Opiskelupaikka jäi taas haaveeksi

Turhautunut.hakija

Tänä vuonna olisin päässyt kaikkiin muihin yliopistoihin paitsi hakukohteeseeni Helsingin yliopistoon, kirjoittaa nimimerkki Turhautunut hakija HS:n mielipidesivuilla.
http://www.hs.fi/mielipide/a1467602317790
Hain tänä vuonna kolmatta kertaa lääketieteelliseen, ja opiskelupaikka jäi taas saamatta. Olen kuitenkin jokaisena hakuvuotenani suoriutunut kokeessa niin, että olisin päässyt johonkin Suomen yliopistoista opiskelemaan lääketiedettä, ja tänä vuonna olisin päässyt kaikkiin muihin yliopistoihin paitsi hakukohteeseeni Helsingin yliopistoon.
Ihmettelen, ketä tämä nykyinen järjestelmä palvelee. Opiskelemaan eivät nyt pääse puhtaasti taitavimmat, vaan ne, jotka ovat sattuneet valitsemaan kunakin vuonna hakuvaiheessa oikean kohteen.

Lisäksi ruotsin kielen taito antaa käsittämättömän valintaedun: tänä vuonna Helsingin yliopistossa suomenkielisen ja ruotsinkielisen linjan piste-ero oli lähes 30 raakapistettä.

14

142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VinkkiSinulle

      Mikset vedä itseäsi hirteen niin ei tarvitse jäädä kärsimään.

    • OmaVika

      Miksi ei laittanut korkeakoulujen yhteishaussa useampaa yliopistoa? Olisi päässyt sisälle, mutta nähtävästi ei demarina sitä älynnyt.

      • Tyhmätperseet

        Ja siinä näemme taas yhden hehkulampun.

        Lääketieteellisiin voi hakea vain yhteen! Ja vaikka voisikin hakea useampaan niin kokeet pidetään samaan aikaan kaikissa yliopistoissa lääketieteelliseen hakijoille. Että oneea vaan jos pystyt olemaan useammassa paikassa yhtäaikaa.


    • Sddgjsdd

      Jokaisen lääketieteellisen koe on vähän erilainen ja ne pisteytetään eri tavoin. Ei siis ole aivan varmaa, että Hgin 100 pistettä on sama kuin vaikka Oulun 100 pistettä.

      Silti, kannatan yhteishaun tuomista myös lääketieteelliseen. Vaikkapa aluksi niin, että saa laittaa 2 kohdetta. Esim. 1) Oulu ja 2) Kuopio. Tai tapauksessasi 1) Hki ja 2) joku muu

    • Sjuksköterska

      Aito kaksikielisyys on vain Vaasan sairaalassa. Koko toiminta perustuu siihen, että henkilökunta osaa ruotsia. Suomenkielisiä painostetaan kielikurssille samoin pakolaisia. Mikäli et osaa ruotsia olet kahvipöydässä syrjässä.
      Kaikki esimiehet ovat ruotsin kielisiä. Ihmetytää, kun Vaasassa on suomenkielinen enemmistö

      Vaasan sairaala tuntuu olevan enemmän kielikoulu, kuin lääketieteellinen yksikkö.
      Henkilökunta on todella traumatisoitunut ja hakeutuu muualle.

      • huusiannaa

        Keinotekoinen kaksikielisyys tuottaa syrjintää ja etuoikeuksia. Missään muualla maailmassa ei ole samanlaista alistavaa järjestelmää.

        Kaksikielisyys on maksanut miljardeja Suomelle.


      • Svedut.liian.idässä

        "Keinotekoinen kaksikielisyys tuottaa syrjintää ja etuoikeuksia. Missään muualla maailmassa ei ole samanlaista alistavaa järjestelmää. "

        Juuri näin siinä käy. Näitä etuoikeusryhmiä on monta jonottamassa, eri asioita.


    • huusiannas

      Ei raakapistettä vaan syrjintäpistettä.

      • huusiannaa

        Suomessa ei ole onnistuttu tekemään ruotsin kielestä kiinnostavaa tai hyödyllistä kieltä edes virkamiesruotsilla ym. Siksi on jouduttu tekemään esteitä suomalaisten menestymiselle rajoittamalla suomenkielisten opiskelumahdollisuuksia ja rajoittamalla kieliopintoja pakkoruotsilla.



        Tämä on johtanut siihen että ruotsinkielisille on annettu mahdollisuus menestyä myös tyhminä.

        Meille suomalaisille ei ole annettu mahdollisuutta menestyä edes älyllä koska ruotsinkielisille tyhmille on annettu mahdollisuus menestyä älykkäiden suomalaisten kustannuksella.


    • Vasemmisto.hukassa

      Venäjä ei koe aivovuotoa, bloggari kirjoitti, että ei ole mitään mieltä korkeakouluttaa ihmisiä lähes 10 vuotta, jotka sitten jäävät palvelualoille töihin. Palvelualoilla ei tarvita kovin suurta erikoistumisastetta.

      Suomessa nämä ei mitään erikoisalaa osaavat menevät poliitikoiksi, jotka pakottavat maksusta suomen kansaa taipumaan globaalikapitalismin orjiksi ja rikkaiden pankkiporhojen maksajiksi. Siitä niille maksetaan, kun eivät onnistuneet opiskelemaan lääkäreiksi yms. Yhtälö on katastrofi, naurettavaa kunnianhimoa, jonka saa kuitenkin elänän aikana hankittua avoimemmista järjestelmistä, lääkäriksi ei tietenkään, mutta muutakin löytyy.

      Russia Is Not Dying From a Brain Drain
      535
      July 6, 2016 1:29 PM EDT
      By Leonid Bershidsky
      http://www.bloomberg.com/view/articles/2016-07-06/russia-is-not-dying-from-a-brain-drain


      Miksi muuten aloittaja ei mennyt hoitajakouluun?

    • OmaValinta

      Vahvemmat ruotsinkieliset jylläväät. Mogoolien perilliset saavat itkeä.

      • huusiannaa

        Rasisti!

        Ruotsalaisuus on aina pyrkinyt hyötymään rasismista alistamalla muita.


    • Rumpumaha2016

      Puolueessa on paljon ylioppilaita. Keskustan Kaikkonen ja Alatalo ottivat itseään niskasta kiinni ja ovat nykyisin kandeja.

    • onväärinrikastua

      Ei ole mitään mieltä kouluttaa yhteiskunnanvaroin sairauksien kustannuksella rikastuvia lääkäreitä, jotka eivät lähde töihin sinne minne parlamentaaristen voimasuhteiden mukaan valittu päättäjä heidät määrää ja sillä palkalla mikä suostutaan antamaan. Kaikki raha on poissa veronmaksajilta.

      Otetaan esimerkki. Neurokirurgi Hernesniemi, joka on verorahoilla koulutettu, lähtee suurella tohinalla keskiaasialaista diktaattoria hoitamaan ja saa henkilökohtaista kunniaa ja rahaa ohi suomalaisten poliittisten päättäjäjien.
      Sairaanhoitopiirin johtaja sekä kuntayhtymän hallitus sinne olisi pitänyt lähettää organisoimaan kokonaisvaltainen hoito, sekä joukko ylihoitajia valvomaan ettei Hernesniemi pääse rikastumaan diktaattorin sairaudella.

      Lisäkysymys: miten verottaja suhtautuu Hernesniemen ilmaiseen työmatkaan? Kysyn ihan kaikkien demarien puolesta, en pelkästään Antti Lindtmanin puolesta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe