskunnan perusyksikkö. Ei välttämättä lainkaan "tukipilari" sillä kipeitä perheitä on niiin paljon. "Terve normaali-ihminen" on suhteellinen käsitys joten arvokkuuskin on. Hyvin harvasta mieähestä on johtajaksi.

        Matin & Tepon laulun sanat eivät tarkoita että menestyvän miehen takana olisi alistuva nainen, vaan sitä että nainen on tae siitä, että mieäs menestyy. Ja mies menestyy vain, jos suhde on solmittu yleisellä ystävyys, yhteistoiminta ja avunantosopimuksella.


      • juurinen

        Kysymys ei ole ollenkaan mielipiteestä vaan tosiasiasta


      • Miksi elätteja näette ihmiset vain nykyajassa. aihmisenelämä onlyhyt, vain sitmänräpäys ihmiskunnan kehityksessä.

        Eikö mielestänne mikään ole muuttunut sukupuoltenvälisessäduhteessa!


      • Munatekeeparemmaksi

        Se on totta että ihmisen ikä on kuin pieru Saharassa. Mutta se on yhtä totta, että vaikka maailma ja sen yhteiskunnat ovat muuttuneet ja teknistyneet hirrrveää vauhtia, niin ihminen on muuttunut vain hyvin vähän.

        Sukupuolten välisissä suhteissakin on tietysti tapahtunut muutoksia, mutta perusperiaatteet ovat yllättävän - ja ärsyttävän - samanlaisia kuin vuosisatoja sitten. Ihmisen ja ihmisen sisällön muutokset ovat niiin hitaita ettei juuri huomaa että jotain on vähän muuttunut, koska yhäkin on heitä, jotka alistavat naisia ja näkevät heidät jotenkin huonompina ja arvottomampian kuin miessukukunta.


    • - Tulevaisuus maailmassa on naisten!

      - Miten niin ja minkälaisten?

      • Lue avausviestini aiheesta. Kirjoitin norsujen keskuudessa esiintyneestä matrialkaattisuudesta. Naarasnorsut johtavat aina laumaa. Jjohtamiseen tarvitaan paitsi hyvää muistia myös olosuhteiden laajaatuntemusta ravinnon ja veden suhteen.

        Ihminen ei ole norsu, sanot. En ole sellaista väittänytkään. Ihmiselo on lyhyt, kuin silmänräpäys maailmankaikkeuden ajassa.

        Olen seurannut luonto-ohjelmia ja tullut vakuuttuneeksi kehityksestä.

        Tarinat kaulimella johtamisesta voidaan jättää oman arvoonsa!


    • Onhan ihmiskunnalla ollut matriarkaalinen yhteiskunta järjestelmä Madeleinekaudella, noin 17.000-25000 v.sitten.

      Miten, siitä vaikenee historia, mutta ajatellen Viikinkiajalla Pohjolan naisten vilja-aittojen ja palkollisten hallintaa avainnippuineen vyötäröllä, voi hyvin uskoa naisten hallinneen ruokavarat etelämpänäkin.

      On oletettu naisten olleen myös luolamaalareita, lukuisat kädenjäljet kuvattuina ovat naisten käsiä, pitkän etusormen ja lyhyen pikkurillin mukaan.

      Vaikea on uskoa silti naisten yksin tallentaneen Ranskan Lascaux' luolien seiniin pyyntieläinten kuva niin taidokkaissa asennoissa, joita pyytäjät vain on nähneet! Kädenjälkensä on varmaan halunneet naiset painaa seiniin, nuo Cro magnon tulokkaat!

      Madeleine aikakausi oli metsästyksen ja pyynnin aikakausi, mutta ruokaa oli niukasti neantertalien metsästysmailla. Siitä seurasikin historiaa tutkineiden mukaan jopa kannibalismia. Viljan viljelyn myötä tapahtuikin paikalleen asettuminen ja kylien ja kaupunkien kehitys. Tämä teollisen kehityksen valtaama sivilisaatio, on levinnyt lähes kaikkialle, sen seurauksia koetaan nyt ilmastomuutoksina.

      Mitkä vaiheet sitten ihmiskunnalla onkaan vielä edessään, tulee ravinnon riittävyys olemaan niistä tärkeimpiä.

      Aploodit nyhtökauralle!

      • Tuttujeni-kertomaa

        Onnistuitko saamaan nyhtökauraa? Tuttuni kertovat, että lauantai on se päivä, jolloin sitä tulee Prismaan, mutta pitäisi olla varhain liikkeellä, sillä se menee loppuun aina nopeasti.

        Nimi sille on lainattu liharuokien puolelta, vaikka se on kasvisruokaa tietääkseni.
        Miten valmistit ateriaksi?


      • Erikoisesti maustevalikoimasi kiinnostaisi.


    • Kotiin lenkiltä tultuani tuossa neljän maissa olin rallatustuulella ja lauleskelin
      *heinäpellon pojan* Tapani Kansan rallatusta R-A-K-A-S,
      jossa Tapani laulaa yhdessä kohdassa : - Heitin kaiken vuoksi naisen...
      - Miten niin ja minkälaisen? ...
      eli toisin sanoen: viestini ei ole kovinkaan vakavamielinen.

      Norsumummot taas ovat vakavamielisiä kunnon vanhempia ja isovanhempia, pitkämuistisia ja jalat maassa kulkevia. Ne suojelevat pikkuisiaan hyvin.

      • En ole onnistunut saamaan kokeiltavaksi tuota nyhtökauraa, mutta kunhan saavat tuotannon laajenemaan, riittänee sitä kokeiltavaksi.

        Sen valkuaispitoisuushan on yllättävän korkea, enkä usko maustamisen olevan ongelma.

        Ennenhän ihmiset olivat paljon lyhyempiä kooltaan, ravinnon ollessa laihempaa, ehkäpä pienennytään nytkin muurahaiskokoon, jotta mahdutaan tulevaisuudessa maapallolle.
        💄👛💋👠


      • Kaurapuuro-

        Nyhtökaura ei minulle ole oikeastaan muuta kuin uteliaisuuden kohde,
        sehän on prosessoitu tuote, ja niitä välttelen.

        Tomaatinkin syön hyvin pestynä, - en ketshuppina, johon on lisäilty halpaa sokeria ties kuinka paljon, ja myydään kalliilla hinnalla muovipullossa.

        Joskus vieläkin syön kaurapuuroa aamiaisella.


      • Hauska-tuo

        norsumummoajatus.


      • vaiko
        sini-sirkku kirjoitti:

        En ole onnistunut saamaan kokeiltavaksi tuota nyhtökauraa, mutta kunhan saavat tuotannon laajenemaan, riittänee sitä kokeiltavaksi.

        Sen valkuaispitoisuushan on yllättävän korkea, enkä usko maustamisen olevan ongelma.

        Ennenhän ihmiset olivat paljon lyhyempiä kooltaan, ravinnon ollessa laihempaa, ehkäpä pienennytään nytkin muurahaiskokoon, jotta mahdutaan tulevaisuudessa maapallolle.
        💄👛💋👠

        Ilkeiletkö?


    • painukaakoiinne

      Lähtöpassit lämpimien maiden loisille Pohjolasta !! Eläkööt omillaan kuten me Suomessa !!!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe