Huonoa tuuriako viritinvahvistimien kanssa?

KylläOnKummallista

Minulla on vanha Yamahan viritinvahvistin (yli 10v) ja samaa ikäluokkaa olevat Miragen kaiuttimet. Ovat toimineet moitteetta viime päiviin asti, jolloin yhtäkkiä vasemman kanavan kaiuttimet hiljenivät. Vaihdettuani piuhoja ristiin, totesin kaiuttimien kuitenkin edelleen toimivan, jolloin tulin lopputulokseen, että viritinvahvistimen vasemman kanavan ulostulot olivat menneet pimeäksi.

Hankin siis uuden viritinvahvistimen, jonka juuri avasin ja otin käyttöön samojen kaiuttimien ja kaiutinpiuhojen kanssa.

Hämmästyksekseni kuitenkin totesin, että juuri paketista käyttöön otettu uusi viritinvahvistin toistaa saman ongelman - vasemman kanavan kaiutin ei päästä pihahdustakaan, oikean kanavan päästää. Jos vaihtaa kaiuttimet ristiin, saa toisestakin äänen, mutta oikeassa ulostulossa.

Voiko olla mahdollista, että minulle vain sattui tulemaan sellainen viritinvahvistin, joka jo paketista otettaessa on juuri samalla tavalla rikki, kuin tuo 10 vuotta käytössä ollut, vai voiko tässä olla kyse jostain sähköteknisestä ongelmasta, joka rikkoo vasemman kanavan ulostulot kiinnitettäessä?

En suostu helpolla uskomaan tuota rikkoutumis-spekulaatiota, koska oman järjen mukaan tuon ilmiön pitäisi testattaessa myös rikkoa oikean puoleiset ulostulot, kun kyse on kuitenkin samasta kaiuttimesta ja piuhasta. Koska näin ei ole, jää jäljelle (sekin toki epätodennäköinen) vaihtoehto, että satuin saamaan kaupasta juuri samalla tavalla valmiiksi rikkinäisen viritinvahvistimen, ja ehkä parasta on vain laittaa takuulla takaisin ja luottaa siihen, että seuraava toimisi suoraan oikein.

Mielipiteitä?

6

287

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KylläOnKummallista

      Heh, selvisipä vihdoin.

      Syy olikin ketjun alkupäässä. CD-soittimen vasen ulostulo olikin päässyt irtautumaan sen verran, että signaali ei lähtenyt eteenpäin. Luonnollisesti olisi pitänyt älytä tarkistaa tuo varhaisessa vaiheessa, mutta koska ongelma ilmeni niin äkillisesti ilman, että mihinkään koski, ei mieleen tullut, että syypää olisi voinut olla piuhan irtautuminen rikkoutumisen sijaan.

      Onpahan varalla nyt toinen vahvistin.

      Jos tästä pitää jotain oppia, niin kannattaa tarkistaa koko ketju, riippumatta ensimmäisestä olettamuksesta ja varmistua, ettei syynä ole sittenkin jokin muu, kuin mitä luulee.

      • johdotkin.rikkoontuvat

        Radiotakin eli toista äänilähdettä olisi siis kannattanut kokeilla siitä vahvistimesta. Jos kysyit tuosta täällä, niin kaikki vastaavat varmasti olettivat, ettei vika ole äänilähdekohtainen vaan esiintyy aina eli että olisit tarkistanut asian jo.

        Itse olen kohdannut vialliseksi muuttuneen RCA-kaapelin, jolloin ei vian (puuttunut kanava) syytä löytänyt johtoja ja kytkentöjä ulkoisesti katsomalla.

        Uusissa vahvistimissa on kaikenlaista kivaa, kuten HDMI, USB, WLAN, HDMI standby passthrough ja nettiradiot ja ohjaus älykännykällä ja tabletilla, joten vanha unohtuu pian ja annat sen pois tilaa viemästä ja pölyyntymästä. Oman 18v vanhan Yamaha A/V-vahvarin annoin sukulaispojalle. :-)


    • orwelsslave

      Vika voi olla kaiuttimissakin. Omat uudet Olavi Räsäsen 280 kaiuttimet, pirun kalliit, pätkivät uutta Pioneer viritinvahvistinta, Myin sen huutonetissä puoleen hintaa. Ostin tukevan Onkyo vahvistimen. Sen päätäaste paloi Räsäsen pönttöjen ansiosta. Myin senkin viallisena huuto.netissä. Sitten avasin kaiuttimet ja löysin vian, bassoämyrin piuhat menevät oikosulkuun. Eristin johdot toisistaan. Sitten on kestänyt käyttöä. Mutta tuli pirun kalliiksi, kun en osannut epäillä, että uudet kaiuttimet rikkovat valmistusvian takia kaikki vahvistimet. Köyhdyin näitten kirottujen kaiuttimien takia ainakin 500 euroa. Hommasin lopuksi satasella Yamaha kotiteatterivahvistimen huuto.netistä. Siihen tinasin uuden asemamuistikonkan, niin hyvin ovat vihdoin laitteet toimineet.

    • asdfasdfsadf

      Lainataan ketjua kun menee samaan kategoriaan. Minulla on esivahvistin, päätevahvistin, viritin ja taajuuskorjain kytkettynä master-slave-jatkojohtoon siten, että kun esivahvistimeen kytkee virraan, muutkin laitteet menevät samalla päälle. Kaiuttimista ei kuitenkaan kuulu mitään, ennen kuin päätevahvistimen sulkee ja laittaa uudestaan päälle. Päälle se menee kuitenkin tuon master-slave-jatkojohdon kautta ihan normaalisti, mutta äänet kuuluvat vasta kun sulkee ja laittaa uudestaan päälle. Mikä voi olla syynä?

    • YamahaKenwNakamAkai

      Asian sivusta...
      Minulla on 40 v vanhat huippuluokan stereot jotka toimivat edelleen erinomaisesti muuten, mutta ajoittain toinen kanava katoaa. Kyseessä on ilmeisesti eri katkaisijoiden, joskus johtoliittimienkin hapettumisesta tai pölyttymisestä johtuva vika, koska katkaisijoita edestakaisin räpläämällä ja pikaliittimiä räpläämällä kaikki tulee kuntoon taas joksikin aikaa.

      • luotto1

        Osaava korjaamo voi tehdä laitteelle puhdistuksen ja samalla katsoa muutenkin sisälle, ehkä vaihtaa kuluneita osia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4750
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      277
      2884
    3. 134
      1747
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      210
      1458
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1119
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1087
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1071
    Aihe