Muutama sana uudessa päivässä

Luin pitkään viestejänne ja jotain itsekin kirjoitin.

Me voisimme tehdä tästä palstasta hyvinkn mukavan kirjoittelupaikan,
oikein Veispuukin, jossa parhaiden kykyjemme mukaan kirjoittelemme.

Tällaisella palstalla kirjittavan ihmisen tulisi olla hyväntahtoinen, ihmisläheinen ja tietävä. Meinasin velä lisätä sanan oppinut, mutta peruutin kun oppineisuuskin on niin suhteelista. Hyvät perustiedot perusoulusta riittävät mielestäni. Itsekin kävin lapsena supistetun kansakoulun ja vähän harasteluja täällä pastalla. Olen päässyt tuoltakin pohjalta palstan haukuuimmaksi kirjoittajaksi. Tuskn hajupoikakaan pärjää vaikka on omien sanoensa mukaan niin oppinut, että.

Ihan kateeksi käy noita mainioita osajia ja tietäjiä, joista Makriinan olen maininnut kuin esimerkkinä. Siinä teille päämäärä, jota kohti rämpiä taidoillanne. Itse olen tällainen toivoton määrääjä ja haukkuja. Ainakin ihmisten elinikä on raitettu n. 80-vuoteen ja tuon ikäyhmän olen jo ohittanut.

Hyvää yötä, nukkukaa hyvin ja kirjoitelkaa herättyänne!

ruune

46

516

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ysikasiseiska

      Niinpä-.-niin, kun kehut yhtä niin se on monelle kova pala toiselle jokainen meistä kirjoittaa *parhaan taitonsa mukaan*, eihän tämä ole moite mutta tasapuolisuuden nimissä me kaikki pidämme kirjoittelusta.
      jOSKUS onnistuu saada asia ja kerronta mielenkiintoisesti esille, <minä> en ole hyvä missään kirjoittelen kuitenkin itselle ominaisella tavalla lukekaa tai jättäkää lukematta!

      Kyllähän se tuntuu kun heti aamusta saa kokea ettei sitä sulkaa ole vieläkään saatavilla.
      Kysynkin selvyyden vuoksi miksi aina pitää olla joku *hyvä* ja loput huonoja, se tapa perusteluille on hyvin kapea ja arvoton....me kaikki ollaan hyviä omista nakökulmista ja olemme yhteisunnan pilareita kaikilta osin, kirjoitus/lukutaitoisia olemme ja elämme omilla tobteillamme kunniallista ja arvokasta elämäämme.

      Niin että, Ruunemanni voi elää samoin jos niin haluaa näillä sivuilla.
      Meillä kullakin on ikioma osa-alue jolla pärjäämme jossa viihdymme ja olemme mukana monessa etunimestä tai nimimerkistä huolimatta, monet ne *paremmat* eivät arvostele vaan hyväksyvät.

      Ugh...olen puhunut.

      • yhdessäeteenpäin

        Myönnän, että meillä on jokaisella erilaiset taustat ja senpohjalta erilaiset mahdollisuudet.
        Toinen toistansa kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänn, on vanha sanonta, mutta vaikea toteuttaa.


      • Onpa kumallista! Sulka pitäisi saada hattuun ja palstalaiset kumaraan, vaikkaon vaan ihmetellyt joidenkin suosiota.

        Näinkö simppeliä sen pitäisi olla? Sieltä onnesi kukkuloilta voit kieriä alas kuin Antti Rinne eduskuntavaaleissa. Antti keksi kyllä hyvän keinon. Aukaisi suuren suunsa ja puhui tyhjää siitä kuinka hänen ratkaisunsa olisivat paljon paremmat kuin Sipilän hallituksen. Kansa uskoi ja sdp nousi suurimmaksi puolueeksi.

        Tee sinäkin "rinteet" täällä palstalla niin pääset sille onnesi suurimmalle kukkulalle, palstasuosikiksi.


    • Hyvin on nukuttu ja iloisena herätty, kahvipetterin pientä porinaa vielä korvissani. Jään ihmettelemään mihin kummaan puolikielisten Veisbookiin nyt värväät ihan kilpaillen meitä rämphimään 🤑
      Minä kun viihdyn omine suosikkineni, just kaikkien erilaisuudessa, yks asiallisuudessa, toinen rönsyjen rikkaudessa, en peeveli vieköön tanssi tässä sekaköörissä (enkä yleensäkään) kenenkään tahtipuikon mukaan. 🐬

      Muuten kyllä tykkään lukea, kirjoittaa ja kokea Sinutkin omalla tavallani, mutta nyt kahvikupponen jo kutsuu, heippa 💕

      • Minä nyt yritän kaikkea? En oikein pidä facebookista ja suomensin sen veispuukiksi. Tämähän on ollut ja pysynee keskustelupaikkana. Keskusteluissa tuleekin esittää oma mielipide. Eri mieltä oleminen kuuluu asiaan, erimielisyys on riidan synonyymi.
        Toivon mielipiteiden vaihtoja, itsekin mukana ollen.


      • Ruuneman kirjoitti:

        Minä nyt yritän kaikkea? En oikein pidä facebookista ja suomensin sen veispuukiksi. Tämähän on ollut ja pysynee keskustelupaikkana. Keskusteluissa tuleekin esittää oma mielipide. Eri mieltä oleminen kuuluu asiaan, erimielisyys on riidan synonyymi.
        Toivon mielipiteiden vaihtoja, itsekin mukana ollen.

        En osaa " kieliä" - Joskus luulin että minulla on hyväkin kielipää. Mutta koittakaapa Suomentaa tämä Face- book ,eikos Kasvot ole Ruotsiksi joku "nunja" Ja hienommin " ansikte -- " Minä käytän kyllä näin arkisesti vaa Naamakira , se on minulle hyvin täekeä yhdys side sukulaistenkanssa .
        Niin vielä siittä kielipäästä -- olin 51 vuotias kun tulin tänne ja en osannut sitten yhtään kieltä - mutta aika pian pääsin kärryille . ja hyvin oon pärjännykkin ilman tulkkia koko aika
        Se siittä ja sen puutteesta (: --


    • havumetsien_mies_

      Periaatteessahan täällä saavat kaikki kukat kukkia; kaikki halukkaat saavat kirjoittaa, kunhan noudattavat annettuja sääntöjä.
      Tottahan on että eräät kirjoitukset ovat vähemmän toivottujas kuin eräät muut.
      tuskin tälle palstalle koskaan saadaan mitään korkean tason keskustelua vaikkapa taiteen historiasta tai nykyajan kirjallisuudesta.

      • Ei täällä mitään korkeatasoista minusta tarvitakaan Asiallisuus keskusteluissa riittää pitkälle. Oma mielipiteensä voi aina kertoa.. Puutteelliset tiedot ja virheetkin kuuluvat ihmisille.


    • pidäpuolesi

      Ei pidä epäkohdista vaijeta. Vihaan nösöjö eläkeläisiä, jotka sorrossa kääntää vain toisen posken!

    • Jokainen kukka kukkikoon, mutta muutama rikkaruoho joutaisi poiskin.

      Karsinointi on pahasta, mutta joskus sitä on tehtävä. Samanlaisia emme voi olla ja erilaisuus on myös rikkautta.

      Erityisen pahana olen pitänyt päättäjien nimittelyä nimiltä mainiten ja asiat väärin ymmärtäen.
      Yritän parantaa omaakin mainettani edes kelvolliseksi!

      • Olet ihan oikeassa halventavista nimittelyistä, lähes etovaa luettavaa se onkin, mutta ne on vaan otettava rumina katkeruuden purkauksina.

        Maailmanparantajana ei voi osallistua kreeti-pleeti yhteisöön, elämä kun sisältää sekä kauneutta,... jalouden monissa muodoissa, kuin rumuuden eri asteista karkeuttakin.

        Ihannemaailmaa on monet yrittäneet luoda,...ajatuksena kaunista ja vähän huvittavaakin, se kun kuuluu teininä meihin 💖 Rintarinnan niittykukkien seassa ohdakkeilla ja nokkosillakin on oikeutuksensa.

        Kärsi nyt sitten sillä kärsälläsi, kun niistä 🐘🐘🐘 kerran pidät ❗️


      • sini-sirkku kirjoitti:

        Olet ihan oikeassa halventavista nimittelyistä, lähes etovaa luettavaa se onkin, mutta ne on vaan otettava rumina katkeruuden purkauksina.

        Maailmanparantajana ei voi osallistua kreeti-pleeti yhteisöön, elämä kun sisältää sekä kauneutta,... jalouden monissa muodoissa, kuin rumuuden eri asteista karkeuttakin.

        Ihannemaailmaa on monet yrittäneet luoda,...ajatuksena kaunista ja vähän huvittavaakin, se kun kuuluu teininä meihin 💖 Rintarinnan niittykukkien seassa ohdakkeilla ja nokkosillakin on oikeutuksensa.

        Kärsi nyt sitten sillä kärsälläsi, kun niistä 🐘🐘🐘 kerran pidät ❗️

        Kärsikäämme siis toisiamme!


      • tarkkana.kuin.porkkana

        Syyllistyit juuri tuohon paheksumaasi asiaan tämän ketjun alkupuolella aikalailla halventavaan sävyyn.


    • nuoleskelu-etoo

      Mikä siinä makriinassa niin yli muiden, kova on kyllä suustaan varsinkin puolustaessaan matuja. Mielipiteitä ne on, ei tietämistä tai osaamista. Hän ei kuitenkaan muita moiti tai kehu, en ole ainakaan nähnyt, joten paljon reilumpi kuin nuoleskeljia ruune. Mihinkäs sinisirkku listan kärjestä jäi, eikö vastannut hehkutukseesi ?

    • Makriina tietää ja tuntee asioita. Hänen kirjoituksiaan on mukava seurata, aina. sini-sirkku on ollut kyllä tukenani ja ystävänäni pitkään. Hätistellyt joskus häiriköitä hevon perseeseen. Lämmin on tuo paikka varmaan, mutta ehkä hyganiatasoltaan huono.

      Jos nuoleskelija olenkin, niin ruskeakielinen en sentään. Jos naarmuja naamaan on jäänyt niin bephanten voide parantaa, yhdessä kesän lämmön ja auringon kanssa. Jos naarmut ovat naamassa poikittain tai muulla osa-alueella, on nuolija joku muu, vaikkapa ammuu.

    • nokshokka

      Minua kiinnostaa vain tässä kysyä sinis.lta, että mistä sinä nuo numeroita sisältävät merkit tuohon viestiisi näppäsit? Muu ei enää tässäkään palstalla kiinnosta, yhtä ja samaa nokkimista aina vaan.

      • No hei hoksnokka :D Ihmettelen suuresti mitä numeroita näkyy kirjoituksissani? Ei mulla näy kuin aurinkoa ja norsuja ja pari sydäntä ❤️

        Ne taas löysin tutkiessani emojien lisäyksiä Facessa.
        P.S.
        Juu kesätaukoa on kiva pitää, pakkasilla taas ehtii istuskella sisällä. Tukan kuivumista vaille lähtöä täälläkin, moi


      • tack-tack

        selkis, siis emojista kysymys.


    • reppuriika

      Ihan mukavaa vilkaista joskus tätäkin palstaa, vaikka ei ole vielä 70-kymmpinen, mutta hyvää matkaa ollaan tulossa. Mukava ja tärkeä kirjoitella ja lukea arkisia mietteitä. Ei ne pilkkusäännöt ole tärkeitä. Voidaan kai tässä iässä olla jo erikin mieltä ja joskus voi jutut liikkua syvilläkin vesillä.

      • Sinulla on aidon ihmisen näkemys. Tule, ole ja kirjoita!

        Edellinen ei ole käsky vaan mielipide.


      • oijjjoiii
        Ruuneman kirjoitti:

        Sinulla on aidon ihmisen näkemys. Tule, ole ja kirjoita!

        Edellinen ei ole käsky vaan mielipide.

        Mikä selvännäkijä onkaan tuo ruune!! muutamasta rivistä osaa päätella, että on kyseessä aito ihminen näkemyksineen.


      • rekattu

        Reppuriikka on pitkään osallistunut 60 palstalla. Kaipa sitäkin luetaan sentään, ainakin itselleni on tullut tavaksi vilkaista.


    • Ramoona

      Otsikon sanat ovat kuin runon säe : sana uudessa päivässä. Juhlalliselta tuo kuulostaa, oikeastaan hartaalta, kuten Arkkipiispa Matti Simojoen Päivän sana, legendaarinen hartauskirja. Sanalla maailma sai alkunsa, ja vaikka kaikki muu katoaisi, Sana jää.

      Sana yksikkömuodossakin sisältää paljon. Sanansaattaja, sanankuulo, sanataituri. Äidikin sana voi olla laki perheessä, matriarkaalisuutta ainakin tasa-avon nimissä . Sana on myös lupaus, joka annetaan, mies ei sanaansa syö ja on sanansa mittainen...samaan pystyy nainen.

      Sanoja perätysten, välimerkkejä rytmittämään ja jakamaan ajatuskulkuja. Voi mielessään kuvitella, millainen ihminen on sanojen takana, mistä viesti lähtee.
      Sinisirkku on löytänyt emojit elävöittämään, kuvittaa eloisaa tekstiään myös omalla taiteellaan vaihtuvan profiilikuvan muodossa, saamme minitaidenäyttelystä nauttia.

      Kuukauden sanan valitsee Kotus, Kotimaisten kielten keskus. Toukokuussa se oli tasapainoskootteri, huiman näköinen lauta pyörät päissään, pelottava vekotin.
      Maaliskuussa se oli nyrkkitervehdys, joka taisi osaltaan koitua Stubbin kohtaloksi. Muita syntejähän oli shortsit virallisessa tilaisuudessa, tikkataululeikki ja tietenkin ne prosenttilukusekoilut.
      Kun hallitus maaliskuussa hyväksyi työmarkkinajärjestöjen yhteiskuntasopimusesityksen, ministerit Stubb, Sipilä ja Lindström läiskäyttivät nyrkkitervehdyksen . Se on vähän kuin yläfemma, mutta nyrkkikädet vaikuttavat agressiivisilta.

      Minun päivän sanani on ahomansikka, sillä niitä poimin kahvikupillisen , kruunasin niillä jäätelöannokset päiväkahvin seuraksi. Poimin maljakkoon harakankelloja ja päivänkakkaroita. Vielä piti kertoa, että tuntemani lukiota käyvä kaunis somalialaisperäinen tyttö on nimeltään Sana, ja hänestä on ihanaa, että Suomessa hänen etunimellään on niin tärkeä merkitys.

      • Antennaria dioeca kasvoi tossa navetanpäädyssä,siis kissankäpälä.
        Nyt siinä kasvaa iso kuusi,johon salama löysi tiensä pari vuotta sitten.
        Onneksi toi suo jossa kihokkia,tupasvillaa ja vaivaiskoivua tuli suojelunalaiseksi.
        Karjanlaiduntaminen hävitti kasveja joita voin vain värikuvakasviostani kaivata.
        Me ollaan katoava sukupolvi,niinkuin kasvitkin,vain se ihana lapsuus ja muistelo meitä yhdistää,kuin amaakin


      • rituliini_38 kirjoitti:

        Antennaria dioeca kasvoi tossa navetanpäädyssä,siis kissankäpälä.
        Nyt siinä kasvaa iso kuusi,johon salama löysi tiensä pari vuotta sitten.
        Onneksi toi suo jossa kihokkia,tupasvillaa ja vaivaiskoivua tuli suojelunalaiseksi.
        Karjanlaiduntaminen hävitti kasveja joita voin vain värikuvakasviostani kaivata.
        Me ollaan katoava sukupolvi,niinkuin kasvitkin,vain se ihana lapsuus ja muistelo meitä yhdistää,kuin amaakin

        Jos jotain pihanurmille karjan jäljiltä jäi, niin se katoaa nyt ruohonleikkurin alle. Ei pihaa, missä ei ruohonleikkuria tyrkättäisi! Onhan nurmikko tietysti kaunis ja hyvin hoidetun näköinen, mutta siinä katoaa niin kissankäpälä kuin keto-orvokkikin. Omalla mökilläni rauhoitin yhden pihan kulman näille ihanuuksille. Vuosien puolustustaistelun jälkeen ovat ruohon leikkaajat ymmärtäneet, kuinka kaunis niitty pihan kulmassa nyt kasvaa. Lupiini peijjooni yritti kyllä levittäytyä siihen, kun huomasi rauhoitetun alueen, mutta nyppimällä siitä on päästy. Nyt on päivänkakkaraa ja harakankelloa, ja se kissankäpäläkin on alkanut levitä, pieni ja soma.


    • sanan-kuulija

      "Päivän sana" pikku kirjasia on minullakin äidin jäämistönä vaikka miten monta.
      Koulussa oli aina aamuhartaus, voimistelusaliin mentiin luokittain seisomaan, laulettiin virsi ja joku opettaja puhui joskus liiankin pitkään . Joskus joku pyörtyikin siellä, kun isossa jokossa seisaaltaan happi loppui. Sitten omien lasten kouluaikana kuunneltiin luokissa pulpeteissa ja se muuttui aamun avaukseksi. Onkohan kouluissa enää sitäkään, kun nyt on tuo monikulttuurisuus pinnalla, kaikki menee sen ehdoilla ?

      • syy.siihen

      • Tahdolla

        Kuulin, että jossakin Helsingin koulussa oli lopetettu aamun avaus, mutta onneksi oli sellainen ope, että sai kuin saikin sen jatkumaan!


    • Juhannuksen ajankuluksi poikkesin minäkin vilkaisemaan palstaa ja totean saman jatkuvan.

      Kuin en olisi poissa ollutkaan, vain minäkö olen muuttunut?
      Ikää on ainakin tullut lisää, ryppyjen tilavuus kasvanut ja kiloja kehosta kadonnut vaikka mitään niistä en ole toivonut.

      Hyvää kesää toivottelen, koska en osaa syyttää enkä kehua ketään.
      Älkää polttako itseänne auringossa.

    • Kesä toi Tuoksuvatunkin tänne meidän joukkoon .

      Kaikki ollaan taas (melkein) niinkun ennen hyväänaikaan -- Voi sentään, kun mainitsit siittä "muutoksesta" niin siittä saamme olla samaa mieltä , että kaikki tehdään sitä samaa ja ihan samaa tahtiin -- kun toi aika menee kaikilla ihan yhtä lujaa tai hiljaa --kuinka sen ottaakin. Ikä lisääntyy .
      Muistelen niiltäajoita kun Halusin ne Jerrycottonista tehdyt laulunsanat --minulla kun oli se Jerry . Vuosi ja 4 kuukautta olen ollut ilman Jerryä.
      Olen unohtanut keneltä sain ne - Voi ne olla mapissa vielä tallellakin .

      Muuten kaikki minulla on sitä samaa joka päivä --kiitos kun olen saanut olla terveenä. Ja siittäkin kun osasin tulla tänne " omieni"lähelle Tänään tuli TV.stä Taas Siittä vanhasta naisesta hyvä juttu kuinka hän ei sopeutunut omaistensa mielestä siihen ikään mikä hänellä oli .
      Jotenkin olin surullinen hänen puolestaan ---jos ei olisi ollut niin ymmärtäväist Tyttären tytärtä , olisi hänen elämää hänen oma tytär painostanut --piti vanhusta ihan idioottina -- se on vaan normaalia , että vanhus ei tule toimeen yksin ikävissään --menee kaikki jopa kävelykin unohtuu. Istuessa paikat jäsääntyy . Niin sitä vanhuutta on monenlaista .
      Kaikille Hyvää juhannuksen ja kesän jatkoa. Varsinkin Tuoksuvatulle ja Amalle kun tulitte taas !
      U.M

    • Kesä toi Tuoksuvatunkin tänne meidän joukkoon .

      Kaikki ollaan taas (melkein) niinkun ennen hyväänaikaan -- Voi sentään, kun mainitsit siittä "muutoksesta" niin siittä saamme olla samaa mieltä , että kaikki tehdään sitä samaa ja ihan samaa tahtiin -- kun toi aika menee kaikilla ihan yhtä lujaa tai hiljaa --kuinka sen ottaakin. Ikä lisääntyy .
      Muistelen niiltäajoita kun Halusin ne Jerrycottonista tehdyt laulunsanat --minulla kun oli se Jerry . Vuosi ja 4 kuukautta olen ollut ilman Jerryä.
      Olen unohtanut keneltä sain ne - Voi ne olla mapissa vielä tallellakin .

      Muuten kaikki minulla on sitä samaa joka päivä --kiitos kun olen saanut olla terveenä. Ja siittäkin kun osasin tulla tänne " omieni"lähelle Tänään tuli TV.stä Taas Siittä vanhasta naisesta hyvä juttu kuinka hän ei sopeutunut omaistensa mielestä siihen ikään mikä hänellä oli .
      Jotenkin olin surullinen hänen puolestaan ---jos ei olisi ollut niin ymmärtäväist Tyttären tytärtä , olisi hänen elämää hänen oma tytär painostanut --piti vanhusta ihan idioottina -- se on vaan normaalia , että vanhus ei tule toimeen yksin ikävissään --menee kaikki jopa kävelykin unohtuu. Istuessa paikat jäsääntyy . Niin sitä vanhuutta on monenlaista .
      Kaikille Hyvää juhannuksen ja kesän jatkoa. Varsinkin Tuoksuvatulle ja Amalle kun tulitte taas !
      U.M

    • työsarka

      Muutama sana on minunkin sanottava tässä juhannuksen jälkeisessä päivässä. Ruune toivoo ihan mahdottomia. Mielipiteitä sekä kykyä ilmaista sitä mielipidettään kun löytyy niin monta ja merkillistä. Minä toivoisin, että moni yksinäinen vanhus, joka omaa tietokoneen käytön, löytäisi tästä palstasta itselleen mukavan, miellyttävän ja mukaansa tempaavan yksinäisyyden karkoittajan. Voi kuinka paljon voisi olla ajankulua mummolle tai vaarille, kun muutaman sanan voisi palstalle nakata ilman, että jonkun mielestä vääränlaisen sanan tai asian on näppäimistään palstalle suoltanut. Siis saisipa nuo kaikki kukat kukkia, niin virkistyisi ja osallistujia riittäisi. Mutta, mutta, mistäpä tuon sanaisen arkun avain löytyisi?

    • sananen-

      Kuka noista ruunen sanomisista enää välittää ? Vuosikaudet on palstalaisia haukkunut osaamattomuudesta ja muutaman nostanut jalustalle. Epäilen ettei ne ylistetytkään pidä siitä, heihin kohdistuu sitten vastareaktioita, syytellään ruunen nuolemisesta ym.

      Ainut keino on, että tehkää aloituksia te joilla on aiheita ja ideoita. Täällä on monta ystävällistä sielua, joiden toivoisi olevan aktiivisempia . Nyt tuo aloitusten teko on muutamien harvojen käsissä, he sitten sanelevat ketjujaan, kuka on hyvä ja kuka huono. Kuka on toivottu ja kuka epätoivottu. Vastaamatta jättäminen on sama kuin moite, ei kiinnosta, et sinä eikä asiasi. Nimenomaan on kyse siitä kuka aloittaa, ei asian kiinnostavuus. Ja eikö sitä voisi joskus ihan kannustuksen vuoksi vastata sellaiseenkin aloitukseen, joka ei niin omia heiniä tunnu olevan. Milloin tänne on joku uusi uskaltautunut, alkaa palstan keski-ikä olla lähempänä 80 v ?

    • Voihan hevonen ja heinäseiväs! Missähän on kuokka ja lapio, jolla voisi kaivaa vaikka ojaa, niin ja kuokka, nin kuin Tuntemattoman Jussilla. Olisipa vielä kirjoitustaitoja niin ties mitä saisin aikaan?

      Minua on kehoitetu lukemaan Linnan kirjat, nuo Suuren Väinön tekemät. Tuntemattomankin n. viisi kertaa "ja sen huomaa", vai? Meitin Preetikin sai kannatusta, mutta palstan ruune ei. Totta puhuen on täällä ollut sellaisia suursieluja, jotka ovat melkein kiittäneet! Tack så mycket!

      On minulla täällä "arvonantojakin"; se on Stubbin sukulainen! sanoi joku.

    • suopeutta-ja-sopua

      Kun ihmisen itsetunto on hukassa, hän alkaa tarkkailemaan kaikkea ympärillään tapahtuvaa kuin omaan itseensä kohdistuneina asioina. Liian paljon yksin, kuin siskoni, joka löytää itsestänsä aina uusia sairauksia ja valittaa valittamasta päästyäänkin. Lääkärit sitten eivät ymmärrä, tai vaikka ymm'ärtävätkin, hän ei ole tyytyväinen mihinkään

      Liian paljon tätä palstaa!
      Liian paljon, jos kaikki kuulostaa kymmeniä kertoja sanotulta ja löytyy vain harvat ja valitut joiden viestit ovat asiallisia, tai jotka kirjoittajat ovat hyviä / ärsyttäviä / huonoja.
      Tuo rekisteröityminen voisi olla kiellettyä, silloin lukijan olisi pakko muodostaa käsityksensä kirjoittajasta vain lukemansa perusteella, ei naama tuttuna, tai nimimerkki tuttuna. Löytyisikö parempia kirjoittajia useamman makuun?

      Yksi juttuhan siihen sitten kylkiäisenä tulisi.
      Alettaisiin arvailemaan kuka on kirjoittaja! Sitähän täällä tehdään, arvellaan ja luullaan, jopa tiedetään muutamasta lauseesta kuka tuo nyt sitten on tuo kirjoittaja.
      Se jos mikä on lapsellista ja turhauttavaa touhua.
      Minä viis veissan siitä kuka on kirjoittaja. Hyvä juttu on hyvä juttu vaikka kirjoitusvirheineen, jos se herättää minussa jonkin ajatuksen.

      En paljon palstoilla pyöri, enemmänkin tuolla harrastus osioissa, ja chatissa, mutta tämäkin ketju osoittaa kuinka kaukana ollaan keskustelusta jos joka toisessa voestissä arvostellaan aloittajaa, tai toista kirjoittajaa.

      Voisi sanoa kuin entinen akka, hankkkikaa elämä, ottakaa koira tai kissa, muuttakaa, maalle, taoi lopettakaa muuten vain tuo omaan napaan tuijottaminen.
      Maalla voi puhua linnuista ja hyttysistä. Täällä riidellään kärpäsen paskan kokoisista jutuista, eli melkein pelkistä pisteistä.

    • hanki-itse

      Tulitpa vaan tuomaan arvostelua etkä suopeutta ja sopua. Ihan väärin valittu tuo nikkisi. mitä mahtaakaan olla ne muut nikit joilla tavallisesti kirjoitat. Hanki sinäkin se elämä, tuntuu olevan aikaa ja mielenkiintoa ravostella ja mitätöidä palstalaisia. Hyvähän se että itsestään kirjoitetaan eikä haukuta muita. Se ei omaan napaan tujotusta ole.

      • hanki-se-elämä

        muuten, missä Sinä löysit kommentoimassasi viestissä arvostelua?

        Hanki se elämä!
        Et edes itsestäsi mitään hyvää löytänyt!


      • 5432

        Kirjoitat että täällä riidellään kärpäsen paskan arvoisista asioista ja ivallisesti kehotat hankkimaan elämän. Kaikilla ei pla mahdollista mennä ja harrastaa , pitää koiraa tai muuttaa maalle. Elämä voi olla silti sisäisesti rikasta . Tuo sättäily ei kyllä mitään elämää ole .


      • ukko-kulta
        5432 kirjoitti:

        Kirjoitat että täällä riidellään kärpäsen paskan arvoisista asioista ja ivallisesti kehotat hankkimaan elämän. Kaikilla ei pla mahdollista mennä ja harrastaa , pitää koiraa tai muuttaa maalle. Elämä voi olla silti sisäisesti rikasta . Tuo sättäily ei kyllä mitään elämää ole .

        Lukiessa näkee kuinka eri tavalla viestit luetaan ja niihin kommentoidaan.

        Minusta riitelemisestä sanominen ( senhän kaikki jo tietävät ja näkevät, siitä jopa keskustellaan päivittäin) on asisasta sanomista, joku ottaa sen arvosteluksi.
        Kärpäsen paskan kokoiset asiat tässäkin ketjussa, oikein on sanonut sanoja siinäkin.


        Otetaanpa asiat asioina ja luetaan niin kuin on kirjoitettu.
        Joku rakasta sättäillä, mitäs pahaa siinäkään, kukin tekee mistä tykkää.

        Minä syön herneitä, tykkään niistä pirusti. Anteeksi, mutta se on tosi paljon!


      • heheeeee
        ukko-kulta kirjoitti:

        Lukiessa näkee kuinka eri tavalla viestit luetaan ja niihin kommentoidaan.

        Minusta riitelemisestä sanominen ( senhän kaikki jo tietävät ja näkevät, siitä jopa keskustellaan päivittäin) on asisasta sanomista, joku ottaa sen arvosteluksi.
        Kärpäsen paskan kokoiset asiat tässäkin ketjussa, oikein on sanonut sanoja siinäkin.


        Otetaanpa asiat asioina ja luetaan niin kuin on kirjoitettu.
        Joku rakasta sättäillä, mitäs pahaa siinäkään, kukin tekee mistä tykkää.

        Minä syön herneitä, tykkään niistä pirusti. Anteeksi, mutta se on tosi paljon!

        hehee, nyt hanki-se-elämä ja sopu -suopeus muuttui ukkokullaksi. Olet sinä säälittävä ja naurettava.


    • Otan tehtäväkseni lopettamisen. Otin kuvallisen nikin "kun se ruune riiteli joka ketjussa"

      Hyvää vointia palstarauhasa! Varmaan vielä varoen jotain sanon.

    • Kiitokset terveisistä! Kuumeen ja yskän kourissa taistellssani en ole ollut parhaimmillani osallistumaan yhtään mihinkään.
      Minusta mielipiteen ilmaiseminen juuri on sitä keskustelua, jota palstalla kaipaisin. Eihän sen esittämiseen toki tarvitakaan "tietämistä ja osaamista." Arkipäivän kokemukset meitä opettavat.
      Olen saanut näköjään maineen, että puolustan "matuja". Mielestäni puolustan mielipiteen vapautta ja ihmisoikeuksia, niin omaheimosteni kuin ulkomaalaistenkin. En voi ottaa sitä moitteeksi. Jokaisella on omat kokemuksensa lähipiiristään ja ympäristöstään. Niistä kokemuksistahan ne mielipiteet sitten muodostuvat.
      Lämmintä kesää kaikille!

      • voisi

        Eräällä palstalla sen olen huomannut, että kaikille ei tarvitse vastata, ne samat vain
        ja muut hänen mielestään voisi pysyä vaikka poissakin.
        Voisi vaikka itsekin pysyä poissa!

        Ruune on omalla tavallaan symppis!


      • Ruuneperi-justii

        sehän ossaa olla oikein pahasuinen ainaki krapulassaan.


      • Ruuneperi-justii kirjoitti:

        sehän ossaa olla oikein pahasuinen ainaki krapulassaan.

        Mistä voit tietää krapulastani kun en edes ryyppää.


    • Kesän ja kaiken muunkin lämpöä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe