Oulujärven ammattikalastus vetelee viimeisiään.

osakaskunnanosakas

Järvessä on vaan haukea, ahventa ja pientä muikkua joita kalastaa. Kaikki arvokalat (kuha, siika tai taimen) alkavat olla niin harvinaisia saaliita, että niihin ei voi perustaa enää kalastusta. Tulevaisuudessa ammattimainen kalastus tulee Oulujärveltä häviämään kokonaan. Tämä on seurausta siitä, että kaloja on istutettu Oulujärveen mitättömän vähän vesihehtaaria kohden. Osakaskunnista osa ei ole istuttanut juuri mitään, vaan valtiolta saadut kalastuskorttirahat on jätetty osakaskuntien tilille ja sijoitettu osakkeisiin. Jos sama toiminta leviää Suomessa laajemmalle, koko Suomessa loppuu ammattikalastus ja Suomi saa ostaa kalansa ulkomailta (Norjan lohta). Valtion pitäisi pakottaa osakaskunnat laittamaan saamansa kalastuskortti rahansa kalanpoikasina järviin tai parempi olisi, jos valtio ottaisi pakolla vesialueet omaan hoitoonsa ja ely-keskukset huolehtisivat järvien mahdollisimman suuresta tuottavuudesta kansantalouden edun nimessä.

11

1328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 150M

      Kyllähän tuolta siikaa ja kuhaa nousee kun paikat löytää,taimenta vain pari viikkoon.

    • ukkopalta

      Taitaa paikallistuntemus olla avain saaliiseen.Käytin verkkoja Oulujärvessä,ja saaliiksi tuli yksi kuha.Kalakeitto tuli,mutta vähäistä oli saalis panostukseen verrattuna.

      • 1siiansaanut

        Kyllä Oulujärvikin on menetettujen järvien joukossa kun Martinlahden uistelukisassa tuli haukea 1300 kiloa ja ahventa 35 kiloa ja kuhaa vain 9 kiloa. Tulos kertoo karua kieltään siitä, mihin on päädytty. Viimeisetkin kuhat hauet vetää napaansa. Ei ole enää edellytyksiä kuin huviuisteluun kun kalakanta on tällainen.


      • ukkopalta

        Hauki on syötävä kala, eikä sitä tarvitse istuttaa. Eri keinoin kokattuna aivan loistava raakaaine. Minulle kyllä kelpaisi. Onko vinkkejä mistä sitä verkolla saisi?


      • 70kiloareissullaan

        Jos viitsit vaivautua viemään ne verkkosi edes järveen, niin niitä haukia on joka paikassa (ainakin Sokajärvessä). Edes verkkja ei tarvitse kun nakkaa vaan uistimen. Aivan sama mikä uistin kun kaikki kelpaa.


    • jössez

      Lapinelykeskus on tehnyt hallaa kalastukselle typerillä rajoituksilla.Siksipä en ostanut lupia,vaan kalastan kuten menneinävuosina ja kalaa on tullut mukavasti.Kateus vie lupakalastuksen loppuun.KIITOS ilmaisita kaloista.

    • hkkh

      Verkon silmäkoon noston tarkoituksena on kalakoon kasvattaminen.Mutta tämän tajuaminen on juopoille kainuulaisille tähtitiedettä.

      • haukiveks

        Hauet vetää suurimman osan kuhista Oulujärvellä napaansa ennenkuin kuha saavuttaa kilon painon. Jos Oulujärvestä meinaisi saada kuhaa, olisi järvi ensin myrkytettävä kuten tehtiin Norjan lohijoilla kun hävitettiin lohiloista. Rajoitukset ja istutukset ovat turhia ja niillä ruokitaan vaan haukea. Oulujärvi on käytännössä menetetty kun sen luontainen tuotto vastaa lähinnä pientä järveä kun kuha saalis vuodessa on kaikkiaan n. 60 000 kilon luokkaa.


    • njetkomunist

      Valtion pakotukset kuuluu kommunisimiin eli mee Venäjälle kalastelemaan.

    • voiköyhää
      • onpoppootaperkele

        Haa-siinäpäs tuli osakaskunnan jäärille suut makeeks. Vittu, että ovat aika torvea porukka kun silmäkoko 55 milliä ja järvi täynnä haukea. Kieltäkää edes lahnan istustus kun sitä jo valuu ylävesiltä niin perkeleesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe