Tulikivi ei enää pysty maksamaan laskuja

KonkurssiLähellä

56

3587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nunnan

      Avasit sitten samalla otsikolla kaksi viestiketjua...

      http://yle.fi/uutiset/tulikiven_taloustilanne_erittain_kirea_-_uunimestareiden_tyolaskujen_maksua_lykatty/8981939?origin=rss
      Taloustilanne on toki tiukka, mutta se on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi vuosi sitten vastaavaan aikaan.

      Jouluksi tahdotaan uuteen kotiin. Siksi alkuvuodesta takkoja ei koskaan myydä, mutta kesällä ja syksyllä sitäkin enemmän. Tämän vuoksi alkuvuosi on aina kireä.

      http://www.tulikivi.fi/julkaisut/yritys/vuosiker/fi/Tulikivi_vk2015_fin.pdf
      RTS Oy:n tutkimuksen mukaan Tulikiven markkinaosuus on noussut 21 prosentista
      25 prosenttiin.

      Nunnauunin tunnusluvut Tulikiveä pahemmat. Tulikiven omavaraisuus 20 prosenttia, Nunnauunin 14 prosenttia. Nunnauunilla meni 2014 jo oma pääoma miinuksellekin, joten Nunnauuni on ensimmäisenä lopettamassa toimintaa, jos joku.

      Muilla takkavalmistajilla menee Tulikiveä huonommin. Pohjanmaan Tiilirakenteen oma pääoma on kokonaan menetetty, omavaraisuus -59 prosenttia. Linnatulen omavaraisuus on 14 prosenttia, PK-levyn 14 prosenttia, jne.
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/tulikivi-oyj/03500801/taloustiedot
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/nunnauuni-oy/20813228/taloustiedot

      Ei näytä Turun uunisepilläkään yhtään sen paremmalta.
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/turun-uunisepat-oy/09208510/taloustiedot

      2015 Nunnauuni Oy liikevaihto 7,1 miljoonaa euroa, omavaraisuus 14 prosenttia.

      2014 Nunnanlahden Uuni Oy liikevaihto 0,6 miljoonaa euroa, omavaraisuus 98 prosenttia. Kaikki yritykset joilla ei ole mitään salattavaa, ovat 2015-lukunsa julkaisseet. Nunnanlahden Uuni Oy ei lukujaan ole julkaissut, joten jotain ongelmia siellä on. 0,6 miljoonan euron liikevaihto on todella lilliputtiluokkaa (noin neljän hengen firma yleensä), joten ei tuollaisessa yrityksessä paljon pääomaakaan tarvita. Nunnanlahden Uunin omistaja Lehikoinen saisi lähettää 2015 tilinpäätöksen patentti- ja rekisterihallitukseen, ettei heidän tarvitse sitä taas uhkasakon voimalla pyytää. 2014 Nunnanlahden Uunin liikevoittoprosentti -40,7, joten yhtään parempaa ei luvassa 2015.
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/nunnanlahden-uuni-oy/04992430/taloustiedot

      Ei näytä Turun uunisepilläkään yhtään sen paremmalta.
      https://www.asiakastieto.fi/yritykset/FI/turun-uunisepat-oy/09208510/taloustiedot

      Toiseen keskusteluun
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14346571/tulikivi-ei-enaa-pysty-maksamaan-laskuja

      • 083ur0woiufoe2wi

        Selittäisitkö tarkemmin sitä, miten se, että muilla(kin) tulisijavalmistajilla menee kehnosti, mielestäsi parantaa Tulikiven tilannetta?

        -


    • Karjalasta

      Nyt kun omakotitalojen rakentaminen on syklinsä pohjalla ja kaikilla takkavalmistajilla menee heikosti, jokainen on samalla viivalla. Vain Tulikivestä tulee uutisia, vaikka kaikilla muillakin vähintään yhtä haastavat ajat.

      http://yle.fi/uutiset/tulikiven_taloustilanne_erittain_kirea_-_uunimestareiden_tyolaskujen_maksua_lykatty/8981939?origin=rss
      Taloustilanne on toki tiukka, mutta se on huomattavasti parempi kuin esimerkiksi vuosi sitten vastaavaan aikaan.

      Yllä olevaa tukee tämä. Luottamus tulee näkymään myös omakotitalopuolella.
      Kuluttajien luottamus vahvinta vuoteen.
      http://www.findikaattori.fi/fi/104

      Tämä on pudotuspeliä, missä todistetusti Tulikiven markkinaosuus on kasvanut 25 prosenttiin. Tämä kertoo Tulikiven laadukkaista tuotteista. Tulikivi on alansa suurin toimija ja omat toimintojensa rationasoinnit tehnyt, mikä tunnetusti on kuluttanut rahaa. Muilla vastaava on vasta edessä. Tulikivi on laittanut useamman pienen tehtaan yhteen tehostaen toimintaansa. Mm. Tiilerillä on edelleen kolme pientä tehotonta tehdasta, muttei rahaa rationalisoida toimintaa.

      Vuodesta 2009 vuoteen 2015 Tulikiven liikevaihto laskenut 40 prosenttia ja Nunnauunin laskenut 59 prosenttia. Samaan aikaan omakotalojen rakentaminen on laskenut 33 prosenttia. Kuluttajat ovat kertoneet mielipiteensä kukkarollaan, Tulikiven eduksi. Nunnauunilla menee selvästi kehnommin kuin Tulikivellä.

      • 09i0pjijoaiwfjpo

        Mutta miten Tulikiven tilanne paranee siitä, että muilla(kin) alan yrityksillä menee huonosti?

        Aika vaatimaton tulevaisuus on odotettavissa sellaisella yrityksellä, jolla ei ole varaa maksaa työntekijöilleen palkkoja tai yhteistyökumppaneidensa laskuja.


    • Lakimies10

      Tulikiven naapuril on paljon kovemmat ongelmat. Tulikivi toimittanu kuuliaisesti tilinpäätöksen 2015, Nunnanlahden Uuni ei. Jotai outoo salattavaa Nunnanlahden Uunilla on

      Yhtiöllä on kuusi kuukautta aikaa tilikauden päättymisestä vahvistaa tilinpäätös. 1.7.2016 alkaen jos Nunnanlahden Uunin tilinpäätöstä ei saada, voidaan uhkasakko tuomita maksettavaksi. Jatkotoimenpiteinä voi olla korotettu uhkasakko, selvitystilaan asettaminen tai jopa rekisteristä poistaminen.

      • lkjhoijoiujopijikjlkj

        Niinniin! Mutta miten se parantaa Tulikiven tilannetta?


    • Löylynlyöjä

      Se, että kaikilla takkavalmistajilla menee vähintään yhtä huonosti kuin Tulikivellä, auttaa Tulikiveä, koska kukaan ei voi käyttää muiden heikkoutta hyväkseen.

      Otan esimerkin kiuasyrityksistä. Harvia on ainut kiuasyhtiö, jolla menee hyvin. Harvia voi käyttää härskisti hyväkseen muiden ahdinkoa ja hinnoitella tilapäisesti tuotteensa edullisiksi. Tähän sillä on kassassa reilusti rahaa, kiitos Harvian kaukoidän halvan työvoiman. Harvia on jo pelannut pois markkinoilta isoimmat kilpailijat Narvin ja Helon, jotka eivät ole edes 2015 tilinpäätöstään kyenneet patentti- ja rekisterihallitukseen toimittamaan. Lopulta Harvia voi rauhassa nostaa tuotteidensa hintoja ainoana vähänkään isompana kiuasvalmistajana, koska todellisia kilpailijoita ei ole. Lopulta jäljelle jää vain 44 miljoonan liikevaihtoa tekevä Harvia ja kaksi alle 2 miljoonaa liikevaihtoa tekevää pientä kiuasvalmistajaa (Iki ja Misa).

      • eifjp2woef29ir293i

        Saako Tulikivi jostain ylimääräistä rahaa sen vuoksi, että kilpailijoilla menee huonosti? Jos saa, niin mistä tai keneltä?

        Jos taas ei saa ylimääräistä rahaa, niin millä Tulikivi aikoo sitten maksaa uunimestareidensa laskut ja työntekijöiden palkat? Sekä välttää uhkaavan konkurssin?

        Niin sinäkö väität, että Harvia on toiminut jotenkin epärehellisesi tai epäreilusti ja sillä nimenomaan sen vuoksi menee nyt hyvin? Niinkö?

        Sinunko mielestäsi ei ole mahdollista semmoinen, että Harvialla olisi muita paremmat tuotantoprosessit, markkinointi jne, jotka olisivat menestyksen taustalla? Pelkästään kilpailijoita sortamalla ja epäreilulla pelilläkö sitä yritysmaailmassa sinun mielestäsi pärjätään? Niinkö?


      • ""Otan esimerkin kiuasyrityksistä. Harvia on ainut kiuasyhtiö, jolla menee hyvin. Harvia voi käyttää härskisti hyväkseen muiden ahdinkoa ja hinnoitella tilapäisesti tuotteensa edullisiksi. Tähän sillä on kassassa reilusti rahaa, kiitos Harvian kaukoidän halvan työvoiman.""

        Jos Harvialla menee hyvin, niin tuotekehitys on tuottanut tulosta. Harvia lie ainut kiuasvalmistja, joka tuottessaan on huomioinut ja pyrkinyt hyvään kaasujen palamiseen. Pienin muutoksin esim. Harvia 20 Pro toimii vielä paremmin eli polttaa puuta puhtaammin.

        Vaikka vuolukivi tulisijoja on valmistettu lähes vuosisadan ja molemmat tehtaat Juuassa on investoineet repullisen euroja, niin tästä huolimatta puun polttamisen periaatteet ovat junnanneet lähes paikallaan. Peiliin katsominen olisi paikallaan.


      • Todellisuus on, johon molempien vuolukiviyrittäjien Juuassa tulee varautua ja huomioida. Tulevaisuutta ei voida rakentaa enää näiden olemassa olevien tulisijojen varaan,- koska eivät läpäise päästövaatimuksia.
        Tuotekihityksen kautta tulee suunnitella aivan uudella tavalla puuta polttava tulisija ja siten toteuttaa puun puhtaasti / hallitusti palaminen.
        Kannattavuus vaati markkinoiden laajentamisen ja siten vaatii aivan uuden tuotteen.
        Tämän päivän ihminen suosii vaivatonta puun polttamista ja koristeeksi tulisijan ostaminen on jo taakse jäänyttä elämää.


    • uunimestari

      Siitä ei ole paljon iloa yrittäjälle jos joku väittää, että kilpailijalla menee heikosti. Kun tulikivi jättää laskut maksamatta jo alkukesästä tosi huonolta näyttää koska tilanne pahenee syksyä kohti. Siinä mielessä tästä tulee pitkä kesä...

    • eipuulla

      kun mennään muutama sukupolvi niin vähissä on uunit joissa puuta poltetaan,näin se vain on,puupoltto vain vähenee joka vuosi

    • enmyöskäänkäytäpuuta

      näin on näreet..50 vuotta kun kuluu niin uunit on museotavaraa,ei muuta käyttöä

    • Löylynlyöjä

      Vuoden kolme ensimmäistä kuukautta on takkavalmistajilla aina heikkoja, koska valmistaudutaan sesonkiin. Omakotitalon rakentaja tai remontoija haluaa jouluksi kotiin, siksi alkuvuodesta takkoja ei juurikaan myydä, mutta kesällä ja syksyllä sitäkin enemmän. Omakotitalo on noin 10 kuukauden projekti ja takat ostetaan usein juuri kesällä tai syksyllä. Näin uunimestareillekin maksetaan varmasti.

      Tulikiven liiketoiminnan rahavirta miljoonaa euroa
      2015
      1-3kk -2,2
      4-6kk 1,2
      7-9kk 1,1
      10-12kk 0,7
      2016
      1-3kk -0,5
      http://www.tulikivi.fi/konserni/osavuosikatsaukset

      Tapaus Harvia. Esim. verkkokiukaat Harvia kopioi Iki-kiuas OYltä, eli ei Harvia nyt kovin innovatiivinen itse ole. Toisaalta tämä on usein luonnonlaki liiketoiminnassa. Harvia on onnistunut hyvin mm. myynnissä ja markkinoinnissa ja kustannusten alaspainamisessa.
      http://yle.fi/uutiset/harvia_karajilla_kopioinnista/5253584

      Kiukaissa ja takoissa on tapahtunut kehitystä samaan tahtiin. Ehkä innovatiivisin keksintö kiuasmarkkinoilla viime vuosina ovat olleet Tulikiven kiukaat.
      http://www.tulikivi.fi/tuotteet/sahkokiukaat

      Vuonna 2014 EU:ssa määriteltiin sallitut päästötasot tulisijoilla, jotka tulevat voimaan vuonna 2022. Tulikiven vientimallisto täyttää nämä vaatimustasot jo nyt. Suomen päästövaatimukset ovat tänä päivänä alhaiset ja tulevat kiristymään olennaisesti kun uudet säännökset astuvat voimaan.
      http://www.tulikivi.fi/konserni/tulevaisuuden_trendit

      • 02u34r02384u02348u

        Eikö Tulikiven markkinointiosastolla enää ole muuta tekemistä, kuin kinata joutavia suoli24-palstalla?

        hehe


      • uiewiuhhdiu

        Uimaharjun vosuko se taas täällä räksyttää?


      • Niin, tottakai jokaisella valmistajalla tuotteet on muuttuneet kosmeettisesti / pintapuolisesti, mutta itse toimintaperiaate puun palamisessa on junnannut paikallaan.
        Todellisuus on,- ettei puuta voi polttaa puhtaasti / hallitusti edes teoriassakaan muutoin kuin käänteispalo periaatteella. Siis puu kaasuunnutetaan varastopesässä ja puusta kaasuuntunut palava kaasu hapetetaan oikealle tasolle.

        Tulisija, jossa puut palavat hiilloksen päällä on koko ajan muuttuva prosessi ja siten hallitsematon ja siten saastuttava.

        Muuten "ideani on jo varastettu". Jostain näin videon, jossa takka oli suunniteltu tällä periaatteella toimivaksi ja palavaa kaasua voi seurata lasiluukun lävitse. Vuolukivestä toteutettuna kokonaisuus olisi todella hyvä,- koska vuolukivi varastoi hyvin lämpöenergiaa.

        Niin, kymmenisen vuotta sitten tutkin puulämmitteisiä kiukaita ja Harvian rakenne oli positiivisesti poikkeava muihin valmistajiin verraten. Mutta,- erityisesti kiukaiden puuhtaammin palamiseen vaikuttaa itse lämmittäjä. Järkyttävää on säädellä kiukaan tehoa puun koolla. Monihan polttaa kiukaassa/kin paksuja puu pökäleitä, jotta teho saataisiin pienemmäksi ja paloaika pidemmäksi.

        Tulisijojen myyntiä voisi helpottaa, jos olisi tuote, joka ei vaatisi käyttäjältään lämmittämisen taitoa. Puut pesään (25kg) sytys ja tulisijan rakenne perussäätöineen säätäisi hyvän palamisen.Helppoa ja vaivatonta ilman suhraamista.


      • ""Todellisuus on,- ettei puuta voi polttaa puhtaasti / hallitusti edes teoriassakaan muutoin kuin käänteispalo periaatteella. Siis puu kaasuunnutetaan varastopesässä ja puusta kaasuuntunut palava kaasu hapetetaan oikealle tasolle. ""

        Siis palava kaasu poltetaan erilisessä palopesässä, joka hapetetaan oikeaan tasoon saaden palamislämpötila mahdollisimman korkealle tasolle.


    • Löylynlyöjä

      Näin kerrottiin vuonna 2014.
      EU:ssa onkin valmisteilla säädös, jossa on esitetty raja-arvoja uusille tehdastekoisille takoille, kamiinoille ja puuliesille. Säädös tulee voimaan 2022, ja se vaikuttaisi sen jälkeen markkinoille tuleviin tehdasvalmisteisiin takkoihin ja muihin puulämmittimiin. Puulämmitteisten saunojen kiukaat ovat säädöksen ulkopuolella. Ympäristökeskuksen mukaan saunan kiukaat ovat kaikkein huonoimpia tulisijoja, koska kiukaissa palaminen on usein epätäydellisempää kuin esimerkiksi varaavissa takoissa. Puun pienpolton päästöjä voitaisiin vähentää helposti jopa puoleen muun muassa paremmilla tulipesillä ja savukaasujen puhdistuksella.
      http://yle.fi/uutiset/eu-saados_pienentaisi_tulisijojen_paastoja__itsekin_voi_tehda_paljon/7252029

      • 2098ru0239ur0238

      • ""Ympäristökeskuksen mukaan saunan kiukaat ovat kaikkein huonoimpia tulisijoja, koska kiukaissa palaminen on usein epätäydellisempää kuin esimerkiksi varaavissa takoissa. ""

        Mutta, kiukaiden huono / saastuttava palaminen liittykin itse lämmitystapaan. Poltetaan suuria puupökäleitä ja pienellä ilmamäärällä ja näin pyritään säätämään lämmitystehoa pienemmäksi ja paloaikaa pidemmksi. Hormipalon aikaansaaminen näin on erittäin todennäköistä.

        Todellisuudessa puukiukaassa palamislämpötila saadaan takkaa korkeammalle tasolla, koska palopesän seinämä on terästä / korkeammassa lämpötilassa.

        Muuten haaska ajatus on miten kaskeamista pidetään edelleen luontoa ystävälisenä toimenpiteenä ja taas puulämmitystä saastuttavana. Mutta, saasteettomaan palamiseen tulisi silti pyrkiä koska näin lämmitys on vaivatonta ja tulisija pysyy puhtaana.


    • salkunkantaja

      Tällä hetkellä kehottasin kiertämään kaukaa osakkeen. Yhtiön kiinteät kulut aivan liian suuret suhteessa liikevaihtoon. Tulikivi jo tehnyt kiitettävällä tahdilla saneerausta mutta lisää tuotannon tehostamista ja kiinteiden kulujen karsimista tarvitaan. Sen jälkeen jatkossa yhtiössä voisi olla potentiaalia ja salkkuun voisi lisätä jopa reippaasti Tulikiven osakkeita niin kuin vanhaan hyvään aikaan. Tästä löytyy tosiaan toinen keskustelu.

    • Kivi_ei_sammaloidu

      Olisiko Salkunkantajalla jotain vertailulukuja antaa kritiikkinsä tueksi, vai ihanko tuuleen hän huuliaan heiluttelee? Tuossa ylempänä löylynlyömä kertoi, että ensimmäisen kolmen kuukauden aikana rahavirta oli 1,7 miljoonaa euroa enemmän vuonna 2016 verrattuna vuoteen 2015. Melkoinen parannus Tulikivelle. Osakekin näyttää olevan nousussa ( 8.48%).

    • uunimestari

      Oikeesti nyt herätkää ja vaatikaa maksut heti maksettaviksi. Muuten jäävät rahat saamatta, onhan tämä nähty historian saatossa niin monta kertaa.

    • tulikivellälämmittäjä

      Se voipi Kivikeskus parantaa Tulikiven tulosta näin kesällä kun turisteja pukkaa Juukaankin. Ja olisi se talvinen silta rojektikin parantanut vaan kun sattu lämmin talvi. Jokohan ensi talvi olisi kylmempi.

    • Saneerausfirmaapuun

      Hälytyskellojen pitäisi jo soida. Joku voi hermostua ja vetää letkut irti.
      Joku aivan uusi saneeraaja voisi vielä pelastaa. Pahalta näyttää.

    • Kivi_ei_sammaloidu

      Tulikivi on meneillään olevien Seinäjoen asuntomessujen pääyhteistyökumppani. Sillä on messuilla jopa nimetty katu. Joka toisessa talossa messuilla on Tulikiven tuotteita, joten ole huoleti.
      http://www.tulikivi.fi/uutiset/tulikivi_asuntomessuilla_2016

      Ilmeisesti myit Tulikiven osakkeesi ketjun avatessasi noin kuukaisi sitten. Osakekurssi on tuosta noussut noin 30 prosenttia, mikä kertoo, että oikeita asioita yrityksessä tehdään.

      • uunimestari

        Jos hyvin menee mites on laskut maksamatta?


    • Huteraamenoa

      Olikos se nyt kahdeksas vai yhdeksäs vuosi kun tulos on pakkasen puolella? Kun veronmaksajien tuki (yritystuet) loppuivat niin heti pakasti.

      Jotain radikaalia pitää tapahtua tai kukko ehtii kiekaista pelin poikki.

    • Kivi_ei_sammaloidu

      Rakentamisen syklisyys on tällaista. Eikös raamatussakin puhuta seitsemästä laihasta vuodesta ja niitä seuraavasta seitsemästä lihavasta vuodesta. Tilikauden tulos on ollut Tulikivellä seitsemän vuotta miinuksella. Tuolla aikavälillä omakotitalojen rakentaminen on pudonnut 12000 aloituksesta 6000 aloitukseen. Pientalojen rakennusluvat ovat olleet alkuvuodesta 2016 pitkästä aikaa nousussa. Uusimmassa huhtikuun listauksissa rakennusluvat nousivat 13 prosenttia ja helmikuullakin 22 prosenttia verrattuna vuotta aiempaan. Tämä on ensimmäinen nousu sitten syksyn 2010. Käytännössä jokaiseen pientaloon tulee takka, joten rakennuslupien määrä vaikuttaa suoraan tulikiven myyntiin ja tulokseen. Tulikiven liikevaihto nousi ensimmäisen kolmen kuukauden aikana 2016 pitkästä aikaa (1.6 prosenttia), mikä lupaa parempia aikoja. Tulikivi on innovatiivisin alan firma ja on tuonut takkojen rinnalle kaksi vahvaa tukijalkaa, eli kiukaat ja sisustuskivet. Asuntomessuilla yhdeksässä talossa 35stä oli Tulikiven kiuas. Tulikiven omavaraisuusaste oli maaliskuun lopussa 2016 33,5%

      En toivo "kukon kiekaisua" kenellekään, mutta seuraavilla Tulikiven kilpailijoilla menee taloudellisesti heikommin kuin Tulikivellä.
      Yritys omavaraisuusaste
      Pohjanmaan Tiilirakenne Oy -59%
      Narvi Oy 2% vuonna 2014 (ei ole kyennyt edes antamaan 2015-tilinpäätöstä)
      Nunnauuni Oy 14%
      Linnatuli Oy 14%
      PK-Levy Oy 17%
      Wienerberger Oy 23%
      LTW Focus Finland Oy 23%
      Turun Uunisepät 28%
      Jalotakka Oy (ei ole kyennyt edes antamaan 2015-tilinpäätöstä)
      Mondex YEZ Oy (rahat loppuivat keväällä 2015)

      • Mondex

        Tiedoksi: Mondexin liiketoiminnan on ostanut Premec Oy 1.2.2016. Avainlipputuotteiden, Mondex kiukaiden ja kivipattereiden tuotanto jatkuu ja kehittyy hyvässä myötätuulessa ja vakavaraisessa omistuspohjassa.


    • uunimestari

      Mistäs johtuu, että Tulikivi on otsikoissa maksamattomien laskujen takia eikä yllä olevat yritykset?

    • Kivi_ei_sammaloidu

      Tulikivi on alansa ehdottomasti suurin yritys ja ainut julkisesti noteerattu yritys. Siksi se nousee helposti esille. Jos esim. Nunnauuni olisi julkisesti noteerattu yritys, sen vaikeuksia reposteltaisiin tällä hetkellä rajusti. Julkisuus tuo Tulikivelle sen, että sen täytyy raportoida lain mukaan joka kolmas kuukausi. Hyvää tässä on se, että Tulikiven täytyy kehittää toimintaansa avoimuuden takia koko ajan, toisin kuin kilpailijoiden. Esim. Nunnauunista kukaan ei saa juuri mitään tietoa, ellei osta sen tilinpäätöstä ja harva sitä ostaa. Toivon toki hyvää koko alalle.

    • missätutiot

      Onko niitä "studioita" missäpäin, siis niitä joista voi ostaa Tulikiven takan?

    • Itäsuomesta

      Kuulin juuri, että naapurifirma, eli Nunnauuni meni juuri tänään konkurssiin, kun rahat ovat loppu. Kuulemma sen omistaja on saita lapseton mies, jolta loppui rahat.

      • huuhaaheikki

        Kuulin juuri, että tuttavasi pitävät sinua hieman höplästä vedettävänä henkilönä.


    • Satojenmiljoonienbisnes

      Mikä näitä vaivaa kun ei saa toimintaa kannattavaksi vaikka maailma huutaa vuolukiveä tulisijoihin. (Etenkin kamiinoiden verhouskiveksi missä vuolukivikin kestää)

      Potentiaalihan on satojen tuhansien kamiinoiden verhouskiveksi.
      Myynnin osaaminen taitaa olla hakusessa.??

    • uunimestari

      Ovelaa, tulos saatiin näyttämään hyvältä kun jätettiin Uunimestareille laskut maksamatta.

    • HeinävesiRules

      Kermansavi tekisi kovaa tulosta ilman vuolukiven hinkkaajia. Tämän tietää jokainen. Vuolukivi on riippakivi josta täytyisi päästä eroon.

    • uunimestari

      rahoja odotellessa

    • skidistsnadii

      KOHTA TÄNNE ILMESTYY VARMAAN PERA :

      3000 skipalet mä pisti pussi pohjal i dag. Tänää 780 ecuu o torstakina 3000 ecuu vartaali rapsan tulles! dx korolla vaihtoo torstakina!?!?! Säkö roplasit päivä kauppaa 4443 skipaleel 48 ecuu voittoo fimmil?!?!? Tol e iha piili vekslaannu?!?!?!

      BUAHAH HAH HAAA

    • Voimitäporukkaa

      Nyt on vuosi mennyt ja taas sama toistuu. Ja taas Tulikiven kassa tyhjä ja laskuja ei pysty maksamaan. Eikö firmaan saada pätevämpää johtoporrasta jotka jotain yrityksen pyörittämisestä ymmärtäisivät.

    • HeinävesiRules

      Heinäveden tehtaan rahoilla kyllä laskut saataisiin maksettua mutta nekin kaikki rahat menee Juukan tehtaan elossa pitämiseen ja tekohengitykseen.

    • Positiivisenkautta

      Sama valssi vaan jatkuu. Tappiota tehnyt kohta vuosikymmenen. Kyllä näytöt olisi pitänyt jo tulla. Omistajat kummallisen kärsivällisiä nykyisen johdon suhteen.
      Normaalistihan tj vaihdetaan parin tappiollisen kvartaalin jälkeen.
      Liikevaihto vain laskee. Syyn täytyy olla myös tuotteiden laadussa ja ulkonäössä.
      Juna meni jo. Turha uutta junaa on odotella kun kiskotkin on jo kerätty pois.

      Tj optimistinen puolivuosikatsauksessa. Alihankkijoiden (muurareiden) laskut saataneen hoidettua pian...( 2017)

      Miksei hallitus tee mitään? Yritystukia vaan pari milliä heti kassaan niin saadaan homma hoitoon ...

    • pahainenmuistomerkki

      Miten kävi Kivikeskukselle?
      Menikö kaupaksi huutokaupassa vai jäikö edelleen kunnan riesaksi?

      • Anonyymi

        Miten kävi Kivikeskukselle? Onko mitään järkevää toimintaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kävi Kivikeskukselle? Onko mitään järkevää toimintaa?

        Siellä kasvatetaan ja jalostetaan nykyisin villisikoja.


    • TimoP

      Mikähän on Tulikivellä tilanne tänä kesänä palkanmaksussa?

    • taikuriahaetaan

      Ylioptimismia?

      Juuan avoimet työpaikat
      Kirjanpitäjä, Tulikivi Oyj, Juuka, Haku päättyy: 15.12.2018, kokoaikatyö, Kesto: yli 12 kuukautta.

      • Anonyymi

        Kiitos mienkiinnostasi paikkaa kohtaan mutta et tullut täällä kertaa valituksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos mienkiinnostasi paikkaa kohtaan mutta et tullut täällä kertaa valituksi.

        Kirjanpitäjän ammatillisen osaamisen vaatimuksena on villisian anatomian tunteminen. Myös villisian nylkemis taito katsotaan eduksi.


    • Anonyymi

      Kehitteillä hitti tuote, vuolukivestä valmistettu kortsu. Se voidaan pestä ja käyttää uudestaan.

    • Anonyymi

      Tulikivelle haetaan uutta toimitusjohtajaa. Vaatimuksena peruskoulu ja kokemusta kivien parissa puuhastelusta. Hakemukset ja palkka toiveet voi lähettää tälle palstalle.

    • Anonyymi

      Selviääkö tästä vuosikymmenestä.

    • Anonyymi

      Halloweenin yllätys lelu on vuolukivinen tekokyrpä

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1555
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1384
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1285
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1248
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1166
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1106
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe