Kangasala, taantuva kyläpahanen

torninjuurelta

Kangasala oli yli 30 vuotta sitten vireä kunta, jonka kirkonkylän keskusta oli täynnä ihmisiä. Kauppa kävi keskustan pikku puodeissa ja Kesäpäivässäkin vilkkaasti. Ihmisillä oli hyvä olo ja vieraatkin viihtyivät.

Sitten kirkonkylän keskustaa alettiin kehittää. Mitä jäi jäljelle? Autio keskusta uusine rakennusrumiluksineen, tyhjine liiketiloineen ja olemattomine ihmisineen. Tätäkö te kunnan päättäjät todella halusitte?

41

491

Vastaukset

 • Kulttuuritalo korvaa kaiken menetyksen. Tosin kulttuuritalon toimeton väki järjestää tilaisuuksia, joissa pyydetään kuntalaisilta ideoita talon järkevälle käytölle eli ensin tehdään monumentti ja sitten mietitään, että mitähän sillä tekisi. Taiteilijan varastoksihan se on ilman muuta liian kallis.

  • Kultuuritalon pihaan muusikko Axu Wiipurin näköispatsas.


 • Kangasala-talon seinään pitäisi saada laatta jossa on puuhahenkilöiden nimet.
  Kirjastossa aikanaan pidetyssä tilaisuudessa he olivat kyllä julkisesti esillä joten olisi hyvä aina ohikävellessä muistella kenen ansiosta maksamme miljoonia vuodessa tästä Kangasalan henkistä ja taloudellista hyvinvointia kasvattavasta ruskeasta nopasta.

 • Kyllä lappuliisa pitää Kangasalan talouden kunnossa,aika ärhäkkä tapaus.

  • Valitettavasti juuri nämä lappuliisat aiheuttavat kunnalle enemmän vahinkoa kuin tuloja. Monet vievät ihan periaatteesta rahansa muualle kuin Kangasalan keskustaan. Olisiko demarivirkamiesten pitänyt ajatella hieman pidemmälle kyttäystä aloitettaessa? No, eihän vassarin järjenjuoksulla kovin pitkälle tulevaisuuteen voi nähdä.. Vielä ei ole myöhäistä, valtuusto voi periaatteessa lopettaa tämän hullutuksen vaikka huomispäivänä. Lappuliisoille varmasti löytyy jonkinlainen aputyö uudeksi suojatyöpaikaksi.


  • tyhmyys_maksaa kirjoitti:

   Valitettavasti juuri nämä lappuliisat aiheuttavat kunnalle enemmän vahinkoa kuin tuloja. Monet vievät ihan periaatteesta rahansa muualle kuin Kangasalan keskustaan. Olisiko demarivirkamiesten pitänyt ajatella hieman pidemmälle kyttäystä aloitettaessa? No, eihän vassarin järjenjuoksulla kovin pitkälle tulevaisuuteen voi nähdä.. Vielä ei ole myöhäistä, valtuusto voi periaatteessa lopettaa tämän hullutuksen vaikka huomispäivänä. Lappuliisoille varmasti löytyy jonkinlainen aputyö uudeksi suojatyöpaikaksi.

   Kannattaisi tutustua ensin valtuuston voimasuhteisiin ennekuin kirjoitat yhtään mitään, tuosta näet onko valtuustossa enemmän oikestoa vai vasemmistoa.
   Lue enemmän niin luulet vähemmän..vai mitä?

   "Kangasalan Valtuutetut 2013-2016

   Kansallinen Kokoomus r.p. (15 valtuutettua)
   Suomen Sosialidemokraattinen Puolue r.p. (13 valtuutettua)
   Suomen Keskusta r.p. (6 valtuutettua)
   Suomen Kristillisdemokraatit r.p. (6 valt.)
   Vasemmistoliitto r.p. (2 valt.)
   Vihreä liitto r.p. (3 valt.)
   Perussuomalaiset r.p. (4 valt.)
   Siniset (2 valt.)"


  • Jos pidät nykyistä kokoomusta oikeistopuolueena, niin silloin aurinko nousee lännestä! Kokoomus on juuri se puolue, joka mielellään kunnallistaa kaiken, koska silloin on luvassa aateveljille ja -sisarille hyviä kunnallisia suojavirkoja. Samaa tekivät demarit 80-luvulle asti, mutta nyt tämän kyseenalaisen kunnian on ominut juuri kokoomus.


  • tyhmyys_maksaa kirjoitti:

   Valitettavasti juuri nämä lappuliisat aiheuttavat kunnalle enemmän vahinkoa kuin tuloja. Monet vievät ihan periaatteesta rahansa muualle kuin Kangasalan keskustaan. Olisiko demarivirkamiesten pitänyt ajatella hieman pidemmälle kyttäystä aloitettaessa? No, eihän vassarin järjenjuoksulla kovin pitkälle tulevaisuuteen voi nähdä.. Vielä ei ole myöhäistä, valtuusto voi periaatteessa lopettaa tämän hullutuksen vaikka huomispäivänä. Lappuliisoille varmasti löytyy jonkinlainen aputyö uudeksi suojatyöpaikaksi.

   Huonoimmat päätökset demareilta, nais demareilta. Ei naisia pitäisi päästää päättämään muuta kuin siivouspäivä , torstai tai perjantai.


 • Koska ihmiset tajuavat,että kaiken takana ovat isot marketit,joihin kansa ryntää säästämän etukortteineen..Ostoksillaan he maksavat näiden jättimäisten tilojen rakennuskustannukset,lämmityskulut, ym.

 • Keskustan kuihtumisesta pitää huolta lähinnä päin persettä tehty kaavoitus, joka suosii VAIN kevyttä liikennettä. Keskustassa asuvat ihmiset eivät osovoimallaan pidä liikkeitä pystyssä. Vaatii muualta kunnan alueelta tulevaa asiakaskuntaa...mutta kun kaikkien pitää liikkua jalkasin tai POLKUPYÖRÄLLÄ, kuten johtava kaavoittaja esittää, niin ei onnistu oikein Ponsasta, Raikusta, Saarikylistä,Haapaniemestä , puhumattakaan Ruutana-Haviseva- Lihasula-Palo suunnasta.
  Kuntakeskus tulee kuihtumaan kokonaan nukkumalähiöksi, mutta tätähän oikeiso ja demarit haluavat, että saataisiin hyvä syy liittää kunta Tampereeseen ja päästäisiin maksamaan ratikkaa ja kansiareenaa, maksavat paljon enemmän kuin meidän nykyinen turhake, tämä kulttuuritalo, jota Kangasalataloksi kutsutaan.
  Keskustassa on tälläkin hetkellä tyhjillään kymmenkunta liiketilaaja lisää tyhjenee...

  • Keskustassa on viime vuosina tehty lukuisia "uudistuksia", kuten tälläkin palstalla esillä ollut pysäköinninvalvonta ja autoliikenteelle vahingolliset liikenneväylien muutokset. Todella ammattitaidotonta ja asenteellista kunnallispolitiikkaa. Tähän vielä yhdistettynä täysin pieleen mennyt kaavoitus ja kulttuuritalon kaltaiset turhakkeet. Voiko huonompaa kunnallispolitiikkaa tehdä kuin viime vuosien poliittiset päättäjät ja virkamiehet ovat tehneet? Minun mielestäni ei voi. Odotin paljon uudelta kunnanjohtajalta, mutta nopeasti hän on oppinut vuosikausia jatkuneen poliittisen kulttuurin. Nyt olisi kuntalaisten ryhdistäydyttävä ja vaadittava päitä vadille. Näin kunnan ns. kehitys ei voi jatkua.


  • Julistetaan sota Tamperetta kohtaan,ja antaudutaan ehdoitta.Minäkin asun kla asemalla,keskustaan ei ole mitään asiaa,miksi.Tampereella asioin.


 • Kohtaa varmaan pyörii sellainen pensaspallo kylän raitilla ja ainoan kapakan saluunan ovat heiluvat tuulessa.

 • Hirveä ruosteläjä tuo Kangasalatalo! Täytyy kesävieraatkin viedä muualle kun saa hävetä tuota vanerimajaa..Hyi! Haikeana muistan kun oli Aholaita ja Kesäpäivä! Silloin oli elävä, kiva keskusta! Ja noille hyeenoille, parkkipil... voisi työntää metrin halon pers...!

 • Ne marketit,Ne marketit.Nehän kaiken muun yrittäjyyden tappaa lähiympäristöstä.Sinne vaan säästämään etukorteilla.Ihmiset ajavat kilometrikaupalla marketteihin säästämään.Rahat valuvat suurosakkeiden omistajille.Tyhmä saa mitä pyytää.Ihmisten lyhytnäköisyyttä.Aikanaan joka paikassa oli kauppa kävelymatkan päässä,toisaalta,se joka vanhoja muistelee sitä parrulla p--------n.

  • Kangasalan Lamminrahkan rakentaminen alkaa Tampereen vieressä. Kangasalan väkimäärä kasvaa 25 % Kyllä se kaupan kasvu tulee siellä päin.


 • LIsää marketteja,koska kansa tajuaa kun lähtevät autoillaan markettehin säästämään etukorteineen.Syövät omia työpaikkojaan.

  • Tämä on totta, mutta Kangasalan ollessa kyseessä omien työpaikkojen syöminen tapahtuu kunnan virkamiesten ja päättäjien vahvalla taustatuella. Kyllä Kangasalan keskustan nykyinen tila on 99 %:sti kunnan virkamiesten aivottomuuden aikaansaannos. Eilen pitkästä aikaa ajoin keskustan läpi, en voinut kuin ihmetellä keskustan liikenneympyrää, jonka rakentamisessa oli tullut jonkinlainen korkeusvirhe. Ympyrään ajaessa ja poistuttaessa tapahtui terävä hyppäys. Olisiko kaksi eri yrittäjää toteuttanut työn ja yhteensopivuus ei ollutkaan paras mahdollinen..?


  • Harjun_Tarkkailija kirjoitti:

   Tämä on totta, mutta Kangasalan ollessa kyseessä omien työpaikkojen syöminen tapahtuu kunnan virkamiesten ja päättäjien vahvalla taustatuella. Kyllä Kangasalan keskustan nykyinen tila on 99 %:sti kunnan virkamiesten aivottomuuden aikaansaannos. Eilen pitkästä aikaa ajoin keskustan läpi, en voinut kuin ihmetellä keskustan liikenneympyrää, jonka rakentamisessa oli tullut jonkinlainen korkeusvirhe. Ympyrään ajaessa ja poistuttaessa tapahtui terävä hyppäys. Olisiko kaksi eri yrittäjää toteuttanut työn ja yhteensopivuus ei ollutkaan paras mahdollinen..?

   Ei kai sun toyotas iskarit hajonneet,noissa 90 luvun toyotoissa oli huonot pellit.Toisin sanoen voi v---u on sinulla ongelma,hyvää loppuelämää.Ei voi olla totta,mistä planeetalta olet kotoisin.haahaaheheheheh.


  • Taisi paikallinen suojatyöpaikkavirkamiespelle pahoittaa mielensä kun tajusi totuuden työnsä tuloksista. Harjun tarkkailijan mielipide oli ehkä hieman kärjistetty, mutta perusasian suhteen hän oli kyllä harviaisen oikeassa, kotikutoisia ovat lähes kaikki paikkakunnan ongelmat.


  • kllhkkkjl kirjoitti:

   Ei kai sun toyotas iskarit hajonneet,noissa 90 luvun toyotoissa oli huonot pellit.Toisin sanoen voi v---u on sinulla ongelma,hyvää loppuelämää.Ei voi olla totta,mistä planeetalta olet kotoisin.haahaaheheheheh.

   Kyllä siinäkin ympyrässä hyvin ajamaan pääsee, kun noudattaa nopeusrajoitusta - ainakaan normaalilla maavaralla varustetulla autolla en ole huomannut mitään ongelmia.


  • Kyllä ympyrässä ajamaan pääsee, mutta ymmärsin alkuperäisen kommentoijan ihmetelleen ympyrän outoa rakennetta. Tuntuu, että rakennustyössä on jokin asia mennyt pieleen, tai sitten urakkamiehet ovat kiireessä hutiloineet. Samanlainen kummastuksen aihe löytyy Nattarista kun Vatialantieltä käännytään Junatielle. Siinä on usean sentin korkeusero ilman mitään viistettä. Onko kunnan urakat näin kireiksi kilpailutettu, että työmiehet joutuvat tinkimään työn laadusta vai eikö kunta tarkasta työn laatua? Pitäisikö alkaa vaatimaan kunnalta korvauksia autojen rikkoutumisista vai millä asian saisi kuntoon?


  • Harjun_Tarkkailija kirjoitti:

   Tämä on totta, mutta Kangasalan ollessa kyseessä omien työpaikkojen syöminen tapahtuu kunnan virkamiesten ja päättäjien vahvalla taustatuella. Kyllä Kangasalan keskustan nykyinen tila on 99 %:sti kunnan virkamiesten aivottomuuden aikaansaannos. Eilen pitkästä aikaa ajoin keskustan läpi, en voinut kuin ihmetellä keskustan liikenneympyrää, jonka rakentamisessa oli tullut jonkinlainen korkeusvirhe. Ympyrään ajaessa ja poistuttaessa tapahtui terävä hyppäys. Olisiko kaksi eri yrittäjää toteuttanut työn ja yhteensopivuus ei ollutkaan paras mahdollinen..?

   Tuliko iskari nokkapellistä läpi,v---u on sinulla ongelma.


 • oli enne harjun kauppakin josta sai puuhevosesta papattipaukkuihin saakka

 • parasta kangasalla on KAMOKE

 • Lahtu nopea kun salama.

 • Ne marketit,ne marketit.Siinä syy.

 • Markus "Super " Koskinen ...tarvii kirvesmiehiä .
  Voi Markus parkaa ,ota Virosta kirvesmiehet, niille passa ,Sun maksama palkka..kun meidän täytyy elää Suomessa palkalla ,ei Virossa. Myös ajettava Suomessa rekisteröidyllä autolla työhön.
  Me joudutan asun omissa asunnoissa , kun taas Virolaiset asuvat , vuokra asunnossa, jonka on vuokrannut yksinhuoltaja neiti Virosta..saa tuet siihen , sitten itte Viroon ,ja 4 ukkoa sinne ...ja pikku korvaus Neidille.
  Liitot tarvitsee ,vvo rahat jo , ansiosidonaisen maksuun, ei lakkoiluun ole varaa..
  Ota asioista selvää ,ennen kuin teet vaalimainos työtä...

 • Kangasalan keskustan uudessa kerrostalossa on monta tyhjää huoneistoa, eikö kunta voisi vuokrata niitä maahanmuuttajille ? elävöittäis keskustan elämää ?

  • Kangasalan keskusta on tällä hetkellä niin huonossa jamassa, että tyhjät asunnot eivät kiinnosta edes maahanmuuttajia. Olisiko viimein aika laittaa ne kunnan virkamiehet vaihtoon, jotka ovat keskustan alennustilan saaneet aikaan. Jos joku ei tiedä, keistä on kysymys, tässä pari pientä vihjettä: kaavoitus, liikennejärjestelyt, pysäköintipaikkapolitiikka ja epäasiallinen pysäköinninvalvonta..


  • Kuoleva_Takapajula kirjoitti:

   Kangasalan keskusta on tällä hetkellä niin huonossa jamassa, että tyhjät asunnot eivät kiinnosta edes maahanmuuttajia. Olisiko viimein aika laittaa ne kunnan virkamiehet vaihtoon, jotka ovat keskustan alennustilan saaneet aikaan. Jos joku ei tiedä, keistä on kysymys, tässä pari pientä vihjettä: kaavoitus, liikennejärjestelyt, pysäköintipaikkapolitiikka ja epäasiallinen pysäköinninvalvonta..

   Asun kla asemalla,harvoin asiaa keskustaan,siellä e ole mitään.
   Ruosteinen jäteastia oli viimeinen niitti kiinnostukseeni keskus
   taan.Kuka ketkä ovat vastuussa keskustan pilaamisessa,asues
   sani nuorempana Tampereella,käytiin usein Kla keskustassa
   koska paikka oli hieno, tänäpäivänä,? kuka oikeasti voi sanoa
   kangasalan olevan,niin, mitä.
   no


 • Huh huh, ehkä olikin oikea ratkaisu lähteä tästä paikasta hieman väljemmille vesille...

  Muistakaa aina kun alkaa *ituttaa, onhan teillä aina se kirkon verikivi mitä ihastella ja turisteille höpötellä.

  Ketähän mahtaa kiinnostaa.

 • Kyllähän Kangasala taloon voi mennä vaikka elokuviin Lauantaina Luokkakokous 2 ja Ensi perjantaina EPUT elokuva jonka ensi-ilta esitys on suomessa tuona päivänä.

 • Se kukkenhaimari olis pitäny tulla kankasalle,,,,kaikkee muutakin huu,,haata on täällä jo,,ja lissää tullee

  • Paljon muuttaa porukkaa Tampereen puolesta. Haluavat ihan omakotitaloa...
   Mikähän niillä viiraa ?

   Varmaan sitten katuvat myöhemmin...


  • Ja mitähän vikaa siinä ? Varmaan löytyy hyviä ok-taloja, tuskin katuvat koska hinnat vaan nousevat kehyskunnissa. Ei heitä taida teidän jutut kiinnostaa.
   Parit autot pihassa ja kunnon elämisen meininki, mahtaa paikallisia vituttaa...
   Ei ole kiva olla persaukinen.


  • Heh, taisi ollakkin nim. "Tampereen kirous" sarkasmia...sarkasm alert yhtäkkiä hälytti.

   Halpaan menin. :-)


 • Kangasalan kaupungin pitäis ottaa oppia kiireesti Vesilahdesta: pistetään pensselit heilumaan ja kulttuuritalo pinkiksi. Niin kaikille tulee hyvä mieli. Mitä vaaleampi pinkki, sitä herkemmäksi se virittää mielen. Vaaleanpunainen luo sopua ja rauhaa Se ei jätä ketään kylmäksi.
  Liiallinen ruskean suosiminen, etenkin likaisten sävyjen käyttö voi tehdä ihmisestä eristäytyvän ja pysähtyneen. Turvallisuus muuttuu muutoksen peloksi. Kaipuu ruskeaan kertoo ongelmista arkipäivän elämässä ja niistähän me jo olemmekin saaneet tässä kunnassa tarpeeksemme. Vastenmielinen väri estää kulttuuritaloon tulon. On aika tehdä asialle jotakin eli kuunnella kuntalaisia ja toimia.

 • Kuhmalahti kasvaa näin kesäisin.Mansikan poimijat Ukrainasta ja ne naiset.kesämökkiläiset tuo rahaa runsaasti kauppaan ja baariin.

 • Palomies Pekka jaksaa kytätä poikia ja nettiin.

 • Tottakai saa haaveilla isompia ajatuksia vedellä satsit pöydälle.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös