Saunalahden 4 g laajakasta tökkii saaristossa

Kalliimpi_yhteys_heti

Saunalahden 4 g laajakasta tökkii täällä saaristossa pahasti.
Saimme Selisa saunalahdenlta vastauksen että päisi hommata paremmat entenni ym vahvistimen, mutta kun ne on jo hammattu eikä 4 g toimi, ilmeisesti 4 g teho on tahallisesti alennettu tai sitten kaikki kesämökkikansa vie nettiyhteyden minimiin jopa alle.
Tässä esimerkki: 4g yhteys nyt:
Ping 20 ms Download Speed 4.64 Upload Speed 0.06 Mbps

revi siitä sitten sitä yhteyttä ?!

Saunalahdella on tietysti tarjota meille heti KALLIIMPI JA NOPEAMPI yhteys. Tarjouksessa nyt tällä hetkellä , vai mitä!

19

231

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hei! Kuulostaapa varsin ikävältä tuollainen. :/

   Mielellämme voidaan vilkaista alueesi kuuluvuutta sekä tarpeen mukaan vaihtaa sinne sopiva liittymätyyppi tai katsoa onko tulossa parannuksia. Jos nyt 4G-yhteytesi on noilla nopeuksilla niin missään nimessä emme myy kalliimpaa liittymätyyppiä, koska siitä ei ole hyötyä, vaan selvitetään nopeuden hitauteen vaikuttavat syyt ja keinot, joilla sitä voitaisiin parantaa.

   Tervetuloa vaikka meidän asiakasyhteisömme Palstan kautta laittamaan yksityisviestillä linkin http://elisa.fi&palstatiimi kautta tietojasi niin lähdetään hakemaan ratkaisua! Voit myös olla yhteydessä "ongelmapaikalta" puhelimitse numeroon 010 190 240 ympäri vuorokauden päivästä riippumatta. :)

   Matias / Palstatiimi
   http://elisa.fi/palsta

  • xsdcvfgb

   Aloittajan yhteys on täysin normaali 4G yhteys, pingi jopa normaalia parempi. Myös latausnopeus 4,64 megaa on normaali. Suurin vaikuttaja asiassa on etäisyys lähimpään Elisan 4G mastoon.

   • Saunalahden_bisnesmyynti

    Tiedän että Ping on normaali MUTTA Upload Speed ei ole: onko 0.01 normaalia ?!

    Meillä on ollut hyvä yhteys mutta nyt maaliskuusta alkaen huonontunut ja juhannuksena räjähti käsiin eli oli aivan tukossa.
    Saunalahden vakiovastaus on että pitäisi taas siirtyä nopeampaan ja nopeampaan.


  • nettiyhteys_toimimaan

   Tänään 3.7.2016 on Saunalagden 4 g yhteys on tällainen:
   Ping Download Speed Upload Speed
   20 ms 1.57 0.01
   19 ms 1.83 0.07

   Eipä paljon huonommaksi voi enää mennä kuin totaali seis, nytkin jos yrittää lähettää sähköpostin yhteydessä liitteitä pahin on tietysti se ettei niitä saa lähetettyä tai sitten kestää kauan yksi esim. 20 minuuttia ja sitä rataa.

   Saunalahden puhelimen päässä ollut ehdotti että voimme vapaasti vaihtaa toiseen nettiyhteyteen, mitä se auttaa kun ne kaikki (nimiä mainitsematta) toimivat samassa mastossa.

   Pistäkää nyt helevetissä se maston teho suuremmaksi, tieto kertoo että nyt ovat ilmeisesti vain puolella teholla ja kaikki kesäasukkaat nyt paikkakunnalla ja nettiyhteys EI TOIMI.

   Seuraavaksi otamme yhtyttä VIESTINTÄVIRASTOON, tiedoksi Saunalahdelle ja muille toimijoille !

  • jklkg

   Ei Elisa tee yhtään mitään yhden tai muutaman asiakkaan tilanteen parantamiseksi. Se ei ole liiketaloudellisesti millään muotoa kannattavaa.

   Jos kyse on kuuluvuusongelmasta, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
   - testaa muut operaattorit ja valitse paras
   - hanki vielä parempi antenni ja aseta se parempaan paikkaan (=korkeammalle?). Tehokas suunta-antenni, joka toimii vain sillä taajuudella, joka siellä on käytössä.

   Mutta jos nopeusongelma liittyy mitenkään siihen, että siellä on liikaa käyttäjiä suhteessa verkon kapasiteettiin, lisäantennista ei välttämättä ole mitään hyötyä. Joten jäljelle jää se toinen vaihtoehto...

  • tökkivä_nettiyhteys

   Mutta kun ne "vaihtoehdot " ovat tällä alueella samassa tolpassa ja sama lähetysteho !? ELI puoliteholla nyt mennään niin ovat väittäneet jotka jotain tietävät.
   Meillä on laitteen kunnossa ja ns. Best Result on ollut jopa Download speed 31.68 ja Upload Speed 5.37 mutta jos yhtäkkiä kun mökkiläiset saapuva tänne niin, miksi meidän pitäisi maksaa siitä lisää hankkimalla nopeampia yhteyksi ym. ym.
   Meille riitäisi 4 g yhteys jos se vain toimisi taas, samaa souvia oli 3 g yhteyden kanssa, hetken toimi sitten alettiin myydä 4 g yhteyttä, nyt se ei toimi eli seuraavaa nopeutta kauppaavat kaikille!

  • Yhteydet_toimiviksi

   Tämä nettiyhteys asia ei koske vain muutamaa, täällä on paljon tyytymättömiä, mistä niin päättelet että olemme ainoa joka valittaa !?

   Täällä on tärkeää että nettiyhteys toimivat hyvin sillä mm. nettipankki asionti, sähköpostiyhteydet, siis kaikki mahdollinen asiointi netin kautta on hankalaa kun pyörii sininen kehä näytössä mm. eikä pääse mihinkään.
   Yhteydet katkeilevat eli kaikki asiat hankaloituvat hitaan yhteyden takia.

  • yhteydet_toimiviksi

   Lainaus: Aloittajan yhteys on täysin normaali 4G yhteys, pingi jopa normaalia parempi. Myös latausnopeus 4,64 megaa on normaali. Suurin vaikuttaja asiassa on etäisyys lähimpään Elisan 4G mastoon.


   Tiedoksi tämän ylläolevan lausunnon antajalle: Mastot ovat lähitäisyydella eli kaksi eri mastoa, sanoisin näköetäisyydellä.

   Upload Speed 0.01 ei ole mitenkään normaali selaista on vain silloin kun on tosi huono yhteys ja kestää kauan, siis kauan ennenkuin nopeustesitkään antaa numeronsa.

  • jklkg

   1) jos lähietäisyydellä on kaksi Elisan 4g-mastoa, niiden päällekkäisyys voi aiheuttaa ongelmia. Suunta-antenni mahdollisilla lisäsuojauksilla (suljetaan pois väärät signaalit) voi auttaa asiaan.
   2) vaikka kilpailijoiden lähettimet on samassa tolpassa, ne voi silti toimia paremmin tai huonommin. Varsinkin siinä tapauksessa, jos ongelmana on Elisan verkon ruuhka, mutta myös silloin jos ongelmana on solujen suuntaukset, päällekkäisyydet tai voimakkuus.

   • Rahalla_saa_ehkä

    Olemme sijoittaneet jo 2.000 euroa antenneihin ja vahvistimiin tätä nettiyhteyttä varten että toimisi kunnolla, pitäisiko vielä vaihtaa toimittajaa ja ehkä pitää ostaa/vaihtaa tai muuta että laitteita tai vahvistimia sen toimittajan jutut toimisivat.:
    Onko siinä enää mitään järkee kun tuloksesta ei voi olla etukäteen varma.
    Sitten varmaan joku neropatti taas kehottaa että vaihda toimittajaa niin sitten yhteys pelaa.


   • Toimii_eitoimi-jne

    Kun hankimme 4 g on tullut huippunopeuksia ja toimi hyvin, sitä kesti runsaan vuoden nyt keväällä alkoi tökkiä ja juhannus oli pohjalukema joka on siitä jatkunut edelleen.


   • fsaah

    Kuulostaa ruuhkalta. Noin on käynyt monessa muussakin paikassa.

    Muiden operaattoreiden verkkojen toimintaa kannattaa ehdottomasti testata. Elisalla on aika monta muutakin ruuhkautunutta kohdetta "korjauslistalla", joten eivät varmasti ehdi sinne tälle kesälle, ehkä ei ensi kesäksikään.

    Vaikka kuinka olisi periaatteen mies - pään hakkaaminen seinään käy ennen pitkää terveyden päälle.


  • Pätkii_katkoo_pysähtelee

   Aamulla tänäänkin täällä oli aivan normaalit yhteysolot eli ei ollut monta käyttäjää, silloin pelitti, mutta kahdeksan jälkeen alkaa olla ihan seis.
   Uploadspeed arvokin on tänä aamuna 0.69 ei siis 0.01 joka on nykyisin hallitseva luku ?! Nyt kello 0n 7.22 ja vielä pelittää.. ihmeellistä..

  • vika_varmaan_johdossa

   Lähetin Elisan asiakastukeen muutamia "nopeuskäyriä" 4.7. klo 8 aikoihin.
   Tästä aamusta alkaen nettimme on pelannut ihan OK, ihme taitaa olla tapahtunut.

  • liuehrnci

   Meillä Sonera 4G, 20 meganen, dawn 5-10 megaa, up 0,05-0,5 megaa. Mastoon matkaa 6km. Että repikää siitä.

   • MullaONsuurinjuu

    Eli ei se vaihtamalla parane !
    Kaikki kehuvat omia yhteyksiä ja nopeuksia, todellisuus on toinen..
    Se on pelkkä rahastuksen voima tässäkin bisneksessä.


  • tiedotusvastuu_yhtiöille

   Nyt selvisi miksi nettiyhteytemme huononi yhtäkkiä.

   Syy on se että se masto johon oli yhteytemme käännetty ( termeistä en ymmärrä mitään) oli kaikessa hiljaisuudessa ilmeisesti poistettu käytöstä jo aikoja sitten, siinä syy yhteytemme hunonemiseen. Kiitos helvetisti asukkaitten puolesta Elisa/Saunalahdelle.

   Olisiko siitä ollut suurikin vaiva jos alueen asukkaille olisi annettu tiedoksi että näin voi käydä että yhteys huononee ja olisi muutettava asetuksia tarpeen vaatiessa.
   Mutta se on niin vaikeaa tuo tiedottaminen näin nettiyhteyksienkin aikana, vai mitä vastaatte kritiikiin ?!

   Olen nyt jälkikäteen kuullut vastaavista tapauksista muidenkin yhtiöiden kohdalla.
   Vihaiset paikkakuntalaiset voivat lähettää ihan henkilökohtaisia terveisiä näille yhtiöille näin netin aikakautena.

   • nettiyhteyksienaikana

    PS. ko. alueen asiakaista on varmasti osoitteet tiedossa ja koska laskukin tulee sähköpostin kautta että silleen vaan taas tämäkin lisäys tiedoksi Saunalahdelle ..


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jetin syöksy saanut lisää vauhtia

   Huh huh - uusimmat uutiset viittaa siihen aika vahvasti, että nyt mennään lujaa kyytiä kohti pohjaa! Mutta eipä sitä koskaan tiedä, jospa sieltä viel
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   3220
  2. Nainen tuutko mun vaimoksi

   Ostin jo sormukset ja rakastan sinua ♥️♥️♥️♥️
   Ikävä
   80
   1550
  3. Mulla on ikävä sinua

   Kun oli edes joku yhteys. Nyt ei ole enää mitään, ja tuskin tulee koskaan olemaan. Katsoin kuvaasi ja tulin niin iloiseksi, mutta samalla haikeaksi.
   Ikävä
   32
   988
  4. Uusi viihdesarja-tietovisa Hengaillaan sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit?

   Ylen uusi Hengaillaan starttasi lauantaina. Jenni Poikelus juonsi ja Riku Rantala tuomaroi. Ohjelma sai murskakritiikkiä somessa. Mitä itse tykkäsit
   Tv-sarjat
   48
   932
  5. Suomi kuihtuu ilman maahanmuuttoa

   Aika pahan laittoi Iltalehti persuille :-D https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/87de288c-7c6f-4ed3-b81c-72bea585649a
   Maailman menoa
   421
   914
  6. Hyvää iltaa

   Onko tullut edistymistä kaivattunsa kanssa? Tämä kysymys erityisesti yhdelle miehelle täällä. :)
   Ikävä
   88
   890
  7. Törmäsin lauseeseen

   "Kun ihmiset tietävät tehneensä sinulle väärin, he välttelevät sinua". Taitaa olla totuuden siemen.
   Ikävä
   73
   761
  8. Ikuisuusaihe yön pimeiden tuntien mausteeksi

   Kuka nyt sitten on koijannut, ketä ja miten, se on aina hyvä debatin paikka. Ei ne miehetkään puhtaita pulmusia tuolla saralla ole, siksi kummeksuttaa
   Sinkut
   166
   730
  9. Suomalaisen koulun alamäki alkoi ministeri Vikkusen aikana

   konsulentit hyppäsivät pöydällä ja meno jatkui Graham-Laasosen aikana, kun kokoomus halpuutti suomalaista koulutusjärjestelmää parhaansa mukaan. Nyt t
   Perussuomalaiset
   62
   695
  Aihe