Kylän keskustan kasvustot

joutavan.huomioita

Lenkkeillessä tulee joskus ihmetelleeksi asioita kuten, että rautatieaseman alue on hyvää vauhtia muuttumassa ryteiköksi. Heinäkasvit ja leppä kasvavat siellä valtoimenaan. Kirkonmäellä tehtiin metsänraivaustöitä reilu vuosi sitten, mutta risukasat koristavat yhä pieniä metsiköitä. Ylipäätään yleisillä paikoilla näkee esim. pitkäksi ehtinyttä heinikkoa, eikä istutuksiin panosteta entiseen malliin.

En todellakaan tiedä mille taholle mikäkin alueen hoito kuuluu, mutta väittäisin, että takavuosina asiat olivat siistimmältä tolalla. Ehkä silloin oli varaa maksaa tekijöille.

24

941

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Horttolooki

      Nyt kaikki kunnan voimavarat menevät hoivatoimiin. Enää ei riitä rahoja paikkojen kunnossa pitämiseen. On asetettava inhimillisyys etusijalle. Kasvakoon pientareet leppää ja pajua aivan rauhassa.

    • horsmat

      Kunta on jo vuosia pitänyt hienointa kukkapenkkiään rinteessä moottoritielle päin. Tärkeää on van se, että näyttäisi hyvältä ohikulkijoista, jotka eivät tosin moista edes huomaa.

      • puskista

        Saman logiikan mukaan luulisi, että myös vr:n piha-alueella heinikot ja lepikot leikataisiin. Junissa menee paljon ohikulkijoita. Lentoaseman pihapiiristä huomaa myös, ettei sitäkään hahmoteta Savon seudun näyteikkunaksi.

        Talouselämä koettaa haalia tänne ulkomaista rahaa. Mahdolliset sijoittajat ja toimijat näkevät heti saavuttuaan epämääräiset pusikot sekä vinksottavat, ajan ja sään kuluttamat opaste-, ym. kyltit. Ehkäpä siinä rahoittajan mieleen hiipii ajatus, että Venäjän raja on jo todella lähellä. Kannattaako tänne takapajulaan sijoittaa mitään resursseja ylipäätään?

        Hoitamaton tai hoidettu ympäristö välittää aina viestin. Sen avulla seutukunta voi erottua edukseen tai sitten ei. Kyllä meillä varmaan olisi varaa parempaankin, jos asioita ja järjestelyjä vähän mietittäisiin. Siisti ympäristö paitsi kirkastaisi imagoa, olisi myös ilo silmälle.


      • rahat

        Ratapiha ei taida kuulua kunnan alueisiin eikä tuo lentoasemakaan sitä ole. Eiköhän pitäisi olla niin, että kuntalaisten verovaroilla laitettaisiin kasveilla silmäniloa niiden maksajille ei 120 tunnissa vauhtia ohikiitävien kulkijoita varten. Niin täällä ollaan romurajan takaisessa idässä ja siksipä ympäristöstä huolehditaan heikommin kuin lännessä. Ei sijoittajat sentään katsele moisia kylttien kuluneisuutta tai ehkäpä niistä voisi jopa nähdä " muiden löytämättämän mahdollisuuden paikan".


      • romurajalta.itään
        rahat kirjoitti:

        Ratapiha ei taida kuulua kunnan alueisiin eikä tuo lentoasemakaan sitä ole. Eiköhän pitäisi olla niin, että kuntalaisten verovaroilla laitettaisiin kasveilla silmäniloa niiden maksajille ei 120 tunnissa vauhtia ohikiitävien kulkijoita varten. Niin täällä ollaan romurajan takaisessa idässä ja siksipä ympäristöstä huolehditaan heikommin kuin lännessä. Ei sijoittajat sentään katsele moisia kylttien kuluneisuutta tai ehkäpä niistä voisi jopa nähdä " muiden löytämättämän mahdollisuuden paikan".

        Juuri noin! Mikä ei kuulu kunnalle, ei kuulu kenellekään, eikä kukaan kuitenkaan huomaa mitään olipa asia niin tai näin. Kuha o hänes!


    • klsldkklfsfkldskl

      Äärettömän noloa ja häpeällistä ettei pohjoismaisessa hyvinvointivaltiossa kyetä pitämään edes asuttuja alueita siistinä!
      Tämmöinen rosvouksen salliva systeemi on purettava jossa harvojen edun vuoksi suurin osa kansasta joutuu kärsimään!! Perkele kun rikkaat mulkut eivät edes veroja maksa vaan kierrättävät tulonsa kaikenmaailman Panamojen pöytälaatikko "firmojen" kautta, moraalittomat siat, sellainen pitäisi säätää rikolliseksi toiminnaksi!!
      Sitten vielä ne paskiaiset ovat suurimpaan ääneen kyykyttämässä työttömiä että ilmaiseksi pitäisi töitä tehdä! Haistakoot paskan en paremmin sano!!

    • skandinaavi

      Tuosta sanasta "pohjoismainen" tuli mieleen, että eivät paikat ole kunnossa, kun ollaan täällä "romurajan" itäpuolella. Tunnetustihan mitä idemmäksi mennään sitä huonompaa huolta pidetään asuinympäristöstä.

      • tiälläsitäkirjutettaan

        Oeskkoon tuo Venäjän lähheissyys jo alakanna vaekuttoo:D
        Eekä Suomi mikkää hyvivvoentivaltijo oo kunnolla ollu millonkkaa. Nyt on viimmesettii rippeet hävviimässä hyvivvoennista:D:D Kohta ee voejja mitenkkää:D:D


      • sfdjskdsjfkdsljsdkl

        Toisaalta rahaa on kyllä laitella kaikenmaailman kukkalaatikoita risteysalueelle juuri siihen kohtaan mikä pahiten haittaa näkyvyyttä...


    • hohhoijaavaaa

      Sieltäpä siivousintoilija menee ja ryhtyy tuumasta toimeen ja siivoaa itse. Itse en ole huomannut mitään epäsiisteyttä.

    • Puutarhatyöläinen-ex

      Tuo rautatieaseman seutu ei ole kunnan maata, vaan valtion. Aiemmin VR huolehti alueista, silloin hyvään aikaan kun oli työntekijöitä. Munden Niilon(VR:n puutarhuri) aikaan oli kunnia-asia, että VR:n alueet oli hyvin hoidettu, istutukset näyttäviä ja siistejä. Nyt kaikki ympäristöt saavat rapistua, koska ne eivät tuota selvää rahaa pussiin.
      Kunta kyllä hoitaa hyvin alueensa, puutarhapuolellakin on kululeikkuri käynyt, kaikkea ei vaan voi hoitaa.

      • Bumalkis

        "oli kunnia-asia, että VR:n alueet oli hyvin hoidettu, istutukset näyttäviä ja siistejä."

        VR:llä oli jopa oma taimitarha Hyvinkäällä ja sieltä peräisin on varsin suosittu pihapuu rautatienomenapuu.


    • Pöljäasema_pihapillaajat

      Aira Roivainen ‏@ARoivainen
      Sitä touhuaa neljä vuotta kulttuuriympäristön pelastamiseksi. Sitten tulee VR/Sundström korjaamaan rataa. Kasa jäi talveksi? #Pöljänpysäkki pic.twitter.com/UjmfmhRgk7

      Pöljän alueen sähköurakoitsija Janne Roivainen on iso kiho Ramboll rataisannöinnissä. Eiköhän tuollainen ympäristörikos selviä sukulaisten kesken. Ei ne rataisännöitsijät yllä ikinä töitään hoidä.

      • muUUTAMA.RISU

        No perkele oisit vieny pois tuon kasan tuosta. Minä en oo kuule huviukko!


      • Mulkku_pieni_mulkku

        Janne on kyllä samanlainen mulkku kuin äitinsä


    • Mitä_se_homo_hoitaa

      Kunhan edes oman perheensä.

    • Anonyymi

      Minäpä kävin pissalla juna-aseman pusikossa.

      • Anonyymi

        Vae niin piäs käämmään! Hyvä kuitennii että annot raportin tänne:D


    • Anonyymi

      Jatkoa vanhaan, mutta yhä vaan aiheelliseen ketjuun. Kevät tekee tuloaan ja lumen alta paljastuu kaikenlaista.

      Ylempänä ketjussa valistetaan, että esim vr:n tai lentoaseman alueet eivät kuulu kunnan kontolle ja sen vuoksi ikään kuin saavat kasvaa ryteikköä. Ympäristön siisteys ei tuota, eikä siksi kiinnosta vastuullisia tahoja. Joskus aiemmin on typeryyksissään ajateltu, että ympäristön siisteys ja kauneus olisi kunnia-asia. Selvä seikka. Miksiköhän esim. Ruotsissa ja Virossa tykkäävät vieläkin pitää keskeiset paikat siisteinä ja kunnossa?

      Viime vuosina on Siilinjärven kirkonkylän alueellekin ilmestynyt pihoja, jotka on täytetty romulla. Tällainen nähtävyys löytyy mm. Leppäkaarteesta, ihan pääkadun varrelta. Nämäkään tapaukset eivät varmaan kuulu kunnalle? Virkamies keksii aina jonkin verukkeen olla puuttumatta asiaan silloin, kun se ei satu kiinnostamaan.

      Muistini mukaan vielä pari vuosikymmentä sitten joku romukasojen omistaja velvoitettiin rakentamaan tontilleen maavalli, ettei 5-tiellä kulkijoiden tarvinnut ihmetellä yksityistä kaatopaikkaa.

      • Anonyymi

        Trollolloo ja trolli kirjoittaa. Älkää uskoko trollia.


      • Anonyymi

        Jaa että ei tuota mitään... mutta eihän kunta tai valtio olekaan yrityksiä vaan yhteiskunnan instituutioita, joille nimenomaan kuuluu tällaiset asiat kuten ympäristön hoito.


    • Anonyymi

      Ketä kiinnostaa tämän rumemmaksi ei kylä voi enää mennä.

    • Anonyymi

      Trollolloo ja silleen trolli.

      • Anonyymi

        Tuskin on trolli jos kertoo totuuksia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 170
      4903
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4453
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2881
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1709
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1700
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      105
      1684
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1613
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1551
    Aihe