UPM - pelkkää onnetonta nyhräämistä Jämsässä

4-märkäpää

Mitä UPM nyhrää ja nysvää kahden paperitehtaansa kanssa Jämsässä, kun ei investoi tänne yhtään mitään? Metsä Group sen sijaan investoi jälleen Äänekoskelle ja Suolahteen.

60

3172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiirinniemi

      Vanhat koneet Jämsän tehtailla jo elämänsä ehtoopuolella, osa jo ihan finaalissa kalkkiviivoilla. Pyörii vielä sen minkä pyörii ja se on loppu sitten.

    • SympressII

      Niillä koneilla tullaan valmistamaan nanopaperilaatuja Äänekosken nanosellusta, joten jokaiselle koneelle päivitetään Metson OptiFlow, OptiPress ja OptiReel.

      • realisti-

        Siellä ei päivitetä mitään muuta, kuin monon kuvia paperimiesten perseille.


    • Jatkuuse
    • Nollavesi-insinööri

      Eilen se uusi jokilaakson tehtaidenjohtaja puhui jo ympäripyöreitä ja mitäänsanomattomia höpöjuttuja radiossa. Taavitsonni jää eläkkeelle vuoden vaihteessa, niin piti saada nyt jo Jämsässä uusi saneeraaja äkkiä pukille, kun heinäkuussa UPM järjestelee ENA:t uuteen uskoon, mikä ei tiedä ollenkaan hyvää Jämsän tehtaille. Miten sattuikin tuommoinen ulostulo heti, kun Kiky-sopimus oli juuri saatu allekirjoitettua... olikohan muste vielä allekirjoituspapereissa kunnolla kuivunut? Samaa propagandaa ukko sönkötti, että hyvää tulosta tekemällä Jämsän koneet pyörii. Eikös se Jämsänkosken Pk5 päässyt tulostavoitteisiinsa aikoinaan ihan etuajassa, niin saivat siitä palkinnoksi koneen sulkemisen. Ei näitä Jämsän vanhoja koneenresuja pelasta enää mikään muu, kuin uudet mittavat investoinnit Jämsän tehtaille. Niitä nyt ei vaan ole tulossa.

    • tietuu

      Koskelle investointi tulossa.

      • Näi_on

        Totta, viimeistään 2017 julkistetaan investointi koskien Jämsänkosken tarraosastoa. Tulevaisuus siltä osin turvattu.


    • lyöntiavain

      Koska Jämsänkosken Pk6:n purkaminen alkaa?

    • Measurex

      Uusi tehtaanjohtaja saa höpöttää paikallislehdessä ihan mitä huvittaa Jokilaakson tehtaiden tulevaisuudesta. Tosiasiassa Äänekosken uudella sellutehtaalla on jo nyt hommissa asennuspuolen kavereita, jotka ovat vakaasti sitä mieltä, että "eiköhän tämän keikan jälkeen mennä Jämsään koneita irrottamaan ja isoihin laatikoihin pakkaamaan". Kaikille Jämsän koneille ei ole yksinkertaisesti tilaa nykyisillä markkinoilla.

    • projektimies

      Kaikkea soopaa sitä saa lukea. Vai asennuspuolen kavereita Äänekoskella, jotka aikovat tulla purkamaan koneita Jämsään. Kuule, asentajat eivät pura mitään. Purkuporukat on erikseen. Eikä muuten asennuspuolen kaverit päätä, mitä puretaan ja mitä rakennetaan. Päätökset tekee joku muu.

      • lyöntiavain

        Tuohan on ollut jo pitkään julkinen salaisuus, että kun Äänekosken sellu pyörii täysillä, Jämsänkosken Pk6 puretaan ja viedään muualle halvan työvoiman maahan. Äänekosken pitää saada kuitupuuta halvalla ja siinä ei enää Jämsän tuottamattomia koneita kaivata kilpailemassa samasta kuitupuusta.


    • tekniikankääkkänä

      Romuksi nykyään vanhat koneet menee. Ei kannata homma enää halvan työvoiman maissakaan. Prosessiteollisudessa ei ratkaise palkkakulut niin paljon kuin käsityövaltaisilla aloilla. Paperin teko ei kannata kohta missään.

    • Measurex

      Kävin hiljattain Äänekoskella biosellun työmaalla. Siellä on tällä hetkellä menossa kattila hyvää vauhtia ylöspäin. Voimalaitos siellä on Siemensin keikka. Metallimiehet kertoivat työmaalla, että juuri kukaan suomalainen ei enää nykyään ole tulossa niihin hommiin. Kielten sekamelska oli melkoinen. Metsäliitto siitä on puhunut "suomalaisen työn kohteena", mutta sanoisin, että työstä on 50% Suomessa ja loput työstä on tuontitavaraa. Eihän se metallihomma Suomesta lopu, mutta näköjään vähenee aika lailla. Pahinta on, että ilman koneenrakennusteollisuutta elintaso laskee jyrkästi Suomessa. Kaikki maailman johtavat maat ovat kovia koneenrakennuksen maita.

      Augsburgissa valssataan paperia ja meno on vakaata. Saksan viennistä on vähemmän kuin 0,5% paperi- tai metsätaloustuotteita.

    • Mitäsieltätulee
    • Märkä1

      Kyllä ne keksii k0neille käyttöä kun maailmassa muovinkäyttö kielletään ja keksitään monia luonnollisempia materiaaleja käyttö esineille ja toivottavasti koneet pyörii ettei minunkaan tarvi katsellä mököttäviä jämsäläisiä joka nurkalla kiusaamassa muita puheillaan eli töitä töitä ja töitä ettei tarvi miettiä viisaita.

    • Nollavesi-insinööri

      Miten ja millä hinnalla menee nyt Kaipolan Pk4:n puhelinluettelopaperi Englantiin, kun tuli tämä Brexit? Taitaapi tulla brexitista vaan monon kuvia persauksille Kaipolassa.

    • Measurex

      Augsburgissa UPM:lla tutkitaan parhaillaan tuotantosovellusta, joka korvaa pitkäkuituista havusellua kartongin valmistuksessa. Mahtavatkohan Äänekoskella vielä edes tietää tuostakaan asiasta?

      • Koskasnäkis

        Eikös tämä Augsburgin Measurex ennustanut jokilaakson tehtaille lopettamisuutisia jo alkuvuodesta 2016?


      • Measurex

        Ole huoletta... ne lopettamisuutiset määrätyille koneille on tulossa vuorenvarmasti jokilaakson tehtaille... sattuneesta syystä tulevat viiveellä.


      • PessiJusonen

        Voisiko Measurex valoittaa syitä viipeeseen? Olisiko yhteiskuntasopimusvääntö tai Norsken kohtalon odottelu? Hämmästyttävän pitkään on säästytty Jämsässä ilman viikatetta. Hyvä juttu toki Jämsälle.


      • Koskasnäkis
        Measurex kirjoitti:

        Ole huoletta... ne lopettamisuutiset määrätyille koneille on tulossa vuorenvarmasti jokilaakson tehtaille... sattuneesta syystä tulevat viiveellä.

        Juu, viiveellä tulee lopettamisuutinen koko maapallollekin. Measurexkin annostelee ennustuksiaan viiveellä, sattuneesta syystä ilmeisesti. Vaikuttaa sivuraiteelle ajautuneelta konsultoinnilta.


    • Basketball-Master

      Ei muuta kuin painatte töitä UPM:n Jämsän tehtailla niska limassa! Halvalla... halvemmalla... talkoilla... palkinnoksi saatte pari suljettua paperikonetta.

    • StoraEntso
    • kaksoisvesileikkuri

      Nythän vitsin murjasit, kun puhuit Kaipolan ja Kosken hyväkatteisista tilauskannoista. Kaipolan Pk4 ja Pk6 tekee paperia ylitäysille markkinoille huonolla katteella. Jämsänkosken Pk6 tekee suuria tonnimääriä ylitäysille markkinoille, mutta lopulta viivan alle ei jää mitään. Katetta ei tule ollenkaan... sillä koneella katteeksi jää vain työn tekemisen ilo.

    • työleirillä

      Onneksi on talo ja kesämökki maksettu. Eikä ikäkään vielä paina vm62. Tästä vois hyvinkin jäädä jo henk.kohtaiseen eläkeputkeen. Mökistä vois vaikka luopua kun toi mökkeily ei oikein koskaan ollut meidän juttu. Piti vaan aikanaan rakentaa kun se oli olevinaan niin hienoa lähteä omalle mökille. Olihan se tietysti mukavaa kun lapset oli pieniä, mutta nykyään ei jaksa siellä vaimon kanssa kahdestaan viiniä litkiä. Pelkää ylimääristä kulua ja raatamista keväästä syksyyn.

    • Tienestiä

      Mitäs mietitään kun ENSOKIN myisi paperitehtaansa ? Ja aloittaja kysyy miksi Umppi ei investoi . Ehkäpä koneet ajetaan loppuun ja myydään Kuusakoski OY:yylle romuksi . Suattaapi olla

    • tuleejamenee

      Taitaapi olla paperikoneen purku niin kallista hommaa, että UPM joutuu vielä maksamaan Kuusakoskelle purkupalkan. Puntarin nokassahan ei paperikone paljon maksa.

    • Measurex

      Siellä Jämsässä ei ole vielä uusi koripallomestari-tehtaanjohtaja hoksannut niin yksinkertaista asiaa, että ei UPM:n kannata Jämsän tehtailla paperia valmistaa. Kuskataan sellut UPM:n Kuusankoskelta tänne UPM:n Augsburgin tehtaalle ja sotketaan savet paperin sekaan täällä Saksassa. Ei tarvitse niitä savikuormia kuskata moneen kertaan ensin sinne pohjan perukoille ja sen jälkeen takaisin tänne Euroopan markkinoille. Viivan alle jää UPM:lle enemmän katetta tuolla toimintamallilla.

      • Augskonsult

        Ihmettelen kuinka ei Measurexista ole tehty UPM:n toimitusjohtajaa. Niin viisas mies on jätetty Augsburgiin(?) kykyjään hukkaamaan.


    • holander

      Osaakohan tämä Measurex edes tämän Augsburgin uskontunnustuksen..? Ei ole muuten paikallisten tehtaanjohtajien hommaa hoksata, missä paperinteko kannattaa. Sellaiset asiat kuuluu UPM:n toimitusjohtajalle ja hallitukselle.

    • Measurex

      Viimeisten saamieni tietojen mukaan UPM ei suunnittele Suomeen lainkaan voimalaitosten peruskorjauksia. Korjauksilla ja ylläpitokeikoilla mennään. Augsburg on selkeä kehityskohde UPM:n sisällä. Nähtäväksi jää, kuinka Kaipolan ja Jämsänkosken voimalaitosten muutosinvestoinnit toteutuvat, että tulevat täyttämään uusimmat päästömääräykset. Olikos se takaraja Kaipolan ja Jämsänkosken voimalaitosten muutostöille nyt vuonna 2016 vai 2017?

    • tietuu

      Kumpa tietäsit...

    • Measurex

      UPM on nyt ihan tosissaan varpaillaan ja ovat laatineet pitkät pykälät koskemaan salassapitovelvollisuutta energiakysymysten osalta kaikkialla UPM:n laitosten ollessa kyseessä.

      Päästöoikeuksia ostetaan ja myydään. Koko juttu on vinossa ajatellen oikeaa markkinalähtöistä ostoa ja myyntiä.

      Augsburgissa ainakin varmuudella menee voimantuotantoa korjauksiin ja uusintoihin.

    • Jokioekka

      Mitäköhän meinaa jämsänkosken paperikone kolmoselle kun alkavat valmistaa samaa paperia eräällä toisella tehtaalla paljon isommalla koneella?

      • Koulunpenkkikutsuu

        Kiinnostais tietää missä aletaan tekeen pk3 tarrapaperia. Tuotantosuunnan muutokset ovat niin kalliita investointeja vaatii hallituksen päätöksen ja tuskin guru Pessi Jusonen on vielä mitään ilmoittanut?


      • Labelcoatprime

        Kymillä PK8 alkaa ajaa syyskuussa. Koeajot on jo ajettu.


    • Kauppaaaaaa

      Odotetaan mikä on SAK:oon / AY liikkeen tuleva esiintymistapa työmarkkinoilla . Jos "Ahoset" intoilevat niin laitetaan tehdas kiini .

    • Täyttähöyryä

      Höyryinvestointiin tuo Enson Summakin kaatui. Laitos happani käsiin...

    • VanhempiVirkamies

      Voi teita oppimattomia. UPM on globaaleilla markkinoilla toimiva yritys ja tassa kontekstissa tuotantoyksikot ovat pelkkia kustannusfunktioita, jotka maarittelevat tuotantolaitosten jatkuvuuden. UPM:lla on Jamsassa kaksi tuotantolaitosta, joiden infrastruktuurit ovat elinkaarensa loppupuolella. Investointeja ei ole tulossa naihin tuotantoyksikoihin. UPM on jo ilmoittanut lopettavansa kaukolammon toimituksen Jamsan kaupungin energialaitokselle vajaan kymmenen vuoden sisalla. Tuotannon alasajo on siis jo alkanut eika sita pysayta yksittaisten tyontekijoiden mielipide tai ammattiliiton vastustus. Paperiliitto voi korkeintaan vaikuttaa alasajon toteutustapaan tai ehka hidastaa sita neovottelemalla palkanalennuksista paperityontekijoille, mutta paperituotannon loppu tulee vaistamattomasti. Vuonna 2030 Jamsassa ei ole enaa yhtaan paperotehdasta.

    • Liitoton

      Ahosen Jokke kovan linjan ammattiliiton meesi , voisi käydä katselemassa mitä
      Kaipolaan ja Jämsänkoskelle kuuluu. Parin paperimiehen vuosipalkan
      kuukaudessa nostava mies on haastanut oikeuteen paperiliiton. Kyllä kelpaa olla
      olla pois kuolevien liittojen kannattaja, maksaa maksut ja odotella miten käy.
      Mitähän liittojen sisäpiireistä löytyy,kun kuolinpesiä liitoissa tutkitaan?
      Jopa sanoisin siitospesiä. Anna kyrvälle käsi, niin se vie koko mulkun.

    • Kiinniauki

      Mihin ovat kadonneet kaikki "Tuomiopäivän manaajat?" Eräskin mainosti pari vuotta sitten Jkosken PK6 olevan jo purkuvaiheessa tänä ajankohtana. Antoiko muualta suljettu kapasiteetti ratkaisevasti lisäaikaa? Kaipolakin porskuttaa edelleen, kolmen koneen yksikkönä, vaikka sieltä ollaan sulkemassa koneita vähän väliä.

      • tuomiopäivän-manaaja

        Se parhaiten nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa... perästä kuuluu...


      • Ruutu-Rami
        tuomiopäivän-manaaja kirjoitti:

        Se parhaiten nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa... perästä kuuluu...

        Sun peräpäästäkö kuuluu?


    • Nalle.W

      Suomeen ei rakenneta enää yhtään uutta paperikonetta. Kysymys on nyt lähinnä siitä, missä järjestyksessä niitä nykyisiä suljetaan? Jämsän koneita suljetaan ensimmäisten joukossa, koska Äänekoski vie kohta kaiken kuitupuun ja sitä ei enää riitä Jämsän tehtaille, joten sulkuun menee junttilan koneet!!

      • kiitosOpiTunista

        Ihme homma.
        Äänekoski ja Jokilaakson UPM syö erilajisia puita.
        Aina oppii uutta.


      • havupuu-sellua

        Kyllä se kuusikuitu kelpaa oikein hyvin myös sinne Äänekosken sellupataan.


      • Kaupunginkuningas

        Vai loppuu puu kesken. Taas yhden kylähullun tarinointia. Tää on aivan samalla tasolla, kun sanottaisiin, et Saharasta loppuu hiekka.


      • exyhtyneläinen

        ei puu lopu mutta se menee sinne missä siitä saadan rahaa, eli Äänekoskelle, jso ei tule investointeja Jokilaaksoon kannattaa katella muita vaihtoehtoja


    • näinsevaanmenee

      Mäntäs menee ainakin hyvin kun kattoo kuin isoja remontteja menossa. Näiltä nurkilta loppuu varmaa toinen tehas.

      • Katkollapa

        Taitaa muutama kone jatkaa vielä hetken, Kaipolan PK6 voi ollakin kohta jo katkolla.


      • Katkollapas
        Katkollapa kirjoitti:

        Taitaa muutama kone jatkaa vielä hetken, Kaipolan PK6 voi ollakin kohta jo katkolla.

        Sanoo perusduunari, joka tietää UPM:n asiat paremmin, kuin yritysjohto.


    • ajat-muuttuu

      Mäntän paperitehdas pärjää kyllä hyvin tulevinakin vuosina, koska heillä on tuotannossa hyvän myyntikatteen antavat leivinpaperit, voipaperit ja muut erikoispaperit.

    • Tuntiliksa

      Ja kohta tulee kunnolla lisää liksaa. Työnantaja puoli vähän yrittää neuvotteluissa vastustaa tavan vuoksi.

    • herranpelkoaseonvaan

      Niinhän siinä kävi, paperipöksy uhos niin maan perkeleesti mutta kaikki kävi palkka neuvotteluissa. Joo. ei saannu meidänkään ala, muttei kyllä tommosta uhookaan pitännyt.

    • Raksapena

      Onneksi paperiliitto on tehnyt hyvän kikysopimuksen kuulemma, toistaiseksi voimassaolevan. Saa paperimiespolo olla tulevaisuudessakin olla tekemässä kikyä joka vuosi kolme päivää. Eipä tainneet työntekijät tietää itsekään tätä kuin vasta nyt. Ainakaan niin kuulin yhdeltä paperimieheltä.

    • 70tonnia

      Haiskahtaa kunnallisen työntekijän katkeralta tilitykseltä. Jolle ei työmaalla lapioo arvokkaampaa työkalua ei voi antaa kun hukkaa niitäkin muutaman viidessä.

    • Raksapena

      Mitäs katkeraa tässä pitäisi olla. Onhan se kiky meilläkin mutta määräaikainen. En tiedä mikä källi tuossa kävi jos sopimus on tehty toistaiseksi eli hamaan maailman tappiin olevana. Enkä ole katkera kuntatyöläinen mutta ihmettelin vaan.

    • eiolepaluutavanhaan

      Rupee paperiukkojen hermo meneen, ja miksei kun kohta taas kerrotaan kuka ja ketkä lähtee. Mutta eiks liitoista saa kohtuu korvauksen 400pvää.

    • Tulemanpitää
      • Tulemanpitää

        Norske Skog hakeutui konkurssiin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe