Nurmon Aurinko Oy Espoosta 2000 kW paneelikenttä..

1__Markkinat

15

229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Antti-Antero

      Tässäpä taas näyte Antero Rantasen masinoiman aurinkosähkö- osion korkealaatuisesta aloituksesta linkitysautomaatin vetämänä!

    • auts-töks-tök

      Ja aurinkosähköpropaganda - aivan kuten tuulimyllypropagandakin - vaatii, että edes noiden aurinkokennojen nimellistehoa ei tietenkään kerrota, koska sehän paljastaisi hiemankin sähköstä jotakin ymmärtävlle niiden mitättömyyden sähkön tuottajina. Ne ovat täysin kannattamattomia lillukanvarsia nyt ja aina. Esimerkiksi Haminan Mäkelänkankaan aurinkokennot (yht. 2772 paneelia) nimellisteholtaan 0,724 megawattia tuottivat sähköä kesäkuusta 2016 kesäkuuhun 2017 vaivaiset 594 megawattituntia. Ennuste oli tietysti rajusti yläkanttiin, noin 680 megawattituntia.
      Vertailun vuoksi: Kotkan kaksi ensimmäistä tuulirusettia Ilona & Ilmari (1 1 MW) tuottivat vuonna 2011 yhteensä 3239 megawattituntia sähköä. Vuosi oli enintään keskinkertainen tuotantovuosi.. Silti se oli peräti 5,5 KERTAA Haminan aurinkokennojen avausvuoden tuotanto. Ilona&Ilmari onkin romutettu jo aikoja sitten ja korvattu uusilla. Mutta peruskysymys kuuluu yhä: missä on näiden viherpipertäjien propagandasähkön kannattavuus.?
      Nurmon makkaratehtaan aurinkokennoihin upposi jo 2,7 miljoonan euron investointituki noin 6,8 miljoonan euron kokonaishankkeeseen. Auts töks töks. No, hölmöläisetkin kantoivat klassikkosadussa valoa ulkoa sisälle. Satu ei tosi kerro maksoiko valtio heille siitä tai edes säkkien materiaalista jotakin.

    • 1._Markkinat

      Nurmon voimala on 6000 kW eli 6MW.
      Solarigo Oy on hyvin johdettu yritys. Aurinkovoimassa on tulevaisuus. Kauppa ja teollisuus saa sillä TODELLISTA tuottoa!

      Kauppa ja elintarviketeollisuus tarvitsee KESÄISIN paljon sähköä vaativaa jäähdytystehoa.
      Aurinkovoimalan tuottama sähkö on edullista. Investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt.

      Oli se sitten P tai N-tyypin aurinkopaneeli, Tärkeintä on kestävyys ja luotettavuus.

    • ja_ilman_paneeleita

      Meille normaaleille kuluttajille suurten tuottajien aurinkoenergia on vain hyvä asia: Kesäajan kausisähkön hinta tippuu edelleen !!

    • 1._Markkinat

      Kilpailu kiristyy. Kuluttaja hyötyy.

    • 699GWh

      Sepä noissa aurinkokennoissa onkin pahimpana vaivana. Ne kun eivät kesäisinkään PALJON makkaroita jäähdytä, eikä pimeänä vuodenaikana varsinkaan lämmitä käytännössä ollenkaan. Jos Nurmon kennojen yhteisteho on vain 6 megawattia, silloinhan jo nyt arvioitu 5600 megawattitunnin vuosituotanto tarkoittaisi vain noin 10 prosenttia kennojen teoreettisesta vuosimaksimista. Eli 90 % vuodesta ne eivät tuottaisi sähköä. Ennustan, että 5,6 GWh:n arvio ei toteudu. Tuo povattu 5600 MWh olisi vallan ruhtinaalliset 0,8 % Seinäjoen vuoden 2015 sähkönkulutuksesta (699 GWh). Mutta hällä väliä, köyhä kansa kustantaa. Lähes 11 %:n tuotantoa kennojen teoreettisesta vuosimaksimista ennustettiin Haminassakin, mutta totuushan on toisenlainen: vain 9,4 %. Mutta juuri ylioptimistisiahan viherpiper-sähkön tuotantoennusteet jostain syystä AINA ovat. Kilpailusta puhuminen noiden valtion tukimiljoonien yhteydessä on vähintäänkin vinoa.

      • 2000a

        Tuo 10% kennoston max nimellistehosta vuodessa pitäisi olla jo jokaisen tiedossa,mitä ihmeellistä siinä nut on. 100w paneelista saa selvästi alle 100kw/v. Loimaalla on 760kw paneeleista tullut nyt 6.6mw ja vielä on pari viikkoa että vuosi täyttyy. Tässä maailmassa on monta kausi luontoista hommaa,kesällä tehdään tai talvella tai yöllä jne..


    • Extremesähköilijä1

      Ei hirveesti ole Olkiluoto 3:kaan vielä tuottanut. Taitaisi olla jo aika paljon mittarissa kwh:ja mikäli sijoitetulla pääomalla olisi hankittu pv-paneeleja?

    • Herra-loi-maan

      Siis Loimaan kennot (2400 kpl) yhteisteholtaan 0,76 megawattia ovat tuottaneen sähköyhtiönsä oman ilmoituksen mukaan tänään 660 megawattituntia. Se tekee käyttökertoimeksi vaivaiset 10,3 %. Loviisan ydinvoimalan 1-2:n käyttökerroin oli viime vuonna 91,1 % ja Olkiluoto 1-2;n käyttökerroin tasan 93 %. Ja nuo prosentithan ovat maailman huippuluokkaa.
      Viime vuonna Loviisa 1-2 tuotti 8330 gigawattituntia ja Olkiluoto 14350 gigawattituntia. Loviisa ja Olkiluoto tuottivat yhdessä siis noin 22,7 miljoonaa megawattituntia.
      Näin ollen Loimaan lakeuksilla tartteis olla vain 34 364 nykyisen kaltaista aurinkokennostoa, jotta kennostot yltäisivät edes teoriassa samaan tuotantoo Loviisan ja Olkiluoto 1-2:n kanssa. Mutta Nou hätä: tuommoinen määrä 1,2 hehtaarin paneelikenttiä olisi vasta lähes puolet koko Loimaan maapinta-alasta. Nyt foliohatut hommiin äkkiä ja Loimaa maailman kartalle.

    • Extremesähköilijä1

      Joka tapauksessa Olkiluoto 3:n tuotanto on vieläkin pyöreä nolla. Hajautettu energian tuotanto on luonnollisesti perusteltu ratkaisumalli myös verkon kannalta. Ei kaikkia paneeleita tarvii Loimaalle asentaa!

    • tonttu-loi-maan

      Paneeleita ei tarvi asentaa yhtään mihinkään enempää. Täysin tarpeettomia lillukanvarsia ja pelkkiä verorahojen kuppaajia. Antaisin hölmöläisille mieluummin säkkejä valon kantamiseen. Ilmaiseksi.
      Kannattaa jokaisen aurinkohihhulin käydä vaikka sivustolla:
      https://energia.fi/ajankohtaista_ja_materiaalipankki
      Kun lukee enemmän, niin luulee vähemmän.

      • 2000a

        Ajattelin yhden lisätä,eihän ole verorahoista pois,päinvastoin.


      • Extremesähköilijä1

        Mukavaa harrastustoimintaa yhtenä osana talon hybridienergian tuotantoa. Sähköautoilu mukaan lukien. Harrastukset maksaa - tämä on ainoa joka tuottaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      336
      3794
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1689
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1510
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      57
      1458
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      28
      1308
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      51
      1292
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      57
      1264
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      194
      1221
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe