Isiskultti ja sen elinvoima

Vasta nyt tajusin miettiessäni mikä on tuo Isis, miten Ruunemannin ihannoidessa matriarkaalista yhteiskuntaa, kauhistuin sitä taantumuksellisuutta johon se johtaa. Kuin pelkkää uusiutuvaa ihmismateriaa tällä ylikansoitetulla maapallolla.

Tuo muinainen, lähi-idässä eniten levinnyt matriarkaalinen äiti palvonta, on varhaiskehityksessä ollut ymmärrettävää.
Ennen kirjoitettua sanaa oli ihmisillä vain sukutarinat, vahvoista runsaslapsista parantaja ja hoivaäideistä, jotka jäivät tarinan muodossa palvottuina elämään ja suojelemaan laumaansa.

Isis oli Egyptin muinainen äitijumalatar joka ravitsi rinnoillaan Horusvauvaa. Äitimyytti, jonka ikiaikainen palvonta on soluttautunut vielä mukaan kristinuskossakin neitsyt Mariana, Jeesuslapsi taas rinnoillaan.

No, hyvä niin, eihän ne uskomukset hetkessä voi poispyyhkiytyä, mutta elinvoimansa antoi niin Isis kuin Mariakin uudelle tulokkaalle, joka vahvisti ihmiskunnassa moraalin ja henkisen kehityksen.

Ylin tietoisuus ei vielä Isis-Marian aikana ollut ajankohtainen, jäänteitä tuosta pelkästä luonnonuskosta on nähtävissä tänäkin päivänä. Tarpeellinen on äitimyytti hoivaavana, mutta ei supersynnyttäjänä neitsyttaivaineen!

Isiskultin raivoa pakenee nyt laajat kansanryhmät ympäriinsä, kuin Meriliin lastenlapsen oivallus "muurahaiset juoksee kuin paniikissa!"
P.S.
Pakko tässä on itselleenkin nauraa saadessani ruunemannin ajatuksista "muurahaispolkuja" synapseihini, morjens :D

11

129

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kysympähän

      Onko Isis terroristeilla jotain tekemistä tämän jumalattaren kanssa ? Mitkä ihmeen muurahaiset ?

      • Vaikea tietää lähi-idän uskonnollisista ryhmittymistä miten paljon historiatietoa menneisyydestään heillä on, mutta sen tiedämme Egyptin olleen jumalineen Isis, mahtava valloittaja kansakunta Afrikkaa myöten.

        Symbolihan se muurahainen vaan on: sanotaan on muurahaisia päässä, kun visaisia asioita yrittää ratkoa:D
        Ollaan nyt vain meidän herramme pieniä muurahaisia!


    • näin.ollen

      Uskonnot on ihmisten laatimia jotka eivät perustu todellisuuteen pikemmin harhaa, meidän jumalamme on juutalaisten luoma, he vain totesivat on pakko olla jotain korkeampi voima ilman todisteita.

      • Itsellänikin on tuollaisia ajatuksia. Onkummaa, että pitää olla useita uskontoja.

        Löytyyköhän koskaan yhtä Uskoa kaikille ihmisille?


    • En minä nyt sentään, mielestäni, ole ihannoinut tuollaista yhdyskuntaa.

      Nykyajan yhteiskunta, mainitsemaani suuntaan, voi kehittyä. Merkkejäkin on.

    • Kyllä nyt sotket asioita. Kalifaatti eli aikansa 600-luvulla. ja isis pyrkii samanlaisten kalifaattien muodostamiseen. Iranissahan on tuo Sharia laki voimassa. Sunnimuslimit ovat muistaakseni noita "oikeita islaminuskoisia".

      • Enkä sotke, politiikka oli yhtä kuin uskonto, niin Egyptissä kuin arabivaltioissa. Ja samaa sekamelskaa vallasta siellä vieläkin taitaa olla.

        Politisoimaan en ala 🐰 heippa ⛅️


    • No et tietenkään ihannoinnut, vaan sait tarkastelemaan äitimyytin olemusta ihmiskunnan menneisyydessä..

      Uskonnothan on ollet tarpeen jäsentämään todellisuutta ymmärrettäväksi, tarinoita tulemme yhä tarvitsemaan ja ihanteitakin.

      Jos nyt raivaa tiensä kaikkien myyttien, ja enkelihierarkioidenkin läpi, sen korkeimman hengen eteen kysyvänä, tuntuu, että hymyillen kehoittaa jatkamaan ajattelua punniten.

      Nyt pitää jo tarttua muihin toimiin 🎧 🐤

    • Ramoona_

      Nainen on kautta historian ollut myös ylistämällä alistettu, äitiyden ylistäminen on johtanut naisen kotiin sitomiseen. Lapseton nainen on ollut yhteiskunnalle ongelma, perinteisesti lapset ovat huolehtineet vahoista vanhemmistaan, ja niin tapahtuu vielä hyvin monissa kulttuureissa, siksi syntyvyys on suurta. Naisia patistellaan länimaisissa kulttuureissa työelämään, jotta he saisivat eläkekertymää eivätkä olisi perillistensä armoilla. Mielestäni tässä on menty jo liian pitkälle, sukupolvien täytyisi olla solidaarisempia toisilleen ja auttaa vastavuoroisesti tilnateensa mukaan, nyt vastuu on lähinnä yhteiskunnalla. Naiset elävät usein pitempään kuin miehensä, ja hyvin yleisesti pelätään jäämistä lasten niskoille, toisten armoille.

      Suomeen ollaan perustamassa feminististä puoluetta, joka haluaa toimia syrjintää, seksismiä ja rasismia vastaan. Sukupuoleen ja vähemmistöihin kohdistuva väkivalta on yksi torjumisen kohde. Ruotsissa vastaavalla puolueella on jo edustus Euroopan parlamentissa. Eikö tuollaisia asioita aja näyttävästi jo ennestään ainakin vihreät , ja kaikilla puolueilla on tasa-arvon ja ihmisoikeuksien loukkaamattomuuden periaatteet. Miksi tarvitaan nimenomaan feministinen puolue, johon tasa-arvon vuoksi varmasti toivotaan myös miehiä. Vain sukupuoleen perustuvat arvot eivät ainakaan minun ajatusmaailmassani ole todellista tasa-arvoa.

      Isis-jumalatar jäi nyt käsittelemättä enkä asiaan ole perehtynytkään. Muurahaiset ovat symppiksiä ja ahkeruuden perikuvia. Sukulaisensa kusiaiset eli siloviholaiset pistävät, puolustautuvat agressiivisesti. Korjailin luonnonkivistä rakennettua kivikkokukkaryhmääni, ja sinne yhden kiven alle oli tällainen matriarkaalinen yhdyskunta ilmaantunut. Sain tuta sen vihat kintuissani, kortisoonivoiteella nyt lievittelen ja etsiskelen netistä keinoja päästä noista viholaisista eroon. Voisikohan ne lapiolla kaivaa ja siirtää jonnekin metsään.

    • ”Islamic State in Iraq and Syria" =ISIS. Horuksen Äiti "Hunnutettu" ISIS on syyllistetty suotta :)

    • Niin, tiedä sitten näistä mytologian kytköksistä. Onhan Raamatussa kerrottu myös Jakobin painiessa jumalan kanssa hänen ottaneen sen jälkeen nimen Israel.
      Nimen joka koostui egyptiläisestä Is äitijumala,-- Ra aurinkojumala,-- El juutalaisten jumala, jolloin nuo vanhat seurasivat uuteen juutalaisten liittoon.

      Varmaa on joka tapauksessa, että varhaiset uskonnot oli samalla politiikkaa.

      Hyvää Juhannusta Kolavan kotkallekin ⌘

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3239
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1753
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1295
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1263
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1158
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      831
    Aihe