Nurmon Aurinko Oy Espoosta 2000 kW paneelikenttä..

Projektikustannus on noin 1€/W = 2 miljoonaa euroa ja siihen saadaan 30% investointitukea.

http://yritys.wiki/yritykset/nurmon-aurinko-oy/2765911-2
Ilmianna
Jaa

15 Vastausta


Tässäpä taas näyte Antero Rantasen masinoiman aurinkosähkö- osion korkealaatuisesta aloituksesta linkitysautomaatin vetämänä!
Ilmianna
Jaa
Ja aurinkosähköpropaganda - aivan kuten tuulimyllypropagandakin - vaatii, että edes noiden aurinkokennojen nimellistehoa ei tietenkään kerrota, koska sehän paljastaisi hiemankin sähköstä jotakin ymmärtävlle niiden mitättömyyden sähkön tuottajina. Ne ovat täysin kannattamattomia lillukanvarsia nyt ja aina. Esimerkiksi Haminan Mäkelänkankaan aurinkokennot (yht. 2772 paneelia) nimellisteholtaan 0,724 megawattia tuottivat sähköä kesäkuusta 2016 kesäkuuhun 2017 vaivaiset 594 megawattituntia. Ennuste oli tietysti rajusti yläkanttiin, noin 680 megawattituntia.
Vertailun vuoksi: Kotkan kaksi ensimmäistä tuulirusettia Ilona & Ilmari (1+1 MW) tuottivat vuonna 2011 yhteensä 3239 megawattituntia sähköä. Vuosi oli enintään keskinkertainen tuotantovuosi.. Silti se oli peräti 5,5 KERTAA Haminan aurinkokennojen avausvuoden tuotanto. Ilona&Ilmari onkin romutettu jo aikoja sitten ja korvattu uusilla. Mutta peruskysymys kuuluu yhä: missä on näiden viherpipertäjien propagandasähkön kannattavuus.?
Nurmon makkaratehtaan aurinkokennoihin upposi jo 2,7 miljoonan euron investointituki noin 6,8 miljoonan euron kokonaishankkeeseen. Auts töks töks. No, hölmöläisetkin kantoivat klassikkosadussa valoa ulkoa sisälle. Satu ei tosi kerro maksoiko valtio heille siitä tai edes säkkien materiaalista jotakin.
Ilmianna
Jaa
Nurmon voimala on 6000 kW eli 6MW.
Solarigo Oy on hyvin johdettu yritys. Aurinkovoimassa on tulevaisuus. Kauppa ja teollisuus saa sillä TODELLISTA tuottoa!

Kauppa ja elintarviketeollisuus tarvitsee KESÄISIN paljon sähköä vaativaa jäähdytystehoa.
Aurinkovoimalan tuottama sähkö on edullista. Investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt.

Oli se sitten P tai N-tyypin aurinkopaneeli, Tärkeintä on kestävyys ja luotettavuus.
Ilmianna
Jaa
Meille normaaleille kuluttajille suurten tuottajien aurinkoenergia on vain hyvä asia: Kesäajan kausisähkön hinta tippuu edelleen !!
Ilmianna
Jaa
Kilpailu kiristyy. Kuluttaja hyötyy.
Ilmianna
Jaa
Sepä noissa aurinkokennoissa onkin pahimpana vaivana. Ne kun eivät kesäisinkään PALJON makkaroita jäähdytä, eikä pimeänä vuodenaikana varsinkaan lämmitä käytännössä ollenkaan. Jos Nurmon kennojen yhteisteho on vain 6 megawattia, silloinhan jo nyt arvioitu 5600 megawattitunnin vuosituotanto tarkoittaisi vain noin 10 prosenttia kennojen teoreettisesta vuosimaksimista. Eli 90 % vuodesta ne eivät tuottaisi sähköä. Ennustan, että 5,6 GWh:n arvio ei toteudu. Tuo povattu 5600 MWh olisi vallan ruhtinaalliset 0,8 % Seinäjoen vuoden 2015 sähkönkulutuksesta (699 GWh). Mutta hällä väliä, köyhä kansa kustantaa. Lähes 11 %:n tuotantoa kennojen teoreettisesta vuosimaksimista ennustettiin Haminassakin, mutta totuushan on toisenlainen: vain 9,4 %. Mutta juuri ylioptimistisiahan viherpiper-sähkön tuotantoennusteet jostain syystä AINA ovat. Kilpailusta puhuminen noiden valtion tukimiljoonien yhteydessä on vähintäänkin vinoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuo 10% kennoston max nimellistehosta vuodessa pitäisi olla jo jokaisen tiedossa,mitä ihmeellistä siinä nut on. 100w paneelista saa selvästi alle 100kw/v. Loimaalla on 760kw paneeleista tullut nyt 6.6mw ja vielä on pari viikkoa että vuosi täyttyy. Tässä maailmassa on monta kausi luontoista hommaa,kesällä tehdään tai talvella tai yöllä jne..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei hirveesti ole Olkiluoto 3:kaan vielä tuottanut. Taitaisi olla jo aika paljon mittarissa kwh:ja mikäli sijoitetulla pääomalla olisi hankittu pv-paneeleja?
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Siis Loimaan kennot (2400 kpl) yhteisteholtaan 0,76 megawattia ovat tuottaneen sähköyhtiönsä oman ilmoituksen mukaan tänään 660 megawattituntia. Se tekee käyttökertoimeksi vaivaiset 10,3 %. Loviisan ydinvoimalan 1-2:n käyttökerroin oli viime vuonna 91,1 % ja Olkiluoto 1-2;n käyttökerroin tasan 93 %. Ja nuo prosentithan ovat maailman huippuluokkaa.
Viime vuonna Loviisa 1-2 tuotti 8330 gigawattituntia ja Olkiluoto 14350 gigawattituntia. Loviisa ja Olkiluoto tuottivat yhdessä siis noin 22,7 miljoonaa megawattituntia.
Näin ollen Loimaan lakeuksilla tartteis olla vain 34 364 nykyisen kaltaista aurinkokennostoa, jotta kennostot yltäisivät edes teoriassa samaan tuotantoo Loviisan ja Olkiluoto 1-2:n kanssa. Mutta Nou hätä: tuommoinen määrä 1,2 hehtaarin paneelikenttiä olisi vasta lähes puolet koko Loimaan maapinta-alasta. Nyt foliohatut hommiin äkkiä ja Loimaa maailman kartalle.
Ilmianna
Jaa
Joka tapauksessa Olkiluoto 3:n tuotanto on vieläkin pyöreä nolla. Hajautettu energian tuotanto on luonnollisesti perusteltu ratkaisumalli myös verkon kannalta. Ei kaikkia paneeleita tarvii Loimaalle asentaa!
Ilmianna
Jaa
Paneeleita ei tarvi asentaa yhtään mihinkään enempää. Täysin tarpeettomia lillukanvarsia ja pelkkiä verorahojen kuppaajia. Antaisin hölmöläisille mieluummin säkkejä valon kantamiseen. Ilmaiseksi.
Kannattaa jokaisen aurinkohihhulin käydä vaikka sivustolla:
https://energia.fi/ajankohtaista_ja_materiaalipankki
Kun lukee enemmän, niin luulee vähemmän.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ajattelin yhden lisätä,eihän ole verorahoista pois,päinvastoin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Mukavaa harrastustoimintaa yhtenä osana talon hybridienergian tuotantoa. Sähköautoilu mukaan lukien. Harrastukset maksaa - tämä on ainoa joka tuottaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Nurmon Aurinko Oy Espoosta 2000 kW paneelikenttä..

Projektikustannus on noin 1€/W = 2 miljoonaa euroa ja siihen saadaan 30% investointitukea.

http://yritys.wiki/yritykset/nurmon-aurinko-oy/2765911-2

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta