Miten etenee tutkimukset?

Hmm12

Omalääkärin kautta sain lähetteen psykiatrille ADHD-tutkimuksia varten. Sieltä tuli kieltävä vastaus pääsylle sinne. Aloitettava käynnit psyk.sairaanhoitajalla, jonne kestää sinnekin päästä kesäajan vuoksi. Suvussa todettu ADHD:tä.
Miten voi olla näin vaikeaa?

5

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hmm18

      Vaikea sanoa.

    • Apua_liitolta
    • Hm19

      Neurologi antaa diagnoosin (ml. ADHD, autismi, Asperger ja Touretten oireyhtymä). Minä itse olen saanut neurologilta ADHD ja Asperger-diagnoosit. Psykiatrin sijasta suosittelen neurologin tapaamista. Onko Suomessa neuropsykiatreja? Ranskassa ja Saksassa on neuropsykiatreja. Minusta tuntuu, etteivät psykiatrit tee diagnosointia, vaan neurologit ja neuropsykiatrit. Olenko oikeassa?

    • hooops

      ^ riippuu, psykiatrit voi ainakin aloittaa tutkimuksia tai tehdä jatkohakemuksen tms. Neurolle. Riippuu paljon miten helppoa se on. Julkisella puolella tie tuntuu useilla olevan pitkä ja hankala, jos mahdollista niin moni suosittelee yksityistä.

      Itse sain Turussa julkisella dg, jopa aika nopeasti. Ensin oli normaali lääkäriaika jossa kerroin epäilyksistä ja vein täyttämiäni testejä (varmaan kaikki mitä suomeksi löytyy), lääkäri kyseli vähän miten tuntuu että haittaa elämää ym. Näistä tulosteista oli hurjasti apua, tietenkään hän ei tarkkaan lyhyellä ajalla niitä katsonut, mutta näki että selkeästi oireita on paljon kaikissa.
      Muistaakseni tämän jälkeen sain npsylle ah ajan (useamman kk päähän) jolle vein samat paperit ja juttelimme enemmän asiasta, seuraavalle kerralle (tägänkin meni jonkun verran aikaa) tuli äiti mukaan lapsuuden oireistoa varten ja tällä käynnillä sainkin dg ja lääkityksen. (jonka kanssa painitaan yhä)

      Luulen että prosessia nopeutti myös se, että olen aikoinaan käynyt neurologisissa testeissä, jossa asiaa epäilty mutta varmaa dg en tällöin saanut, olisi kai pitänyt käydä vielä jssain haastattelussa tms. Myöhemmin olen käynyt psykiatrilla yms., josta näkee taustaani ja poissulkee muita sairauksia ym.

      En muista pointtia, mutta näin itselläni meni. Tähän viimeisimpään meni reilu puolivuotta kai aikaa, tosin olin ulkomailla joitain kuukausia vielä välissä joka myös myöhästyyti tutkimuksia. Luulen myös jos ei ole aikaisempia käyntejä niin saattaa hidastaa näitä juttuja, tosin oma lääkäri voi myös olla ongelma jos ei usko adhdseen. (näitäkin lukenut en tiedä miten yleistä) ja Turussa pääsin itse näin helpolla.

    • muillakin

      Onko käynyt muille tätä, että menee julkiselle ADHD epäilyn kanssa ja jatkotutkimuksia ei järjestetä? Kyseessä nuoriaikuinen. Ilmeisesti asia olisi eri, jos kyseessä olisi lapsi. Aikuisilla enää niin väliä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3633
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2242
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1959
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1834
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      396
      1268
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1071
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1010
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      960
    Aihe