Lapset vastaan vanheneva väestö

kukaenää

Suomessa ongelmana on vanheneva väestö, ja ongelmana on ikärakenne, kun väestö ikääntyy kuka tekee työt ja maksaa verot.
Mutta kuka haluaa enää tehdä tänne lapsia, kun pitäisi tehdä työtä enemmän ja samaan aikaan vaikeutetaan lapsiperheiden asioita, mm. koulukyyditysten suhteen ja jopa uhkailemalla sillä, ettei välttämättä kaikilla lapsilla olisi oikeutta iltapäivätoimintaan.

10

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turvallinenvanhuus

      Vanhukset tarvitsevat hyvän turvallisen vanhuuden, aivan samoin kuin lapset turvallisen lapsuuden, se on ihmisen perusoikeus.

      • PienenLapsenNälkä

        Lapsilla pitäisi olla edes oikeus syntyä, saada perusasiat ja koulutus. Vanhemmat ikäluokat ovat ahneita isoine asuntoineen, nuoret aikuiset elävät pienissä yksiöissä töissä käyden ja elättäen ja hoitaen rahan päällä istuvia vanhuksiaan. Oksettaa moinen.


    • Venäläinenruletti

      Monella vanhuksella saattaa olla hyvin pienet tulot ja suhteutettuna suuret menot, esim. lämmityskulut, ja välttämätöntä korjausvelkaa. Onpa niinkin, että ei ole varaa korjausavusta huolimatta korjauttaa asunnossa välttämätöminä pidettyjä homevaurioita. Jos on leski, niin aikuiset lapsensa omistavat puolet kiinteistöstä, joten et pysty myymään tai.vaihtamaan asuntoa. Moni vanhus onkin aika.huonossa jamassa tuon tilanteen vuoksi.
      On kyllä heitäkin, jotka nauttivat ylisuurista eläkkeistä ja kylpevät rahassa.
      Mutta yleisesti ottaen, meidän kaikkien yhteinen velvollisuus on huolehtia ja turvata kaikkien lapsuus, jotta lapsista kasvaa vastuullisia, ahkeria ja työtä pelkäämättömiä aikuisia, joilla on sydäntä auttaa vastaavasti vanhuksia ja edelleen lapsia, eikä heistä niin tulisi tunteettomia oman edun tavoittelijoita, jotka vaatisivat aikanaan järjettömiä tunteettomia säästöleikkauksia, koskien lapsia ja vanhuksia. Varsinkin lapsiin kohdistuneet säästöt, ovat venäläistä rulettia, joissa voi olla hyvin vaaralliset seuraukset.

    • Lapsiparat

      1. Millainen kunta se sellainen on, joka jättäisi lapset "" heitteille"" , ja eriarvoiseen asemaan varallisuudesta ja koulumatkasta riippuen.

      2. On lapsia joiden vanhemmilla on mahdollisuus kenties kuljettaa tai saatella nuorimmat lapsensa kouluun 3-5km, ja heitä jotka pystyvät maksamaan yksityiset- tai julkisen kuljetuksen.

      3. Entä ne lapset joiden vanhemmilla ei ole mahdollisuutta saatella, kuljettaa, tai maksella kuljetuksia, ja ehkä lapsen vanhemmilla ei ole sydäntä, ja siksi laittavat lapsensa kulkemaan jopa 5km, NIIN ONKO SILLOIN AJATELTU LAPSEN ETUA ? Onko silloin yhdenvertaisuus ja tasapuolisuus lapsen kannalta toteutunut ?

      4. Monikin varmaan muistaa surullistakin surullisemman Vilja- Eerikan tapauksen, ja sen kaiken mitä hän joutui kokemaan, ja jolla kaiken kurjuuden lisäksi oli pitkä matka kouluun, johon hän kulki yksin, huolimatta koulunsa opettajien huolesta. Olisi auttanut edes hieman hänen taakkaansa jos olisi ollut kuljetus kouluun.

    • mietiedesvähän

      Jutun otsikkokin on pahasti pielessä "lapset vastaan vanheneva väestö" Eivät he ole mitenkään toisiaan vastaan.

      Kuka haluaa tehdä tänne lapsia: Naisilla on edelleen vauvakuumeensa, joten kyllä niitä lapsia tulee, vaikka maapallolla on jo 50% liikaa ihmisiä.

      Ei pidä elää sellaisessa sosialismin kuplassa, että muut maksavat sinun kuluja, jos lapsia tekee, pitää olla varaa niistä huolehtia.

    • hjjgg

      Edelliseen viitaten, otsikon tarkoitus ei liene alkuaankaan ottaa sitä kirjaimellisesti, vaan yhteiskunnallisesti katsottaessa ymmärtää ikärakenteen tuomat vaikutukset kuntien- ja Suomen talouteen.

      Maapallon väkimäärä ei ole jakautunut tasaisesti, ja ylikansoittuminen ei ole meidän vitsauksiamme. Toisaalta suurenevat määrät turvapaikanhakijoita on kulkeutunut myös Suomeen, ja Kokoomuksen haave saada maahan miljoona maahanmuuttajaa on ehkä mahdollista, ja se voisi ratkaista tulevaisuuden työvoimapulaa ja pitää palkat kurissa.

      Lapsia syntyy paljon ilman perhesuunnittelua, ja tulevaisuudessakin lapsia varmasti syntyy, mutta yhä vähemmän ja ilman harkintaa. Se on kuitenkin niin, että useimmissa perheissä nuo heistä aiheutuneet kulut, tulevat moneen kertaan maksettua verovaroista kunnalle ja paljon enemmänkin.

    • kumpaakannatat

      Millaisena haluat nähdä Suomen tulevaisuudessa:

      1. Suomen sukuisena ja vaaleaihoisina ?

      2. Tummina syrjäyttämällä vähitellen Suomen sukuperimän ?

    • Matujalisää

      Ei täällä kersoja kaivata, kun maahan tulee laivalasteittain partaisia lapsia. He tekevät työt ja hoitavat vanhukset, niin työttömät pystyvät hoitamaan ja saattelemaan kouluun omat jälkikasvunsa.

    • totuustiedetään

      Jotkut käyttää mielestäni yhteisiä verovaroja mielivaltaisesti jonnanjoutavaan tarpeettomaan, ja samaan aikaan "säästetään " vanhuksilta ja lapsilta, heille tärkeästä turvasta.

      Jokainen vastuuntuntoinen normaalilla järjellä varustettu aikuinen tajuaa, että 3-5 km on kohtuuton matka 0-2 lk oppilaille, ja kaikille on selvää, että pitkä matka lisää, neuvoista ja opetuksesta huolimatta onnettomuusriskiä huomattavasti. Lapsilla ei ole noin pitkille matkoille yksinkertaisesti tarpeeksi valmiuksia, tarkkaavaisuutta, eikä ymmärrystä hahmottaa vaaroja ja ajoneuvojen nopeuksia.

    • parempi

      Olisi varmasti parempi jos Lempäälään jatkossa muuttaisi enemmän vanhuksia, jotka eivät tule toimeen omillaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 111
      2168
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      60
      2036
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1941
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1687
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1344
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1262
    Aihe