UPM - pelkkää onnetonta nyhräämistä Jämsässä

Mitä UPM nyhrää ja nysvää kahden paperitehtaansa kanssa Jämsässä, kun ei investoi tänne yhtään mitään? Metsä Group sen sijaan investoi jälleen Äänekoskelle ja Suolahteen.
Ilmianna
Jaa

60 VastaustaVanhat koneet Jämsän tehtailla jo elämänsä ehtoopuolella, osa jo ihan finaalissa kalkkiviivoilla. Pyörii vielä sen minkä pyörii ja se on loppu sitten.
Ilmianna
Jaa
Niillä koneilla tullaan valmistamaan nanopaperilaatuja Äänekosken nanosellusta, joten jokaiselle koneelle päivitetään Metson OptiFlow, OptiPress ja OptiReel.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siellä ei päivitetä mitään muuta, kuin monon kuvia paperimiesten perseille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tässä mitään lopeteta. Sieltä on vielä tulossa uusi ja uljas PK vuoden 1981 tapaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Xcnqxr4a9w8
Ilmianna
Jaa
Eilen se uusi jokilaakson tehtaidenjohtaja puhui jo ympäripyöreitä ja mitäänsanomattomia höpöjuttuja radiossa. Taavitsonni jää eläkkeelle vuoden vaihteessa, niin piti saada nyt jo Jämsässä uusi saneeraaja äkkiä pukille, kun heinäkuussa UPM järjestelee ENA:t uuteen uskoon, mikä ei tiedä ollenkaan hyvää Jämsän tehtaille. Miten sattuikin tuommoinen ulostulo heti, kun Kiky-sopimus oli juuri saatu allekirjoitettua... olikohan muste vielä allekirjoituspapereissa kunnolla kuivunut? Samaa propagandaa ukko sönkötti, että hyvää tulosta tekemällä Jämsän koneet pyörii. Eikös se Jämsänkosken Pk5 päässyt tulostavoitteisiinsa aikoinaan ihan etuajassa, niin saivat siitä palkinnoksi koneen sulkemisen. Ei näitä Jämsän vanhoja koneenresuja pelasta enää mikään muu, kuin uudet mittavat investoinnit Jämsän tehtaille. Niitä nyt ei vaan ole tulossa.
Ilmianna
Jaa
Koskelle investointi tulossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Totta, viimeistään 2017 julkistetaan investointi koskien Jämsänkosken tarraosastoa. Tulevaisuus siltä osin turvattu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Koska Jämsänkosken Pk6:n purkaminen alkaa?
Ilmianna
Jaa
Uusi tehtaanjohtaja saa höpöttää paikallislehdessä ihan mitä huvittaa Jokilaakson tehtaiden tulevaisuudesta. Tosiasiassa Äänekosken uudella sellutehtaalla on jo nyt hommissa asennuspuolen kavereita, jotka ovat vakaasti sitä mieltä, että "eiköhän tämän keikan jälkeen mennä Jämsään koneita irrottamaan ja isoihin laatikoihin pakkaamaan". Kaikille Jämsän koneille ei ole yksinkertaisesti tilaa nykyisillä markkinoilla.
Ilmianna
Jaa
Kaikkea soopaa sitä saa lukea. Vai asennuspuolen kavereita Äänekoskella, jotka aikovat tulla purkamaan koneita Jämsään. Kuule, asentajat eivät pura mitään. Purkuporukat on erikseen. Eikä muuten asennuspuolen kaverit päätä, mitä puretaan ja mitä rakennetaan. Päätökset tekee joku muu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuohan on ollut jo pitkään julkinen salaisuus, että kun Äänekosken sellu pyörii täysillä, Jämsänkosken Pk6 puretaan ja viedään muualle halvan työvoiman maahan. Äänekosken pitää saada kuitupuuta halvalla ja siinä ei enää Jämsän tuottamattomia koneita kaivata kilpailemassa samasta kuitupuusta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Romuksi nykyään vanhat koneet menee. Ei kannata homma enää halvan työvoiman maissakaan. Prosessiteollisudessa ei ratkaise palkkakulut niin paljon kuin käsityövaltaisilla aloilla. Paperin teko ei kannata kohta missään.
Ilmianna
Jaa
Kävin hiljattain Äänekoskella biosellun työmaalla. Siellä on tällä hetkellä menossa kattila hyvää vauhtia ylöspäin. Voimalaitos siellä on Siemensin keikka. Metallimiehet kertoivat työmaalla, että juuri kukaan suomalainen ei enää nykyään ole tulossa niihin hommiin. Kielten sekamelska oli melkoinen. Metsäliitto siitä on puhunut "suomalaisen työn kohteena", mutta sanoisin, että työstä on 50% Suomessa ja loput työstä on tuontitavaraa. Eihän se metallihomma Suomesta lopu, mutta näköjään vähenee aika lailla. Pahinta on, että ilman koneenrakennusteollisuutta elintaso laskee jyrkästi Suomessa. Kaikki maailman johtavat maat ovat kovia koneenrakennuksen maita.

Augsburgissa valssataan paperia ja meno on vakaata. Saksan viennistä on vähemmän kuin 0,5% paperi- tai metsätaloustuotteita.
Ilmianna
Jaa
Ja kohta ollaan Yhtyneillä taas 1970-80 -luvun nousukiidossa. Jämsänkoski PK7:aa odotellessa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062121769614_uu.shtml
Ilmianna
Jaa
Kyllä ne keksii k0neille käyttöä kun maailmassa muovinkäyttö kielletään ja keksitään monia luonnollisempia materiaaleja käyttö esineille ja toivottavasti koneet pyörii ettei minunkaan tarvi katsellä mököttäviä jämsäläisiä joka nurkalla kiusaamassa muita puheillaan eli töitä töitä ja töitä ettei tarvi miettiä viisaita.
Ilmianna
Jaa
Miten ja millä hinnalla menee nyt Kaipolan Pk4:n puhelinluettelopaperi Englantiin, kun tuli tämä Brexit? Taitaapi tulla brexitista vaan monon kuvia persauksille Kaipolassa.
Ilmianna
Jaa
Augsburgissa UPM:lla tutkitaan parhaillaan tuotantosovellusta, joka korvaa pitkäkuituista havusellua kartongin valmistuksessa. Mahtavatkohan Äänekoskella vielä edes tietää tuostakaan asiasta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Eikös tämä Augsburgin Measurex ennustanut jokilaakson tehtaille lopettamisuutisia jo alkuvuodesta 2016?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ole huoletta... ne lopettamisuutiset määrätyille koneille on tulossa vuorenvarmasti jokilaakson tehtaille... sattuneesta syystä tulevat viiveellä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Voisiko Measurex valoittaa syitä viipeeseen? Olisiko yhteiskuntasopimusvääntö tai Norsken kohtalon odottelu? Hämmästyttävän pitkään on säästytty Jämsässä ilman viikatetta. Hyvä juttu toki Jämsälle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Measurex kirjoitti:
Ole huoletta... ne lopettamisuutiset määrätyille koneille on tulossa vuorenvarmasti jokilaakson tehtaille... sattuneesta syystä tulevat viiveellä.
Juu, viiveellä tulee lopettamisuutinen koko maapallollekin. Measurexkin annostelee ennustuksiaan viiveellä, sattuneesta syystä ilmeisesti. Vaikuttaa sivuraiteelle ajautuneelta konsultoinnilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei muuta kuin painatte töitä UPM:n Jämsän tehtailla niska limassa! Halvalla... halvemmalla... talkoilla... palkinnoksi saatte pari suljettua paperikonetta.
Ilmianna
Jaa
Taloussanomat: Stora Enso pohtii paperitehtaidensa kohtaloa

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2016/07/21/stora-enso-pohtii-paperitehtaidensa-kohtaloa/20167732/170?n=1

Millainen tilanne Kaipolassa/ Koskella? Onko hyväkatteista tilauskantaa sisällä?
Ilmianna
Jaa
Nythän vitsin murjasit, kun puhuit Kaipolan ja Kosken hyväkatteisista tilauskannoista. Kaipolan Pk4 ja Pk6 tekee paperia ylitäysille markkinoille huonolla katteella. Jämsänkosken Pk6 tekee suuria tonnimääriä ylitäysille markkinoille, mutta lopulta viivan alle ei jää mitään. Katetta ei tule ollenkaan... sillä koneella katteeksi jää vain työn tekemisen ilo.
Ilmianna
Jaa
Onneksi on talo ja kesämökki maksettu. Eikä ikäkään vielä paina vm62. Tästä vois hyvinkin jäädä jo henk.kohtaiseen eläkeputkeen. Mökistä vois vaikka luopua kun toi mökkeily ei oikein koskaan ollut meidän juttu. Piti vaan aikanaan rakentaa kun se oli olevinaan niin hienoa lähteä omalle mökille. Olihan se tietysti mukavaa kun lapset oli pieniä, mutta nykyään ei jaksa siellä vaimon kanssa kahdestaan viiniä litkiä. Pelkää ylimääristä kulua ja raatamista keväästä syksyyn.
Ilmianna
Jaa
Mitäs mietitään kun ENSOKIN myisi paperitehtaansa ? Ja aloittaja kysyy miksi Umppi ei investoi . Ehkäpä koneet ajetaan loppuun ja myydään Kuusakoski OY:yylle romuksi . Suattaapi olla
Ilmianna
Jaa
Taitaapi olla paperikoneen purku niin kallista hommaa, että UPM joutuu vielä maksamaan Kuusakoskelle purkupalkan. Puntarin nokassahan ei paperikone paljon maksa.
Ilmianna
Jaa
Siellä Jämsässä ei ole vielä uusi koripallomestari-tehtaanjohtaja hoksannut niin yksinkertaista asiaa, että ei UPM:n kannata Jämsän tehtailla paperia valmistaa. Kuskataan sellut UPM:n Kuusankoskelta tänne UPM:n Augsburgin tehtaalle ja sotketaan savet paperin sekaan täällä Saksassa. Ei tarvitse niitä savikuormia kuskata moneen kertaan ensin sinne pohjan perukoille ja sen jälkeen takaisin tänne Euroopan markkinoille. Viivan alle jää UPM:lle enemmän katetta tuolla toimintamallilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihmettelen kuinka ei Measurexista ole tehty UPM:n toimitusjohtajaa. Niin viisas mies on jätetty Augsburgiin(?) kykyjään hukkaamaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Osaakohan tämä Measurex edes tämän Augsburgin uskontunnustuksen..? Ei ole muuten paikallisten tehtaanjohtajien hommaa hoksata, missä paperinteko kannattaa. Sellaiset asiat kuuluu UPM:n toimitusjohtajalle ja hallitukselle.
Ilmianna
Jaa
Viimeisten saamieni tietojen mukaan UPM ei suunnittele Suomeen lainkaan voimalaitosten peruskorjauksia. Korjauksilla ja ylläpitokeikoilla mennään. Augsburg on selkeä kehityskohde UPM:n sisällä. Nähtäväksi jää, kuinka Kaipolan ja Jämsänkosken voimalaitosten muutosinvestoinnit toteutuvat, että tulevat täyttämään uusimmat päästömääräykset. Olikos se takaraja Kaipolan ja Jämsänkosken voimalaitosten muutostöille nyt vuonna 2016 vai 2017?
Ilmianna
Jaa
Kumpa tietäsit...
Ilmianna
Jaa
UPM on nyt ihan tosissaan varpaillaan ja ovat laatineet pitkät pykälät koskemaan salassapitovelvollisuutta energiakysymysten osalta kaikkialla UPM:n laitosten ollessa kyseessä.

Päästöoikeuksia ostetaan ja myydään. Koko juttu on vinossa ajatellen oikeaa markkinalähtöistä ostoa ja myyntiä.

Augsburgissa ainakin varmuudella menee voimantuotantoa korjauksiin ja uusintoihin.
Ilmianna
Jaa
Mitäköhän meinaa jämsänkosken paperikone kolmoselle kun alkavat valmistaa samaa paperia eräällä toisella tehtaalla paljon isommalla koneella?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kiinnostais tietää missä aletaan tekeen pk3 tarrapaperia. Tuotantosuunnan muutokset ovat niin kalliita investointeja vaatii hallituksen päätöksen ja tuskin guru Pessi Jusonen on vielä mitään ilmoittanut?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kymillä PK8 alkaa ajaa syyskuussa. Koeajot on jo ajettu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Odotetaan mikä on SAK:oon / AY liikkeen tuleva esiintymistapa työmarkkinoilla . Jos "Ahoset" intoilevat niin laitetaan tehdas kiini .
Ilmianna
Jaa
Höyryinvestointiin tuo Enson Summakin kaatui. Laitos happani käsiin...
Ilmianna
Jaa
Voi teita oppimattomia. UPM on globaaleilla markkinoilla toimiva yritys ja tassa kontekstissa tuotantoyksikot ovat pelkkia kustannusfunktioita, jotka maarittelevat tuotantolaitosten jatkuvuuden. UPM:lla on Jamsassa kaksi tuotantolaitosta, joiden infrastruktuurit ovat elinkaarensa loppupuolella. Investointeja ei ole tulossa naihin tuotantoyksikoihin. UPM on jo ilmoittanut lopettavansa kaukolammon toimituksen Jamsan kaupungin energialaitokselle vajaan kymmenen vuoden sisalla. Tuotannon alasajo on siis jo alkanut eika sita pysayta yksittaisten tyontekijoiden mielipide tai ammattiliiton vastustus. Paperiliitto voi korkeintaan vaikuttaa alasajon toteutustapaan tai ehka hidastaa sita neovottelemalla palkanalennuksista paperityontekijoille, mutta paperituotannon loppu tulee vaistamattomasti. Vuonna 2030 Jamsassa ei ole enaa yhtaan paperotehdasta.
Ilmianna
Jaa
Ahosen Jokke kovan linjan ammattiliiton meesi , voisi käydä katselemassa mitä
Kaipolaan ja Jämsänkoskelle kuuluu. Parin paperimiehen vuosipalkan
kuukaudessa nostava mies on haastanut oikeuteen paperiliiton. Kyllä kelpaa olla
olla pois kuolevien liittojen kannattaja, maksaa maksut ja odotella miten käy.
Mitähän liittojen sisäpiireistä löytyy,kun kuolinpesiä liitoissa tutkitaan?
Jopa sanoisin siitospesiä. Anna kyrvälle käsi, niin se vie koko mulkun.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Mihin ovat kadonneet kaikki "Tuomiopäivän manaajat?" Eräskin mainosti pari vuotta sitten Jkosken PK6 olevan jo purkuvaiheessa tänä ajankohtana. Antoiko muualta suljettu kapasiteetti ratkaisevasti lisäaikaa? Kaipolakin porskuttaa edelleen, kolmen koneen yksikkönä, vaikka sieltä ollaan sulkemassa koneita vähän väliä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Se parhaiten nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa... perästä kuuluu...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tuomiopäivän-manaaja kirjoitti:
Se parhaiten nauraa, joka toiselle kuoppaa kaivaa... perästä kuuluu...
Sun peräpäästäkö kuuluu?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suomeen ei rakenneta enää yhtään uutta paperikonetta. Kysymys on nyt lähinnä siitä, missä järjestyksessä niitä nykyisiä suljetaan? Jämsän koneita suljetaan ensimmäisten joukossa, koska Äänekoski vie kohta kaiken kuitupuun ja sitä ei enää riitä Jämsän tehtaille, joten sulkuun menee junttilan koneet!!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Ihme homma.
Äänekoski ja Jokilaakson UPM syö erilajisia puita.
Aina oppii uutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyllä se kuusikuitu kelpaa oikein hyvin myös sinne Äänekosken sellupataan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vai loppuu puu kesken. Taas yhden kylähullun tarinointia. Tää on aivan samalla tasolla, kun sanottaisiin, et Saharasta loppuu hiekka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ei puu lopu mutta se menee sinne missä siitä saadan rahaa, eli Äänekoskelle, jso ei tule investointeja Jokilaaksoon kannattaa katella muita vaihtoehtoja
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mäntäs menee ainakin hyvin kun kattoo kuin isoja remontteja menossa. Näiltä nurkilta loppuu varmaa toinen tehas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Taitaa muutama kone jatkaa vielä hetken, Kaipolan PK6 voi ollakin kohta jo katkolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Katkollapa kirjoitti:
Taitaa muutama kone jatkaa vielä hetken, Kaipolan PK6 voi ollakin kohta jo katkolla.
Sanoo perusduunari, joka tietää UPM:n asiat paremmin, kuin yritysjohto.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mäntän paperitehdas pärjää kyllä hyvin tulevinakin vuosina, koska heillä on tuotannossa hyvän myyntikatteen antavat leivinpaperit, voipaperit ja muut erikoispaperit.
Ilmianna
Jaa
Ja kohta tulee kunnolla lisää liksaa. Työnantaja puoli vähän yrittää neuvotteluissa vastustaa tavan vuoksi.
Ilmianna
Jaa
Niinhän siinä kävi, paperipöksy uhos niin maan perkeleesti mutta kaikki kävi palkka neuvotteluissa. Joo. ei saannu meidänkään ala, muttei kyllä tommosta uhookaan pitännyt.
Ilmianna
Jaa
Onneksi paperiliitto on tehnyt hyvän kikysopimuksen kuulemma, toistaiseksi voimassaolevan. Saa paperimiespolo olla tulevaisuudessakin olla tekemässä kikyä joka vuosi kolme päivää. Eipä tainneet työntekijät tietää itsekään tätä kuin vasta nyt. Ainakaan niin kuulin yhdeltä paperimieheltä.
Ilmianna
Jaa
Haiskahtaa kunnallisen työntekijän katkeralta tilitykseltä. Jolle ei työmaalla lapioo arvokkaampaa työkalua ei voi antaa kun hukkaa niitäkin muutaman viidessä.
Ilmianna
Jaa
Mitäs katkeraa tässä pitäisi olla. Onhan se kiky meilläkin mutta määräaikainen. En tiedä mikä källi tuossa kävi jos sopimus on tehty toistaiseksi eli hamaan maailman tappiin olevana. Enkä ole katkera kuntatyöläinen mutta ihmettelin vaan.
Ilmianna
Jaa
Rupee paperiukkojen hermo meneen, ja miksei kun kohta taas kerrotaan kuka ja ketkä lähtee. Mutta eiks liitoista saa kohtuu korvauksen 400pvää.
Ilmianna
Jaa
Näyttääkö nyt hyvältä?

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsä/artikkeli-1.218163
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Norske Skog hakeutui konkurssiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

UPM - pelkkää onnetonta nyhräämistä Jämsässä

Mitä UPM nyhrää ja nysvää kahden paperitehtaansa kanssa Jämsässä, kun ei investoi tänne yhtään mitään? Metsä Group sen sijaan investoi jälleen Äänekoskelle ja Suolahteen.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta