4G katosi!

4gonelämä

Elikkä 4g yhteys hävis luurista, ottaa vaan H yhteyden, millä ihmeellä sen saa takas?

3

1675

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • digi-info

   Et millään, tukiaseman antenneja on voitu uudelleen suunnata, taloyhtiönne on voinut vaihtaa energialaseja tai väliin on pystytetty uusi talo ... Signaali ei riitä ... tai tukiasema on nurin ..... Tai oot ladannut niin paljon dataa, että operaattorisi on kyykyttänyt liittymänopeutesi 3G tasolle.... Mobiilidata on myös väistävää liikennettä, eli väistät viranomais- ja yritysliikenteen kuluttajana ... Niillä on etuoikeus. Ja kolmas asia, olet ropeltanut asetuksista päälle nopeimmaksi tilaksi 3G yhteyden ehkä vahingossa. Mutta mobiilidata harvoin saavuttaa paljonkaan yli 20M pakettisiirtonopeuksia ... Olennainen ero on kättelyssä - eli 4G toistaa pätkimättä videota kun taas 3G voi tehdä pirkiä kyykkyjä välissä .. Latensiajat on merkittävästi suuremmat 3G:llä. H kirjain tulee HSPA lyhenteestä eli on tosiaan 3G tila. 4G käyttää taas LTE tekniikkaa ... Kuvaamasi tilanne on yleinen uusille asiakkaille, kun liittymäsopimus muuttuu pysyväksi, alkaa se kyykytys koe ajan jälkeen.... Et voi purkaa määräaikaissopimusta kesken kauden ja voivat pudottaa liittymäsi prioriteetin pohjalle ja houkutella priorisoimalla taas uusia asiakkaita lumeeseen ..... Pelkkä vesisade riittää signaalin laskuun ..... Sen lisäksi mobiilidata väistää ruuhkassa. Ei kannata luopua kiinteästä koskaan, ei väistele ketään. Toteutuu vähintää 60% nopeudesta aina.

   • kiinteätpois

    Kiinteä on vanhan aikaista ja ehdottomasti kannattaa luopua. Se on kaikkien etu saada joka paikassa toimivat nopeat mobiiliyhteydet.


  • olkitu

   Tässä on hankala sanoa miksi vaan H merkintä näkyy. Jos laitteesi tukee voit kokeilla pakottaa 4G:lle mutta on hyvä esimerkiksi kertoa vähän sijaintia että jos kyseessä Yhteisverkkoalue ja on käytössä Soneran ja DNA:n littymät niin tukiasemien vaihtojen aikana voi näin käydä. Pitäisi sitten parantua toi mutta tosiaan koska kyseessä mobiiliverkko ja on kyseessä langaton on siinä vaihteluvälit. 4G:ssä nopeuksien vaihteluväli on se 5Mbps -> Ja tarkoittaa määräaikaisissa sopimuksissa että 5Mbps tulee vähintään toteutua (Lue ja ymmärrä sopimus ennen allekirjoitusta).

   Operaattori ei saa rajoittaa nopeuksia tällä tavoine että kun 14 päiväinen palautusoikeus on päättynyt että näyttävästi rajoittaa matalimmalle kuin mahdollista. Useinkin syynä on käyttäjämäärän kasvun. Tämä per asiakkaan priorisointi on oikeastaan ihan EU direktiivin vastainen sillä kaikki dataliikenne on samanarvoista. Vain protokoloittain voidaan priorisoida eli tarjotaan edes toimivuus ruuhka-aikoina edes jollakin tavalla.

   Useissa pienissä kunnissa ja kylissä sekä muutenkin maaseudulla varsinkin vanhat puhelinkaapelit poistetaan ja otetaan tilalle 4G 800Mhz yhteydet (10Mhz taajuuskaista, maksiminopeus teoriassa 75/25Mbps). Kaikki ymmärtää että eihän tälläinen 75Mbps jaettu laajakaistayhteys yli 100 riitä millään iltaisin kun Netflix aika koittaa. Yleensä tälläisellä tukiasemalla kuuluu jopa tuhannelle asukkaalle että siitä sitten nautitaan jaetusta laajakaistasta. Siis mobiililaajakaista on täysin jaettua ja käytännössä takeita ei ole.

   Kun nopeus putoaa alle 5Mbps ja kyseessä määräaikainen sopimus voit irtisanoa sopimuksen. Jos et saa enään ollenkaan 4G:tä, voit pudottaa liittymän 3G hintaiseksi varmasti. Tästä kannattaa olla yhteydessä kyseisen operaattorin asiakaspalveluun.

   ---

   Toimiiko ylipäätänsä ketjun aloittajalla 4G missään? Tämä kannattaa kokeilla ettei omassa päätelaitteessa ole vikaa. Toimiiko toisella laitteella?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pilaa sun tunteista

   Sitähän minä vaan teen täällä. Ootko tajunnut?
   Ikävä
   402
   2016
  2. Ei se haittaa

   rakkaani. Parempi näin. Silti tiedän, että ammuin nuolen sun sydämeen 💘. Sellaisella tarkkuudella, että muut ei siihen (helpolla) kykene🎯. Taisin ol
   Ikävä
   72
   818
  3. Rakastuin mä kerran

   Rumaan ja läskiin naiseen. Unelmien nainen. 😗
   Ikävä
   44
   779
  4. Sinä nainen

   kerro minun toinen/toiset etunimet, ja jos osuu, soitan sinulle jos niin haluat. Terkuin minä se vaan täältä korpikuusenkannon alta.
   Ikävä
   73
   686
  5. Ei meistä mies tulis mitään

   oot liian vaikee ja minä en jaksa mennä sun pillin mukaan saamatta mitään takas.
   Ikävä
   56
   658
  6. Kysyisin sinulta

   Nainen mitkä on meidän vuorosanat? Kun nähdään livenä, tiedustelee mies.
   Ikävä
   39
   600
  7. Hauskaa sunnuntaita

   Mahdollinen 2x🔥 :).
   Ikävä
   88
   558
  8. Eloranta Kiuruveden leuhkin

   Eloranta ökyautoineen ja lakeijoineen Kiuruveden Osapalvelussa, vain Villasen veljekset aikoinaan olivat pollevampia kun kusettivat Kiuruveden kunnanu
   Kiuruvesi
   23
   546
  9. Onneks mies teit

   valinnasta helppoo. Its joor lost not main.
   Ikävä
   67
   529
  Aihe