4G katosi!

4gonelämä

Elikkä 4g yhteys hävis luurista, ottaa vaan H yhteyden, millä ihmeellä sen saa takas?

3

2044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • digi-info

      Et millään, tukiaseman antenneja on voitu uudelleen suunnata, taloyhtiönne on voinut vaihtaa energialaseja tai väliin on pystytetty uusi talo ... Signaali ei riitä ... tai tukiasema on nurin ..... Tai oot ladannut niin paljon dataa, että operaattorisi on kyykyttänyt liittymänopeutesi 3G tasolle.... Mobiilidata on myös väistävää liikennettä, eli väistät viranomais- ja yritysliikenteen kuluttajana ... Niillä on etuoikeus. Ja kolmas asia, olet ropeltanut asetuksista päälle nopeimmaksi tilaksi 3G yhteyden ehkä vahingossa. Mutta mobiilidata harvoin saavuttaa paljonkaan yli 20M pakettisiirtonopeuksia ... Olennainen ero on kättelyssä - eli 4G toistaa pätkimättä videota kun taas 3G voi tehdä pirkiä kyykkyjä välissä .. Latensiajat on merkittävästi suuremmat 3G:llä. H kirjain tulee HSPA lyhenteestä eli on tosiaan 3G tila. 4G käyttää taas LTE tekniikkaa ... Kuvaamasi tilanne on yleinen uusille asiakkaille, kun liittymäsopimus muuttuu pysyväksi, alkaa se kyykytys koe ajan jälkeen.... Et voi purkaa määräaikaissopimusta kesken kauden ja voivat pudottaa liittymäsi prioriteetin pohjalle ja houkutella priorisoimalla taas uusia asiakkaita lumeeseen ..... Pelkkä vesisade riittää signaalin laskuun ..... Sen lisäksi mobiilidata väistää ruuhkassa. Ei kannata luopua kiinteästä koskaan, ei väistele ketään. Toteutuu vähintää 60% nopeudesta aina.

      • kiinteätpois

        Kiinteä on vanhan aikaista ja ehdottomasti kannattaa luopua. Se on kaikkien etu saada joka paikassa toimivat nopeat mobiiliyhteydet.


    • olkitu

      Tässä on hankala sanoa miksi vaan H merkintä näkyy. Jos laitteesi tukee voit kokeilla pakottaa 4G:lle mutta on hyvä esimerkiksi kertoa vähän sijaintia että jos kyseessä Yhteisverkkoalue ja on käytössä Soneran ja DNA:n littymät niin tukiasemien vaihtojen aikana voi näin käydä. Pitäisi sitten parantua toi mutta tosiaan koska kyseessä mobiiliverkko ja on kyseessä langaton on siinä vaihteluvälit. 4G:ssä nopeuksien vaihteluväli on se 5Mbps -> Ja tarkoittaa määräaikaisissa sopimuksissa että 5Mbps tulee vähintään toteutua (Lue ja ymmärrä sopimus ennen allekirjoitusta).

      Operaattori ei saa rajoittaa nopeuksia tällä tavoine että kun 14 päiväinen palautusoikeus on päättynyt että näyttävästi rajoittaa matalimmalle kuin mahdollista. Useinkin syynä on käyttäjämäärän kasvun. Tämä per asiakkaan priorisointi on oikeastaan ihan EU direktiivin vastainen sillä kaikki dataliikenne on samanarvoista. Vain protokoloittain voidaan priorisoida eli tarjotaan edes toimivuus ruuhka-aikoina edes jollakin tavalla.

      Useissa pienissä kunnissa ja kylissä sekä muutenkin maaseudulla varsinkin vanhat puhelinkaapelit poistetaan ja otetaan tilalle 4G 800Mhz yhteydet (10Mhz taajuuskaista, maksiminopeus teoriassa 75/25Mbps). Kaikki ymmärtää että eihän tälläinen 75Mbps jaettu laajakaistayhteys yli 100 riitä millään iltaisin kun Netflix aika koittaa. Yleensä tälläisellä tukiasemalla kuuluu jopa tuhannelle asukkaalle että siitä sitten nautitaan jaetusta laajakaistasta. Siis mobiililaajakaista on täysin jaettua ja käytännössä takeita ei ole.

      Kun nopeus putoaa alle 5Mbps ja kyseessä määräaikainen sopimus voit irtisanoa sopimuksen. Jos et saa enään ollenkaan 4G:tä, voit pudottaa liittymän 3G hintaiseksi varmasti. Tästä kannattaa olla yhteydessä kyseisen operaattorin asiakaspalveluun.

      ---

      Toimiiko ylipäätänsä ketjun aloittajalla 4G missään? Tämä kannattaa kokeilla ettei omassa päätelaitteessa ole vikaa. Toimiiko toisella laitteella?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe