Eläminen koroilla riskittömästi

skahousu

Mikä on "100%" turvallinen/riskitön sijoitus/tili joka tuottaa tilille kuukausittain rahaa, ja paljonko pitäisi rahaa laitaa jotta tuloja olisi noin 3000€/kk?. :D

12

1537

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Humppa-Cannon

      Jo yhden prosentin korko on nykyisin hyvä ja kolmentonnin kuukausitulo nettona vaatii silloin noin 5 miljoonan euron talletukset. Talletussuojan raja on 100000, joten aika moneen pankkiin ja maahan pitää perustaa tilejä jotta saisi tarvittavan pääoman riskittömästi talletetuksi. Ja sittenkin voi lopulta käydä kuten Kyproksella.

      Hyvistä osakkeista 36000 euron vuotuisen netto-osingon saa noin miljoonan euron omistuksella. Mutta se ei tietenkään ole 100 % varmaa.

    • Eiköhelpollapääsekkään

      Eli eikö ole mitään sijoitus/osake hommelia joka tuottaisi joka kuukaisi vähintään 300 euroa ilman että tarvitsee tehdä itse yhtään mitään muuta kuin lyödä tiskiin sijoiturahat?. Ja vieläpä niin että kuukausi tuotto olisi käytettävissä myös joka kuukausi kuten myös sijoitettu pääomakin olisi käytettävissä milloin vain.

      • Vakuusvaje

        Onhan niitä, kun sijoitusrahaa vain on riittävästi. Ihan yksinkertaisena esimerkkinä voit tehdä vaikkapa 12 yhden vuoden määräaikaistalletusta kuukauden välein. Seuraavana vuonna saat joka kuukausi korkotuoton yhdestä talletuksesta. Pääoman tosin saa irti hitaammin ja rahaakin pitää nykykoroilla olla melko runsaasti käytettävissä.

        Asuntosijoitus luonnollisesti tuottaa joka kuukausi selvää rahaa, mutta siihen tarvitaan muutakin vaivaa. Tai sitten hoito on ulkoistettava mutta sehän maksaa.

        En tosin ymmärrä, miksi tuloa pitäisi saada joka kuukausi eikä esimerkiksi kolmen kuukauden tai vuoden välein. Säilyyhän kerran saatu raha pankkitilillä pitempäänkin.


    • Näin.se.vain.on

      Ei ole olemassa riskittömiä sijoituksia. On olemassa hyvin vähäriskisiä sijoituksia mutta ne eivät tuota mitään.

      Jos tahtoo säännöllisesti 3000 euroa puhtaana käteen kannattaa ostaa yksiöitä ja vuokrata ne. Joka kuukausi tulee vuokratuloja, helppoa kuin heinäntekoa.

      Tai ei nyt sentään, tässäkin on riskinsä ja pientä vaivaa joutuu näkemään. Vuokralaisen valinta on tärkein seikka. Luottotiedot pitää olla kunnossa, ei mitään selityksiä pidä kuunnella, kunnon vuokralaisia kyllä on. Mielellään työpaikka mutta ei välttämätön, kela ja sossu maksaa vuokran suoraan vuokranantajan tilille. Aluksi puolen vuoden määräaikainen sopimus ja jos kaikki menee hyvin niin sitten toistaiseksi voimassa oleva. Kahden kuukauden vuokran suuruinen vakuus pitää saada. Persaukisille sossu sen hoitaa. Joka vuosi käyt tarkastamassa asunnon kunnon. Tästä toki pitää sopia vuokralaisen kanssa etukäteen, ei kenenkään kotiin saa ilman lupaa mennä.

      • plö

        Ja entä jos asuntoon tulee isompia korjauksia/remontteja. Vuokratulot romahtaa.


      • Näin.se.vain.on

        Asuntoon ei tule yllättäen isoja remontteja sillä kaikki tehdyt remontit näkyy isännöitsijäntodistuksessa. Jos ostaa 1960-luvun lopussa rakennetusta kerrostalosta osakkeen eikä taloon ole tehty putkiremonttia on se muutaman vuoden kuluttua edessä.

        Tehdyt ja tekemättömät remontit näkyvät asuntojen hinnoissa. Pitää olla harvinaisen tyhmä jos ostaa asunnon talosta johon on tulossa suuret remontit eikä se näy asunnon hinnassa. Ostajan pitää ottaa selvää mitä remontteja on tulossa.


    • WinCapita.rules

      WinCapita oli riskitön ja hyvin tuottava sijoitusmuoto mutta pankit pitivät sitä niin suurena uhkana että se murskattiin valtiovallan toimesta.

    • qetqet

      Riittäisikö kuitenkin n. 95-99% todennäköisyys että pääoma ei lopu elinaikana? Ja olisiko ajateltavissa, että kuukauden tai kahden välein nostat itse elämiseen tarvittavan summan sijoituksista (tällä tavalla saat enemmän valinnanvaraa ja se on ainakin nykyisellä lainsäädännöllä verotehokkaampaa - veroa kannetaan vain arvonnoususta) sen sijaan että se tapahtuisi automaattisesti?

      Englanniksi löytyy hakusanalla "safe withdrawal rate" paljon materiaalia. Olisin itse varovaisempi kuin viimeisten vuosikymmenien historian perusteella turvalliselta näyttävä 4% nosto per vuosi (3000 eur/kk vaatisi tällä lunastustahdilla 900 000 eur pääoman) ja varautuisin joko tarvittaessa leikkaamaan kulutusta tai alun alkaen lähtisin laskemaan 3% vuosinostoilla.

      • Teukka__

        Juurikin näin. Tuohon 3000 euroon kk ennen veroja voisi päästä melko kohtuu panoksella ( 600 - 700 tuhatta). Itse rakentaisin oman "yhdistelmäsalkun" osakkeista ja koroista (indeksirahastoilla, etf:llä ja edullisillä korkorahastoilla) 75/25 osake/korko-painolla. Jos laskee tuosta konservatiivisen tuotto-odotuksen (osakkeille 6,5% ja koroille 3,5%, yhteensä 5,75%) voisi sellaiset 5,5% ottaa ulos vuosittain ja pääoman pitäisi pitkällä aikavälillä jopa hieman kasvaa.


    • osinox

      osa jenkki firmoista maksaa osingon joka kuukausi, siihen päälle valuuttariski, yhtiöriski,markkinariski jne.

      esim. American capital agency.

      lisäksi osto kulut on isot.

      noin 300.000 euron pääomalla saisi 3000 e per kk.

      parempi kun jättää väliin.

      Netistä best monthly divident googlella

      • Näin.se.vain.on

        Yhdysvaltoihin voi sijoittaa halvalla indeksiosuusrahastojen (ETF) kautta. Niitä on valtava määrä mutta kannattaa valita kasvu, ei tuottorahasto. Lisäksi fyysinen eli todellakin omistaa sijoitukset, ei siis synteettistä. Päivänselvää että pieni vuotuinen hallinnointipalkkio, max 0.2%.

        Esim. S&P 500 indeksi on kaikkien aikojen ennätyksessä. Nousu on jatkunut keväästä 2009 saakka ja jossain vaiheessa se loppuu. Tuleeko romahdus ja milloin, sitä ei kkukaan tiedä. Pari vuotta romahduksesta on varoiteltu...


    • idiotismi

      Paras sijoitus on tehdä nettisivut ja lyödä niihin mainokset joiden klikkauksista saa rahaa. Itselle tuottaa juuri tuon 3000 euroa kuussa enkä sijoittanut kuin muutaman kympin serverikuluihin. Tätä passiivista tulonlähdettä kun ei vaan kovin moni ymmärrä eikä viitsi tehdä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe