huijattiin 260e törkeästi..apuja!

annitask

eli siis pistin ilmoituksen tori.fi että ostan uuden puhelimen. Sit joku pisti normi tekstiviestil sanoo et sil olis halvalla ja pyysin kuvia whatsapissa. Se lähetti kuvan joka näytti oikealta kuitit jne. Sovittii kaupat ja maksoin 260€ hänen tililleen. Kysyin eka tietenkin, että sopisko postiennakko mut sano kuulemma oleva vuokran myöhässä. Nyt laitan wapissa viestiä kattoo mutta ei vastaa. Ja pisti eri numerolla normi viestit kuin whatsapp viestit. Olen köyhä opiskelija joten se on todella iso raha määrä minulle ja tiedän ettei olisi pitänyt siirtää ennakkoon. MITÄ TEEN?

4

198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vinkki101

      Rikosilmoituksen jos vaikuttaa ettei luvattua tavaraa ole tulossa.

    • 18-13

      Petosmiehet/naiset ovat varsinaisia taparikollisia. Petosta ei tehdä äkkipikaistuksissa tai kiivastuneena, se suunnitellaan etukäteen.
      Luulenpa sen vuoksi, että aloittaja on vain yksi monista uhreista.

    • Rikosilmoitus

      Aloittaja, tee rikosilmoitus. Rahojasi et todennäköisesti enää koskaan näe, mutta rikosilmoitus kannattaa silti tehdä, se on ainut tapa saada tekijälle tuomio ja siten edes nimellisesti korvausvastuuseen. Yleensä näillä petoshuijareilla on satoja juttuja vireillä ja usein jo aiempia tuomioitakin, todennäköisesti et ole ainut huijattu. Yleensä ovat persaukisia ja varattomia ja elämänhallintansa on muutenkin hukassa, joten huijaukset ovat heille ainut tapa tehdä rahaa, ja valitettavasti juuri Tori.fi on tehnyt siitä aivan liian helppoa (tapahtuu tätä Facebookin myyntiryhmissäkin).

      Tori.fi:ssä huijarit vastailevat usein juuri ostoilmoituksiin, se kun on nopein tapa saada yhteys halukkaaseen ostajaan (maksajaan). Jos pyytää lähettämään kuvan tuotteesta ja vieressä lappu, jossa oma nimesi ja päivämäärä, saat todennäköisesti vastaukseksi kaikenlaisia selityksiä, miksi tuollaisen kuvan lähettäminen ei juuri nyt onnistu, tuote on eri osoitteessa kuin itse jne. jne. Silloin kuuluu hälytyskellojen aina soida!!!

      Sitten, kun olet tehnyt rikosilmoituksen, voit laittaa tänne ja muihin huijareita koskeviin some-ryhmiin tiedon, että olet tehnyt rikosilmoituksen sen ja sen nimisestä henkilöstä. Siinä et syyllisty kunnianloukkaukseen (ei silti että näillä huijareilla mitään kunniaa olisikaan, mitä loukata), sillä kerrot vain faktan, että olet tehnyt rikosilmoituksen jouduttuasi tämän nimisen henkilön huijaamaksi ja varoitat siten muita. Näin joku toinen voi välttyä saman henkilön huijaamaksi tulemiselta, jos vain älyäisivät googlettaa ko. henkilön nimen ennen maksamista ja löytäisivät kirjoituksia "varokaa huijari Matti Möttöstä Möttölänkylästä".

      Mutta siis rikosilmoitus on tehtävä ja ensi tilassa. Netinkin kautta voi tehdä, mutta nopeimmin saa asiansa vireille henkilökohtaisesti laitoksella käymällä, kun voi samalla näyttää kaikki kyseiseen asiaan liittyvät dokumentit, mm. käymänne yhteydenpidon ja kopion suorittamastasi tilisiirrosta vastaanottajan tilitietoineen jne.

      (En haluaisi vääntää veistä haavassa, mutta koskaan ei saisi maksaa tuntemattomalle ihmiselle mitään tavaraa näkemättä. Vain kasvotusten pitäisi tehdä kauppaa siten, että tavara ja raha vaihtavat samaan aikaan omistajia. Kokemuksesta oppii ja oppirahat voivat olla kovat.)

    • nyykoppi34

      Olen tullut huijatuksi tori.fi kaupoissa, mutta opin kerrasta. Huijaustahan ei tapahdu pelkästään myydään vaan myös ostetaan palstoilla. Joku siis myy jotain esim puhelimia tai muumitavataa ja odottaa rahoja tilille, mutta kun maksat, tavaraa ei ole olemassakaan. Ja sit niitä jotka ostavat ja eivät maksa.
      Kun tein huijatuksi tulemisesta rikosilmoituksen, sain noin vuoden kuluttua kirjeen jossa raastuvasta jossa oli huijanneet henkilöt joutuneet syytteeseen ja tuomiolista oli pitkä noin 260 huijausta ja saivat vain yhdyskuntapalvelua. Katsottiin kai että on hyvä jos työttömät/syrjäytyneet edes jotenkin itsensä elättävät jos edes itse itsensä elättävät.
      Mitä tästä voi ajatella! Meillä on olemassa sivustio joka mahdollistaa tällaisen toiminnan, mutta poliisi tai mikään muukaan taho ei halua asiaan puuttua,tai ei anneta mahdollisuutta puuttua, pidetään toimintaa laillisena, vaikka on suurimmaksi osakspelkkä rahanpesu firma.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6649
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4300
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2730
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2060
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1603
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1417
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1094
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1051
    Aihe