miten saan äidin uskomaan minuun?

Ro.sa.nne

Eli joo.. Olen siis 14 vuotias tyttö ja olen harrastanut ratsastusta nyt 5-6vuotta. Haluaisin oman hevosen/ponin ja meillä olisi varaa siihen ja aikaa mutta äiti ei suostu ostamaan hevosta/ponia, koska hän ei usko että osaisin hoitaa sitä yksin. Olen ottanut kaikesta selvää ja talli olisi tiedossa ja jne. mutta ainoa mutka on se että äitini ei usko minuun tai kykyihini. Ratsastus taustani on värikäs on ollut ylä- ja alamäkiä. Olen vuokrannut kahta hevosta molempia n. 1,5v ja on ollut ylläpito hevonen n. 1v. Olen ollut kymmenissä kisoissa kisahoitajana ja olen itsekkin kisannut ja sijoittunutkin. Mutta äiti ei vieläkään usko minuun. Mitä teen?

4

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • z--

      Valitettavasti ei 14v. voi olla vastuussa hevosesta eikä missään nimessä tuon ikäinen voi hevosta yksin hoitaa. 5-6 vuotta on tosi tosi vähän.

      Silloin voisi onnistua, jos hevonen menisi ammattimaiselle täysihoitotallille ja kävisit valmennuksissa väh. 1-2x viikossa. Tämä tietysti maksaa varsin paljon.

      Mistä tiedät että äidilläsi on tähän varaa?

      • Ro.sa.nne

        Menisi täyshoitotallille muutenkin ja käyn tuttavani tunneila nyttenkin ja jatkossakin käy ja jos saisin äidin suostumaan hevoseen/poniin niin kävisisin hänen tunneilla ja valmennuksissa 2x viikossa ja tiedän koska hän on kertonut että meillä olisi varaa mutta hän ei usko/luota muhun.


    • hennatus

      Ehkä hän uskoisi jos olisi itsekin kiinni harrastuksessasi. Vuoden jos saisit äitisi mukaan tunneillesi, mukaan tallille, katsomaan kisojasi, niin mahdollisuudet voisivat olla myös kohdillaan. Voit yrittää saada / ratsastuksen opettajaasi tai jotakin muuta vastaavaa suosittelemaan sinua äitillesi.

    • täti-64

      14 vuotias on liian nuori ja kokematon ottamaan vastuuta isosta eläimestä. Vaikka olet heppalehtia/-kirjoja hevosenhoidosta lukenut, niin todellisuus on sitten kaikkea muuta. Kustannukset ovat monesti yllättäneet vanhemmat: satula uusittava tai topattava, ell kulut, kengitykset ym. Parilla sadalla eurolla ei näistä tahdo selvitä. Täyshoitotallilla ei aikuisten oikeasti muilla ole aikaa joka välissä olla sinun apuna tai tukena. Tähän ei pidä tuudittautua. Hevostelu vie aikaa ja lasten kaitsemiseen ei vaan ole aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1345
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      76
      888
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      807
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      737
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      691
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      688
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      665
    Aihe